MENY

Natursköna Georgien

På vår resa till Georgien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med till gästvänliga och natursköna Georgien! Det sagolikt vackra landet mittemellan Europa och Asien bjuder på storslagen natur, rikt kulturarv, intressant historia och annorlunda kulinariska upplevelser. Vi inleder i pittoreskt belägna Tbilisi, besöker vinprovinsen Kakheti där vi provar lokala viner samt reser upp till Kaukasusbergen där vi bjuds på fantastiska vyer.

8 DAGAR   •   KAZBEGI – GUDAURI – KAKHETI – TBILISI – MTSKHETA

Höjdpunkter

 • Tbilisis gamla stad
 • Vindistriktet Kakheti
 • Utsikten från Jvariklostret
 • Den högt belägna Tsminda Samebakyrkan i Kazbegi (Stepantsminda)
 • Mäktiga vyer i Kaukasusbergen

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
31 maj 2018
7 juni 2018
Natursköna Georgien
Fler än 5 platser kvar
16 450 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige.

DAG 2 KAZBEGI/GUDAURI

Tidigt på morgonen anländer vi Tbilisi. Vi åker norrut mot Kaukasusbergen längs den s.k. georgiska militärvägen, en historisk väg som löper mellan Tbilisi och Ryssland. Detta är en väldigt vacker vägsträcka och vi njuter av vyerna medan vi färdas genom det bergiga landskapet. Vi gör ett stopp vid Ananuri, en fästning som är vackert belägen på en kulle precis vid den turkosfärgade Jinvalireservoaren. Vi fortsätter sedan norrut till Kazbegi, eller Stepantsminda som det numera heter. Här gör vi ett hembesök hos en av byborna och äter vår lunch där. Stepantsminda är mest känd för den lilla ortodoxa kyrkan Tsminda Sameba som står ensam på toppen av ett berg. I jeepar tar vi oss uppför berget till kyrkan. När vi nått toppen belönas vi med en bedårande utsikt över Kaukasusbergen och byn som nu breder ut sig i dalen under oss. Vi åker sedan till vårt hotell i Gudauri där vi äter en gemensam välkomstmiddag och tillbringar natten. Lunch och middag ingår.

DAG 3 SIGHNAGHI/KISISKHEVI

Vi lämnar Gudauri och åker till den östra provinsen Kakheti, som är känd som landets vindistrikt. Där besöker vi den mysiga byn Sighnaghi belägen på en kulle med underbar utsikt över Alazanidalen. Vi fortsätter sedan till vårt hotell i byn Kisiskhevi. Vi checkar in och har resten av dagen programfri för att njuta av det vackra hotellet och omgivningarna. Lunch och middag ingår.

DAG 4 KAKHETI

Arkeologiska fynd visar att det förmodligen var här, i Georgiens bördiga dalar, som världens första vin tillverkades för ca 8000 år sedan. I dag lär vi känna livet i Georgiens främsta vindistrikt Kakheti. Vi besöker en lokal vinodlare som berättar för oss om vindruvsodlingen och vinkulturen i Georgien. Vi hjälper sedan till med vindruvsplockningen med avbrott för en picknick. På gården får vi även se hur man gör Khinkali, Georgiens nationalrätt. De som vill får gärna prova på att tillaga dem. Till lunch äter vi de egentillagade läckerheterna som serveras med lokalt vin och chacha, det vill säga georgisk druvvodka. Mätta och belåtna fortsätter vi sedan till det vackra kyrkokomplexet Gremi och sedan tillbaka till vårt hotell i Kisiskhevi. Lunch och middag ingår.

DAG 5 TBILISI

Efter frukost åker vi tillbaka till Tbilisi där resten av dagen är programfri. Passa på att besöka ett av stadens berömda svavelbad. Vår guide hjälper gärna till med bokning. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Tbilisi är pittoreskt beläget vid floden Kura och omgivet av berg på tre sidor. Staden är känd för sin blandning av olika kulturer och här finns både georgisk-ortodoxa kyrkor, moskéer, synagogor och romersk-katolska kyrkor. Vi promenerar i den gamla stadsdelen där vi bland annat ser den flera hundra år gamla Metekhikyrkan, Sionikatedralen samt Anchiskhatikyrkan. Vi tar sedan den moderna linbanan upp till Narikalafortet som tronar högt uppe på en kulle. Medan vi färdas uppåt över gamla stans smala gator kan vi se några av stadens traditionella hus med vackert snidade träbalkonger. Väl uppe på fortet bjuds vi på en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi fortsätter ner från fortet till fots. Kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7 MTSKHETA

I dag besöker vi Mtskheta, en stad pittoreskt belägen där floderna Kura och Aragvi möts. Det är en av de äldsta städerna i landet och var Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Här besöker vi två av Georgiens världsarv. Vi börjar med det Unescoskyddade Jvariklostret som erbjuder en fantastisk panoramautsikt. Det är en favoritplats för många nygifta par att ta sina bröllopsbilder på. Vi besöker sedan den stora Svetitskhovelikatedralen, som är en av de heligaste platserna för georgierna och där flera av landets kungar ligger begravda. Sedan får vi möjlighet att strosa runt i staden på egen hand. Här finns många mysiga caféer och souvenirbutiker samt flera butiker där man kan köpa goda georgiska viner. Vi fortsätter sedan till den antika grottstaden Uplistsikhe som är uthuggen direkt ur berget. Platsen, som ligger vid den gamla Sidenvägen, var en gång i tiden en viktig handelspost och en livlig stad. Det som återstår idag är dock endast mindre än hälften av de ursprungliga grottorna. På vägen tillbaka till Tbilisi gör vi ett kortare stopp i den närbelägna staden Gori där vi ser det hus där den ökände diktatorn Josef Stalins spenderade sina första fyra år. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag och ser en traditionell sång- och dansföreställning. Lunch och middag ingår. Förläng gärna resan med extra dagar i charmiga Tbilisi.

DAG 8

Vi checkar ut från hotellet och åker ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

Hotel Ambasadori

Detta storslagna hotell ligger vid floden Kura i Tblisis historiska stadskärna, fem minuters promenad från Rustaveliavenyn.

Hotellets hemsida

Monte Hotel Gudauri

Monte Hotel ligger i Gudauri och rummen har balkong med utsikt över bergen.

Mer info om hotellet

Schuchmann Wines Chateau

Detta eleganta designhotell ligger i T'elavi i Georgien och har en egen vingård och fantastisk utsikt över bergskedjan Kaukasus. Här erbjuds gratis vinturer och vinprovning i hotellets vingård, samt gratis WiFi. Rummen på Schuchmann Wines Chateau & Spa är inredda i enkel modern stil och har trägolv och platt-TV. Vissa rum har en öppen spis eller balkong.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Tbilisi tur och retur.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt elva måltider inklusive mineralvatten enligt program.
 • Alla transporter i Georgien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Sagt om resan

Georgien är ett paradis för alla mat- och vinintresserade! Det georgiska köket är både varierat och rikt på smaker och de lokala vinerna, som är näst intill helt okända i Sverige, är överraskande goda. En personlig matfavorit som jag verkligen kan rekommendera är adzjarisk chatjapuri - en brödrätt med fyllning av ost och ägg. Missa inte den när du är i Georgien!
- Katarzyna Lukjanowicz, Travel Consultant

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA