MENY

Indiens gyllene triangel – LIGHT

Upplev det bästa av Indien tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev några av norra Indiens mest berömda sevärdheter, tillsammans med engelsktalande guide. Resan inleds med en cykelrikshatur genom trånga gränder i Delhi för att sedan fortsätta mot Agra där ett av världens vackraste kärleksmonument finns, Taj Mahal. Resan avslutas i vackra Jaipur, den rosa staden. Du får uppleva Indiens speciella atmosfär och de viktigaste sevärdheterna samtidigt som du har tid för egna upptäckter och reflektioner.

9 DAGAR   •   DELHI – AGRA – JAIPUR

Höjdpunkter

 • Cykelrikshatur i Old Delhi
 • Det magiska Taj Mahal
 • Besök på marknader i Delhi och i Jaipur
 • Amberfortet i Jaipur
 • En spännande tågresa

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI

Vi anländer till Delhi och välkomnas av vår engelsktalande guide. Har man varit i Indien en gång, så kommer man vilja åka tillbaka. Smaker, dofter och synintryck. Man upplever Indien med alla sinnen. Vi åker direkt till vårt hotell för lite vila innan vi börjar vår utforskning av Indiens huvudstad. Staden består egentligen av de två städerna, New Delhi och Old Delhi. New Delhi som byggdes av britterna, har en tydlig stadsplan medan Old Delhi däremot består av ett virrvarr av trånga gränder och färggranna, smala gator där det kryllar av basarer, affärer och människor, samt en och en annan ko. Vi inleder i Old Delhi med en cykelrikshatur bland gränderna i Chandni Chowks basarkvarter. Vi fortsätter till Dilli Haat, en färgsprakande marknadsplats fylld med butiker som säljer indiskt hantverk. Efter lunch åker vi vidare till vårt hotell för incheckning och vila. På kvällen beger vi oss till det trendiga och exklusiva området Haus Khas Village för att äta middag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 AGRA

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss till tågstationen där vi tar ett tåg till Agra. Genom tågfönstret ser vi byar, vardagsliv och landsbygd passera förbi. Framme i Agra checkar vi in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Tidig morgon beger vi oss till det fantastiska Taj Mahal för att se solen gå upp över världens mest kända kärleksmonument. Det byggdes i mitten av 1600-talet och tog ca 20 år att färdigställa. På bilder av Taj Mahal ser byggnaden ut att vara gjord av endast vit marmor men kommer man närmare ser man det otroligt vackra blommönstret av bland annat ametister, turkoser, kristall och jade som så skickligt infattats i marmorn. Taj Mahal lämnar ingen oberörd. På eftermiddagen besöker vi fortet i Agra. Denna vackra byggnad är väldigt speciell då den kombinerar både hinduisk och muslimsk arkitektur. Vi besöker sedan en fabrik där vi får ser hur man gör de vackra steninläggningar som bland annat Taj Mahal är dekorerat med. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 JAIPUR

Vi fortsätter vår resa mot staden Jaipur. På vägen besöker vi spökstaden Fatehpur Sikri. Staden som övergavs redan efter 14 år, troligen på grund av vattenbrist, är mycket välbevarad. Jaipur är delstaten Rajasthans huvudstad och har drygt tre miljoner invånare. Staden kallas ofta den rosa staden på grund av att många hus innanför stadsmuren är målade rosa. Detta gjordes i slutet av 1800-talet för att välkomna prinsen av Wales, då rosa förknippades som gästfrihetens färg. Fortfarande i dag väljs ofta rosa när man målar om. När vi checkat in på vårt hotell är resten av dagen är programfri för egna upptäckter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

Efter frukost besöker vi det storslagna Amberfortet som tronar på en höjd. Vi tar oss upp till fortet i jeep samtidigt som vi kan njuta av naturen runt omkring. Området består av flera olika palats, tempel och trädgårdar. Efter lunch besöker vi City Palace, där ättlingar till den sista styrande maharajan fortfarande bor. En del av palatset är nu omgjort till museum. Naturligtvis får vi möjligheten att fotografera Hawa Mahal, Vindarnas palats, där hovets slöjbeklädda damer kunde betrakta livet i staden utan att själva bli sedda. Vi besöker en av stadens färgsprakande basarer där vi hittar allt mellan himmel och jord, i alla färger man kan tänka sig. Vi besöker även en ädelstensproducent för att se hur tillverkningen av smycken går till, något som Jaipur är känt för. Lunch och middag ingår.

DAG 7

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Slappa i hotellets pool, eller shoppa vidare på någon av stadens många basarer. Eller varför inte besöka observatoriet Jantar Mantar som finns uppsatt på Unescos världsarvslista.

DAG 8 DELHI

I dag återvänder vi med buss till Delhi. Vi stannar och gör ett besök i en lokal by på vägen. När vi kommit fram till Delhi checkar vi in på vårt hotell och kan ta det lite lugnt innan kvällens middag. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Efter frukost åker vi ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Hotell

AGRA / Hotel Clarks Shiraz

I en grönskande omgivning ligger detta hotell som har utsikt över både Taj Mahal och Agrafortet. Hotellets 237 rum är fullt utrustade för maximal komfort och några av faciliteterna är utomhuspool, gym samt flertalet restauranger och barer.

Hotellets hemsida

DELHI / ITC Welcom Hotel Dwarka

ITC Welcom Hotel Dwarka ligger i Delhis utkant, med närhet till stadens internationella flygplats. Hotellet erbjuder eleganta och välutrustade rum, en indisk och en kinesisk restaurang samt swimmingpool och skönhetssalong.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Park Prime Hotel

4-stjärniga Park Prime ligger i centrala Jaipur och har en trevlig takterrass med pool och bar med utsikt över staden. Hotellet har ett 80-tal rum och ett flertal restauranger, en pub och fitnesscenter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Delhi tur och retur.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och nio måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter i Indien.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Observera att det är visumkrav till Indien.
Kostnad för visum ingår ej i resans pris.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Visum till Indien.
Dricks till chaufförer och guider.

Sagt om resan

Vill bara att ni ska få veta att vi uppskattade vår resa till Indien! Duktig guide (Vikesh), bra assistent (Santos) och pålitlig chaufför för de ca 70 mil vi körde under veckan. Allt fungerade mycket bra och vi var alla i gruppen eniga om att det var en mycket innehållsrik resa. Det kändes som om vi hade varit borta i minst tre veckor. Resan hette ju ”Indien – Light”, och vi skojade och frågade varandra hur ”Indien – Heavy” hade varit, med tanke på så mycket trevligt innehåll och många intryck vår resa gav oss!
- Susanne Molin-Högberg, Resenär
Indien är ett land som måste upplevas! Människorna möter mig med en enorm värme som går rakt in i hjärtat och sprids ut i hela kroppen. Det fantastiska Taj Mahal är en självklar hit. Gatulivet med myllret av människor, kor, apor, kameler, de färggrannaste lastbilarna, dofter av mat som samsas med ett pågående vardagsliv där familjer skickar barn till skolan, spelar boll eller tar en tupplur vid vägkanten. Om jag måste nämna en höjdpunkt är det stämningen och atmosfären som indierna lever längs gatorna. Med leenden och hälsningar från ett färgstarkt folk minns jag Indien som bäst.
- Marit Jacobs Hanefors, Project Leader

Resor du kanske också gillar