MENY

Sköna Hem till Indien

Upplev Indien på denna unika resa, exklusivt framtagen för Sköna Hems läsare.

Följ med Sköna Hem på en unik specialkomponerad resa till Indien! Vi återupprepar succéresan även 2018! Under resan promenerar vi i Delhis smala gränder och besöker lokala marknader. Vi tar oss till mäktiga Taj Mahal i Agra och den rosa staden Jaipur i Rajastan. I Dholpur får vi en lektion i indisk matlagning och vi bor på det vackra Raj Niwas Palace. Nytt för i år är att resan innehåller två nätter i Ranthambhore, där vi får vara med på spännande tigersafari. Du får uppleva Indiens sagolika blandning av överdådiga palats och storslagen natur. Dessutom får du en inblick i Indiens rika hantverk och arkitektur. En oförglömlig resa i tryggt och trevligt sällskap, med svensktalande reseledare. Resan har skräddarsytts i samråd med Sköna Hem men är öppen och bokningsbar för alla.

11 DAGAR   •   DELHI – AGRA – DHOLPUR – JAIPUR

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
8 mars 2018
18 mars 2018
Sköna hem till Indien Finnair
Fler än 5 platser kvar
23 950 SEK
BOKA 

Prenumerantpris: 21 950kr. Uppge prenumerationsnummer samt kod vid bokning.

Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige med Finnair via Helsingfors. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI

Ankomst till Delhi där vi möts av vår svensktalande guide. Vi åker till vårt hotell och äter frukost innan vi påbörjar vår utforskning av huvudstaden. Dagen inleds i Old Delhi där vi gör en cykelrikshatur längs smala gator och promenerar i gränder i Chandni Chowks basarkvarter. Vi fortsätter med ett besök till ett av Indiens största hantverksmuséer – National Handicrafts & Handlooms, ett museum med utställningar av textilier, träsnitt, målningar och broderier. Vi avslutar dagens utflykter i det stämningsfulla sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi fortsätter vår utforskning av Indiens huvudstad och i New Delhi tar vi en promenad i vackra Lodhis trädgård. Parken är ett populärt utflyktsmål bland Delhis invånare och många väljer att bege sig hit för en joggingtur, eller kanske en picknick med familjen. Vi fortsätter till Khanmarknaden där man finner små boutiquer med böcker, lampor och vackra inredningsdetaljer. Efter lunch tar vi bussen och åker längs med paradgatan Rajpath, som kantas av presidentpalatset och de praktfulla regeringsbyggnaderna. I andra änden av gatan reser sig India Gate, en 42 meter hög triumfbåge som uppfördes till minne av de indier som stupade i första världskriget. På eftermiddagen beger vi oss till Dilli Haat – en fascinerande marknadsplats fylld med butiker som säljer indiska hantverk. Hantverkare från olika hörn av Indien kommer hit för att visa upp sina produkter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 AGRA

I dag forsätter färden med buss till Agra (ca 200 km) där vi ska beskåda en av världens mest berömda byggnader, Taj Mahal. Stormogulen Sahah Jahan lät bygga detta mausoleum åt sin älsklingshustru, Mumatz Mahal. Det tog över 20 år för 20 000 hantverkare att färdigställa mausoleet. Enligt sägnen lät mogulen därefter hugga händerna av hantverkarna, för att förhindra att någon annan skulle skapa ett lika fulländat verk. Nästan varje yta på hela anläggningen har utsmyckats. Dekorationerna anses höra till mogularkitekturens yppersta; en stil som kombinerar element från persisk, turkisk, indisk och islamisk arkitektur. Det är berömt över hela världen för sin magnifika design, dekorationer och eleganta konstruktioner. Vi besöker denna dag också en verkstad för att se hantverkare utforma Pietra dura, ett inläggningsarbete, där utsågade bitar av olikfärgade ädelstenar och marmorsorter läggs i mönster av blommor. Vi checkar in på vårt hotell i Agra och intar en gemensam middag på hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 5 DHOLPUR

Efter frukost besöker vi se det imponerande Agrafortet där kejsaren Shah Jahan hölls inspärrad av sin egen son under sina sista år i livet. Det är ett fort byggt i röd sandsten och ligger i Agras gamla stad och ligger ca 2,5 km nordväst om Taj Mahal. Vi åker sedan vidare med buss till Dholpur (ca 50 km) i delstaten Rajastan, söder om Agra. Vi bor en natt på det vackra Raj Niwas Palace i Dholpur, mycket berömt för sin arkitektur, röda sandsten och storslagna omgivning. Vi äter lunch och får också en lektion i indisk matlagning på Raj Niwas Palace. På eftermiddagen besöker vi Machkund templet - en gammal och helig vallfärdsort för hinduiska pilgrimer enligt en legend om Lord Krishna. Lunch och middag ingår.

DAG 6 JAIPUR

Vi lämnar Dholpur och sätter oss i bussen för vidare färd mot Ranthambhore, resan tar ca fem timmar. Senare i dag väntar en spännande tigersafari. Vi checkar in på vår nybyggda resort som ligger väldigt nära Ranthambhore nationalpark. På eftermiddagen får vi vara med på vår första safaritur, och vi hoppas på att få se den respektingivande bengaliska tigern i sin naturliga miljö. Det är en mäktig känsla att vara nära, och höra det stora djurets läte. Naturreservatet är rikt på annat djurliv också och det finns bland annat krokodiler, apor och över 250 olika fågelarter. Gemensam middag på hotellet på kvällen. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Tidig morgon beger vi oss av för nästa safari, och ännu en chans att se den bengaliska tigern. När vi kommer tillbaks till hotellet äter vi frukost, sedan har vi lite egen tid på hotellet. Här finns pool, SPA och gym för den som önskar. Lunch äter vi innan det är dags att bege sig ut på eftermiddagssafarin. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Efter frukost kör vi mot Jaipur. Vi börjar vår vistelse med att besöka Amber, den första huvudstaden i delstaten Rajastan. Vi tar oss upp till palatset Amber Fort, maharajornas forna högkvarter. Det består av flera mäktiga byggnader som klänger på den branta bergssidan ned mot en liten sjö i passet mellan kullarna. På vägen dit gör vi också ett fotostopp vid det fem våningar höga, men bara några decimeter breda, Vindarnas Palats, Hawa Mahal där de kungliga damerna för iaktta livet i staden utan att själva bli sedda. Därefter fortsätter vi till Anokhi Museum i närheten av Jaipur. Här får du inblick i traditionella metoder för framställning av textilier, textiltryck och textfärgning. Det finns en butik i anslutning till museet. Jaipur sjuder av liv och rörelse, och på eftermiddagen finns tid för egna strövtåg bland stadens basarer. Här finns möjlighet till shopping av färggranna saris, tyger, smycken och skor. På kvällen finns möjlighet att göra ett biobesök, för att se en film på den traditionella biografen Raj Mandir Cinema. Observera att detta är ett tillval som bokas i Sverige, före avresa. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 DELHI

Tidigt på morgonen kan du som tillval välja att se vackra Jaipur från ovan. Utsikten över stadens omgivningar med fort och gömda palats från en varmluftsballong ger verkligen en unik vy över den rosa staden. Tillvalspaketet bokas från Sverige, innan avresa. Efter frukost besöker vi Ratan Textile factory, en väletablerad textiltillverkare med fokus på ny innovativ design. Jaipur glittrar med sina fascinerande och fina smycken, oavsett om det är pärlor, traditionella guldsmycken, antika silversmycken, samtida ädelstens smycken eller indiska bijouterier. Vi tittar också in i en verkstad som tillverkar smycken. Efter lunch har vi sedan eftermiddagen fri för att utforska Jaipur på egen hand. Varför inte besöka det välbevarade observatoriet Jantar Mantar från 1728, eller City Palace som har ett museum med en rik samling av kungliga dräkter, vapen, konst och mattor? Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Vi checkar ut från vårt hotell och reser med buss tillbaka till Delhi (ca 260 km), där vi äter vår avskedsmiddag och checkar in på vårt hotell för natten. Lunch och middag ingår.

DAG 11 HEMRESA

Hotell

AGRA / Hotel Clarks Shiraz

I en grönskande omgivning ligger detta hotell som har utsikt över både Taj Mahal och Agrafortet. Hotellets 237 rum är fullt utrustade för maximal komfort och några av faciliteterna är utomhuspool, gym samt flertalet restauranger och barer.

Hotellets hemsida

DELHI / Royal Plaza

Royal Plaza ligger på en av de finaste gatorna i centrala Delhi och andas exklusivitet med en antik samling av skulpturer och unika handmålade målningar. Hotellet erbjuder över 400 lyxiga hotellrum, ett flertal restauranger, bar, gym, spa och en trevlig utomhuspool.

Hotellets hemsida

DHOLPUR / Raj Niwas Palace

Ståtliga Raj Niwas Palace i Dholpur erbjuder boende utöver det vanliga! Detta gamla palats, som sägs ha byggts inför den engelske kungens besök år 1876, har restaurerats varsamt och erbjuder rum som är traditionellt inredda och med härlig atmosfär och känsla. Här finns en trevlig trädgård, en utomhuspool och en restaurang som serverar indiska rätter.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Park Regis

Detta 4-stjärniga hotell har 72 rum utrustade med bl.a. hårtork, säkerhetsbox och wifi. På hotellet finns även en utomhuspool och gym samt restaurang och bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Delhi via Helsingfors med Finnair tur och retur.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av 4-stjärnig standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam. Du kan lämna önskemål om att dela rum och om det finns någon att dela med återbetalas enkelrumstillägget).
 • Svensktalande guide.
 • Engelsktalande lokalguide.
 • Fullständigt program inklusive entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt 14 måltider inklusive måltidsdryck (1 flaska vatten eller juice eller läskedryck) enligt program.
 • 1 vattenflaska/dag/person ombord på bussen vid sightseeing.
 • Alla transporter och bagagehantering i Indien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsblad om Indien.

Övrig information

Observera att det är visumkrav till Indien.
Kostnad för visum ingår ej i resans pris.

Enkelrumstillägg: 4 350 kr

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi två spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa.

DAG 7. Varmluftsballongsfärd:
Tidigt på morgonen kan du som tillval välja att se vackra Jaipur från ovan. Utsikten över stadens omgivningar med fort och gömda palats från en varmluftsballong ger verkligen en unik vy över den rosa staden. Transfer ingår.

Pris per person: 2 150:-

DAG 7. Bollywoodfilm på bio:
På kvällen finns möjlighet att göra ett biobesök, för att se en bollywoodfilm på den traditionella biografen Raj Mandir Cinema. Transfer ingår.

Pris per person: 195:-

Sagt om resan

Lyckad resa med varierat program, bra boende och med Anki som påläst och mycket kunnig guide.
- Klara Carlsson, Resenär
Nyss hemkommen från en fantastisk resa till Indien med Lotus Travel och Sköna Hem. Upplevelser i världsklass tillsammans med guider som gjorde resan till ett minne för livet.
- Maria Söderstam, Resenär
Tveka inte att åka till detta fantastiska land!
- Jan Peterson, Resenär
Åker gärna med er igen. Vår resa till Indien var mycket trevlig!
- Agneta & Christian Koch, Resenär
BOKA RESA