MENY

Allt om Trädgård till Kina

På denna unika resa som är speciellt framtagen för Allt om Trädgårds läsare upptäcker vi Kina tillsammans med vår svensktalande guide – trädgårdsmästaren och Kina-kännaren Kjell Furberg. Vi flyger bekvämt med Finnair och landar i ett vackert Peking, där vi får se några av de sex världsarv som staden erbjuder. En höjdpunkt på resan är den årliga Buskpionsfestivalen som firas på våren. Här växer en miljon buskpioner av mer än tusen olika sorter. I metropolen Shanghai och näraliggande Suzhou får vi se allt från ultramoderna stadsdelar till berömda, klassiska trädgårdar som är världsarv. Detta är en resa fullproppad med natur, kultur och färgstarka trädgårdsupplevelser. Du är varmt välkommen att följa med.

12 DAGAR   •   PEKING – LUOYANG – XIAN – SUZHOU – SHANGHAI

Höjdpunkter

 • Pionfestival i Luoyang
 • Terrakottaarmén i Xian
 • Klassiska trädgårdar i Suzhou och Shanghai
 • Besök i sidenfabrik
 • Akrobatikshow i världsklass

Välj resa

13/04 - 24/04 2017
Pionfestival, trädgård och kultur med Allt om Trädgård i Kina
SEK 26 950
Fullbokat. Kontakta oss.
Prenumerantpris: 24 950:-. Uppge kod enligt annons.
BOKAVälj en resa först!

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Ankomst till Peking, där vi möts av vår svensktalande guide. Upplev en av Kinas mest spännande storstäder. Vi besöker det kejserliga Sommarpalatset, vackert beläget i lummig grönska vid Kunmingsjöns strand. Där ser vi den Långa gångens fina målningar. Efter vårt besök äter vi lunch. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. För den som inte varit i Kina tidigare, eller önskar göra ett återbesök, finns möjlighet att boka en extrautflykt till Förbjudna staden och Himmelska Fridens torg. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.
Tillvalspaket: Vi gör en utflykt till det storslagna Himmelska fridens torg och den Förbjudna staden. Hit fick ingen vanlig människa komma in förrän den siste kejsaren Pu Yi avsattes 1911. Palatset med dess röda murar och guldglaserade tak byggdes i början av 1400-talet och består av nära 800 byggnader.

DAG 3 LUOYANG

I dag väljer du om du vill ha tid för egna utfärder, eller om du väljer att boka vårt utfärdspaket till Kinesiska muren. På eftermiddagen transfer till tågstationen för snabbtåg till Luoyang, en av de sex gamla kejsarstäderna. Vid ankomst får vi transfer till vårt centralt belägna hotell. Lunch och middag på egen hand.
Tillvalspaket: Många delar drömmen om att en gång få vandra på den Kinesiska muren. I dag finns möjligheten att besöka detta mäktiga byggnadsverk från 200-talet f.Kr. Vi besöker en mycket vacker del av muren, Mutianyu. Den ligger ca nio mil norr om Peking och färden dit går genom sömniga byar och vacker landsbygd. Muren är högt belägen så vi åker linbana upp. Att se och vandra på muren som slingrar sig genom det storslagna landskapet är en upplevelse för livet. Vi fortsätter sedan direkt till tågstationen för snabbtåg till Luoyang. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

På förmiddagen besöker vi en pionplantskola. Efter lunch åker vi till Wang Cheng Park där den årliga festivalen till buskpionens ära firas – Kinas nationalblomma! Därefter besöker vi en av Kinas äldsta och största pionparker.  Här finns mer än en miljon buskpioner i över tusen olika sorter, med blommor i oändligt många kombinationer och nyanser av rött, rosa, vitt, purpur och gult. Lunch och middag ingår.

DAG 5 XIAN

Efter frukost gör vi ett besök på det buddhistiska White Horse Temple samt en mycket vacker pionträdgård som är uppdelad i fem olika natursköna partier. Vi äter lunch och gör sedan en båttur på Yi-floden. Medan båten sakta glider fram, kopplar vi av och beundrar den kinesiska landsbygden. Efter båtfärden får vi se mer spektakulär natur då vi besöker Longmengrottorna, med över hundratusen buddhistiska skulpturer. På kvällen åker vi med höghastighetståget till Xian. Resan tar ca 1,5 timme och väl framme äter vi middag och checkar sedan in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 6

I dag besöker vi Shaanxis provinsmuseum som har en av Kinas största samlingar av historiska fynd. Här finns konst och föremål från yngre stenålder fram till Kinas sista dynasti, Qing (år 1644–1911). Särskilt rika är samlingarna från Tangdynastin. Efter lunch går vi en kort promenad i de muslimska kvarteren, där vi får titta på fasaden till den gamla, stora moskén i kinesisk stil och den lilla moskéträdgården. Till middag bjuds det på den traditionella specialiteten jiaozi, följt av en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 7 SHANGHAI/SUZHOU

När man 1974 upptäckte den underjordiska terrakottaarmén strax utanför Xian, var det en av århundradets största arkeologiska fynd. Den 8 000 man starka armén, där varje soldat är unik och har individuella ansiktsdrag, skulle skydda det mausoleum som påbörjades redan när Kinas förste kejsare Qin Shi Huangdi som 13-åring besteg tronen. Kejsaren var besatt av sin egen död och med sig i graven ville han ha vapen, hästar, konkubiner och – en armé. Vi ser en film om arméns tillkomst och tittar sedan på de fascinerande figurerna. Därefter beger vi oss till en mattfabrik där vi får lära oss hur handknutna silkesmattor skapas. Vi fortsätter sedan till flygplatsen för flyg till Shanghai. Vi äter middag innan vi reser vidare med buss till Suzhou. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Suzhou är känt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden. Vi börjar med ett besök på en sidenfabrik där får vi bland annat se hur kokonger nystas upp till flera hundra meter långa glänsande silkestrådar. I Suzhou besöker vi tre trädgårdar som alla finns upptagna på Unescos världsarvslista. Vi börjar med att bege oss till Humble Administrator’s Garden som är den största och mest berömda. Trädgården är uppdelad i tre huvuddelar och har ett flertal paviljonger samt broar som binder samman de öar som finns. Master-of-Nets Garden är kanske den mest imponerande av alla trädgårdar vi besöker i Suzhou. Det var en arkitektonisk bedrift att bygga trädgården då den ger en illusion av att vara större än den faktiskt är. Efter middagen kan de som vill återvända till Master-of-Nets Garden för en liten föreställning med musik och teater. Lunch och middag ingår.

DAG 9 TONGLI/SHANGHAI

Dagen börjar med ett tidigt besök i Garden of Cultivation. Trädgården är den minsta och mest rofyllda av Suzhous trädgårdar. Strax utanför Suzhou ligger den pittoreska lilla vattenstaden Tongli som också kallas Österns Venedig. Dit färdas vi med buss och här får vi tillfälle att promenera längs de mysiga kanalerna för att sedan besöka den mycket vackera trädgården Retreat and Reflection Garden – också känd under namnet Garden of Quiet Meditation. Vi åker vidare med buss till Shanghai och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Vi börjar vår utforskning av Shanghai på stora och prisbelönta Shanghai Botanical Garden. Dagen fortsätter med en promenad i den folktäta och gamla stadsdelen China Town och ett besök i den vackra Yu-trädgården. Trädgården som från början var en privat trädgård anlades redan i slutet av 1500-talet. Vi får också vara med om en klassisk teceremoni i ett av Shanghais många tehus. Efter kvällens middag ser vi en halsbrytande arkobatikshow. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Förmiddagen är fri för egna utfärder, och vi äter lunch på egen hand. Sen eftermiddag återsamlas vi för en tur till Shanghai World Financial Center. Vi tar hissen upp i den moderna byggnaden och får en hisnande utsikt över Shanghai. Vi fortsätter sedan vidare till restaurangen där vi ska äta vår avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 12

Efter många intryck och upplevelser så är det dags att bege sig hem. Efter en tidig frukost beger vi oss till flygplatsen för avresa med Finnair via Helsingfors.

Hotell

LUOYANG / Peony Plaza

Hotellt är centralt beläget i centrum av Luoyang. Samtliga rum har TV, fritt Wi-Fi, minibar samt ett badkar med dusch. Det finns tillgång till gym, bastu och en restaurang.

Hotellets hemsida

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

SHANGHAI / Ocean Hotel

Detta försklassiga hotell ligger i Hongkou-distriktet, med promenadavstånd till tunnelbanan (linje 4). Hotellets rum är nyrenoverade och modern utrustade med alla bekvämligheter. Hotellet erbjuder inomhuspool, gym, spa, café och en restaurang på översta våningen med panoramautsikt.

Hotellets hemsida

SUZHOU / Aster Hotel

Aster Hotel är ett populärt hotell beläget strax väster om stadens centrum, där den gamla traditionella stadsdelen möter det nya moderna samhället. Med sina 29 våningar är hotellet det högsta i Suzhou och på takvåningen ligger en restaurang/bar, där man kan avnjuta sitt kvällskaffe med hela staden för sina fötter.

Hotellets hemsida

XIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

Detta mycket trevliga, fyrstjärniga hotell har ca 470 rum designade i en kombination av klassisk och modern stil. Det ligger centralt nära den gamla stadsmuren och erbjuder flera restauranger, en bar, inomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass Stockholm – Peking och Shanghai – Stockholm med Finnair.
 • Visum för svenska medborgare.
 • Tio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam. Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum med någon av samma kön. Om det finns någon att dela med återbetalas enkelrumstillägget).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt åtta luncher och nio middagar inklusive måltidsdryck.
 • Informationspaket om Kina.

Övrig information

Enkelrumstillägg: 3 450 kr.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi två spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst åtta resenärer.

DAG 2. Himmelska fridens torg och den Förbjudna staden:
Vi gör en utflykt till det storslagna Himmelska fridens torg och den Förbjudna staden. Hit fick ingen vanlig människa komma in förrän den siste kejsaren Pu Yi avsattes 1911. Palatset med dess röda murar och guldglaserade tak byggdes i början av 1400-talet och består av nära 800 byggnader.

Pris per person: 300:-

DAG 3. Kinesiska muren:
Många delar drömmen om att en gång få vandra på den Kinesiska muren. I dag finns möjligheten att besöka detta mäktiga byggnadsverk från 200-talet f.Kr. Vi besöker en mycket vacker del av muren, Mutianyu. Den ligger ca nio mil norr om Peking och färden dit går genom sömniga byar och vacker landsbygd. Muren är högt belägen så vi åker linbana upp. Att se och vandra på muren som slingrar sig genom det storslagna landskapet är en upplevelse för livet. Vi fortsätter sedan direkt till tågstationen för snabbtåg till Luoyang. Lunch ingår, middag på egen hand.

Pris per person: 800:-