MENY

Sri Lanka & Maldiverna – LIGHT

Upplev det bästa av Sri Lanka tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev den exotiska och gröna ön Sri Lanka. Vi kombinerar kortare utflyktsdagar och härliga dagar med sol och bad. Vi ser vilda elefanter på vår jeepsafari i Minneriya Nationalpark, besöker en teplantage där vi får smaka på äkta Ceylonte och gör en spännande tågresa i den vackra naturen. Vi avslutar med några avkopplande dagar på fantastiska Maldiverna.

13 DAGAR   •   COLOMBO – SIGIRIYA – KANDY – MALDIVERNA

Höjdpunkter

 • Vilda elefanter på jeepsafari i Minneriya Nationalpark
 • Teplantage med äkta Ceylonte
 • Spännande tågresa genom vacker natur
 • Sol och bad på Maldiverna

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 COLOMBO

Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår engelsktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för lite uppfräschning och vila. På eftermiddagen bekantar vi oss med Colombo, en stad under snabb förändring. Delar av staden har dock kvar sina gamla charmiga byggnader i kolonial stil från tiden då landet var under brittiskt styre. Här finns även influenser från den tid då dåvarande Ceylon var portugisisk och holländsk koloni. Vi avslutar med en promenad i de koloniala kvarteren och ett besök på The Dutch Hospital, ett tidigare sjukhus nu omvandlat till ett mycket populärt och trendigt område med butiker, restauranger och kaféer. Vi återvänder sedan till vårt hotell, där en välkomstmiddag serveras. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 SIGIRIYA

Vi lämnar Colombo och reser inåt landet mot Sigiriya. Vi stannar till för lunch och gör ett intressant besök på en lokal skola i närheten av Dambulla. Därefter få vi vara med på en välsignelseceremoni i ett buddhistiskt tempel innan vi ankommer till vårt hotell i närheten av Sigiriya. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.
TILLVAL eftermiddag: Lär dig laga läcker lankesisk mat på en matlagningskurs.

DAG 4

Vi njuter av en ledig förmiddag vid hotellet med möjlighet till avkoppling vid poolen. På eftermiddagen ger vi oss ut på en spännande jeepsafari i Minneriya Nationalpark, där det finns stor chans att se vilda elefanter på nära håll. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Vi gör en halvdagsutflykt till ”lejonberget” Sigiriya där vi tar oss upp på den 180 m höga klippan som reser sig ståtligt i den täta djungeln. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka och finns sedan 1982 med på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen och halvvägs upp kan vi se vackra och välbevarade frescomålningar på bergväggen. Väl uppe på toppen ser vi ruinerna av det gamla palatset som uppfördes under 400-talet. Vi belönas dessutom med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen.

DAG 5 KANDY

Programfri förmiddag med möjlighet till avkoppling vid poolen. Vid lunchtid reser vi vidare mot Matale där vi besöker en kryddträdgård och får se hur kryddnejlika, kanel, kardemumma och andra örter växer. I ett grönskande bergslandskap i det centrala höglandet ligger staden Kandy där vi ska bo i två nätter. Staden som finns upptagen på Unescos världsarvslista besöks av pilgrimer från hela världen som kommer för att besöka Sri Dalada Maligawa – Tandtemplet. Vi checkar in på vårt hotell i Kandy och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Följ med på en utflykt till det Unescoskyddade Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Templet består egentligen av fem olika grottor med ett hundratal gyllene Buddhastatyer och väggar täckta av religiösa målningar.

DAG 6

Sri Lanka är känt för sitt Ceylonte och eftersom vi befinner oss i hjärtat av Sri Lankas teproduktion besöker vi en teplantage strax utanför Kandy. Här får vi följa hela tillverkningsprocessen och även provsmaka det fina Ceylonteet. Tillbaka i Kandy utforskar vi denna mysiga stad, till fots. Vi besöker bland annat Arts and Crafts Center och den livliga frukt- och kryddmarknaden. Resten av dagen är programfri. Lunch på egen hand, middag ingår.
TILLVAL kväll: Delta i en utflykt till Tandtemplet där man får uppleva stämningen och kan få en skymt av relikskrinet som antas innehålla en av Buddhas tänder. Utflykten avslutas med en traditionell lankesisk show.

DAG 7 COLOMBO

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss till Kandy tågstation där vi kliver ombord på tåget som ska ta oss tillbaka till Colombo. Under tiden tåget slingrar sig fram i det bergiga landskapet ser vi hur gröna teplantager och regnskog avlöser varandra utanför tågfönstret. Framme i Colombo åker vi direkt till vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8 NALAGURAIDHOO ISLAND, MALDIVERNA

Ett flyg tar oss till Maldivernas huvudstad Malé. Därifrån tar vi oss med båt vidare till vår resort på Paradise Island, som vi ska bo på i fyra nätter. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9

De kommande dagarna är programfria. Lunch på egen hand, middag ingår. Ta magiska snorkelturer och spana efter färgglada fiskar i det kristallklara vattnet eller njut av sköna spabehandlingar. Varför inte passa på att lära dig dyka eller vindsurfa.

DAG 10

Programfri dag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 11

Programfri dag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 12

Programfri dag. Berikade med nya härliga minnen från både Sri Lanka och Maldiverna åker vi på eftermiddagen tillbaka till Malés flygplats för att därifrån ta flyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Ankomst Sverige.

Hotell

COLOMBO / Ramada Colombo

4-stjärniga Ramada Colombo har ett 90-tal nyrenoverade och trivsamt inredda rum. På hotellet finns både ett spa, fitnesscenter, en restaurang och ett kafé med utsikt över utomhuspoolen med jacuzzi.

Hotellets hemsida

KANDY / Hilltop Hotel

3-stjärniga Hilltop Hotel ligger ca 1 km från Kandys mest centrala delar i grönskande omgivningar. På hotellet finns en utomhuspool, spa, en tennisbana, biljardbord, och en restaurang med utsikt över staden samt en bar.

Hotellets hemsida

MALDIVERNA / Paradise Island Resort & Spa

Paradise Island Resort & Spa är belägen på den norra Malé-atollen. Här bor vi i beach bungalow, precis bakom palmträden. Vår bungalow är bl.a. utrustad med luftkonditionering, TV, kaffe-/temaskin och en veranda. Resorten erbjuder restauranger, café, bar, pool, tennisbana, fitnessklubb och mycket mer.

Hotellets hemsida

SIGIRIYA / Camellia Resort

Camellia resort ligger lugnt och fridfullt inbäddad i grönska, ca 20 minuter från lejonklippan Sigiriya och 30 minuter från Minneriya Nationalpark. På ca 5-10 minuters promenadavstånd ligger byn Audangawa. Hotellets rum har alla egen balkong/terrass. På resorten finns en stor utomhuspool, spa och en restaurang som serverar allt från lokala och indiska rätter till kinesiska och europeiska.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass från Stockholm till Colombo och tillbaka från Malé.
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard på Sri Lanka. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Fyra nätter på resort på Maldiverna. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide på Sri Lanka.
 • Engelsktalande transferguide på Maldiverna.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter förutom tillvalsutflykterna.
 • Frukost alla dagar och sju måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter på Sri Lanka och Maldiverna.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Observera att det är visumkrav till Sri Lanka.
Kostnad för visum ingår ej i resans pris.
Svenska medborgare får visum kostnadsfritt vid ankomsten till Maldiverna.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Visum till Sri Lanka.
Dricks till chaufförer och guider.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sri Lanka erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 3. Matlagningskurs, eftermiddag
Lär dig laga läcker lankesisk mat på en matlagningskurs.

Pris per person: ca 195:-

DAG 4. Halvdagsutflykt till Sigiriya, förmiddag
Vi gör en halvdagsutflykt till ”lejonberget” Sigiriya där vi tar oss upp på den 180 m höga klippan som reser sig ståtligt i den täta djungeln. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka och finns sedan 1982 med på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen och halvvägs upp kan vi se vackra och välbevarade frescomålningar på bergväggen. Väl uppe på toppen ser vi ruinerna av det gamla palatset som uppfördes under 400-talet. Vi belönas dessutom med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen.

Pris per person: ca 395:-

DAG 5. Gyllene templet i Dambulla, förmiddag
Följ med på en utflykt till det Unescoskyddade Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Templet består egentligen av fem olika grottor med ett hundratal gyllene Buddhastatyer och väggar täckta av religiösa målningar.

Pris per person: ca 150:-

DAG 6. Tandtemplet i Kandy, kväll
Delta i en utflykt till Tandtemplet där man får uppleva stämningen och kan få en skymt av relikskrinet som antas innehålla en av Buddhas tänder. Utflykten avslutas med en traditionell lankesisk show.

Pris per person: ca 150:-

Resor du kanske också gillar