MENY

Sri Lanka – LIGHT

Upplev det bästa av Sri Lanka tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev den exotiska och gröna ön Sri Lanka. Vi kombinerar kortare utflyktsdagar och härliga dagar med sol och bad. Vi ser vilda elefanter på vår jeepsafari i Minneriya Nationalpark, besöker en teplantage där vi får smaka på äkta Ceylonte och gör en spännande tågresa i den vackra naturen. Vi avslutar med några avkopplande dagar i härliga Bentota.

 

11 DAGAR   •   COLOMBO – SIGIRIYA - KANDY - BENTOTA

Höjdpunkter

 • Jeepsafari i Yala Nationalpark
 • Teplantage med äkta Ceylonte
 • Två nätter i trevliga Kandy
 • Spännande tågresa genom vacker natur
 • Härliga dagar för sol och bad i Bentota

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
24 nov 2017
4 dec 2017
Sri Lanka - LIGHT
Fler än 5 platser kvar
18 950 SEK
BOKA 
22 feb 2018
4 mars 2018
Sri Lanka - LIGHT
Fler än 5 platser kvar
21 450 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

Program 2017

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 COLOMBO

Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår engelsktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för lite uppfräschning och vila. På eftermiddagen bekantar vi oss med Colombo, en stad under snabb förändring. Delar av staden har dock kvar sina gamla charmiga byggnader i kolonial stil från tiden då landet var under brittiskt styre. Här finns även influenser från den tid då dåvarande Ceylon var portugisisk och holländsk koloni. Vi avslutar med en promenad i de koloniala kvarteren och ett besök på The Dutch Hospital, ett tidigare sjukhus nu omvandlat till ett mycket populärt och trendigt område med butiker, restauranger och kaféer. Vi återvänder sedan till vårt hotell, där en välkomstmiddag serveras. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 SIGIRIYA

Vi lämnar Colombo och reser inåt landet mot Sigiriya. Vi stannar till för lunch och gör ett intressant besök på en lokal skola i närheten av Dambulla. Därefter få vi vara med på en välsignelseceremoni i ett buddhistiskt tempel innan vi ankommer till vårt hotell i närheten av Sigiriya. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.
TILLVAL eftermiddag: Lär dig laga läcker lankesisk mat på en matlagningskurs.

DAG 4

Vi njuter av en ledig förmiddag vid hotellet med möjlighet till avkoppling vid poolen. På eftermiddagen ger vi oss ut på en spännande jeepsafari i Minneriya Nationalpark, där det finns stor chans att se vilda elefanter på nära håll. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Vi gör en halvdagsutflykt till ”lejonberget” Sigiriya där vi tar oss upp på den 180 m höga klippan som reser sig ståtligt i den täta djungeln. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka och finns sedan 1982 med på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen och halvvägs upp kan vi se vackra och välbevarade frescomålningar på bergväggen. Väl uppe på toppen ser vi ruinerna av det gamla palatset som uppfördes under 400-talet. Vi belönas dessutom med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen.

DAG 5 KANDY

Programfri förmiddag med möjlighet till avkoppling vid poolen. Vid lunchtid reser vi vidare mot Matale där vi besöker en kryddträdgård och får se hur kryddnejlika, kanel, kardemumma och andra örter växer. I ett grönskande bergslandskap i det centrala höglandet ligger staden Kandy där vi ska bo i två nätter. Staden som finns upptagen på Unescos världsarvslista besöks av pilgrimer från hela världen som kommer för att besöka Sri Dalada Maligawa – Tandtemplet. Vi checkar in på vårt hotell i Kandy och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Följ med på en utflykt till det Unescoskyddade Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Templet består egentligen av fem olika grottor med ett hundratal gyllene Buddhastatyer och väggar täckta av religiösa målningar.

DAG 6

Sri Lanka är känt för sitt Ceylonte och eftersom vi befinner oss i hjärtat av Sri Lankas teproduktion besöker vi en teplantage strax utanför Kandy. Här får vi följa hela tillverkningsprocessen och även provsmaka det fina Ceylonteet. Tillbaka i Kandy utforskar vi denna mysiga stad, till fots. Vi besöker bland annat Arts and Crafts Center och den livliga frukt- och kryddmarknaden. Resten av dagen är programfri. Lunch på egen hand, middag ingår.
TILLVAL kväll: Delta i en utflykt till Tandtemplet där man får uppleva stämningen och kan få en skymt av relikskrinet som antas innehålla en av Buddhas tänder. Utflykten avslutas med en traditionell lankesisk show.

DAG 7 BENTOTA

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss till Kandy tågstation där vi kliver ombord på tåget som ska ta oss tillbaka till Colombo. Under tiden tåget slingrar sig fram i det bergiga landskapet ser vi hur gröna teplantager och regnskog avlöser varandra utanför tågfönstret. Framme i Colombo åker vi direkt till vår strandresort i Bentota och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

De kommande dagarna är programfria. Lunch och middag på egen hand. Här finns de bästa förutsättningarna för att verkligen kunna sola, bada och koppla av.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. På kvällen är det dags att säga adjö till Sri Lanka för denna gång. På kvällen checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta nattflyget hem.

DAG 11

Ankomst Sverige.

Program 2018

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 UNAWATUNA

Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår engelsktalande guide. Vi åker direkt söderut till staden Galle, som har influenser från främst den holländska kolonialtiden på 1800-talet. Här finns det Unescoskyddade Galle Fort som är det bäst bevarade fortet i Asien byggt av europeiska ockupanter. Galle Fort inhyser mysiga restauranger, kaféer och butiker. Vi strosar runt här och äter en gemensam lunch innan vi fortsätter vi till vårt strandhotell i närliggande Unawatuna. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Utforska området eller bara njut och koppla av vid poolen eller vid stranden. Det finns flera trevliga restauranger som serverar läckra fisk-och skaldjursrätter. Om du inte gillar strandhäng rekommenderar vi en tur tillbaka till Galle som ligger en kort taxiresa bort. Här finns mycket mer att se och upptäcka.

DAG 4

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL förmiddag: Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. På morgonen beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur- blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna goda att även se delfiner.

DAG 5 TISSAMAHARAMA

Vi lämnar vår strand för ett tre dagar långt äventyr och inleder med Tissamaharama, där vi checkar in på vårt hotell (resar tar ca 3-4 timmar). Vi är nu i närheten av Yala Nationalpark, dit vi beger oss för en spännande kvällssafari i parken. Här finns djur som vilda elefanter, bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och leoparder. Efter safarin äter vi en gemensam middag

DAG 6 ELLA

På morgonen finns möjlighet att göra ytterligare en safari i nationalparken, en tur som bokas och betalas på plats. Den som känner sig nöjd med safari har en programfri förmiddag på hotellet. Vi åker mot den vackra lilla byn Ella och på vägen stannar vi till och besöker en teplantage där vi får provsmaka det berömda Ceylonteet. Vi anländer till vårt hotell i Ella och checkar in. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7 UNAWATUNA

Ella sägs ha välsignats med några av de vackraste vyer Sri Lanka har att erbjuda. Vi inleder dagen med en vandring till Little Adams Peak som erbjuder en svårslagen utsikt över landskapet. Med härliga upplevelser i bagaget återvänder vi till vårt strandhotell (resan tar ca 5 timmar). Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Det är dags att säga adjö till Sri Lanka för denna gång. På kvällen checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för att ta nattflyget hem. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Ankomst Sverige.

Hotell

BENTOTA / Avani Bentota Resort & Spa

Med ett härligt läge precis vid stranden ligger denna resort som har 75 modernt inredda rum med egen balkong eller terrass. På resorten finns bl.a. en mysig utomhuspool, spa, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

BENTOTA / The Surf Hotel

4-stjärniga The Surf Hotel ligger alldeles vid stranden i Bentota och erbjuder rum med balkong eller terrass med utsikt mot havet. Här finns en fin utomhuspool med solstolar och två restauranger, varav en som serverar härliga fisk- och skaldjursrätter.

Hotellets hemsida

COLOMBO / Ramada Colombo

4-stjärniga Ramada Colombo har ett 90-tal nyrenoverade och trivsamt inredda rum. På hotellet finns både ett spa, fitnesscenter, en restaurang och ett kafé med utsikt över utomhuspoolen med jacuzzi.

Hotellets hemsida

KANDY / Hilltop Hotel

3-stjärniga Hilltop Hotel ligger ca 1 km från Kandys mest centrala delar i grönskande omgivningar. På hotellet finns en utomhuspool, spa, en tennisbana, biljardbord, och en restaurang med utsikt över staden samt en bar.

Hotellets hemsida

SIGIRIYA / Camellia Resort

Camellia resort ligger lugnt och fridfullt inbäddad i grönska, ca 20 minuter från lejonklippan Sigiriya och 30 minuter från Minneriya Nationalpark. På ca 5-10 minuters promenadavstånd ligger byn Audangawa. Hotellets rum har alla egen balkong/terrass. På resorten finns en stor utomhuspool, spa och en restaurang som serverar allt från lokala och indiska rätter till kinesiska och europeiska.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Colombo tur och retur.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och fyra måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter på Sri Lanka.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket

Övrig information

Observera att det är visumkrav till Sri Lanka.
Kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Visum till Sri Lanka.
Dricks till chaufförer och guider.

OBS: på nyårsavgången ingår en nyårsmiddag på hotellet dag 3.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sri Lanka erbjuder vi flera spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priserna baseras på minst fyra resenärer.

DAG 3. Matlagningskurs, eftermiddag
Lär dig laga läcker lankesisk mat på en matlagningskurs.

Pris per person: ca 195:-

DAG 4. Halvdagsutflykt till Sigiriya, förmiddag
Vi gör en halvdagsutflykt till ”lejonberget” Sigiriya där vi tar oss upp på den 180 m höga klippan som reser sig ståtligt i den täta djungeln. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka och finns sedan 1982 med på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen och halvvägs upp kan vi se vackra och välbevarade frescomålningar på bergväggen. Väl uppe på toppen ser vi ruinerna av det gamla palatset som uppfördes under 400-talet. Vi belönas dessutom med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen.

Pris per person: ca 395:-

DAG 5. Gyllene templet i Dambulla, förmiddag
Följ med på en utflykt till det Unescoskyddade Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Templet består egentligen av fem olika grottor med ett hundratal gyllene Buddhastatyer och väggar täckta av religiösa målningar.

Pris per person: ca 150:-

DAG 6. Tandtemplet i Kandy, kväll
Delta i en utflykt till Tandtemplet där man får uppleva stämningen och kan få en skymt av relikskrinet som antas innehålla en av Buddhas tänder. Utflykten avslutas med en traditionell lankesisk show.

Pris per person: ca 150:-

Program 2018: DAG 4. Valsafari, förmiddag

Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. På morgonen beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur- blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna också goda att även se delfiner.

Pris per person: ca 850:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA