MENY

Mytomspunna Transsylvanien

På vår resa till Transsylvanien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en spännande resa till mystiska Transsylvanien. Förutom Draculas slott, som överraskar med sin charm snarare än med skrämmande historier om vampyrer, besöker vi små mysiga och färgglada byar, medeltida borgar och får uppleva spännande möten med lokalbefolkningen. Vi provar de utsökta men än så länge oupptäckta rumänska vinerna, shoppingfyndar i charmiga gränder och utforskar det lokala kökets specialiteter.

8 DAGAR   •   SIGHISOARA - BRASOV - KARPATERNA - SIBIU

Höjdpunkter

 • Mytomspunna Draculas slott
 • Vinprovning i Karpaternas hjärta
 • Peles slott, det kungliga sommarresidenset
 • vacker landsbygd och de spetsiga, vilda Karpaterna
 • Spännande möten och hembesök hos familjer

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
26 aug 2017
2 sep 2017
Mytomspunna Transsylvanien
Fler än 5 platser kvar
14 590 SEK
BOKA 
21 maj 2018
28 maj 2018
Mytomspunna Transsylvanien
Fler än 5 platser kvar
14 590 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 SIGHISOARA

Vi ankommer till Transsylvanien på eftermiddagen och välkomnas av vår svensktalande guide med rumänsk snaps och hembakade salta bakelser. Vår bekväma buss tar oss vidare mot Transsylvaniens pärla, Sighisoara, där vi checkar in på ett boutiquehotell byggt i ett gammalt adelshus. Välkomstmiddagen serveras i mystiskt miljö i Draculas födelsehus i Sighisoara. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 2

Efter frukost åker vi upp mot bergen och stannar till för en tur med häst och vagn. Vi hälsar på hemma hos en romsk familj som sedan många generationer tillbaka har varit syselsatta med tegelbruk och här får vi lära oss mer om hur man lägger tegel på traditionellt vis. I den världsarvslistade byn Viscri blir vi därefter serverade en lunch hemma hos en tysk-saxisk familj för att få ett smakprov av saxarnas liv på landsbygden. Vi åker sedan vidare till Brasov eller Kronstadt på tyska. Här tar vår guide med oss på en stadsrundtur som inkluderar ett besök i den saxiska Svarta kyrkan. På Eftermiddagen har vi tid att utforska Brasov, som är en trevlig stad för shopping. Här finns många trevliga uteserveringar på gågatan och man kan alltid avnjuta en cocktail eller en cappuccino till väldigt bra priser. Efter lite tid på egen hand i Brasov åker vi tillbaka till Sighisoara där vi har kvällen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3

I dag ger vi oss ännu djupare in i Karpaterna och börjar dagen med ett besök på  Rumäniens vackraste slott Peles, kungliga familjens sommarresidens. Här får vi ett smakprov av Rumäniens glanstid under dynastin av Hohenzollern. Vi åker sedan genom Karpaterna, denna gång på den spetsiga sidan av de rumänska bergen. Vi äter lunch på ett värdshus mitt i Karpaterna, där vi blir bjudna på en annorlunda vinprovning. Med en häpnadsväckande utsikt mot de branta klipporna får vi smaka på mousserande viner och besöka de unika vinkällarna, där husvärden berättar om ”champenoise”-metoden. Efter allt mousserande har vi fått mod nog att äntligen besöka Draculas slott och få reda på sanningen bakom vampyrmyten. Draculas slott är trots förväntningarna ett mysigt ställe, där kärlekshistorier blandas med krigsberättelser. Efter slottsbesöket finns det fritid för att titta runt på marknaden framför slottet. Därefter blir det en ekologisk, närodlad middag hos en fårbonde, följt av övernattning på hans pensionat nedanför slottet. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Nu lämnar vi Draculas slott på en spetsig klippa bakom oss och åker tillbaka till lilla charmiga Sighisoara. I dag ska vi utforska Sighisoara, som står med på Unescos världsarvslista och som med sin rika arkitektur är Transsylvaniens verkliga pärla. Vi gör en guidad stadspromenad i den charmiga medeltida staden där vi möts av spännande legender och historier. Vi har sedan resten av dagen programfri för egna strövtåg bland trevliga restauranger, små butiker och mysiga caféer. Vill du använda tiden till något avslappnande? Tjänster som spa, massage, hårstyling, make-up och hudvård är väldigt prisvärda i Rumänien. Vår guide hjälper gärna till med tips! Lunch och middag på egen hand.

DAG 5

I en idyllisk by hälsar vi på hos Fru Ildiko, känd i hela Transsylvanien för sina pittoreskt målade kakor. Här får vi även prova på att glasera kakor själva och sedan kan vi ta en titt i en vanlig rumänsk trädgård med allt från dekorationsblommor till tomat- och majsplanteringar. På vägen tillbaka till Sighisoara stannar vi till i medeltida staden Medias, vars smeknamn är ”Ljusets fästning”. Här besöker vi en unik konstutställning med måleri i spindelnät. Under en programfri eftermiddag kan vi njuta av lugnet i färgglada Sighisoara. Lunch och middag på egen hand.

DAG 6 SIBIU

I dag lämnar vi Sighisoara och åker genom färgglada saxiska byar mot Alba Iulia. De saxiska husen står mäktiga som ett bevis på tysk-saxarnas inflytande genom åren. Sedan är det dags för en imponerande hästparad med habsburgska soldater vid citadellet i Alba Iulia. Vi får tid för lunch på egen hand innan vi besöker den saxiska staden Sebes eller Mühlbach, där vi blir bjudna hem till en familj som bjuder på typiska rumänska efterrätter. Vi åker vidare till en liten by i Karpaterna, där vi får uppleva ännu en bit av det transsylvanska lantlivet. Vi besöker en gammal prästgård, där vi får beundra en unik samling av ortodoxa glasikoner och få en inblick i hur bönderna lever i de rumänska byarna. Byns ryttare leder oss hem till en fårbonde där vi träffar en fåraherde som berättar om sitt yrke och om gamla traditioner som dominerar rumänskt lantbruk än i dag. Här bjuds det även till dans av byns folkloremusiker. Det blir en underbar och festlig avskedsmiddag! Senare på kvällen checkar vi in på vårt hotell i staden Sibiu. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7

På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Sibiu och får veta mer om tysk-saxarnas Siebenbürgen, som Transsylvanien heter på tyska. I varje del av arkitekturen gömmer sig en liten historia. Tillsammans med vår guide försöker vi lyfta på stenar och hitta hemligheter, från 1200-talet när saxarna bosatte sig i Transsylvanien till 2016, när en tysk-saxare blev Rumäniens aktuella president. Mäktiga hus med tjocka stenväggar och spetsiga tegelklädda tak med mystiska ögonliknande små fönster som gav Sibiu namnet “De 1000 ögonens stad” berättar om saxarnas strävan efter “Ordnung und Disziplin”. Efter att ha lärt känna staden får vi egen tid för lunch och shopping. Sibiu är en av de mest populära shoppingstäderna i Transsylvanien och snäll mot plånboken. Här hittar man riktiga kap! Ta chansen att utforska staden även på kvällen. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

I dag har vi tid på egen hand i Sibiu. Varför inte passa på att göra de sista souvenirköpen eller se den berömda konstsamlingen på Brukenthalmuseet? På eftermiddagen åker vi till flygplatsen och tar farväl av Transsylvanien och Rumänien för denna gång och säger "La revedere!" Lunch och middag på egen hand.

Hotell

BRAN / Casa din Bran

Precis nedanför legendariska Draculas slott ligger trevliga Casa din Bran. Med ljusa och bekväma rum, och en tjusig liten restaurang samt en terrass med utsikt mot de skogsrika bergen, är detta lilla hotell en perfekt utgångsplats för våra utflykter till alla sevärdheter i området.

Hotellets hemsida

Continental Forum

Continental Forum är ett centralt och välkomnande 4* hotell, i början av Sibius mest populära gågata, inom gångavstånd från alla intressanta sevärdheter. Beläget i en kulturmärkt byggnad. Hotellet erbjuder rymliga och bekväma ytor och en smakfull design.

Hotellets hemsida

Hotel Bulevard Sighisoara

Hotel Bulevard Sighisoara ligger i centrum av Sighişoara och erbjuder eleganta och rymliga rum med gratis WiFi och minibar.

Hotellets hemsida

SIBIU / Vila Weidner

Hotellet ligger centralt beläget i staden och med närhet till allt vad Sibiu har att erbjuda. Det är ett mindre hotell med en historisk touch, och inget rum är det andra likt. Det finns tillgång till restaurang samt fritt Wi-Fi.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomklass till Sibiu tur och retur.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam). Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum. Hittar vi någon att dela med återbetalar vi enkelrumstillägget.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt fem måltider inklusive måltidsdryck (mineralvatten).
 • Alla transporter på resmålet.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Sagt om resan

Att ha varit med på en resa till Transsylvanien känns som privilegiet att ha upptäckt en ny outforskad mark. Jag visste inte mycket om Rumänien innan jag kom dit men det var en fantastiskt positiv överraskning att lära känna landet.
- Peter Andersson, Resenär
Efter att ha besökt mer än 70 länder, varav de flesta på egen hand, ville jag uppleva något nytt och annorlunda. Jag lockades av naturupplevelserna och möjligheten att få hälsa på i Draculas slott. Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv. En väldigt välorganiserad resa, där allt fungerade toppen. Gloria tillförde en fantastisk energi och var med sina gedigna kunskaper och sitt stora leende en underbar guide.
- Auli Kuivalainen, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA