MENY

Flygresan

På våra gruppresor anlitar vi de flygbolag som har bekvämast flygtider och smidigast rutter.
Eftersom flygen, speciellt till Asien, oftast lämnar Skandinavien på eftermiddagen och kvällen möjliggör det för bekväma och smidiga anslutningar. De flesta flygbolag vi arbetar med kan erbjuda anslutningar från Stockholm, Göteborg samt Köpenhamn, och i vissa fall även andra orter i Norden.

Läs mer om respektive flygbolag nedan för mer information om bagageregler och anslutningsflyg med mera.

Boka anslutningsflyg på egen hand

Vi hjälper gärna till att boka anslutningsflyg, kontakta oss på telefon 08-545 188 40 eller info@lotustravel.se för information. Om du vill kan du även boka dina egna anslutningsbiljetter.

Observera att alla tider som anges är preliminära och kan komma att ändras. Kontrollera alltid med oss innan du bokar egna anslutande förbindelser med flyg, buss eller tåg. I händelse av ändrade flygtider eller inställd resa ersätter Lotus Travel inte era egna bokade biljetter, så vi rekommenderar dig därför att boka omboknings- och återbetalningsbara biljetter.

Tänk också på att vissa försäkringsbolag kräver att du har minst tre timmars marginal vid anslutningen, annars ersätter de inte för missat flyg. Hör med ditt försäkringsbolag vad som gäller.

Incheckning

Vi rekommenderar att du anländer till flygplatsen minst två timmar innan avgång vid långflygningar. Om du har bokat eget anslutningsflyg rekommenderar vi att du har minst tre timmar mellan flygen. Detta på grund av vissa försäkringsbolags villkor för ersättningar vid t.ex. förseningar.

Bagage/resväska

Packa gärna lätt, det finns ofta mycket fint att handla på våra resmål. Se till att resväskan är låst, och spänn gärna en rem runt. Sätt på en adresslapp och ha också gärna en adresslapp inuti väskan, så att den kan identifieras även om den yttre adresslappen skulle råka slitas av. Bagaget behandlas inte särskilt varsamt under flygresor, och skulle din väska bli skadad ska du rapportera detta och få en skaderapport från flygbolaget innan du lämnar flygplatsen. Fotografera gärna resväskan med din mobil, skulle väskan försvinna är det då mycket enklare att beskriva hur den ser ut. Bagagereglerna skiljer sig åt mellan flygbolagen, så läs mer under respektive flygbolag nedan.

Specialkost ombord

Om du är allergisk mot något eller önskar specialkost ombord ska detta meddelas oss i samband med bokning, dock senast 72 timmar före avresa. Det går oftast inte att endast lämna önskemål om mat (t.ex. ej kött), utan specialmenyer som t.ex. vegetarisk meny, måste beställas. På flygbolagens hemsida finns information om vilka specialmenyer som serveras. Observera att det går att välja endast en specialmeny per person.

Seating ombord

Vi seatar alla gruppresenärer som reser på våra resor innan avresa, där flygbolagen tillåter det. Exempel på flygbolag som vi inte kan förboka platser på är Air China och Turkish Airlines. Har du några speciella önskemål meddela oss gärna i god tid. Nödutgångsplatser är ofta ”låsta” för förbokningar, så dessa kan vi normalt inte boka.

EU:s svarta lista – flygbolag

EU:s svarta lista över flygbolag som inte tillåts att flyga inom EU uppdateras två gånger per år. Den senaste uppdaterade listan finns här.

Vätskor i handbagage

Numera är det inte tillåtet att ta med sig mer vätska, geléer och krämer än 100 ml (1 dl) per behållare i handbagaget. Allt måste rymmas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse som rymmer max 1 liter och man får ha max 1 plastpåse per person. Tänk på att behållare som rymmer mer än 100 ml inte är tillåtna även om de bara är halvfulla. Exempel på vätskor är tandkräm, hårgelé, drycker, parfym och raklödder. Det finns inga restriktioner gällande barnmat eller mediciner men du måste ibland visa upp recept eller läkarintyg för den medicin du vill ta med ombord. Du ska visa upp din plastpåse och eventuella mediciner i säkerhetskontrollen.
www.transportstyrelsen.se finns utförlig information.

Taxfreeinköp och regler om vätska ombord på flyget

Det är tyvärr inte alltid tillåtet att föra in taxfreevaror som är inköpta på flygplatsen utomlands till Sverige. Har du otur kan du bli av med varorna vid t.ex. en mellanlandning i Helsingfors eller Köpenhamn. Säkrast är att förvara de drycker du köpt i landet i det incheckade bagage och handla taxfree då du mellanlandar. Det är olika regler gällande taxfreeinköp beroende på om flygresan går direkt från Asien till Sverige eller med mellanlandning i ett annat EU-land. På www.transportstyrelsen.se finns utförlig information.

Tidsomställning

Eftersom de flesta av våra resmål ligger allt från 4-5 (Indien) till 8 (Japan) timmar före oss gör tidsomställningen att vi ”förlorar” dessa timmar på vägen dit, men man tjänar in dessa på vägen hem. På resor västerut blir det tvärtom. Hur man upplever tidsomställningen är individuellt men vi rekommenderar att man försöker sova så mycket som möjligt på flyget. Håller man sig sedan vaken och igång första dagen på resmålet och sover gott på natten brukar andra dagen fungera utmärkt.

Flygbolagen

Vänligen notera att informationen om flygbolagen i första hand gäller för resor till Asien. För kunder med bonusprogram hos flygbolag är det viktigt att ange sitt nummer redan vid bokning av sin resa, till exempel Eurobonus hos SAS EBB123456789.

Air China

Air China flyger reguljärt direkt från Stockholm till Peking – flygtiden är endast ca 8 timmar. De flyger med rymliga Airbus A330 med ett benutrymme på 81 cm. Flyget avgår på kvällen, vilket möjliggör smidiga anslutningar från övriga landet till Stockholm. Under flygresan serveras middag, frukost och förfriskningar. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Alla Air China-flygningar är rökfria. Ombord erbjuds musik- och filmsystem vid varje stol. Alla priser med Air China gäller från Stockholm men vi kan erbjuda gratis anslutningar från Göteborg och Köpenhamn, men även mycket prisvärda anslutningar från de flesta orter i Skandinavien som trafikeras av SAS. Se mer information nedan om anslutningar.

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 23 kg per person (max 1 väska) per person.
Handbagage: Max 1 väska á 5 kg med måtten 55 x 40 x 20 cm.
Tänk på att bagagevikt för inrikesflyget i Kina oftast är max 20 kg.

Anslutningar
Alla priser med Air China gäller från Stockholm, men eftersom flyget avgår på kvällen möjliggör det för smidiga anslutningar till Stockholm.

Tillägg för anslutning med SAS från Göteborg och Köpenhamn: Ingen extra kostnad.
Tillägg för anslutning med SAS från Oslo: 1 400:- / person tur och retur inkl. skatter.
Tillägg för anslutning med SAS från andra orter i Sverige: 1 900:- / person tur och retur inkl. skatter

Vänligen notera att Air Chinas maxvikt på 23 kg även gäller SAS-anslutningar bokade via Lotus Travel.

Flygbolagets hemsida
Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

Finnair

Finnair flyger reguljärt direkt från Helsingfors till bl.a. Peking, Shanghai, Chongqing, Hongkong, Bangkok, Singapore, Delhi, Osaka och Tokyo. Flyget avgår sent på eftermiddagen eller sen kväll, vilket ger dig möjlighet till bekvämt anslutningsflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Alla priser med Finnair gäller inklusive anslutningsflyg till Helsingfors från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi kan även erbjuda prisvärda anslutningar från Oslo. Under flygresan serveras middag, frukost och förfriskningar. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Finnair flyger med miljövänliga Airbus A330 och A340 med generöst benutrymme på 81 cm. Alla Finnairs flygningar är rökfria. Ombord erbjuds musik och filmsystem vid varje stol.

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 1 väska á 23 kg.
Handbagage: Max 1 väska à 8 kg med måtten 56 x 45 x 25 cm.

Anslutningar
På våra gruppresor gäller alla priser med Finnair inklusive anslutningsflyg till Helsingfors från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi kan även erbjuda prisvärda anslutningar från Oslo. Kontakta oss för mer information.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

SAS

SAS flyger reguljärt direkt från Köpenhamn till bl.a. Peking och Shanghai. Flyget avgår på kvällen vilket ger möjlighet till bekväma anslutningar från Stockholm och Göteborg. Alla priser med SAS gäller inklusive anslutningsflyg till Köpenhamn från Stockholm eller Göteborg. Vi kan även erbjuda prisvärda anslutningar från övriga orter i Skandinavien som trafikeras av SAS, kontakta oss för prisinformation. Under flygresan serveras middag och frukost, dryck ingår ej. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Alla SAS-flygningar är rökfria. SAS flyger med miljövänliga Airbus A340 med ett generöst benutrymme på 81 cm. Ombord erbjuds musik och filmsystem vid varje stol.

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 1 väska á 23 kg.
Handbagage: Max 1 väska à 8 kg med måtten 55 x 40 x 23 cm.

Anslutningar
Alla priser med SAS gäller inklusive anslutningsflyg till Köpenhamn från Stockholm eller Göteborg. Vi kan även mot förfrågan boka prisvärda anslutningar från övriga orter i Skandinavien som trafikeras av SAS. Hör av dig till oss för mer information.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

Qatar Airways

Qatar Airways flyger reguljärt från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn via Doha till bl.a. Bangkok, Colombo, Hanoi, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Kuala Lumpur, Denpasar, Katmandu, Delhi, Mumbai och Trivandrum. På vissa sträckor görs även en teknisk mellanlandning i Bangkok, Singapore eller Ho Chi Minh City. Flygbolaget är ett av sex bolag i världen som har 5-stjärnig ranking enligt den oberoende organisationen Skytrax. Alla priser med Qatar Airways gäller från Stockholm till Doha (och även Köpenhamn och Göteborg på vissa resor). Qatar Airways flyger bl.a. med bekväma Airbus A330 med ett mycket generöst benutrymme på ca 83 cm. Under flygresan serveras middag och frukost samt förfriskningar. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Ombord erbjuds musik och filmsystem vid varje stol. Alla flygningar är rökfria.

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 30 kg (obegränsat antal väskor).
Handbagage: Max 7 kg med måtten 50 x 37 x 25 cm.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

Thai Airways

Thai Airways flyger reguljärt från Stockholm direkt till Bangkok, och vidare till bl.a. Hanoi, Ho Chi Minh City, Yangon, Kuala Lumpur och Phnom Penh. Flyget, Boeing 777 med ett benutrymme på 81 cm, avgår på eftermiddagen, vilket ger dig möjlighet till bekvämt anslutningsflyg. Alla priser med Thai Airways gäller från Stockholm (även Köpenhamn på vissa resor) men vi kan erbjuda anslutningar från bl.a. Göteborg och Malmö. Under flygresan serveras middag, frukost samt förfriskningar. Ombord erbjuds musik och filmsystem. Alla Thai Airways flyg är rökfria. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa).

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 30 kg (obegränsat antal väskor).
Handbagage: Max 1 väska á 7 kg med måtten 56 x 45 x 25 cm.

Anslutningar
Alla priser med Thai Airways gäller från Stockholm (även Köpenhamn på vissa resor) men vi kan även mot förfrågan boka anslutningar från bl.a. Göteborg eller Malmö eller andra orter som SAS trafikerar. Hör av dig till oss för mer information.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

Turkish Airlines

Turkish Airlines flyger reguljärt från Stockholm (även från Köpenhamn och Göteborg på vissa resor) direkt till Istanbul och vidare till bl.a. Delhi, Kapstaden, Johannesburg och Colombo. Turkish Airlines flyger med bl.a. rymliga Airbus A321 med ett benutrymme på ca 81 cm. Under flygresan serveras, beroende på restid, varm eller kall frukost och minst tre olika huvudmål samt dryck. Ombord erbjuds musik och filmsystem, på de flesta sträckor med egen skärm. Alla Turkish Airlines flyg är rökfria. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa).

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 30 kg (obegränsat antal väskor).
Handbagage: Max 1 väska à 8 kg med måtten 55 x 40 x 23 cm.

Anslutningar
Alla priser med Turkish Airlines gäller från Stockholm (även Köpenhamn och Göteborg på vissa resor). Vi kan även mot förfrågan boka anslutningar från andra orter som SAS trafikerar. Hör av dig till oss för mer information.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

Vietnam Airlines

Vietnam Airlines flyger reguljärt från bl.a. Frankfurt, London och Paris till Ho Chi Minh City och Hanoi. Vietnam Airlines använder bl.a. rymliga och helt nya Airbus A350 XWB (från och med 2015) med ett benutrymme på ca 81 cm. Under flygresan serveras middag och frukost samt förfriskningar. Ombord erbjuds musik och filmsystem. Alla Vietnam Airlines flyg är rökfria. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa).

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 30 kg per person.
Handbagage: Max 1 väska à 7 kilo per person. Mått: 56 x 36 x 23 cm.

Anslutningar
Alla priser med Vietnam Airlines gäller från Stockholm, men vi kan erbjuda prisvärda anslutningsflyg även från Köpenhamn. Kontakta oss för mer information.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.

Emirates

Emirates flyger reguljärt från Stockholm eller Köpenhamn via Dubai till bl.a. Bangkok, Colombo, Hanoi, Ho Chi Minh City, Kuala Lumpur, Denpasar, Delhi, Johannesburg, Kapstaden, Mumbai, Singapore och Trivandrum. Flygbolaget har vunnit ett flertal priser av den oberoende organisationen Skytrax, bl.a. bästa flygbolag 2016. Emirates flygplansflotta är modern och består endast av bekväma Airbus A380 och Boeing 777, båda med ett mycket generöst benutrymme på ca 81cm. Under flygresan serveras middag och frukost samt förfriskningar. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Ombord erbjuds musik och filmsystem vid varje stol. På de flesta flygen finns wifi ombord. Alla flygningar är rökfria.

Bagagevikt
Incheckat bagage: Max 30 kg per person.
Handbagage: Max 1 väska à 7 kilo per person. Mått: 55 x 38 x 20 cm.

Anslutningar
Alla priser med Emirates gäller inklusive anslutningsflyg från Stockholm (även Köpenhamn på vissa resor) till Dubai, men vi kan även erbjuda prisvärda anslutningar från alla orter i Norden som trafikeras av SAS. Pris är på förfrågan till flygbolaget.

Flygbolagets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida.