MENY

Jul- & nyårsresor 2018

Vad gör du över jul och nyår? Res med oss på Lotus Travel till äventyret och solen! Hitta din favorit bland våra guidade rundresor.

Södra Vietnam – LIGHT, 17/12 och 28/12, 13 dagar, från 23 250:-
Vår nyårsresa till södra Vietnam bjuder på en perfekt avvägning mellan upplevelser och avkoppling. Tropisk värme, kittlande smaker, vacker natur och milslånga stränder är bara lite av det som lockar med södra Vietnam. Här finns också intressant historia, trevliga människor och inte minst, gott kaffe. Här får du uppleva den vackra koloniala staden Ho Chi Minh City, lära dig laga vietnamesisk mat och njuta av en exotisk dygnskryssning längs Mekongfloden samtidigt som du har gott om tid för egna upptäckter. Resan avslutas med lata dagar på stranden i mysiga Mui Ne.
LÄS MER OCH BOKA

Storslagna Sydafrika, 26/12, 11 dagar, från 32 950:-
Upptäck Sydafrikas stora kontraster och blandning av storslagna naturreservat, vilda djur och pittoreska vingårdar. Resan inleds i Kapstaden med utsikt från Taffelberget och den vackra turen längs Kaphalvön. Naturligtvis stannar vi vid Boulders Beach och ser de söta pingvinerna. I Johannesburg lär vi oss mer om landets dramatiska historia på Apartheid Museum, innan vi beger oss till Mabulareservatet där vi får chans att möta ”The Big Five”: elefant, buffel, leopard, lejon och noshörning. En båtutflykt till fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i nära två årtionden liksom vinprovningar i Sydafrikas berömda vindistrikt kan bokas som tillval.
LÄS MER OCH BOKA

Vietnam & Kambodja – LIGHT, 28/12, 13 dagar, från 25 450:-
Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter kombinerat med lata dagar på stranden i Sihanoukville. Vi inleder vår resa med cykelriksha i Ho Chi Minh City och båttur i Mekongdeltat innan vi fortsätter till Kambodja och den fascinerande och mäktiga ruinstaden Angkor. Vi njuter av sol och bad vid Sihanoukville som har några av Kambodjas finaste stränder, innan vi avslutar i Phnom Penh. Du får uppleva storslagna sevärdheter tillsammans med en engelsktalande guide samtidigt som du har gott om tid för egna upptäckter.
LÄS MER OCH BOKA

Peking de Luxe, 27/12, 8 dagar, 12 450:-
Följ med till Peking, staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans med vår svensktalande guide Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv. Vi åker cykelriksha i smala gränder, hälsar på hos en kinesisk familj och upplever den speciella morgongymnastiken. Här fångar vi vardagens atmosfär som kontrast till stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Kinesiska muren.
LÄS MER OCH BOKA

Kuba – Karibiens pärla, 28/12, 12 dagar, 35 550:-
Upplev exotiska Kuba, ett vackert land där man får känslan av att resa tillbaka i tiden. Här bjuds vi på latinska rytmer och härlig stämning. Resan inleds i Havanna, där vi möts av de berömda 50-talsbilarna och de pastellfärgade kolonialbyggnaderna. Vi gör en dagsutflykt till den grönskande provinsen Pinar del Rio som är känd för sin fina cigarrtobak. Vi reser bland sockertoppsbergen Los Mogotes i den vackra Viñalesdalen, och den koloniala pärlan Trinidad tar oss tillbaka till en svunnen era. I Santa Clara besöker vi Che Guevaras mausoleum innan vi avslutar resan med sol och bad på den lilla ön Cayo Santa Maria.
LÄS MER OCH BOKA

Klassiska Vietnam, 27/12, 16 dagar, 35 950:-
Följ med på en resa till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong. Vi gör ett exklusivt familjebesök i kejsarstaden Hue, och lär oss laga läcker vietnamesisk mat i charmiga Hoi An. I Ho Chi Minh City åker vi på det spektakulära Mekongdeltat. Resan avslutas med sol och bad på paradisön Phu Quoc.
LÄS MER OCH BOKA