MENY

Våra guider

En duktig guide är nyckeln till en bra resa. Lotus Travels guider är kända för sitt engagemang och är bortskämda med att få toppbetyg av våra resenärer. Det är människor som är hängivna, särskilt duktiga på sitt resmål, har lång erfarenhet och som gör allt för att du ska få ut det mesta möjliga av din resa. I deras sällskap får du en naturlig lokal förankring som gör att du snabbt kan komma nära resmålet, kulturen och lokalbefolkningen.
Magnus Carlsson

Magnus Carlsson, guide.

Jag är en gladlynt livsnjutare från Dalsland, som så länge jag kan minnas alltid älskat att resa och därför levt som vagabond större delen av livet. Att nu få bidra till andras reseupplevelser som guide är ett enormt privilegium Jag är utbildad zoolog, men har också läst isländska, paleontologi och socialantropologi. I drygt tio år har jag varit bosatt i Asien, men har sedan sommaren 2015 valt att förlägga min bas till Stockholm och Sverige. Jag kommer dock att fortsätta guida Lotus resor runt om i världen, hoppas att vi ses!

Jenny Adhikari

Jenny Adhikari, guide

Jag har spenderat största delen av mina senaste 15 år i Sydasien, mestadels i Nepal men även i Indien, Bhutan och Bangladesh. Min man är nepales och vi bor i Kathmandu men jag spenderar gärna min lediga tid med att besöka olika avlägsna platser i landet. Jag talar flytande nepali och har många kontakter runt om i landet. Jag är också engagerad i flera utvecklingsprojekt i Nepal och kämpar för att Nepal ska bli ett rättvisare samhälle. Jag har studerat bl.a. indologi och socialantropologi och har ett enormt intresse för kultur och traditioner. Älskar att leda resor för då får jag prata om det jag är mest intresserad av, nämligen Sydasien. En resa i Nepal tillsammans med mig utlovas bli en total djupdykning in i det verkliga Nepal!

 

Henrik Sundbom

Henrik Sundbom, guide

Jag förälskade mig i Indien på en rundresa 2008. Sedan dess har jag utforskat landet på längden och bredden – från Himalayas fantasieggande buddhisttempel till Keralas mjuka stränder, från vimlet i Kolkata till Rajasthans sagolika palats. Jag har bott i New Delhi och Bangalore, gift mig på en bergssluttning i Udaipur och varit pappaledig i Kochin. Jag har en passion för Indien, och det bästa jag vet är att dela den med andra: som föreläsare, författare, skribent – och guide.

Kerstin Bohlin Mjörnheim

Kerstin Bohlin Mjörnheim, guide.

Jag lärde mig gå i Japan och bodde där under hela min uppväxt. Det har gett mig en ovärderlig skatt, en tillhörighet och identitet i både öst och väst. Jag utbildade mig till leg. sjukgymnast och arbetade som sådan i 15 år. Tog en fil.kand i japanska, engelska, tolkkurs och konsthistoria. Ville arbeta mer med Japan och parallellt med studier på Östasienlinjen vid Stockholms Universitet blev jag auktoriserad guide på japanska, engelska och svenska. I över 15 år har jag varit Japankonsult för näringslivet såsom Astra Zeneca, Scania, SAS och H&M för att nämna några. Parallellt har jag tolkat och guidat vid allehanda studiebesök från Japan och följt med svenska företag och delegationer till Japan. Jag jobbar även som japansk tolk inom medicin, vården, skolan, rättsväsendet m.m.

Louise Bylund

Louise Bylund, guide.

Mitt namn är Louise och min relation till Japan har pågått sedan mycket ung ålder. Min första resa till Japan var när jag var sex månader gammal och mitt intresse, nyfikenhet och kärlek till landet har bara ökat och fördjupats sedan dess. Detta resulterade i att jag tog examen i japanologi vid Stockholms universitet samt att jag bodde i Japan i ca fem år för både studier och jobb. Mina specialintressen är samhället och de traditionella konstformerna såsom teceremoni, blomsterarrangemang (själv utövat i Tokyo), dans m.m. När jag inte är i Japan arbetar jag som Stockholmsguide och som musiker (riksspelman på nyckelharpa). Jag ser fram emot att visa dig runt i det land som aldrig slutar fascinera mig!

Heming Zhang

Heming Zhang, guide.

Jag har arbetat som guide för Lotus Travel i fem år. Innan dess var jag anställd som samordnare för Ostindienfararens partners i Kina, och har dessutom arbetat som tolk för riksdagen och Sveriges ambassad i Kina. Jag har bott många år i Sverige och har, förutom min yrkesutbildning inom turism och reseliv, även studerat vid Stockholms universitet. Jag älskar natur, historia och folkliv, och känner en otrolig glädje att få visa våra resenärer både de gamla och nya sidorna av Kina, särskilt i min hemstad – Shanghai.

Ann-Christin Blom

Ann-Christin Blom, guide.

Sedan 2009 guidar jag i Indien, de stora kontrasternas land. Ju mer jag ser och upplever här desto mer vill jag resa i Indien. Har tidigare guidat även i Kina, också ett land som ligger mig varmt om hjärtat. Båda länderna har en lång och intressant historia men det är nuet och människorna som lockar mig mest. Jag har ett stort intresse för både indisk och kinesisk traditionell medicin och utövar yoga och qigong.

Dan Michaneck

Dan Michaneck, guide.

Jag har jobbat som guide under flera år i Vietnam, Laos, Kambodja, Burma och Thailand. Det är fantastiskt att som guide få bidra med att ge människor stora upplevelser och härliga minnen. I flera år har jag varit bosatt i Hanoi och studerat det vietnamesiska språket. Jag har läst Sydostasienstudier och socialantropologi på universitet och är mycket intresserad av Indokinas kultur och samhällen.

Hans Huang

Hans Huang, guide.

Mitt svenska namn är Hans. Jag kommer från sydöstra Kina. Redan som barn kom jag i kontakt med Sverige genom barnböcker som Pippi Långstrump och Emil. Intresset har funnits kvar och därför valde jag svenska som huvudämne på universitetet. Språk har alltid varit ett av mina stora intressen. Det är en ära för mig att få tillhöra ”Lotusfamiljen”. Som guide är jag öppen och tillmötesgående. Jag är stolt över att kunna visa mitt lands kultur och allmänna förhållanden för resenärerna. Jag tycker också att det är roligt att få kommunicera med alla intresserade och snälla resenärer från Sverige.

Ingrid Booz Morejohn

Ingrid Booz Morejohn, guide och författare.

Lotus guide blev jag i början på 1990-talet och jag guidar i hela Asien. Mitt specialområde är Kina dit jag har rest sedan 1985. Jag bodde i Hongkong i mitten på 1980-talet och senare åtta år i Sichuanprovinsen. Genom decennierna har jag fått uppleva en otrolig utveckling och förändring och jag blir aldrig mätt på att upptäcka nya sidor. Min entusiasm och kärlek för folket och kulturen har resulterat i fyra böcker om Kina. Min hemlighet är att jag är halvkubanska och hoppas leda många resor till Kuba! Jag är också foto, konst och bildtokig. Följ mig gärna på Instagram under @ingridmojo.

Helena Ma

Helena Ma, guide.

Jag arbetar sedan många år som guide på våra olika resor i Kina. Jag har en examen i det svenska språket från Pekings universitet. Kina har en mycket lång och intressant historia, som jag älskar att berätta om. Jag tycker om att svara på frågor och hamnar gärna i intressanta diskussioner om skillnader mellan kinesisk och västerländsk kultur. Privat tycker jag om att sjunga och spela kinesiska folksånger.

Gustaf Wang

Gustaf Wang, guide.

Eftersom jag är intresserad av möten med olika människor och kulturer passar yrket som guide mig perfekt. Mitt hemland Kina har ett enormt utbud av kultur och historia och jag är övertygad om att alla våra resenärer reser hem fulla av nya intryck och upplevelser. Jag har, liksom många av de andra guiderna, studerat det svenska språket och kulturen vid Pekings universitet.

Tian Li

Tian Li, guide.

Jag älskar Kina och är bosatt i Beijing sedan många år tillbaka. Mina största intressen är kinesisk historia och kulturhistoria. Jag har jobbat för Lotus i Kina under många år nu och det är fortfarande lika roligt. Det är ett underbart jobb att få träffa människor och tillsammans med dem berätta om Kina och uppleva landet. Och att ha roligt tillsammans.

 

 

Anders Blomqvist

Anders Blomqvist, guide.

Asiens rika kultur och vänliga folk upptäckte jag 1983. Senare, efter att ha bott och arbetat i Nepal under 7 år på heltid som trekking- och raftingguide, satsade jag fullt på fotokarriären och det givande reseledararbetet med Asiens länder som specialitet. På resorna är det en glädje att kunna dela med sig av sina kunskaper till våra gäster. Mitt absoluta favoritland är exklusiva Bhutan, ett riktigt Shangri-La i östra Himalaya som få människor har besökt.

Göran Wetterquist

Göran Wetterquist, guide.

Jag ser mig själv lite grand som en livsnjutare med intresse för människor, kultur och resor. Jag har arbetat med människor hela mitt liv genom mitt jobb som lärare och guide. Jag har en positiv livssyn och älskar att besöka nya länder och kulturer samt lära känna nya människor. Under många år har jag varit guide för Lotus temaresor för squaredansare. Mitt stora intresse för hälsa och må bra har jag haft sedan jag arbetade på tidningen Hälsa på 80-talet.

Gloria Andersson

Gloria Andersson, guide.

Jag är född och uppvuxen i Transsylvanien, men flyttade till Sverige 2007 där jag började studera på Stockholms universitet. Jag lärde mig svenska, började jobba som guide på ett kryssningsfartyg och bestämde mig därefter för att starta företaget Experience Transylvania. Att visa mitt hemlands trevligaste ställen är något jag älskar, och jag brinner för att vara en perfekt värdinna.

Lena Huang

Lena Huang, guide.

Innan jag började jobba på Lotus Travel studerade jag det svenska språket, historia och litteratur vid Pekings universitet. Det är det enda universitetet som har en avdelning för svenska i hela Kina. 2004 besökte jag Sverige för att delta i en sommarkurs i svenska vid Birka Folkhögskola i Jämtland. Jag besökte även Uppsala och Stockholm, och lärde mig otroligt mycket om det svenska samhället. Privat är jag intresserad av kinesisk kultur, tradition och seder.

Magnus Lindblom

Magnus Lindblom, guide.

Första gången jag besökte Kina, 1983, blev jag så fascinerad av landet att jag bestämde mig för att bosätta mig där under flera år. Jag har studerat det kinesiska språket, kinesisk historia och kultur vid Stockholms universitet och i Peking. När jag bodde i Kina studerade jag även kinesisk konst och kalligrafi. Som färdledare för Lotus kombinerar jag mitt arbete med det som intresserar mig mest.

Kathy Shen

Kathy Shen, guide.

Kathy är vår mest anlitade engelsktalande guide i Peking och är mycket uppskattad av våra resenärer. "I started to travel around Beijing for Lotus since 2007. I love Beijing and I am very proud of my city with such a long history and such hard working people. I love to share our culture each other with the friend from all over the world. My favorite visiting place is Forbidden City, which is famous worldwide for its history、culture and relics."