MENY

Normandie med Niklas Kristoffersson

En av världshistoriens mest berömda dagar, den 6 juni 1944, invasionen av Normandie i Frankrike, mer känd som D-dagen, är målet för vår första krigshistoriska resa med Lotus Travel. Under ledning av Niklas Kristoffersson, som ligger bakom podcastserien ”D-dagen”, besöker vi de mest intressanta platserna för allt som ägde rum denna intensiva dag. Vi besöker de fem anfallsstränderna, platserna där fallskärmssoldater stred, tyska artilleriplatser och mycket annat.

5 DAGAR   •   NORMANDIE

Höjdpunkter

 • Det luftburna anfallet mot Pegasus-bron
 • De brittiska anfallsstränderna
 • Det tyska batteriet vid Longues-sur Mer
 • Omahastranden
 • Pointe du Hoc
 • Utahstranden
 • Verklighetens ”Rädda menige Ryan” och ”Band of Brothers”

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
27 apr 2018
1 maj 2018
Normandie med Niklas Kristoffersson
Fler än 5 platser kvar
14 900 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Arlanda med SAS direktflyg till Paris i Frankrike. Anslutningar från Kastrup och Landvetter på förfrågan. På flygplatsen möts vi av vår färdledare Niklas Kristoffersson och en lokal guide som visar oss till vår egen transferbuss. Sedan väntar ca tre timmars resa till Caens, vår hemvist för de kommande fyra nätterna. Väl i Caens checkar vi in på hotellet innan vi på kvällen samlas för informationsträff och välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 2

Efter frukost gör vi en kort bussresa från hotellet till Bénouville där dagen inleds med krigshistoriens bäst utförda Coup-de-Main mot Pegasusbron. Efter ett besök på det trevliga museet bredvid bron fortsätter vi till Mervillebatteriet och stannar till med bussen för att se på några av de områden där de brittiska fallskärmsjägarna landade under natten den 6 juni 1944. Innan vi äter lunch i den lilla byn Colleville-Montgomery besöker vi det tyska motståndsnästet Hillman som var den enskilt största orsaken till att den brittiska 3:e divisionen inte nådde sitt mål för D-dagen, att inta Caen. I tur och ordning besöker vi Sword-, Juno- och Goldstränderna och avslutar denna dag med att berätta om de  flytbara Mulleberryhamnarna, ovanför Arromanche-les-Bains. Lunch ingår, middag på egen hand. 

DAG 3

Dag tre inleds med ett besök vid det tyska batteriet vid Lounges-sur Mer. Resten av dagen handlar huvudsakligen om Omahastranden. Vi kommer att gå på två längre promenader för att studera den mest kända anfallstranden i detalj. Bussen släpper av oss vid det tyska motståndsnästet nummer 60 och vi går utmed stranden till motståndsnäste 62 innan vi promenerar upp till den vackra och minnesvärda amerikanska krigskyrkogården där bussen hämtar upp oss igen.

Vi stannar kort till vid två platser i den mittersta delen av Omahstranden innan vi äter lunch i Vireville-sur-mer. Efter lunch tar vi ytterligare en promenad på den västra flanken av Omahastranden där vi bland annat ser närmare hur verklighetens ”Rädda meniga Ryan”-anfall gick till. Dagen avslutas med en av resans höjdpunkter: Pointe du Hoc. 2:a Rangerbataljonens i praktiken meningslösa anfall uppför klippan har blivit en hörnsten i den amerikanska historien om D-dagen. Månlandskapet på ängen bakom strandklipporna är verkligen en upplevelse. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Vår sista dag ägnar vi åt det amerikanska luftburna anfallet på natten den 6 juni 1944. Vi börjar i den 82:a divisionens område och besöker också Sainte-Mère-Église. Bussen tar oss sedan in i den 101:a divisionens område, där vi bland annat besöker platsen för ”Band of Brothers”-kompaniets anfall mot de fyra kanonerna som sköt mot Utahstranden. Lunch äter vi precis bakom Utahstranden innan vi besöker det ombyggda museet precis bakom strandvallen. Därefter åker vi till Dead Mans Corner och besöker ett eller två av de museer som finns där. Dagen avslutas med ett besök på den tyska krigskyrkogården vid la Cambe innan bussen tar oss till hotellet. Lunch ingår, middag på egen hand. 

DAG 5

På morgonen checkar vi ut och lämnar hotellet och Caens för att åka till flygplatsen och hemresa till Arlanda.

Hotell

NORMANDIE / Novotel de Caen Côte de Nacre

Stilrent hotell med lugnt läge i utkanten av Caens centrum. På hotellet finns trädgård med terrass och en utomhuspool samt restaurang och bar. Trevliga och rymliga hotellrum med alla bekvämligheter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Direktflyg med SAS Arlanda–Paris tur & retur i ekonomiklass inkl. skatter.
 • 4 nätter på 4-stjärnigt hotell i del i dubbelrum inkl. frukostbuffé.
 • Ankomsttransfer med lokal guide från flygplatsen till hotellet.
 • Avresetransfer till flygplatsen (utan lokal guide).
 • Välkomstmiddag exkl. dryck.
 • 3 st 2-rättersluncher exkl. dryck.
 • Inträde till museum angivna i programmet.
 • Samtliga transporter och aktiviteter angivna i programmet.
 • Svensk guidning av Niklas Kristoffersson enligt program.

Övrig information

Enkelrumstillägg: 1 900 kr/person.

Vi reserverar oss för att det kan förekomma små justeringar i programordningen, utifrån oförutsedda händerlser.

BOKA RESA