MENY

Natursköna Bali

Upplev Bali på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Hämta ny energi under en avkopplande vistelse på den indonesiska ön Bali. Ni besöker heliga tempel, upplever hinduiska ceremonier och bestiger den aktiva vulkanen Mount Batur i soluppgången. Med våra utvalda hotell som bas, har ni de bästa förutsättningarna för att utforska sevärdheter, den omliggande vackra tropiska naturen samt komma nära lokalbefolkningen. På de femstjärniga hotellen Uma by Como och Conrad har ni även möjlighet att utöva yoga, meditera, gå på gym eller prova på hotellens högklassiga spa-avdelningar. Båda hotellen erbjuder dessutom fantastisk mat.

13 DAGAR   •   UBUD – TANJUNG BENOA

Höjdpunkter

  • Soluppgången vid Mount Batur
  • Förstklassiga hotell i avkopplande omgivning
  • Tempelbesök på Bali
  • Grönskande risterrasser och tropisk natur

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 20 500 SEK/personInternationellt flyg 7 000 – 9 500 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa till Denpasar, Bali. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 UBUD

Vid ankomst till Bali får ni transfer till ert hotell Uma by Como i Ubud.

DAG 3

Programri dag i Ubud. Välj fritt om ni vill upptäcka ön eller mjukstarta med en massage eller kanske ett yogapass. Miljön här är som gjord för att rena sinnet. Omgiven av vacker natur kan ni ta promenader i området, yoga på terrassen som överblickar dalen, njuta av spafaciliteterna, simma i utomhuspoolen eller äta stärkande mat i restaurangen. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4

På morgonen möts ni av er engelsktalande guide och åker till det heliga templet vid foten av Mount Batukaru. Templet är ett av de nio tempel som tros skydda ön och dess invånare från onda andar. På vägen tillbaka tar ni er till den vackra byn Jatiluih, som omges av grönskande risterasser. Här avnjuter ni lunch och på vägen tillbaka till Ubud besöker ni även Ulun Danu-templet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

I dag kommer ni få uppleva en balinesisk-hinduisk ceremoni. Ni beger er till Tirta Empul Temple, som människor under mer än tusen år vallfärdat till för att rena sig. Ni kan även ta ett dopp i det heliga vattnet innan tempelceremonin. Ni besöker sedan ARMA-museet som är känt för sin balinesiska konst och Ubud Monkey Forest där hundratals makaker bor i den vackra skogen. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

Ni tar er norrut till den aktiva vulkanen Mount Batur som ni bestiger innan soluppgången.

Från toppen kommer ni blicka ut över omgivningen och njuta av soluppgången. Att bestiga vulkanen tar cirka två timmar, men kräver ingen mer avancerad förberedning än ett par bra skor. När ni insupit den vackra naturen vandrar ni till byn Toya Bungkah där bad i varma källor väntar. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

Programfri dag på egen hand. Från hotellet kan ni själva ta er ut på utflykter, allt ifrån promenader till cykling och tempelbesök. Ni kan exempelvis hyra en mountainbike och upptäcka den omgivande landsbygden eller helt enkelt njuta av Ubuds grönska och sköna atmosfär.

DAG 8 NUSA DUA

Ni får transfer till Nusa Dua där ni checkar in på det femstjärniga hotellet Conrad som ligger beläget längs stranden Tanjung Benoa. Njut av spafaciliteterna och skäm bort er med behandlingar för kropp och själ. Vill ni yoga, meditera, simma eller träna finns här alla möjligheter.

DAG 9

Denna dag har ni fri tid på egen hand.

DAG 10

Denna dag har ni fri tid på egen hand.

DAG 11

Denna dag har ni fri tid på egen hand.

DAG 12

Denna dag har ni fri tid på egen hand.

DAG 13

Utcheckning och transfer till flygplatsen. Flyg hem till Sverige.

Hotell

TANJUNG BENOA / Conrad BaliTANJUNG BENOA / Conrad Bali
TANJUNG BENOA / Conrad BaliTANJUNG BENOA / Conrad Bali

TANJUNG BENOA / Conrad Bali

5-stjärniga och försklassiga Conrad ligger alldeles vid sandstranden och har trevliga och rymliga rum med privat balkong. På hotellet finns flera restauranger och barer, en härlig utomhuspool och på Jiwa Spa erbjuds spabehandlingar och massage.

Hotellets hemsida

UBUD / Uma by COMOUBUD / Uma by COMO
UBUD / Uma by COMOUBUD / Uma by COMO

UBUD / Uma by COMO

Lyxiga Uma by COMO ligger vackert med utsikt över Tjampuhandalen, omgiven av tropisk växtlighet. Hotellet har en restaurang, lounge, utomhuspool med solstolar samt rymliga och ljust inredda rum. Hotellet erbjuder en avslappnad atmosfär med möjlighet till spabehandlingar, yoga, meditation och andra aktiviteter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Elva nätter med del i dubbelrum inklusive frukost på 5-stjärniga hotell.
  • Utflykter enligt program inklusive entréavgifter och luncher med engelsktalande guide.
  • Alla transporter enligt program med egen chaufför.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.

Observera att det är visumkrav till Indonesien.
Kostnaden för visum ingår ej.

I priset ingår ej:
Visum till Indonesien.
Dricks till guider och chaufförer.

Sagt om resan

Bali har många fantastiska platser, gröna risterrasser, turkost hav och långa sandstränder. Men min absoluta favorit är Ubud. En stad, mitt i djungeln med mängder av trevliga restauranger och butiker. Jag kan särskilt rekommendera restaurang Locavore, fine dining till ett fine pris.
- Linda Svensson, Product & Sustainability Manager

Resor du kanske också gillar