MENY

Bali – LIGHT

Upplev det bästa av Bali tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Bali i Indonesien bjuder på fantastisk natur, härliga stränder, rik kultur och ett mycket varmt och vänligt folk. Vi får uppleva Balis gröna risterrasser och vackra natur på nära håll när vi spenderar en dag tillsammans med invånarna i en by. Vi gör en cykeltur i det svala bergsområdet Kintamani, får lära oss att laga indonesisk mat samt kopplar av med lata dagar på stranden vid Nusa Dua. Förläng gärna resan till Nusa Lembongan eller Giliöarna.

14 DAGAR   •   UBUD – KINTAMANI – NUSA DUA

Höjdpunkter

 • Matlagningskurs
 • Unika möten med lokalbefolkningen
 • Cykeltur bland risfält och vacker natur
 • Sightseeing i jeep
 • Härliga dagar på stranden vid det lyxiga området Nusa Dua

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 5 feb 2020
Hemkomst 18 feb 2020
Bali - LIGHT Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
25 350 SEK
Avresa 5 feb 2020
Hemkomst 18 feb 2020
Bali - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
25 350 SEK
Avresa 5 feb 2020
Hemkomst 18 feb 2020
Bali - LIGHT Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
25 350 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 UBUD

Vi anländer till Denpasar på Bali och hälsas välkomna av vår engelsktalande guide. Vi åker till Ubud, konsten och kulturens huvudstad. Ubud kommer att vara vår bas de kommande sex nätterna. Det är en speciell stämning som råder i här, i staden mitt i djungeln. Här finns mängder med bra restauranger, klädbutiker, konstgallerier och marknader. Men framförallt ett väldigt vänligt folk. Många är de som kommit på besök och sedan stannat kvar, och det är inte svårt att förstå varför. Det är ingen stor stad, kärnan utgörs av tre huvudgator och tvärgator däremellan. Vi åker direkt till vårt centralt belägna hotell för incheckning och vila. Kanske tar du ett svalkande kvällsdopp i poolen och sedan en promenad i de vackra omgivningarna. Lunch på flyget, middag på egen hand.

DAG 3

I dag utforskar vi östra delen av Bali. Då vägarna är mycket smala färdas vi i jeepar eller bilar som är bättre anpassade för väglaget. Vi kommer att få uppleva vacker natur och pittoreska byar. Vi besöker två av Balis viktigaste tempel, Kehen och Besakih. På Bali är de flesta hinduer och religionen är väldigt påtaglig. De allra flesta familjer har ett eget tempel framför sitt hus, rikligt dekorerade och små konstverk i sig. Vi besöker byn Tenganan, hem för Balis urinvånare Bali Aga. Här lever man helt på sitt egna sätt, med ett eget unikt språk och särskilda traditioner. Vi avslutar dagen med ett besök i palatset Kertagosa med dess fina takmålningar. Tillbaka på vårt hotell i Ubud är kvällen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

I dag kommer vi få uppleva hur man bor och lever på Bali. Vi kommer att åka uppdelade i minibussar på grund av de smala vägarna. Första besöket för dagen är en byskola. Som stöd till skolan så ingår det 10USD (ca 70 sek) per resenär i resans pris. För dessa pengar inhandlas det skolan just nu behöver, det kan till exempel vara papperskorgar till skolgården, ny griffeltavla eller liknande. Gåvan överlämnar vi gemensamt till skolans rektor. För de som önskar kan man också ta med sig pennor, fotbollar och skrivblock alternativt en souvenir från Sverige och ge som gåva. Efter denna spännande förmiddag när vi fått lära oss mer om Balis skolsystem ägnar vi eftermiddagen åt att lära oss mer om risodling och hur man på landsbygden lever sitt dagliga liv. Indonesien är världens tredje största producent av ris och här odlas både vitt, rött och svart ris. Vi får tillsammans med byborna se och prova hur man planterar, omplanterar eller skördar riset. Vi promenerar tillbaka till byn och äter vår gemensamma lunch. Efter lunchen promenerar vi i de gröna omgivningarna och avslutar sedan med hembesök hos någon av byborna för den som önskar. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

I dag får vi uppleva Bali från cykelsadeln! Vi åker buss upp till nordöstra Bali, till höglandet Kintamani. Här befinner man sig på högre höjd och luften är mycket svalare och behagligare. Vi cyklar på smala vägar bland sömniga byar och grönskande härlig natur. Bitvis får vi fantastisk utsikt över landskapet och vulkanen Mount Batur. Vår buss möter upp och vi avslutar cykelturen med en balinesisk lunchbuffé. Tillbaka vid vårt hotell i Ubud är resten av eftermiddagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

De kommande två dagarna är programfria. Lunch och middag på egen hand. Det finns väldigt mycket att göra för den som önskar. Vi rekommenderar ett besök till ARMA-muséet som har en av de finaste samlingarna av balinesisk och indonesisk konst. Ett måste är också en promenad i den heliga Ubud Monkey forest. Det är en väldigt vacker park, med slingrande trädrötter och gröna mossbevuxna stenstatyer. Men det som mest upptar en är de många makakerna som lever fritt här i parken. Men håll hårt i glasögonen och andra lösa föremål då de är riktigt klåfingriga. För den som önskar kan vi också rekommendera en forsränningstur. Utöver spänningen på vattnet åker man förbi otroliga vattenfall och regnskog i alla gröna nyanser du kan tänka dig. Vill du bara ta det lugnt fungerar också hotellets pool som en härlig oas.

DAG 7

Programfri dag i Ubud. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8 NUSA DUA

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss ut till östkusten och området Nusa Dua. Här är det lite lyxigare och lugnare än många andra delar av Bali. Men vill man ha fart och fläkt ligger Kuta endast en taxiresa bort. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri för egna upptäckter. Lunch och middag på egen hand. Prova hotellets fina poolområde eller unna dig själv en härlig massage. Kanske avslutar du kvällen med en drink i strandbaren.

DAG 9

Denna förmiddag ska vi få lära oss mer om det balinesiska köket när vi deltar i en matlagningskurs. Vår kock tar oss med till marknaden på morgonen för att lära oss mer om de grönsaker och kryddor som ofta används. Naturligtvis äter vi våra egentillagade rätter till lunch. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10

De kommande tre dagarna är programfria för sol och bad. Lunch och middag på egen hand. Sola, bada och njut av god mat och trevliga människor. Tröttnar man på det avslappnande strandlivet finns det mycket man kan göra. Avstånden är inte stora på Bali så man kan lätt göra både dagsutflykter och kvällsutflykter. Kuta är det stora partyområdet på Bali och antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Men här finns bra shopping, mängder med restauranger och barer. Vill man uppleva balinesisk kultur i kombination med fantastisk utsikt ska man bege sig till det högt belägna templet Uluwatu och uppleva Kecak, en traditionell föreställning med solnedgången över Indiska Oceanen som vacker kuliss.

DAG 11

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Dags att säga adjö till Bali för denna gång. Vi tar oss ut till flygplatsen för att ta flyget hem. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar en förlängning till den härliga ön Nusa Lembongan. Här finns fantastiska snorklingsmöjligheter, kristallklart vatten, vita stränder och en härlig och avslappnad stämning.

DAG 14

Ankomst Sverige.

Hotell

NUSA DUA / Novotel Nusa DuaNUSA DUA / Novotel Nusa Dua
NUSA DUA / Novotel Nusa DuaNUSA DUA / Novotel Nusa Dua

NUSA DUA / Novotel Nusa Dua

Förstklassiga Novotel Nusa Dua erbjuder fyra restauranger, café, spa och ett stort poolområde med en trevlig bar. De rymliga rummen är vackert inredda och har egen balkong. Hotellet erbjuder gratis transferservice till stranden i Nusa Dua.

Hotellets hemsida

UBUD / The Udaya Resorts & SpaUBUD / The Udaya Resorts & Spa
UBUD / The Udaya Resorts & SpaUBUD / The Udaya Resorts & Spa

UBUD / The Udaya Resorts & Spa

Omgiven av vacker natur ligger denna tropiska oas, endast en kort bilresa från Ubuds centrum. Rummen är modernt inredda och utrustade med bl.a. luftkonditionering, TV och balkong/terrass. På resorten finns utomhuspool, restaurang, SPA och gratis wifi i alla utrymmen.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Denpasar tur och retur.
 • Elva nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt fyra måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter på resmålet.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Dricks till chaufförer och guider.

Sagt om resan

Bali har många fantastiska platser, gröna risterrasser, turkost hav och långa sandstränder. Men min absoluta favorit är Ubud. En stad, mitt i djungeln med mängder av trevliga restauranger och butiker. Jag kan särskilt rekommendera restaurang Locavore, fine dining till ett fine pris.
- Linda Svensson, Product & Sustainability Manager (föräldraledig)

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA