MENY

Nepal & Bhutan – bergens land

På vår resa till Nepal & Bhutan får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en resa till två av världens mest spännande och outforskade länder, Nepal och Bhutan. Nepal bjuder på lättare vandringar genom byar och landsbygd med vacker natur, rik kultur och oförglömliga möten med lokalbefolkningen. Vi gör också en minnesvärd övernattning vid ett munkkloster i Namobuddha. I Bhutan upplever vi storslagna tempel för att sedan äta lunch hos en familj på landsbygden i vackra Haa. Naturligtvis besöker vi klostret Taktsang som ser ut att klänga sig fast längs med bergväggen.

15 DAGAR   •   KATMANDU – NAGARKOT – DHULIKHEL – NAMOBUDDHA – BALTHALI – BHAKTAPUR – THIMPHU – PUNAKHA – PARO

Höjdpunkter

 • Vandringar genom byar och vacker landsbygd i Nepal
 • Övernattning och middag vid ett munkkloster i Namobuddha
 • Lunch hemma hos en bhutansk familj i natursköna Haa
 • Klostret Taktsang, Tigernästet
 • Lektion i Bhutans nationalsport bågskytte

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 29 sep 2019
Hemkomst 13 okt 2019
Nepal & Bhutan - bergens land Turkish Airlines från Köpenhamn
Fullbokat. Kontakta oss.
38 250 SEK

Guide: Jenny Adhikari

Avresa 29 sep 2019
Hemkomst 13 okt 2019
Nepal & Bhutan - bergens land Turkish Airlines från Stockholm
Fullbokat. Kontakta oss.
38 250 SEK

Guide: Jenny Adhikari

Avresa 29 sep 2019
Hemkomst 13 okt 2019
Nepal & Bhutan - bergens land Turkish Airlines från Göteborg
Fullbokat. Kontakta oss.
38 250 SEK

Guide: Jenny Adhikari

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KATMANDU

Vi ankommer Katmandu i Nepal och möts av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning. Sedan tar vi en liten promenad i området nära hotellet och våra sinnen fylls av stadens dofter, lukter, ljud och sjudande folkliv. Nepal är hem för åtta av världens tio högsta bergstoppar och anses vara den vackraste vandringsnationen i världen med bergen ständigt nära. Men det är också krävande vandringar på höga höjder, i kuperad terräng och med mycket enkla boenden. På den här resan vandrar vi inte nära de magnifika bergen, men får istället uppleva den nepalesiska kulturen och gästfriheten när vi gör lättare vandringar på landsbygden, genom byar och risfält, i Katmandudalen. Vi bor på bekväma hotell och får komma nära lokalbefolkningens liv. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand (flyget), middag ingår.

DAG 3

I dag utforskar vi Nepals huvudstad, Katmandu. Vi besöker Durbar Square, ett torg med flera palats och tempel. Varje kungarike i Nepal hade ett Durbar Square i anslutning till det kungliga palatset. Vi promenerar i stadens gamla stadsdel, som kryllar av trånga gränder, tempel, mopeder, små affärer och en aldrig sinande ström av människor. Vi gör också ett besök på den kända marknaden i Asan, där man kan hitta tyger, kryddor, grönsaker och mycket annat. Om någon behöver inhandla något inför de kommande vandringsdagarna så finns det tid till det. Lunch och middag ingår.

DAG 4 NAGARKOT

I dag börjar vi vår utforskning av Katmandudalen. De kommande dagarna kommer vi att göra kortare vandringar på ca 2-4 timmar per dag och vissa dagar kommer vi även att kombinera buss och vandring. Vi kommer att få uppleva små byar, tempel, vacker natur och landsbygd samt minnesvärda möten med människorna som bor här. I Katmandudalen har både buddhism och hinduism utövats sedan lång tid tillbaka och skapat en unik form av arkitektur, konst och utsmyckningar. Tack vare detta finns Katmandudalen uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi åker till den lilla historiska staden Sankhu som tyvärr drabbades hårt av jordbävningen år 2015. Härifrån vandrar vi en bit och åker sedan buss till Jarsing Pauwa varifrån vi vandrar ca 3 timmar till staden Nagarkot där vi checkar in på vårt hotell. Vid klart väder belönas vi med en fantastisk utsikt över Himalayas bergstoppar så som Annapurna och Mount Everest. Lunch och middag ingår.

DAG 5 DHULIKHEL

Vi rekommenderar att gå upp tidigt för att titta på hur solen sakta stiger upp bakom världens högsta berg. Efter frukost och utcheckning åker vi buss en bit för att undvika den brantaste delen. Vi börjar vår vandring mot klostret Nala Gumba som brukar ta ca 4 timmar. Vandringen går genom små byar och odlingsmarker och vi får chansen att småprata med byborna. Vi kommer fram till klostret som också är en buddhistisk skola med ca 120 studerande barn. Vi äter lunch tillsammans med eleverna och deras lärare, lamorna. Efter lunchen fortsätter vi med buss till Dhulikhel som är berömt för sina spektakulära bergsvyer. Lunch och middag ingår.

DAG 6 NAMOBUDDHA

Vi fortsätter vår vandring (ca tre timmar) varvat med buss till dagens slutmål som är Namobuddha, ett av Nepals tre heliga buddhistiska pilgrimsmål. Dagens övernattning är en av resans höjdpunkter. Vi kommer att övernatta i klostret Thrangu Tashi Yangtses gästhem och får ta del av de drygt 200 munkarnas vardag. Detta gästhem byggdes för när högt uppsatta religiösa ledare gästar klostret. Övriga tider är mindre prominenta gäster välkomna. Kvällens minnesvärda och vegetariska middag intas tillsammans med munkarna. Lunch och middag ingår.

DAG 7 BALTHALI

Dagens vandring tar ca fyra timmar och går genom risfält, odlingar och små byar till utkanten av den lilla byn Balthali som är dagens slutmål. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Utforska omgivningen eller njut av en lugn eftermiddag. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 BHAKTAPUR

I dag blir det en kort vandring på ca 1 timma, mestadels nedför mot vår väntande buss. Vi åker en kort, men ganska skumpig sträcka, mot staden Panauti. Panauti är en av Nepals äldsta städer och har många tempel bevarade från 1400-talet. Vi besöker tempelområdet följt av en lunch.

Vi fortsätter till HRDC, ett sjukhus och rehabiliteringscenter för barn med funktionshinder. Sjukhuset erbjuder gratis vård till fattiga barn med funktionshinder över hela Nepal. Vår guide är personligt engagerad i sjukhuset och vi gör ett minnesvärt besök här. Vi fortsätter med buss mot staden Bhaktapur som finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Staden var landets huvudstad fram till mitten av 1400-talet och ursprungskulturen Newari är mycket välbevarad här. Lunch och middag ingår.

DAG 9

I dag har vi en lugn och skön dag i Bhaktapur. Vi tar en promenad i staden och gör även en utflykt till det Unescoskyddade hinduistiska templet Changu Naraya som ligger ca 30 minuters bussresa utanför staden. På kvällen äter vi en traditionell Newari-festmåltid bestående av många olika rätter. Lunch och middag ingår.

DAG 10 THIMPHU

Vi åker mot Katmandus flygplats och tar flyget till det mytiska konungariket Bhutan, Åskdrakens land. Bhutan är ett litet land med knappt 700 000 invånare, inklämt mellan Indien och Kina i Himalaya. Fram till mitten på 70-talet fick inga turister besöka landet och än idag reglerar man hur många som får komma in, och vad man får se. Detta för att förhindra exploatering och miljöförstöring. Vi landar i Paro och tar en promenad i staden följt av en lunch. Vi åker sedan till vårt hotell i huvudstaden Thimphu. Vi besöker stupan National Memorial Chorten och Buddha Point, varifrån vi får en fantastisk utsikt över Thimphu. Vi besöker också ett textilmuseum där vi får lära oss mer om nationalkonsten vävning. Lunch och middag ingår.

DAG 11 PUNAKHA

I dag åker vi nordost mot staden Punakha, som fram till 1955 var Bhutans huvudstad. Vi åker på vackra vindlande vägar genom tallskog till Dochulapasset på 3 140 m.ö.h. Vid klart väder har vi en fantastisk panoramavy över östra Himalayas snöklädda toppar. På resan ner från passet ändras landskapet till mossbeklädd fuktig bergsskog och där har vi chans att se rhododendron, magnoliaträd, lönn, al, hemlockgran och cypress. Vi checkar in på vårt hotell och efter lunch promenerar vi till det berömda templet Chimi Lakhang. Vi avslutar dagen med ett besök vid klostret Punakha Dzong, vackert beläget där floderna Mo Chhu och Po Chhu möts. Lunch och middag ingår.

DAG 12 HAA/PARO

Denna dag blir lång, men intressant. Vi åker tillbaka över Dochulapasset mot Haa, Bhutans minsta men kanske vackraste distrikt. Vi åker också över Chelelapasset, landets högsta vägpass på 3 810 meter över havet. Haadalen täcks av alpskogar, gröna åkrar och risfält. Vi besöker en familj på en bondgård där vi blir bjudna på lunch och får en fin inblick i livet på Bhutans landsbygd. Kanske lär vi oss mer om begreppet bruttonationallycka som myntades i Bhutan. Vi besöker också Vita templet och Svarta templet som byggdes på 600-talet. Enligt legenden släppte man ut två duvor, en vit och en svart, och där duvorna satte sig byggde man templen. Vi lämnar Haa och reser mot Paro där vi checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 13

Paro är en gammal stad med många heliga platser och byggnader. I dag besöker vi det berömda klostret Taktsang, Tigernästet. Vi gör en brant klättring uppför berget till klostret, som ser ut att klänga sig fast på den sluttande klippväggen. Det förstördes till viss del av en brand 1998 men har nu varsamt restaurerats till sin forna glans. Vi besöker också Bhutans nationalmuseum där vi får vi en fin inblick i den bhutanska kulturen. Vi avslutar dagen med en lektion i landets nationalsport, bågskytte. Lunch och middag ingår.

DAG 14 KATMANDU

Vi flyger tillbaka till Katmandu och checkar in på vårt hotell. Sedan besöker vi den tibetanska stadsdelen Boudha och stupan Boudhanath som är ett viktigt pilgrimsmål för buddhister världen över. Stupan finns också uppsatt på Unescos världsarvslista. Vår avskedsmiddag äter vi på en restaurang med utsikt över den storslagna stupan, vilket blir en fin avslutning på vår resa. Lunch och middag ingår.

DAG 15

Det är dags att säga adjö till Nepal och vår guide. Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

BALTHALI / Balthali Village ResortBALTHALI / Balthali Village Resort
BALTHALI / Balthali Village ResortBALTHALI / Balthali Village Resort

BALTHALI / Balthali Village Resort

Balthali  Village Resort är ett enkelt men omtyckt boende. Hotellet har restaurang, bar, trädgård och terrass. Rummen är spartanskt möblerade och har privata badrum med varmt och kallt vatten. Hotellet är högt beläget och man får en vacker utsikt över det omgivande landskapet.

Hotellets hemsida

BHAKTAPUR / Hotel ParadiseBHAKTAPUR / Hotel Paradise
BHAKTAPUR / Hotel ParadiseBHAKTAPUR / Hotel Paradise

BHAKTAPUR / Hotel Paradise

Detta omtyckta hotell är beläget strax utanför Bhaktapur och det tar ca 15 minuter att promenera in till den gamla stadsdelen. Hotellet har 13 rymliga men enkla rum och är bland annat utrustade med luftkonditionering, TV, badrum och vattenkokare. Hotellet har en restaurang och takterrass.

Hotellets hemsida

DHULIKHEL / Himalayan Horizon HotelDHULIKHEL / Himalayan Horizon Hotel
DHULIKHEL / Himalayan Horizon HotelDHULIKHEL / Himalayan Horizon Hotel

DHULIKHEL / Himalayan Horizon Hotel

Detta lite enklare hotell erbjuder storslagen utsikt över omgivningarna och de snöklädda bergstopparna från hotellets terrass. Hotellet består av flera separata byggnader och här finns wifi, restaurang och bar. Rummen är sparsamt möblerade och har TV, värme och egna badrum med varm- och kallvatten.

Hotellets hemsida

KATMANDU / Hotel HarmikaKATMANDU / Hotel Harmika
KATMANDU / Hotel HarmikaKATMANDU / Hotel Harmika

KATMANDU / Hotel Harmika

Hotel Harmika ligger i stadsdelen Boudha, endast 3 minuters promenad från den berömda stupan Boudhanath. Hotellet har 27 rum, restaurang, bar och en trädgård. Rummen är trevlig inredda och har bland annat wifi, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering.

Hotellets hemsida

KATMANDU / Hotel ManasluKATMANDU / Hotel Manaslu
KATMANDU / Hotel ManasluKATMANDU / Hotel Manaslu

KATMANDU / Hotel Manaslu

Detta omtyckta hotell ligger centralt i Katmandu, ca 10 minuters promenad från turistområdet Thamel. Hotellet är byggt i traditionell stil med vackra utsmyckningar och möbler. På hotellet finns restaurang, bar, utomhuspool och en trevlig trädgård. Rummen har bland annat A/C, vattenkokare och TV.

Hotellets hemsida

NAGARKOT / Hotel Country VillaNAGARKOT / Hotel Country Villa
NAGARKOT / Hotel Country VillaNAGARKOT / Hotel Country Villa

NAGARKOT / Hotel Country Villa

Detta trestjärniga hotell är högt beläget på Nagarkot Hill och erbjuder en fantastisk utsikt över Himalayas bergstoppar. På hotellet finns wifi, restaurang, bar och en terrass. Hotellrummen har bland annat luftkonditionering, värme, TV och hårtork.

Hotellets hemsida

NAMOBUDDHA / Thrangu Tashi Yangtse New GuesthouseNAMOBUDDHA / Thrangu Tashi Yangtse New Guesthouse
NAMOBUDDHA / Thrangu Tashi Yangtse New GuesthouseNAMOBUDDHA / Thrangu Tashi Yangtse New Guesthouse

NAMOBUDDHA / Thrangu Tashi Yangtse New Guesthouse

Detta gästhem tillhör klostret Thrangu Tashi Yangtse som är ett av Nepals tre heliga buddhistiska pilgrimsmål. Klostret är också en skola och bebos av över 200 munkar. Gästhemmets rum är enkelt inredda men välstädade och med bekväma sängar och privata badrum. Middagen intas i tystnad tillsammans med munkarna och är liksom frukosten, vegetarisk. Här finns ingen TV, radio eller andra förströelser, men istället får man en unik inblick i munkarnas dagliga liv. Klostret är också högt beläget och erbjuder en vacker utsikt över det omgivande landskapet.

Gästhemmet har ingen hemsida.

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Katmandu, tur och retur
 • 13 nätter med del i dubbelrum på hotell. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser själv, men det går bra att önska dela rum).
 • Svensktalande guide
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
 • Frukost alla dagar och 24 måltider exklusive måltidsdryck
 • Alla transporter och bagagehantering på resmålen
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Visum till Bhutan.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Statlig miljöskatt
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–20 resenärer

I resan ingår ej:

Visum till Nepal. Ordnas på flygplatsen vid ankomst.

BOKA RESA