MENY

Argentina och Brasilien med Magnus Carlsson

Dansa tango, ät kött och drick vin i fantastiska Argentina! Lyssna på samba, upplev karneval och spela fotboll i härliga Brasilien! På denna resa upplever vi det bästa av dessa två länder. Resan börjar i tangons huvudstad Buenos Aires där vi strosar runt i färgrika La Boca och besöker en lokal estancia. Vi fortsätter till de storslagna Iguazufallen som ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Resan avslutas i Sydamerikas största land, Brasilien, där vi upplever dess vackra natur, rika kultur samt möter varma och färgstarka människor.

18 DAGAR   •   BUENOS AIRES – FOZ DO IGUACU – RIO DE JANEIRO – RECIFE – JOAO PESSOA – NATAL

Höjdpunkter

 • Härliga Buenos Aires
 • Kristusstatyn i Rio de Janeiro
 • Iguazufallen
 • Winners Parade på karnevalen i Rio de Janeiro
 • Beach Buggy-äventyr i Genipabus

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 28 feb 2019
Hemkomst 17 mars 2019
Argentina och Brasilien med Magnus Carlsson
Fullbokat. Kontakta oss.
52 950 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Arlanda. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 BUENOS AIRES

Ankomst till Buenos Aires flygplats på morgonen. Vi möter upp vår guide Magnus Carlsson och åker till hotellet för att checka in. Resten av dagen är fri för att vila upp sig eller strosa runt staden. Lunch och middag på egen hand.

DAG 3

I dag åker vi på en upptäcktsfärd som tar oss runt Argentinas huvudstad. Vi börjar dagen med ett besök till historiska Plaza de Mayo där presidenten har sitt säte. Vi fortsätter till det bohemiska kvarteret San Telmo som är populärt bland konstnärer och musiker. Här råder det en avslappnad atmosfär och området har en hög charmfaktor tack vare sina bevarade koloniala byggnader och stenlagda gator. Arbetarkvarteret La Boca är vårt nästa stopp. Hit kom många immigranter från Europa under 1800-talet, bland annat italienska sjömän och hamnarbetare. Gatan El Caminito i La Boca är ett av Buenos Aires populäraste och mest fotograferade turistmål. Den är berömd för sina färgglada hus och som tangons födelseplats. Vår stadsrundtur avslutas i Puerto Madero som tidigare var ett nedslitet hamnområde men som rustats upp och är i dag ett av Buenos Aires mest fashionabla kvarter. På kvällen äter vi middag och njuter av en tangouppvisning. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Vi beger oss till den argentinska landsbygden och gör ett besök på en lokal ”estancia” (ranch) utanför Buenos Aires. Vi välkomnas med empanadas, traditionella piroger, och argentinskt vin. Här får vi möta Argentinas svar på cowboys, gauchos, och ta del av deras kultur och liv. Vi får lära oss allt om boskapsskötsel som mjölkning, märkning och fösa in boskapen i deras hage. Vi avnjuter en traditionell Asadolunch (grillning) med det världsberömda argentinska nötköttet. Under eftermiddagen tar vi del av en folkloreshow, Fiesta Gauche, med musik och dans från trakten. I showen får vi bland annat se hur skickligt sydamerikanska cowboys hanterar sina hästar. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 FOZ DO IGUACU

Vi checkar ut från vårt hotell under förmiddagen och tar flyget mot de spektakulära Iguazufallen. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell där vi ska bo de kommande nätterna. På kvällen äter vi en trevlig middag på hotellet. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6

För att fullt ut kunna uppleva Iguazufallen besöker vi både den argentinska och brasilianska sidan under vår resa. Iguazufallen förklarades som världsarv år 1986 av UNESCO. Fallen är nästan tre km breda och består av cirka 275 vattenfall. Dagen ägnas åt fallen från den brasilianska sidan. Denna sida erbjuder fenomenal panoramautsikt över fallen. Bland annat får vi en fantastisk utsikt över det hästskoformade Djävulsgapet, som är det största och mäktigaste fallet med en fallhöjd på 80 meter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

I dag utforskar vi fallen från den argentinska sidan. Här ligger den större delen av vattenfallen och vi ges möjlighet att komma riktigt nära och höra dessa fantastiska vattenfall. Vi går längs gångstigar och broar på de fantastiska vandringslederna kring vattenfallen. Har vi tur ser vi spännande djur längs vägen. Den vackra nationalparken har ett rikt djurliv med en enorm mångfald av färggranna fåglar, näsbjörnar, kapucinapor och andra djur. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 RIO DE JANEIRO

Vi lämnar de storartade Iguazufallen och beger oss mot en av de vackraste städerna i världen, nämligen Rio de Janeiro. Vi landar på Rio de Janeiros flygplats under eftermiddagen och åker vidare till vårt hotell som ligger ett stenkast från den berömda Copacabanastranden. Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

I dag är det dags att utforska Rio de Janeiro. Vi börjar med att ta oss upp till Sockertoppsberget (Pao de Acacar). Vi når toppen med kabinbana och därifrån får vi en hisnande utsikt över staden, Kristusstatyn samt Copacabanastranden snett nedanför. Till lunch äter vi Brasiliens nationalrätt Feijoada. Den kan göras på en mängd olika sätt, men grunden för denna böngryta är svarta bönor och kött. Maträtten togs till Sydamerika av portugiserna och serveras traditionellt på lördagarna. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10

Efter frukost tar vi tåget upp till Rio de Janeiros landmärke, den ståtliga Kristusstatyn. Kristusstatyn, eller Cristo Redentor som är det offentliga namnet, står placerad på toppen av berget Corcovado beläget i Tijucas nationalpark och reser sig 710 meter över havet. Själva statyn är 38 meter hög och hela 30 meter bred mellan de utsträckta händerna. Från statyns fot får man en magisk utsikt över staden. Efter lunch är det dags att komma i festivalstämning. Vi ska ta del av den så kallade Winner's Parade, Mästarnas parad. Denna parad äger rum lördagen efter själva karnevalen och enligt tradition paraderar vinnaren samt de fem bäst placerade skolorna. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11 RECIFE

Vi lämnar Rio bakom oss och flyger mot Recife. Recife ligger på östkusten, norr om Rio de Janeiro och kallas ibland för ”Brasiliens Venedig” tack vare sina många broar som går över stadens kanaler. Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12

På förmiddagen gör vi en kortare stadsrundtur i Recife innan vi beger oss till världsarvsstaden Olinda, belägen cirka tio km från Recife. Olinda ligger på en liten kulle med en spektakulär utsikt över Atlanten. Den lilla stadens stadskärna har en unik blandning av portugisisk och holländsk arkitektur och erbjuder ett flertal välbevarade kyrkor och historiska byggnader i kolonialstil. Vi strosar runt Olindas charmiga och trånga gränder där vi hittar trevliga små butiker och gallerior. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13 JOAO PESSOA

Vi tar bussen norrut till Joao Pessoa. Resan dit tar cirka tre timmar. Vi checkar in på vårt hotell som ligger en minuts promenad från stranden. Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 14

João Pessoa är en av världens grönaste städer tack vare en regnskog på sju kvadratkilometer belägen mitt i staden. Staden grundades 1585 av portugiser och är den nordostligaste platsen i hela Sydamerika, vilket betyder att man kan se soluppgången före någon annan på kontinenten. Men framförallt kan João Pessoas skryta med en fyra mil lång tropisk strand. Här behöver man inte trängas med andra turister. I dag besöker vi fyra av områdets paradislika stränder; Jacumã, Tabatinga, Coqueirinho and slutligen Tambaba. Den sistnämnda betraktas som en av de tio vackraste stränderna i hela Brasilien. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 15 NATAL

Vi reser återigen norrut med buss, till staden Natal. Natal är brasilianarnas eget semesterparadis. Smeknamnet ”Solens stad” passar Natal perfekt då det är behaglig klimat och solsken året runt. Natal är en relativt stor stad med sina 800 000 invånare, men atmosfären är avslappnad där strand- och nöjeslivet dominerar. Kustlinjen runt staden erbjuder underbara stränder med palmer, turkosa laguner, spektakulära rev och vackra kustsamhällen. Förutom bad och surfing är Beach Buggy-turer och skärmflygning populära nöjen. Lunch och middag på egen hand.

DAG 16

I dag väntar ett oförglömligt äventyr! Norr om Natal ligger den berömda stranden Genipabu med häpnadsväckande sanddyner och helt klart vatten. Dit åker vi på en Beach Buggy-utflykt med hisnande åkning uppför branta sanddyner. Det gäller att hålla i sig ordentligt då vissa dyner är upp till 30 meter höga. Det finns även en sjö bland dynerna som man kommer till endast tillsammans med en licensierad förare. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell i Natal och äter en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 17

Njut av den sista dagen i värmen. Det är dags att säga adjö till Brasilien för denna gången. Vi beger vi oss mot flygplatsen för att ta flyget till Rio de Janeiro och sedan vidare mot Sverige. Lunch och middag på egen hand. Om du vill stanna kvar längre finns ett tillvalspaket till Amazonas, mer information nedan.

DAG 18

Ankomst till Sverige på kvällen.

Hotell

AMAZONAS / Amazon Clipper TraditionalAMAZONAS / Amazon Clipper Traditional
AMAZONAS / Amazon Clipper TraditionalAMAZONAS / Amazon Clipper Traditional

AMAZONAS / Amazon Clipper Traditional

Båten erbjuder åtta hytter, alla med luftkonditionering och privata toaletter. Man sover i våningssängar, max 2 personer i varje hytt. Högst upp i båten ligger ett soldäck där man har fin utsikt under tiden man kryssar. Det finns en restaurang samt en bar och ett mindre bibliotek. Med på turen finns en naturguide som berättar och utbildar gäster om natur- och djurlivet omkring.

OBS, detta boende gäller bara på tillvalspaketet till Amazonas.

Hotellets hemsida

BUENOS AIRES / Hotel NH 9 de JulioBUENOS AIRES / Hotel NH 9 de Julio
BUENOS AIRES / Hotel NH 9 de JulioBUENOS AIRES / Hotel NH 9 de Julio

BUENOS AIRES / Hotel NH 9 de Julio

Hotellet ligger i hjärtat av Buenos Aires med gångavstånd till många av stadens sevärdheter, såsom Teatro Colon och Plaza de Mayo. Rummen är elegant inredda i krämfärgade toner. Gratis wi-fi finns. Hotellet erbjuder en restaurang, bar och lounge samt ett fitnesscenter. Dessutom finns det en trevlig takterrass med utomhuspool.

Hotellets hemsida

FOZ DO IGUACU / Continental InnFOZ DO IGUACU / Continental Inn
FOZ DO IGUACU / Continental InnFOZ DO IGUACU / Continental Inn

FOZ DO IGUACU / Continental Inn

Continental Inn är ett familjevänligt hotell som ligger centralt i Foz do Iguacu. Rummen är rymliga, trevligt inredda och det finns minibar, luftkonditionering samt värdeskåp. Hotellet har en restaurang, två barer samt en utomhuspool med jacuzzi.

Hotellets hemsida

JOAO PESSOA / Cabo Branco Atlantico HotelJOAO PESSOA / Cabo Branco Atlantico Hotel
JOAO PESSOA / Cabo Branco Atlantico HotelJOAO PESSOA / Cabo Branco Atlantico Hotel

JOAO PESSOA / Cabo Branco Atlantico Hotel

Hotell Cabo Branco Atlantico är ett fyrstjärnigt hotell beläget ett stenkast från den vackra stranden Cabo Branco Beach. Rummen är smakfullt inredda i modern design. Gästerna erbjuds en solig terrass med en pool och ett loungeområde.

Hotellets hemsida

MANAUS / Quality Hotel ManausMANAUS / Quality Hotel Manaus
MANAUS / Quality Hotel ManausMANAUS / Quality Hotel Manaus

MANAUS / Quality Hotel Manaus

Det fyrstjärniga Quality Hotel i Manaus erbjuder ljusa och rymliga rum i modern interiör. I området finns ett flertal restauranger och butiker. Alldeles intill hotellet ligger shoppingcentret Manauara. Detta hotell har en utomhuspool med en solterrass, en restaurang med både nationella och internationella rätter samt en trevlig bar.

OBS, detta hotell gäller bara på tillvalspaketet till Amazonas.

Hotellets hemsida

NATAL / Visual Praia HotelNATAL / Visual Praia Hotel
NATAL / Visual Praia HotelNATAL / Visual Praia Hotel

NATAL / Visual Praia Hotel

Detta hotell ligger vid stranden i nöjesdistriktet Ponta Negra med både butiker och restauranger nära. Samtliga rum har balkong eller terrass. Som gäst på Visual Praia Hotel kan du spendera dagarna på stranden eller koppla av vid en av hotellets tre utomhuspooler. Hotellet erbjuder dessutom bl.a. en trevlig restaurang, ett spelrum med biljardbord samt en ångbastu.

Hotellets hemsida

RECIFE / Transamérica PrestigeRECIFE / Transamérica Prestige
RECIFE / Transamérica PrestigeRECIFE / Transamérica Prestige

RECIFE / Transamérica Prestige

Detta fyrstjärniga hotell ligger två minuters promenad från stranden i Recife. Samtliga rum är moderna, komfortabla och erbjuder havsutsikt. De erbjuder även gratis wi-fi, rumsservice dygnet runt och kabel-TV. Tröttnar ni på att bada i havet, finns det givetvis en utomhuspool på plats.

Hotellets hemsida

RIO DE JANEIRO / Augusto's Rio CopaRIO DE JANEIRO / Augusto's Rio Copa
RIO DE JANEIRO / Augusto's Rio CopaRIO DE JANEIRO / Augusto's Rio Copa

RIO DE JANEIRO / Augusto’s Rio Copa

Hotellet ligger cirka 200 m från den berömda Copacabana-stranden. Augusto's Rio Copa är ett utmärkt val för resenärer som gillar strandpromenader och sightseeing. Hotellets restaurang Café Le Soleil erbjuder rätter från det internationella såväl som det brasilianska köket.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Buenos Aires och hem från Rio de Janeiro.
 • 16 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Guide: Magnus Carlsson.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter (OBS, biljetter till Winner's Parade är på förfrågan och kan inte garanteras).
 • Frukost alla dagar samt måltider enligt program.
 • Alla transporter.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

I priset ingår ej:

• Dricks till guider.
• Måltidsdryck.

OBS: Biljetter till Winner's Parade är på förfrågan och kan inte garanteras. Efter bekräftat inköp är biljetterna ej återbetalningsbara.

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 6 950 SEK
Avbeställningsskydd: 6 % av resans pris via Europeiska ERV (bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg
Europeiska ERV Reseförsäkring: 810 kr per person (komplettering till hemförsäkringen)

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett intressant tillvalspaket till Amazonas.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa.

DAG 17 (16 mars)
Vi njuter av en ledig dag i semesterparadiset Natal. Staden erbjuder allt från shopping och strandliv till olika vattensporter, ridning och vandring. Lunch och middag på egen hand.

DAG 18 (17 mars)
Flyg från Natal på eftermiddagen. Vi ankommer till Manaus på kvällen och får transfer till vårt hotell för incheckning. Lunch och middag på egen hand.

DAG 19 (18 mars)
Idag är det äntligen dags att ge sig ut på Amazonfloden. Vi går ombord vår Amazonas Clipper-båt där vi avnjuter en välkomstdrink samtidigt som vi får information om de tre kommande dagarna. Efter en trevlig middag ombord utforskar vi djurlivet i Amazonas nattmörker med hjälp av båtens sökljus. Vi kan se allt från kajmaner, ormar, grodor till sengångare. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 20 (19 mars)
Amazonas regnskog är världens största, cirka 12 gånger så stort som Sverige. Den sträcker sig över nio länder och är en av de mest artrika i världen. Vårt äventyr fortsätter med en tidig kanottur. Upptäcktsfärden bjuder på exotiska växter, färgglada fåglar och spännande djur. Vi spanar efter den rosa Amazondelfinen. Amazondelfinerna lever inte i hav som havsdelfinerna utan i floder. De föds helt grå och blir sedan alltmer rosa ju äldre de blir. Vi fortsätter med en kortare vandring i regnskogen och utforskar området kring sjön Janauaca där vi får möta och lära känna Amazonas ursprungsbefolkning. Efter lunch åker vi ut på en fisketur och fiskar pirayor. Tidig kväll följer vi med på en båttur där vi får uppleva hur Amazonas värld ändrar sig från dag till natt. Lunch och middag ingår.

DAG 21 (20 mars)
Vår sista morgon åker vi ut på fågelskådning där vi får möjlighet att skåda några av de många exotiska fågelarter som är typiska för Amazonas, så som tukaner och hackspettar. Det är även sista chansen för oss att få se regnskogens andra invånare, som tapirer, vattensvin, olika slags apor och reptiler. Innan vi anländer i Manaus, upplever vi ett fängslande naturfenomen ”Encontro das Águas” – vattnets möte, där floderna Rio Negro och Rio Solimoes möts och bildar Amazonasfloden. Gränsen där floderna möts är väldigt tydlig och synlig för oss då både färg och temperatur skiljer dem åt. Rio Negros vatten är bläcksvart och Rio Solimoes lergult. På eftermiddagen tar vi flyget från Manaus mot Sao Paulo och vidare mot Sverige. Lunch och middag på egen hand.

DAG 22 (21 mars)
Hemkomst på kvällen.

Pris per person: 13 450:- (enkelrumstillägg 6 950:-)

Tillvalspaketet inkluderar:

 • Fyra nätter med del i dubbelrum
 • Alla transfers och inrikesflyg
 • Helpension ombord på Amazon Clipper
BOKA RESA