MENY

Exotiska Costa Rica

Upplev Costa Rica på egen hand, med datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

På denna resa får ni uppleva natursköna och färgrika Costa Rica. Landet som erbjuder fantastisk natur, vilda djur, kaffe i världsklass och drömlika stränder. Ni landar i den livfulla huvudstaden San José innan ni beger er vidare mot Tortugueros tropiska skog med olika sorters apor, grodor, ödlor och otaliga fågelarter. Vidare åker ni genom ett sagolikt landskap mot det storslagna vulkanområdet Arenal när ni badar i varma källor och promenerar längs vulkanens slutningar. Costa Rica är känt som en föregångare inom ekoturismen och hela fem procent av världens biologiska mångfald ryms inom landets gränser. På ert nästa stopp får ni uppleva den praktfulla naturen på nära håll genom vandringar i Monteverdes fantastiska molnskog. Resan avslutas på Costa Ricas västkust där ni avnjuter några dagars sol och bad på en av landets många vackra stränder.

14 DAGAR   •   SAN JOSÉ – TORTUGUERO – ARENAL – MONTEVERDE – TAMARINDO

Höjdpunkter

  • Vulkanen Poas med sin kratersjö
  • Vandringar genom fantastiska regnskogar
  • Ekoturismdestination
  • Bad i varma källor i Arenal nationalpark
  • Sol, bad och avkoppling på Playa Tamarindos vita stränder

Cirkapriser

Pris vid 2 personer 21 200 SEK/person Internationella flyg 8 000–10 000 SEK/person*

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1 SAN JOSÉ

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord. Vid ankomst till San José möts ni på flygplatsen och får transfer till ert hotell. Resten av dagen är programfri. Vila på ert hotell eller ta en promenad runt staden. Lunch och middag på egen hand.

DAG 2

I dag lämnar ni huvudstaden och åker ut på en guidad utflykt. Det är dags att börja utforska det fantastiska landet Costa Rica. Costaricanskt kaffe räknas i dag som ett av världens bästa, och kaffeproduktionen i landet började redan i början på 1700-talet. Ni besöker kaffeplantagen Doka, där ni får lära er om processen från kultivering till skörd och rostning. Vidare åker ni till vulkanen Poás, som är en av de mest imponerande vulkanerna i landet. Vulkanen är omtalad för sin enorma krater som är nästan 1,5 kilometer bred. Ni möts av kristallklara svavelpooler där ångan stiger från de olika vulkanventilerna. Därefter gör ni en kortare vandring till den vackra Botoslagunen. Turen avslutas på La Paz Waterfall Gardens, som erbjuder bland annat en fjärilsträdgård, ett fågelhus och ett spektakulärt vattenfall. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3 TORTUGUERO

Ni lämnar San José tidig morgon och färdas österut genom Braulio Carillos nationalpark till en by där ni bjuds på en välsmakande frukost. Resan fortsätter längs bananplantager mot piren och båten som tar er vattenvägen till lodgen där ni spenderar de två kommande nätterna. Ni kommer att vara omgivna av Tortugueros nationalpark som är ett av de biologiskt rikaste områdena i Costa Rica. Under eftermiddagen besöker ni byn Tortuguero för att sedan ha ledig tid och kunna koppla av vid poolen eller läsa en bok i hammocken. På kvällen avnjuter ni en god middag på lodgen. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Inbäddade i djungeln och alldeles intill Karibiska havet vaknar ni till regnskogens ljud. Djurlivet här är helt unikt och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg. Tortuguero kan översättas fritt till ”full av sköldpaddor” och här finns den största populationen av den utrotningshotade gröna havssköldpaddan. På stranden lägger varje år mängder av sköldpaddor sina ägg. Efter frukost utforskar ni området runt lodgen där lokalguiden tar med er runt och ni får uppleva djurlivet och faunan på nära håll. På eftermiddagen går ni ombord på en mindre båt som tar er djupare in längs flodens många kanaler. Med lite tur kan ni skåda förutom sköldpaddor även sengångare, vrål-, kapucin-, spindelapor, tapirer, leguaner, pilgiftsgrodor och jaguarer. Lunch och middag ingår.

DAG 5 ARENAL

På förmiddagen är det dags att lämna Tortuguero nationalpark och med båt och buss bär det av till nästa äventyr, nämligen vulkanen Arenal och dess natursköna omgivningar. Den mäktiga vulkanen med sina 1 657 meter var den mest aktiva i hela Costa Rica med nästan dagliga utbrott fram till år 2010. Nuförtiden håller den sig lugn, så ni kan sova tryggt. Efter att ni checkat in på ert hotell, har ni resten av dagen fri för egna strövtåg eller kanske ett dopp i hotellets egna varma källor, varifrån ni även har en fantastisk utsikt över vulkanen om vädret tillåter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

Dagen ägnas åt att utforska området i Arenals nationalpark. Under förmiddagen promenerar ni på slingrande stigar och över stabila hängbroar. Tillsammans med en naturguide observerar ni de färgglada fåglarna, blommorna och den frodiga vegetationen i regnskogen. Guiden berättar spännande fakta om olika fågelarter och tropiska växtarter som finns i området. På eftermiddagen beger ni er på en kortare vandring längs vulkanens sluttning. Under vandringen stannar ni till vid flera utsiktsplatser som bjuder på spektakulära vyer över vulkanen, sjön Arenal och de omgivande bergen. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7 MONTEVERDE

Efter frukost tar ni båten över den vackra Arenalsjön till Costa Ricas mest berömda ekoturismdestination, Monteverde. De ”gröna bergen” Monteverde, anses vara en av Costa Ricas mest magiska platser. Här finns orörd molnregnskog, en rik flora och fauna och den friskaste luften ni kan tänka er. Efter ankomsten i Monteverde och ert hotell har ni resten av dagen till ert eget förfogande. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

I dag väntar en spännande tur till Monteverdes regnskog. Det är en så kallad molnregnskog, då den ligger mer än 1 400 meter över havet och molnen ligger tätt mitt bland träden. Tack vare sin höga luftfuktighet ligger den ofta insvept i en vacker dimma och med vindar från både Stilla havet och Atlanten utgör Monteverde den mest artrika molnskogen i hela Costa Rica. Det finns över 500 fågelarter, inklusive den majestätiska quetzalen, 120 arter av reptiler och amfibier och mer än 3 000 växter, bland dem den högsta mångfalden av orkidéer i världen. Costa Ricas regnskogar består av några av världens mest komplexa ekosystem och under våra vandringar får vi möjlighet att ta del av dessa. Eftermiddagen är programfri för egna aktiviteter. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9  TAMARINDO

Ni lämnar regnskogen i Monteverde och åker vidare till Stillahavskusten och Playa Tamarindos vita stränder. När ni har checkat in på ert hotell har ni eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Det finns gott om aktiviteter för den som inte vill spendera all sin tid på stranden. Varför inte ge sig ut på hästridning, fågelskådning, vandring eller surfing? Lunch och middag på egen hand. 

DAG 11

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Utcheckning och transfer till flygplatsen i San José. Flyg hem till Sverige.

DAG 14

Ankomst till Sverige.

Hotell

ARENAL / Arenal Springs HotelARENAL / Arenal Springs Hotel
ARENAL / Arenal Springs HotelARENAL / Arenal Springs Hotel

ARENAL / Arenal Springs Hotel

Hotellets hemsida

MONTEVERDE / Trapp Family HotelMONTEVERDE / Trapp Family Hotel
MONTEVERDE / Trapp Family HotelMONTEVERDE / Trapp Family Hotel

MONTEVERDE / Trapp Family Hotel

Hotellets hemsida

SAN JOSÉ / Studio HotelSAN JOSÉ / Studio Hotel
SAN JOSÉ / Studio HotelSAN JOSÉ / Studio Hotel

SAN JOSÉ / Studio Hotel

Hotellets hemsida

TAMARINDO / Tamarindo Diria Beach ResortTAMARINDO / Tamarindo Diria Beach Resort
TAMARINDO / Tamarindo Diria Beach ResortTAMARINDO / Tamarindo Diria Beach Resort

TAMARINDO / Tamarindo Diria Beach Resort

Hotellets hemsida

TORTUGUERO / Mawamba LodgeTORTUGUERO / Mawamba Lodge
TORTUGUERO / Mawamba LodgeTORTUGUERO / Mawamba Lodge

TORTUGUERO / Mawamba Lodge

Lodgens hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • 12 nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på hotell av god standard.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter med engelsktalande guide.
  • Måltider enligt program.
  • Alla transporter enligt program med privat chaufför.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
*Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.
Observera att vissa utflykter kan ske i mindre grupper för att minska naturpåverkan.

I priset ingår ej:
• Dricks till guider och chaufförer