MENY

Färgstarka Costa Rica

Upplev färgstarka Costa Rica, landet med ett djur- och naturliv utöver det vanliga! På denna rundresa badar vi i varma källor vid den mäktiga vulkanen Arenal, promenerar på de hängande broarna i Monteverdes magiska molnregnskog, och kopplar av vid Stilla havskustens vackra stränder. Vi reser längs med tropiska ananas- och bananplantager, besöker en kaffeodling och utforskar flera av landets nationalparker och naturreservat där vi får uppleva ett fantastiskt djurliv. Resan går i ett lugnt tempo och det ges tid för avkoppling och egna aktiviteter.

13 DAGAR   •   ARENAL – MONTEVERDE – MANUEL ANTONIO – DOMINICAL – SAN JOSÉ

Höjdpunkter

 • Monteverdes magiska molnregnskog
 • Vandring på vulkanen Arenals sluttning
 • Bad i varma källor i Arenal nationalpark
 • Vandringar i flera olika nationalparker
 • Sol och bad eller vandringar i Manuel Antonios nationalpark

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 14 nov 2019
Hemkomst 26 nov 2019
Färgstarka Costa Rica SAS/United Airlines
Fler än 5 platser kvar
34 350 SEK
Avresa 11 feb 2020
Hemkomst 23 feb 2020
Färgstarka Costa Rica SAS/United Airlines
Fler än 5 platser kvar
34 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 SAN JOSÉ

Avresa från Sverige till San José, Costa Ricas huvudstad. Måltider och dryck serveras ombord. Vi landar i San José på kvällen samma dag, och åker direkt till hotellet för att checka in.

DAG 2 LA FORTUNA/ARENAL

Efter frukost reser vi genom det grönskande centrala höglandet mot La Fortuna och passerar små byar och bördiga kaffeodlingar på vägen. La Fortuna, ligger vackert vid foten av vulkanen Arenal, som vi ser torna upp sig från långt håll. Området kring Arenal är känt för sina hälsobringande kurbad och termiska aktivitet. Vi vandrar en liten bit in i djungeln och besöker ett vattenfall som ligger mitt i grönskan, här ges tillfälle att ta ett dopp och svalka av sig. Vi äter lunch i La Fortuna och får sedan lite ledig tid i staden, kanske tar du en kopp kaffe på ett café eller promenerar runt och insuper atmosfären. Vi åker sedan till vårt hotell där vi ska bo i två nätter. Vi avslutar vår första dag med en gemensam middag på hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Efter frukost beger vi oss ut på en vandring på vulkanen Arenals sluttning. Från utsiktsplatsen får vi en vacker vy över sjön Arenal och de omgivande gröna bergen. Har vi tur får vi se de första riktigt exotiska fåglarna på vår vandring. På eftermiddagen kopplar vi av och njuter av bad i de varma källorna. Det varma vattnet är uppvärmt av vulkanen och håller en temperatur på drygt 20 till 40 grader. Det finns flera pooler där man njuta av det varma vattnet och de vackra omgivningarna. Vi avslutar vår dag med middag innan vi återvänder till vårt hotell. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 4 MONTEVERDE

Vi checkar ut från vårt hotell och reser vidare mot de gröna bergen Monteverde, som anses vara en av Costa Ricas vackraste platser. Vi rundar den stora Arenalsjön och fortsätter genom grönskande natur högre och högre upp. Vi lunchtid gör vi ett besök på en kaffeplantage, där vi gör en rundtur och får lära oss mer om denna dryck som är så uppskattad av oss svenskar. Vi avslutar besöket med en kopp kaffe och lunch innan vi fortsätter mot vårt hotell, där vi övernattar i två nätter. Lunch och middag ingår.

DAG 5

I dag väntar en spännande tur till Monteverdes storslagna molnregnskog. Monteverdes orörda regnskog ligger på ca 1 400 meters höjd och är mycket speciell på grund av att den täcks av kondensmoln. Vi kommer att vandra både på stigar på marken och på de berömda hängbroarna uppe mellan trädtopparna – omgivna av den artrika naturen och alla sällsynta djur. Vissa broar är upp till 170 meter långa och sträcker sig så högt upp som 60 meter över marken! Platsen är verkligen ett paradis för djur och natur. Costa Ricas regnskogar består av några av världens mest komplexa ekosystem och på vår vandring får vi möjlighet att se detta på nära håll. Det är en mycket speciell upplevelse att gå omkring här, då nästan allt är täckt av mossa och växter. Chansen är stor att vi får se både färgglada kolibrier, fjärilar och de vackra quetzalerna, förutom många andra exotiska djur. I parken finns bland annat näsbjörnar, apor, grodor, tapirer och mängder av orkidéer. Vandringarna vi gör är ca 2–2,5 timmar åt gången. Var beredd med kikare och kamera! Vi återvänder sedan till vårt hotell, där vi äter dagens middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6 MANUEL ANTONIO

Vi lämnar det fantastiska Monteverde och reser vidare mot Stilla havskusten och nationalparken Manuel Antonio. På vägen gör vi ett besök vid Carara nationalpark, känd för sin otroliga artrikedom bland både växter och djur.

Parken ligger på kuperad mark, mellan det torra Stilla havet och den fuktiga sydkusten. Vi gör en vandring i parken som är mycket populär bland fågelskådare. Förutom vackra fåglar såsom aror, tukaner, kolibrier och flugsnappare finns här kapucinapor, sengångare, myrslokar och många andra sällsynta arter. Vi fortsätter vidare mot kusten genom ett varierande landskap och på eftermiddagen ankommer vi till vårt hotell beläget nära stranden vid Manuel Antonio, nationalparken där regnskogen möter havet. Detta skyddade område är bland det minsta i landet, men också ett av de mest välbesökta. Här stannar vi i tre nätter, får tid för avkoppling vid stranden och poolen och utforskar den intilliggande nationalparken. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7

Manuel Antonio är en perfekt plats för naturälskare, vilket vi kommer att förstå denna dag. Platsen bjuder på en avkopplande vistelse med sin regnskog, sina vackra vita stränder, uddar och havsvikar. På förmiddagen går vi på en vandring på ca två timmar i parken, då vi förutom den vackra naturen också får chans att se både apor, näsbjörnar och många andra djur. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter. Här finns bland annat möjlighet att snorkla och bada vid stranden eller göra ytterligare vandringar i nationalparken. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

I dag har vi en programfri dag och kan antingen koppla av på stranden eller i poolen, snorkla eller göra ytterligare utforskning i nationalparken. Hotellet erbjuder även utflykter som kan bokas och betalas på plats t.ex. hästridning. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9 DOMINICAL

Vi lämnar Manuel Antonio och reser längs kusten till Dominical och Marino Ballena nationalpark, som utnämndes till en marin nationalpark 1989. Parken är uppkallad efter de knölvalar som förflyttar sig från mitten av juli till oktober och igen i december till mars från norra och södra halvklotet till de varma tropiska vattnen i Costa Rica. Stillahavskusten utanför Costa Rica är den enda platsen i världen dit knölvalar från både norra och södra halvklotet kommer för att föda och ge sina ungar mat. Förutom sandstränder bjuder Marino Ballena nationalpark på klippor, öar, mangroveekosystem och vackra korallrev. Inom parken finns också Punta Uvita Tombolo, en sandbank som sträcker sig 1 km ut i Stilla havet och som bildar formen av en valsvans. Vi installerar oss på vårt hotell där vi ska stanna två nätter. På eftermiddagen ges tid för avkoppling vid stranden eller vid hotellets pool. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 10

I dag har vi en programfri dag för egna aktiviteter. För de som inte vill koppla av vid stranden, besöka spat eller hotellets pool ordnas flera utflykter som kan bokas och betalas på plats på hotellet t.ex. mangrovetur, hästridning, fågelskådning, vandringar och canopytour (äventyr bland trädkronorna i regnskogen). Lunch och middag på egen hand.

DAG 11 SAN JOSÉ

Vi lämnar kusten på förmiddagen och reser tillbaka mot huvudstaden San José, som grundades av spanska kolonisatörer på tidigt 1700-tal. San José ligger ca 1 100 m över havet i en bred och bördig dal. Efter incheckning på hotellet i San José ges ledig tid att utforska staden på egen hand. Kanske ett besök på något museum eller den lokala markanden Mercado Central lockar? Längs marknadens smala gränder hittar vi allt från frukt och blommor till souvenirer, hantverk och mat i de över 200 småbutikerna. Vi avslutar vår vistelse med en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 12

Tidig utcheckning och avresa till flygplatsen. Vi flyger via New York tillbaka till Skandinavien.

DAG 13

Tidig hemkomst.

Hotell

ARENAL / Hotel Arenal ManoaARENAL / Hotel Arenal Manoa
ARENAL / Hotel Arenal ManoaARENAL / Hotel Arenal Manoa

ARENAL / Hotel Arenal Manoa

Arenal Manoa Hotel är beläget vid vulkanen Arenal. Samtliga rum är placerade så att man vid klart väder kan skymta vulkanen från sin privata terrass. Du bor mitt i grönskande natur, omgiven av landskap med betesmarker och djur. Rummen är rustika och rymliga och på hotellet finns wi-fi, pool, SPA och en restaurang.

Hotellets hemsida

DOMINICAL / Villas Rio MarDOMINICAL / Villas Rio Mar
DOMINICAL / Villas Rio MarDOMINICAL / Villas Rio Mar

DOMINICAL / Villas Rio Mar

I en tropisk trädgård och endast en kort promenad från stranden ligger detta hotell. Här finns tillgång till restaurang och pool. Rummen har en liten terras/balkong samt en liten sitthörna. Det finns även ett SPA och fritt Wi-Fi att tillgå.

Hotellets hemsida

MANUEL ANTONIO / VillabosqueMANUEL ANTONIO / Villabosque
MANUEL ANTONIO / VillabosqueMANUEL ANTONIO / Villabosque

MANUEL ANTONIO / Hotel Villabosque

Hotel VillaBosque är ett mindre och familjeägt hotell som ligger nära Manuel Antonio Beach. Hotellet har en pool, en restaurang och en bar. Det finns fritt Wi-Fi i de gemensamma utrymmena. Hotellet jobbar aktivt för en hållbar miljö både när det gäller natur och samhälle.

Hotellets hemsida

MONTEVERDE / Hotel & Spa Poco a PocoMONTEVERDE / Hotel & Spa Poco a Poco
MONTEVERDE / Hotel & Spa Poco a PocoMONTEVERDE / Hotel & Spa Poco a Poco

MONTEVERDE / Hotel & Spa Poco a Poco

Hotel & Spa Poco a Poco ligger trevligt i den lilla staden Monteverde med gångavstånd till butiker och restauranger. Hotellet erbjuder ett spa, restaurang, swimmingpool med poolbar och 32 trivsamma rum med utsikt över trädgården.

Hotellets hemsida

SAN JOSÉ / Holiday Inn Aurola HotelSAN JOSÉ / Holiday Inn Aurola Hotel
SAN JOSÉ / Holiday Inn Aurola HotelSAN JOSÉ / Holiday Inn Aurola Hotel

SAN JOSÉ / Holiday Inn Aurola Hotel

Holiday Inn Aurola Hotel ligger vid parken Morazán ca 1 km från San Josés centrum. På hotellet finns bland annat en inomhuspool, gym och restaurangen Mirador på 17:e våningen med utsikt över staden. Flera museer ligger på gångavstånd från hotellet, bland annat Costa Ricas Nationalmuseum och guldmuseet.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till San José tur och retur.
 • 11 nätter med del i dubbelrum på hotell. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam, men du kan alltid lämna önskemål om att dela rum. Finns det någon annan i samma kön att dela med återbetalar vi enkelrumstillägget).
 • Svensktalande guide.
 • Engelsktalande lokalguide.
 • Fullständigt program inklusive entréavgifter.
 • Frukost alla dagar utom dag 12, samt 9 måltider enligt program.
 • Alla transporter och bagagehantering på Costa Rica.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

I priset ingår ej:
Flygplatsskatt på 29 USD (betalas vid utresa).
Dricks till chaufförer och guider.

Sagt om resan

Man behöver inte vara naturfantast för att bli fullständigt golvad av Costa Ricas magiska djur- och naturliv. Känslan av att sitta på en svagt upplyst veranda omsluten av regnskog, med rytande vågor och än mer högljudda vrålapor som ljudkuliss. Den känslan bär jag med mig för alltid.
- Renata Martinkova, Project Manager (föräldraledig)
En härlig resa och jättebra guide. Poas, Arenal och Monteverde var magiskt! Naturen är mycket vackrare än jag hade kunnat föreställa mig.
- Bo Eriksson, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA