MENY

Georgien med Senioren

Denna resa är speciellt framtagen för SPF seniorerna. Tillsammans med vår svensktalande guide får vi upptäcka detta spännande resmål, som är både nära och fjärran. Genom sitt läge mitt emellan Europa och Mellanöstern har Georgien välsignats med en otroligt omväxlande kultur och mat. I pittoreska Tbilisi bor vi centralt på ett hotell med mycket god standard, och under vår stadsvandring får vi får bland annat se stadens traditionella hus med snidade träbalkonger. Georgien anses vara vinets ursprungsland, här finns åttatusenåriga fynd som påvisar förädling och jäsning av vin i lerkrus, kvevri.

7 DAGAR   •   TBILISI – KISISKHEVI

Höjdpunkter

 • Tbilisis gamla stad
 • Vackra kyrkor och kloster
 • Besök i ett georgiskt hem
 • Vinprovning av de unika Kvevri-vinerna med övernattning på vingård

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 21 apr 2019
Hemkomst 27 apr 2019
Georgien med Senioren från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
16 400 SEK
BOKA 
Avresa 21 apr 2019
Hemkomst 27 apr 2019
Georgien med Senioren från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
15 900 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Stockholm med Turkish Airlines till Tbilisi via Istanbul. Mat och dryck ingår på flyget.

DAG 2 TBILISI

Vi ankommer Tbilisi tidigt på morgonen. Vi åker direkt till vårt hotell för att vila några timmar, och äter sedan en rejäl georgisk frukost. Mätta och glada ger vi oss ut på en stadsvandring i en av Europas mest spännande huvudstäder. Tbilisi är en mycket gammal stad och var en viktig knutpunkt för handeln på Sidenvägen. Staden är i dag känd som en smältdegel för alla regionens olika kulturer pittoreskt belägen med berg på tre sidor. Under vår vandring får vi se allt ifrån georgisk-ortodoxa kyrkor till synagogor och moskéer. Naturligtvis kryllar det också av spännande butiker och kaféer där vi kan ta en välbehövd paus. Den gamla staden i Tbilisi är mycket kompakt och från vårt centralt belägna hotell är det gångavstånd till allt. Vi tar den moderna linbanan upp till Narikalafortet som tronar högt uppe över huvudstaden. Medan vi färdas uppåt över gamla stans smala gator kan vi se några av stadens traditionella hus med vackert snidade träbalkonger. Väl uppe på fortet bjuds vi på en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi äter gemensam lunch och besöker en exotisk loppmarknad där du kan köpa allt mellan himmel och jord. Eventuellt hinner vi med lite tid på egen hand. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på en mycket uppskattad traditionell georgisk restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag besöker vi världsarvsstaden Mtskheta belägen precis där floderna Kura och Aragvi möts. Det är en av de äldsta städerna i landet och var Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Här besöker vi Jvariklostret som med sin gudomliga panoramautsikt är en favoritplats för nygifta par att ta sina bröllopsbilder på. Sedan tittar vi på den stora Svetitskhovelikatedralen. Det sägs att Kristi mantel är begraven just här, därför är det en av de heligaste platserna i Georgien och flera av landets kungar ligger begravda här. Vi åker vidare till byn Chardakhi där vi besöker Georgiens enda ekologiska vinodling. Vi får veta mer om hur kvevri-vinerna produceras, i enlighet med uråldriga traditioner. Här finns möjlighet att köpa georgiska viner av toppklass. De som vill får även prova georgiskt brännvin.

I staden Gori som vi fortsätter till ser vi diktatorn Stalins födelsehus innan vi återvänder till Tbilisi för eftermiddagen och kvällen på egen hand. Varför inte besöka en av Tbilisis SPA- och badanläggningar med varma källor, eller passa på att utforska shoppingen. Fråga gärna guiden om tips och förslag på sevärdheter och restauranger. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Programfri dag för egna aktiviteter. Vår guide finns tillgänglig för tips på sevärdheter och restaurangbesök. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 KISISKHEVI

Vi lämnar Tbilisi för en natt, och åker till den östra provinsen Kakheti, känd som landets vindistrikt. Här började vinets historia för 8 000 år sedan. Vi besöker den mysiga byn Sighnaghi belägen på en kulle med underbar utsikt över Alazanidalen, sedan åker vi vidare och checkar in på vår vingård, vackert belägen mitt bland vinodlingarna. Här får vi en trevlig rundvandring i samband med middagen då gör vi ett besök i slottets källare där vi såklart provsmakar några olika sorters vin. Lunch och middag ingår.

DAG 6 TBILISI

Dagen börjar med ett besök på en lantlig marknad, där vi får möjlighet att handla med oss någonting hem. På en gård får vi även se hur man lagar traditionell mat. Här får vi själva testa på att tillaga s.k. Khinkali (dumplings), som är Georgiens nationalrätt. Detta tillsammans med lokalt vin utgör vår lunch för dagen. Efter det gör vi en titt på det mäktiga kyrkokomplexet Gremi med anor från mitten av 1500-talet. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell i Tbilisi. Resan avslutas med en avskedsmiddag, på en trevlig och mycket uppskattad restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Avresa på förmiddagen, vi landar i Sverige på eftermiddagen samma dag. Mat och dryck ingår på flyget.

Hotell

KISISKHEVI / Akhasheni Wine ResortKISISKHEVI / Akhasheni Wine Resort
KISISKHEVI / Akhasheni Wine ResortKISISKHEVI / Akhasheni Wine Resort

KISISKHEVI / Akhasheni Wine Resort

Trevlig och välkomnande vingård beläget i Gurjaani, staden som är ett av landets centrum inom vinproduktion. Vackert beläget mitt bland odlingarna och med snyggt inredda hotellrum. På hotellet finns förutom vinkällaren även restaurang, bar och utomhuspool.

Hotellets hemsida

TBILISI / Gallery PalaceTBILISI / Gallery Palace
TBILISI / Gallery PalaceTBILISI / Gallery Palace

TBILISI / Gallery Palace

Hotellet ligger i hjärtat av Tbilisi och endast ett par minuters gång från Liberty Square. I samklang med hotellnamnet så finns här en unik konstsamling av tavlor, från kända Georgianska konstnärer. Rummen är inredda i ljusa pastellfärger och varje säng har en handmålad gavel. Det finns också fritt Wi-Fi samt mini bar på rummet. Hotellet erbjuder en restaurang samt spa och ett fitness center.

Hotellets hemsida.

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass med Turkish Airlines tur och retur Tbilisi, via Istanbul.
 • Fem nätter samt tidig incheckning vid ankomst med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar, samt sju måltider enligt program.
 • Alla transporter och bagagehantering.
 • Dricks till chaufförer och guide
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsblad.

Övrig information

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 2 750 SEK

Det går bra att boka del i dubbelrum, du får då dela med annan resenär av samma kön.
Om det ej finns någon att dela med så debiteras enkelrumstillägget i samband med slutbetalningen.

BOKA RESA