MENY

Natursköna Georgien

På vår resa till Georgien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med till gästvänliga och natursköna Georgien! Det sagolikt vackra landet mittemellan Europa och Asien bjuder på storslagen natur, rikt kulturarv, intressant historia och annorlunda kulinariska upplevelser. Vi inleder i pittoreskt belägna Tbilisi, besöker vinprovinsen Kakheti där vi provar lokala viner samt reser upp till Kaukasusbergen där vi bjuds på fantastiska vyer.

Från januari 2020 har resan ett uppdaterat program där reslängden är 7 dagar. Se detaljerat program nedan.

8 DAGAR   •   TBILISI – GUDAURI – KISISKHEVI

Höjdpunkter

 • Tbilisis gamla stad
 • Utsikten från Jvariklostret
 • Mäktiga vyer i Kaukasusbergen
 • Den högt belägna Tsminda Samebakyrkan i Kazbegi (Stepantsminda)
 • Besök i vindistriktet Kakheti

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 6 maj 2020
Hemkomst 12 maj 2020
Natursköna Georgien Turkish Airlines från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
13 950 SEK

Guide: Magnus Carlsson

Avresa 6 maj 2020
Hemkomst 12 maj 2020
Natursköna Georgien Turkish Airlines från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
13 950 SEK

Guide: Magnus Carlsson

Avresa 6 maj 2020
Hemkomst 12 maj 2020
Natursköna Georgien Turkish Airlines från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
13 950 SEK

Guide: Magnus Carlsson

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

PROGRAM 2019

DAG 1

Avresa från Sverige.

DAG 2 TBILISI

Vi ankommer Tbilisi tidigt på morgonen och välkomnas av vår svensktalande guide. Från flygplatsen åker vi direkt till vårt hotell för några timmars vila innan vi ger ut oss på en stadsvandring i gamla stan. Tbilisi är pittoreskt beläget vid floden Kura och omgivet av berg på tre sidor. Staden är känd för sin blandning av olika kulturer och här finns både georgisk-ortodoxa kyrkor, moskéer, synagogor och romersk-katolska kyrkor. Vi ser bland annat de flera hundra år gamla Metekhikyrkan, Sionikatedralen och Anchiskhatikyrkan. Vi tar den moderna linbanan upp till Mother Georgia-statyn och går sedan till Narikalafortet som tronar högt uppe på en kulle. Medan vi färdas uppåt över gamla stans smala gator kan vi se några av stadens traditionella hus med vackert snidade träbalkonger. Väl uppe på fortet bjuds vi på en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi fortsätter ner från fortet till fots och får lite tid på egen hand innan vi på kvällen träffas för en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag besöker vi Mtskheta, en stad vackert belägen där floderna Kura och Aragvi möts. Det är en av de äldsta städerna i landet och var Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Här besöker vi två av Georgiens världsarv. Vi börjar med det Unescoskyddade Jvariklostret som erbjuder en fantastisk panoramautsikt. Det är en favoritplats för många nygifta par att ta sina bröllopsbilder på. Vi besöker sedan den stora Svetitskhovelikatedralen, som är en av de heligaste platserna för georgierna och där flera av landets kungar ligger begravda. Vi åker vidare till byn Chardakhi där vi besöker en ekologisk vinodling. Vi får veta mer om hur kvevri-vinerna produceras i enlighet med uråldriga traditioner. Här finns möjlighet att köpa georgiska viner av toppklass. De som vill får även prova georgiskt brännvin. Vi fortsätter sedan till den antika grottstaden Uplistsikhe som är uthuggen direkt ur berget. Platsen, som ligger vid den gamla Sidenvägen, var en gång i tiden en viktig handelspost och en livlig stad. Det som återstår i dag är dock endast mindre än hälften av de ursprungliga grottorna. Vid dåligt väder så utgår besöket i grottstaden, eftersom det blir väldigt halt och svårt att gå i området då. På vägen tillbaka till Tbilisi gör vi ett kortare stopp i den närbelägna staden Gori där vi ser på det hus där den ökände diktatorn Josef Stalin spenderade sina första fyra år. Sedan åker vi tillbaka till Tblisi och äter en gemensam middag och får se en traditionell sång- och dansföreställning. Lunch och middag ingår.

DAG 4 GUDAURI

Vi åker norrut mot Kaukasusbergen längs den s.k. georgiska militärvägen, en historisk väg som löper mellan Tbilisi och Ryssland. Detta är en väldigt vacker vägsträcka och vi njuter av vyerna medan vi färdas genom det bergiga landskapet. Vi gör ett stopp vid Ananuri, en fästning som är vackert belägen på en kulle precis vid den turkosfärgade Jinvalireservoaren. Vi fortsätter sedan norrut till Kazbegi, eller Stepantsminda som det numera heter. Här gör vi ett hembesök hos en av byborna och äter vår lunch där. Stepantsminda är mest känd för den lilla ortodoxa kyrkan Tsminda Sameba som står ensam på toppen av ett berg. I jeepar tar vi oss uppför berget till kyrkan. När vi nått toppen belönas vi med en bedårande utsikt över Kaukasusbergen och byn som nu breder ut sig i dalen under oss. Vi åker sedan till vårt hotell i Gudauri där vi tillbringar natten. Lunch och middag ingår.

DAG 5 KISISKHEVI

Vi lämnar Gudauri och åker till den östra provinsen Kakheti, som är känd som landets vindistrikt. Där besöker vi den mysiga byn Sighnaghi, belägen på en kulle med underbar utsikt över Alazanidalen. Vi fortsätter till vårt hotell i byn Kisiskhevi. Vi ankommer på kvällen, och checkar in på hotellet för att sedan samlas för en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Arkeologiska fynd visar att det förmodligen var här, i Georgiens bördiga dalar, som världens första vin tillverkades för ca 8 000 år sedan. I dag lär vi känna livet i Georgiens främsta vindistrikt Kakheti. Vi besöker en lokal bonde i Kvareli som berättar för oss om vindruvsodlingen och vinkulturen i Georgien. På gården får vi även se hur man gör Khinkali (dumplings), Georgiens nationalrätt. De som vill får naturligtvis prova på att laga dem. Till lunch äter vi de egentillagade läckerheterna som serveras med lokalt vin och chacha, det vill säga georgisk druvvodka. Mätta och belåtna fortsätter vi till det vackra kyrkokomplexet Gremi och åker därefter tillbaka till vårt hotell i Kisiskhevi. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 7 TBILISI

Efter frukost åker vi tillbaka till Tbilisi där resten av dagen är programfri. Passa på att besöka ett av stadens berömda svavelbad. Vår guide hjälper gärna till med bokning. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Vi checkar ut från hotellet och åker ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

PROGRAM 2020

DAG 1

Avresa från Sverige.

DAG 2 TBILISI

Vi ankommer Tbilisi tidigt på morgonen och välkomnas av vår svensktalande guide. Från flygplatsen åker vi direkt till vårt hotell för några timmars vila innan vi ger ut oss på en stadsvandring i gamla stan. Tbilisi är pittoreskt beläget vid floden Kura och omgivet av berg på tre sidor. Staden är känd för sin blandning av olika kulturer och här finns både georgisk-ortodoxa kyrkor, moskéer, synagogor och romersk-katolska kyrkor. Vi ser bland annat de flera hundra år gamla MetekhikyrkanSionikatedralen och Anchiskhatikyrkan. Vi tar den moderna linbanan upp till Mother Georgia-statyn och går sedan till Narikalafortet som tronar högt uppe på en kulle. Medan vi färdas uppåt över gamla stans smala gator kan vi se några av stadens traditionella hus med vackert snidade träbalkonger. Väl uppe på fortet bjuds vi på en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi fortsätter ner från fortet till fots och får lite tid på egen hand innan vi på kvällen träffas för en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag besöker vi Mtskheta, en stad vackert belägen där floderna Kura och Aragvi möts. Det är en av de äldsta städerna i landet och var Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Här besöker vi två av Georgiens världsarv. Vi börjar med det Unescoskyddade Jvariklostret som erbjuder en fantastisk panoramautsikt. Det är en favoritplats för många nygifta par att ta sina bröllopsbilder på. Vi besöker sedan den stora Svetitskhovelikatedralen, som är en av de heligaste platserna för georgierna och där flera av landets kungar ligger begravda. Vi åker vidare till byn Chardakhi där vi besöker en ekologisk vinodling. Vi får veta mer om hur kvevri-vinerna produceras i enlighet med uråldriga traditioner. Här finns möjlighet att köpa georgiska viner av toppklass. De som vill får även prova georgiskt brännvin. Vi fortsätter sedan till den antika grottstaden Uplistsikhe som är uthuggen direkt ur berget. Platsen, som ligger vid den gamla Sidenvägen, var en gång i tiden en viktig handelspost och en livlig stad. Det som återstår i dag är dock endast mindre än hälften av de ursprungliga grottorna. Vid dåligt väder så utgår besöket i grottstaden, eftersom det blir väldigt halt och svårt att gå i området då. På vägen tillbaka till Tbilisi gör vi ett kortare stopp i den närbelägna staden Gori där vi besöker det hus där den ökände diktatorn Josef Stalin spenderade sina första fyra år. Sedan åker vi tillbaka till Tblisi och äter en gemensam middag och får se en traditionell sång- och dansföreställning. Lunch och middag ingår.

DAG 4 GUDAURI

Vi åker norrut mot Kaukasusbergen längs den s.k. georgiska militärvägen, en historisk väg som löper mellan Tbilisi och Ryssland. Detta är en väldigt vacker vägsträcka och vi njuter av vyerna medan vi färdas genom det bergiga landskapet. Vi gör ett stopp vid Ananuri, en fästning som är vackert belägen på en kulle precis vid den turkosfärgade Jinvalireservoaren. Vi fortsätter sedan norrut till Kazbegi, eller Stepantsminda som det numera heter. Här gör vi ett hembesök hos en av byborna och äter vår lunch där. Stepantsminda är mest känd för den lilla ortodoxa kyrkan Tsminda Sameba som står ensam på toppen av ett berg. I jeepar tar vi oss uppför berget till kyrkan. När vi nått toppen belönas vi med en bedårande utsikt över Kaukasusbergen och byn som nu breder ut sig i dalen under oss. Vi åker sedan till vårt hotell i Gudauri där vi tillbringar natten. Lunch och middag ingår.

DAG 5 KISISKHEVI

Vi lämnar Gudauri och åker till den östra provinsen Kakheti, som är känd som landets vindistrikt. Där besöker vi den mysiga byn Sighnaghi, belägen på en kulle med underbar utsikt över Alazanidalen. Vi fortsätter till vårt hotell i byn Kisiskhevi. Arkeologiska fynd visar att det förmodligen var här, i Georgiens bördiga dalar, som världens första vin tillverkades för ca 8 000 år sedan. Vi besöker en lokal bonde i Kvareli som berättar för oss om vindruvsodlingen och vinkulturen i Georgien. På gården får vi även se hur man gör Khinkali (dumplings), Georgiens nationalrätt. De som vill får naturligtvis prova på att laga dem. Till lunch äter vi de egentillagade läckerheterna som serveras med lokalt vin och chacha, det vill säga georgisk druvvodka. Vi ankommer på kvällen, och checkar in på hotellet för att sedan samlas för en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6 TBILISI

Efter frukost besöker vi en marknad i Telavi. Dagen fortsätter med ett besök till det vackra kyrkokomplexet Gremi. Sedan åker vi tillbaka till Tbilisi, där resten av dagen är programfri. Passa på att besöka ett av stadens berömda svavelbad. Vår guide hjälper gärna till med bokning. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

Vi checkar ut från hotellet och åker ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

GUDAURI / Marco Polo HotelGUDAURI / Marco Polo Hotel
GUDAURI / Marco Polo HotelGUDAURI / Marco Polo Hotel

GUDAURI / Marco Polo Hotel

4-stjärniga Marco Polo Hotel ligger i skidorten Gudauri och erbjuder rymliga och modernt inredda rum med alla bekvämligheter. På hotellet finns bland annat ett spa med inomhuspool, bastu och jacuzzi samt en restaurang och bar.

Hotellets hemsida

KISISKHEVI / Akhasheni Wine ResortKISISKHEVI / Akhasheni Wine Resort
KISISKHEVI / Akhasheni Wine ResortKISISKHEVI / Akhasheni Wine Resort

KISISKHEVI / Akhasheni Wine Resort

Trevlig och välkomnande vingård beläget i Gurjaani, staden som är ett av landets centrum inom vinproduktion. Vackert beläget mitt bland odlingarna och med snyggt inredda hotellrum. På hotellet finns förutom vinkällaren även restaurang, bar och utomhuspool.

Hotellets hemsida

TBILISI / Tuta HotelTBILISI / Tuta Hotel
TBILISI / Tuta HotelTBILISI / Tuta Hotel

TBILISI / Tuta Hotel

Tuta hotel är central beläget i Tbilisi och med kort gångavstånd till Avlabari tunnelbanestation. Rummen är modernt inredda och tillgång till kaffe och te finns på rummet. Hotellet har även en restaurang, en bar och en terrass.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Tbilisi tur och retur.
 • Sju nätter (varav en vid ankomst) med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt tio måltider inklusive mineralvatten enligt program.
 • Alla transporter i Georgien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Sagt om resan

Georgien är ett paradis för alla mat- och vinintresserade! Det georgiska köket är både varierat och rikt på smaker och de lokala vinerna, som är näst intill helt okända i Sverige, är överraskande goda. En personlig matfavorit som jag verkligen kan rekommendera är adzjarisk chatjapuri – en brödrätt med fyllning av ost och ägg. Missa inte den när du är i Georgien!
- Katarzyna Lukjanowicz,
Spännande land och intressant historia. Mat och vin smakade bra. Rekommenderar gärna Lotus Travel! Och har redan tittat på nästa resa!
- Gunn-Britt Rosén, Resenär
Resan till Georgien var speciell för oss. Vi fick uppleva så skilda miljöer som Kaukasus, mycket gammal kulturhistoria, besök i vindistriktet och runda av i charmiga Tbilisi. Vår fantastiska guide förhöjde vår upplevelse.
- Lill och Gunnar, Resenär
Georgien blev en mycket positiv resa, mycket bra förberedelser och genomförande av Magnus Carlsson och Lotus Travel.
- Peter Söderström, Resenär
En trevlig resa som jag kan rekommendera till vänner och bekanta.
- Ulla Strumpel, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA