MENY

Drömmarnas Indien

På vår resa till Indien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

På denna resa får du uppleva det bästa av Indien, sagornas land. Att se pilgrimerna bada i den heliga floden Ganges och beskåda det mytomspunna Taj Mahal, blir minnen för livet. Jaipur välkomnar oss i gästfrihetens rosa färg och vi får också åka cykelriksha i Delhi, besöka Varanasi och äta lunch på ett legendariskt femstjärnigt hotell i Mumbai.

13 DAGAR   •   DELHI – JAIPUR – AGRA – VARANASI – MUMBAI

Höjdpunkter

 • Aarticeremonin och båttur på Ganges
 • Cykelrikshatur i Delhi och Varanasi
 • Matlagningskurs som tillval i Jaipur
 • Det sagolika Taj Mahal
 • Lunch på 5-stjärniga hotellet Taj Mahal Palace i Mumbai

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI

Ankomst till Delhi där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till hotellet för några timmars vila. Efter frukost tar vi en cykelrikshatur längs med smala gator och gränder i Chandni Chowks basarkvarter i Old Delhi. Vi fortsätter med buss längs paradgatan Rajpath med Presidentpalatset och triumfbågen India Gate. Vi avslutar med ett besök i det stämningsfyllda sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib. Vi besöker också köket i templet, där vi ser hur man tillagar mat för flera tusen pilgrimer dagligen. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Efter en god natts sömn beger vi oss till en av Delhis gröna parker, Lodhi Gardens. Parken har flera historiska monument bevarade och är mycket populärt bland motionärer. Här finns en mycket trevlig restaurang och café där vi kan vila benen en stund och kanske dricka något svalkande. Vi tar en promenad till Khan Market som ligger ca 20 minuter från parken. Det är egentligen inte en marknad utan ett område med mängder av butiker och restauranger. Här kan man handla allt från välkända klädmärken till souvenirer och kastruller. Eftermiddagen är programfri. Stanna kvar på Khan market eller ge dig ut på egna upptäckter. Vår guide kommer gärna med förslag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4 JAIPUR

Efter frukost färdas vi med buss till Rajasthans huvudstad Jaipur, "Den rosa staden". Den indiska filmindustrin är den största i världen, och eftersom Indiens mest berömda biograf ligger i Jaipur, passar vi på att se en indisk film. Lunch och middag ingår.

DAG 5

I dag besöker vi det storslagna Amberfortet. I jeep tar vi oss upp till palatset som är högt beläget. I City Palace ser vi en rik samling kungliga dräkter, vapen, konst och mattor. Från det fem våningar höga, men bara några decimeter breda, Vindarnas palats, Hawa Mahal, kunde de kungliga damerna förr iaktta livet i staden utan att själva bli sedda. Vi avslutar dagen med ett besök i Sanganer som är berömt för sitt hantverk och i synnerhet dess handtryckta vackra textilier. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Programfri dag i Jaipur. Lunch och middag på egen hand. Sola och bada i poolen om det är bra väder. Besök någon av stadens livfulla basarer eller kanske observatoriet Jantar Mantar.
TILLVAL förmiddag: Indisk mat är bland det godaste som finns. Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Naturligtvis avnjuts den egenlagade maten till lunch.

DAG 7 AGRA

I dag beger vi oss med buss vidare till Agra, beläget vid Yamunafloden. Längs vägen stannar vi till i den gamla spökstaden Fatehpur Sikri. Staden som övergavs redan efter 14 år, troligen på grund av vattenbrist, är fortfarande mycket välbevarad. Vi åker sedan till vårt hotell för incheckning. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Slappa vid poolen om vädret tillåter, eller njut av en välgörande massage.

TILLVAL: På kvällen har du möjlighet att se en musikalföreställning om Taj Mahal och kärlekshistorien bakom.

DAG 8

I dag besöker vi en av världens mest berömda byggnader, Taj Mahal. Stormogulen Shah Jahan lät bygga detta mausoleum åt sin älsklingshustru, Mumtaz Mahal. Enligt sägnen lät mogulen därefter hugga händerna av hantverkarna, för att förhindra att någon annan skulle kunna skapa ett lika fulländat verk. På eftermiddagen beger vi oss till Agrafortet, där Shah Jahan hölls inspärrad av sin egen son under sina sista åtta år i livet. Vi tittar även in i en hantverkstad för inlägg av halvädelstenar i marmor. Lunch och middag ingår.

DAG 9 VARANASI

Vi lämnar Agra och åker med buss till Delhi, för att sedan flyga vidare till Varanasi, en av världens äldsta städer. Varanasis speciella ljus och fridfulla atmosfär lockar till sig konstnärer och yogautövare från hela världen. Främst förknippas dock platsen med Ganges, hinduernas allra heligaste flod. Den som kremeras vid floden befrias från återfödelse och når frälsning. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo i två nätter. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Dagen inleds med en båttur på Ganges i soluppgången för att se pilgrimernas morgonbad i den heliga floden, vars vatten får synderna att försvinna. Sedan promenerar vi genom Varanasis gamla stad med medeltida gränder, heliga kor, tempel och små marknader. På eftermiddagen besöker vi Sarnath där det sägs att Buddha (Siddhartha Gautama) höll sin första predikan. Här ser vi bland annat Chowkandi- och Dhamekstuporna. På kvällen åker vi en cykelrikshatur ner till Ganges där vi byter färdmedel till båt. Båten tar oss ut på floden och vi får närvara vid aarticeremonin, då präster utför en puja med eld och klockor för floden. Lunch och middag ingår.

DAG 11 MUMBAI

Ett morgonflyg tar oss till Indiens ekonomiska centrum Mumbai, eller Bombay som det tidigare hette. Efter incheckning beger vi oss ut i staden. Vi får se Dhobi Ghat, stadens tvättplats, där omkring 5 000 man varje dag tar hand om tusentals kilo tvätt. Vi går in i Victoria Terminus, stadens järnvägsstation, som finns med på Unescos världsarvslista. Vi besöker också det vackra Krishnatemplet Iskcon. Som avskedsmåltid äter vi en lunch på det legendariska femstjärniga hotellet Taj Mahal Palace. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök till södra Mumbai och Colaba, ett turistvänligt distrikt med vackra koloniala byggnader, butiker och restauranger.
TILLVAL heldag: Följ med på en utflykt till ön Elephanta. Ön är berömd för sina rikligt dekorerade grottempel och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi åker båt till ön och promenerar runt till de olika sevärdheterna.

DAG 13

Det är dags att säga adjö till Indien och mycket tidig morgon åker vi till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige samma dag. Stanna gärna kvar ett par extra dagar och se mer av Mumbai. Eller varför inte avsluta med ett par dagars sol och bad vid Goas långa stränder?

Hotell

AGRA / Howard PlazaAGRA / Howard Plaza
AGRA / Howard PlazaAGRA / Howard Plaza

AGRA / Howard Plaza

4-stjärniga Howard Plaza har ett bra läge nära många butiker i centrala Agra. De 80-tal rummen är ljust inredda. På hotellet ett spa med fitnesscenter och en liten utomhuspool och en restaurang.

Hotellets hemsida

DELHI / Jaypee SiddharthDELHI / Jaypee Siddharth
DELHI / Jaypee SiddharthDELHI / Jaypee Siddharth

DELHI / Jaypee Siddharth

Trevliga Jaypee Siddharta är ett boutiquehotell beläget i stadsdelen Karol Bagh i New Delhi med närhet till butiker, Presidentpalatset och Parlamentshuset. Hotellet har flera restauranger, en lounge och ett spa samt en utomhuspool.

Hotellets hemsida

DELHI / Radisson Blu Paschim ViharDELHI / Radisson Blu Paschim Vihar
DELHI / Radisson Blu Paschim ViharDELHI / Radisson Blu Paschim Vihar

DELHI / Radisson Blu Paschim Vihar

Radisson Blu Paschim Vihar är ett modernt hotell i västra Delhi. Här finns restaurang, SPA och utomhuspool. Rummen är trevligt inredda, och det finns minibar, luftkonditionering samt värdeskåp.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Park Prime HotelJAIPUR / Park Prime Hotel
JAIPUR / Park Prime HotelJAIPUR / Park Prime Hotel

JAIPUR / Park Prime Hotel

4-stjärniga Park Prime ligger i centrala Jaipur och har en trevlig takterrass med pool och bar med utsikt över staden. Hotellet har ett 80-tal rum och ett flertal restauranger, en pub och fitnesscenter.

Hotellets hemsida

MUMBAI / Hotel FariyasMUMBAI / Hotel Fariyas
MUMBAI / Hotel FariyasMUMBAI / Hotel Fariyas

MUMBAI / Hotel Fariyas

4-stjärniga Fariays ligger i ett naturskönt område i närheten av hamnen i centrala Mumbai, endast några minuter från India Gate och andra historiska platser. Trots det centrala läget ligger det relativt lugnt och en bit från de livliga folkmassorna. På hotellet finns restauranger, Health Club & Spa och en liten utomhuspool.

Hotellets hemsida

VARANASI / Rivatas by IdealVARANASI / Rivatas by Ideal
VARANASI / Rivatas by IdealVARANASI / Rivatas by Ideal

VARANASI / Rivatas by Ideal

Förstklassiga Rivatas by Ideal ligger i Varanasi och erbjuder en utomhuspool med solstolar, ett modernt gym och ett flertal restauranger som serverar både indiska, kinesiska och europeiska rätter. De 60-tal rummen är rymliga och modernt inredda rum med alla bekvämligheter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Delhi och hem från Mumbai.
 • Elva nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 14 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Indien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Observera att det är visumkrav till Indien.
Kostnad för visum ingår inte i resans pris.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Indien erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.
DAG 6. Matlagningskurs i Jaipur, förmiddag
Indisk mat är bland det godaste som finns. Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Naturligtvis avnjuts den egenlagade maten till lunch.

Pris per person: ca 450:-

DAG 7. Musikalföreställning i Agra
På kvällen har du möjlighet att se en musikalföreställning om Taj Mahal och kärlekshistorien bakom.

Pris per person: ca 295:-

DAG 12. Heldagsutflykt till ön Elephanta i Mumbai

Följ med på en utflykt till ön Elephanta. Ön är berömd för sina rikligt dekorerade grottempel och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi åker båt till ön och promenerar runt till de olika sevärdheterna.

Pris per person: ca 395:-

Sagt om resan

På kvällen innan aarticeremonin tog jag en promenad längs de färgglada ghaten och blickade ut över Ganges. Samtidigt kom både turister och lokalbefolkning i en jämn ström till platsen för ceremonin, solen hade gått ner och även kossorna var på plats. Från högtalarna ljöd hinduisk musik, försäljare sprang runt och sålde halsband, ljudet från bjällror spreds i bakgrunden och heliga män tog sig fram genom folkmassan. Kaosen var total men skapade en helt unik och magisk atmosfär som jag inte upplevt på någon annan plats.
- András Robel, Travel Consultant
Helt fantastisk resa. Omtumlande, intressant och upplevelsefullt. Intrycken kommer att sitta i länge. Perfekt arrangemang på alla sätt. Och helt otroligt duktiga guider (Christer Fredriksson och Vikas Tokas).
- Uno von Corswant, Resenär
Varanasi knockade mig fullständigt med sin magiska stämning, med ljud, dofter och synintryck som stannat kvar på näthinnan sen dess.
- Ulrica Lindersson, Operations Manager
Väldigt fin resa som vi kan rekommendera. Speciellt Varanasi kommer för alltid att finnas kvar i minnesbanken.
- Åke och Monica, Resenär

Resor du kanske också gillar