MENY

Exotiska Indien

På vår resa till södra Indien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med till Indiens mest exotiska platser. Resan går till den södra delstaten Kerala, där vi möts av palmklädda sandstränder och ett grönt bergslandskap. Omgivna av djungel, gummiträdsplantager, te- och kryddodlingar färdas vi genom sydindisk landsbygd med pittoreskt byliv och tropisk natur. Vi får uppleva spännande djurliv i Periyars viltreservat och spendera en natt ombord på en husbåt på Keralas backwaters. Vår resa avslutas med några lata dagar vid Mararis stränder.

13 DAGAR   •   KOCHI – MUNNAR – PERIYAR – KUMARAKOM – ALLEPPEY – MARARI BEACH

Höjdpunkter

 • Båttur i Periyars viltreservat med god chans att se vilda elefanter
 • Övernattning på risbåt på Keralas backwaters
 • Vandring i djungeln
 • Grönskande teplantager och kryddodlingar
 • Matlagningskurs
 • Sol och bad vid Marari Beach

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 15 nov 2019
Hemkomst 27 nov 2019
Exotiska Indien Emirates från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
24 250 SEK
Avresa 15 nov 2019
Hemkomst 27 nov 2019
Exotiska Indien Emirates från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
24 250 SEK
Avresa 15 nov 2019
Hemkomst 27 nov 2019
Exotiska Indien Emirates från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
24 250 SEK
Avresa 25 feb 2020
Hemkomst 8 mars 2020
Exotiska Indien- från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
24 550 SEK
Avresa 25 feb 2020
Hemkomst 8 mars 2020
Exotiska Indien- från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
24 550 SEK
Avresa 25 feb 2020
Hemkomst 8 mars 2020
Exotiska Indien- från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
24 550 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KOCHI

Vi landar i palmbeklädda Kochi och välkomnas av vår svensktalande guide. Nu är vi i delstaten Kerala, här råder en inbjudande atmosfär och behaglig sommarvärme. Efter att vi checkat in på hotellet beger vi oss ut och bekantar oss med staden, vi besöker bland annat synagogan som byggdes år 1568. Vi ser även Holländska palatset med sina fina muralmålningar. Lunch och middag ingår.

DAG 3

En relativt stor del av människorna här är kristna (20 procent), faktum är att såväl kristendom som judendom nådde Kerala tidigare än nästan alla andra platser i världen, judendomen redan så tidigt som på 500-talet f.Kr. Vi börjar dagen med att strosa runt i de charmiga judiska kvarteren för att sedan se hur lokala fiskare tar upp sin fångst med hjälp av traditionella kinesiska fiskenät. På kvällen ser vi en – för ett otränat öga – närmast besynnerlig uppvisning i Kathakalidanser. Lunch och middag ingår.

DAG 4 MUNNAR

Vi lämnar Kochi för en färd genom det gröna landskapet. Vi passerar te- och kardemummaplantager, då och då stannar vi till för att fotografera och insupa den friska luften. Färden går allt högre upp och framåt eftermiddagen når vi bergsstaden Munnar belägen 1 500 m.ö.h. Till denna fridfulla plats, där tre forsar flyter samman, brukar många indiska brudpar söka sig. Här omges vi av doften från kardemummabusken och några av landets största teplantager. Vi stannar till och gör ett besök på en plantage där det ”gröna guldet” odlas. Efter ankomsten till vårt hotell finns det tid för en promenad i omgivningarna. Lunch och middag ingår.

DAG 5 PERIYAR

Efter frukost fortsätter vi mot den lilla orten Periyar. Vi färdas genom naturskön landsbygd, omgivna av djungel och gummiplantager. Efter att vi installerat oss på vårt hotell besöker vi en kryddodling. Kanske finns även egen tid att utforska bygden, som gränsar till Periyar National Park. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Dagen ägnas åt en vandring i den växtrika, exotiska djungeln och en båttur på Periyarsjön. Sjön, som bildats av en dammanläggning högre upp i floden, liknar mer en stillsam flod som ringlar sig runt små kullar och bergsknallar. Runt vattnet utbreder sig Periyars viltreservat, där vi förhoppningsvis kan se betande hjortar och elefanter. Ofta tar de sig ner till flodbädden för svalkande bad, och om vi har tur finns det chans att även se tiger, leopard eller björn. Dessa skygga djur visar sig dock endast under vissa perioder, då avsides belägna vattenhål är uttorkade. Lunch och middag ingår.

DAG 7 KUMARAKOM

Efter frukost fortsätter vår färd genom Keralas smaragdgröna landskap. Vår slutdestination är Kumarakom, ett bysamhälle som består av ett antal öar i sjön Vembanad. Denna sjö är ett riktigt paradis för olika fisk- och fågelarter. Tack vare sitt välbalanserade tropiska klimat lämpar sig området mycket väl för odling av olika sorters grödor. Här installerar vi oss på ett fint hotell, som passar väl in i miljön med dess otroliga artrikedom av flora och fauna. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

I dag njuter vi av den fantastiska naturen omkring oss när vi tar en promenad i omgivningarna. Vi får också lära oss att laga sydindisk mat smaksatt med lokalt odlade kryddor. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Vi checkar ut från vårt hotell och stiger ombord på en traditionell risbåt, ombyggd till en bekväm och välutrustad husbåt. Vi kryssar mot Alleppey, en stad belägen mitt i deltat av labyrintlika farvatten med öar, vikar, sund och kanaler som kallas för ”backwaters”. Från däckstolen ombord på risbåten njuter vi av utsikten medan vi i sakta mak passerar små byar och risfält. Vid solnedgången ankrar vi för natten och intar därefter vår middag. Nöjda och belåtna går vi sedan och lägger oss i våra hytter. Lunch och middag ingår.

DAG 10 ALLEPPEY / MARARI BEACH

Efter ankomst till Alleppey åker vi till den lilla orten Mararikulam, eller Marari Beach som den kallas i dagligt tal. Den fina badorten ligger belägen cirka 50 km utanför Kochi och här ligger en av Indiens finaste stränder. Vi installerar oss på hotellet och äter en gemensam lunch där vi säger adjö till vår svensktalande reseledare. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11

Programfri dag. Här finns goda möjligheter för härlig avkoppling på den fina stranden. Sola, bada och låt dina nya upptäckter och intryck från Indien sjunka in. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Förläng gärna resan med flera dagar på den härliga stranden.

DAG 13

Vår engelsktalande guide hämtar oss och vi beger oss till Kochis flygplats för att ta ett mycket tidigt morgonflyg. Vi landar i Sverige samma dag.

Hotell

HUSBÅT

De gamla båtarna som tidigare transporterade varor från de små byarna in till städerna fungerar nu som husbåtar i Keralas backwaters. Båtarna har ett flertal rymliga hytter/rum, ett trevligt soldäck och en restaurang som serverar traditionella rätter från Kerala.

Rederiets hemsida

KOCHI / Avenue RegentKOCHI / Avenue Regent
KOCHI / Avenue RegentKOCHI / Avenue Regent

KOCHI / Avenue Regent

Aveny Regent är ett 4-stjärnigt hotell beläget i den livliga staden Kochi, med gångavstånd till järnvägsstationen. Hotellet har ett 50-tal rymliga och elegant inredda rum och erbjuder en trevlig loungebar, restaurang och ett café.

Hotellets hemsida

KUMARAKOM / Eastend LakesongKUMARAKOM / Eastend Lakesong
KUMARAKOM / Eastend LakesongKUMARAKOM / Eastend Lakesong

KUMARAKOM / Eastend Lakesong

Eastend Lakesong ligger vackert med grönskande trädgårdar vid det lugna backwaters. Hotellet är byggt i traditionell stil och rummen är rymliga och fint inredda. Hotellet erbjuder ayurvedamassage, utomhuspool och restaurang som serverar både indiska och kinesiska rätter.

Hotellets hemsida

MARARI / Abad Turtle BeachMARARI / Abad Turtle Beach
MARARI / Abad Turtle BeachMARARI / Abad Turtle Beach

MARARI / Abad Turtle Beach

Hotellet ligger på den härliga stranden i Marari. Abad Turtle Beach passar för soliga, lugna dagar med bad i både hav och pool. Rummen är ljusa med inslag av trä. Hotellet har spa och wellness center samt restaurang.

Hotellets hemsida

MARARI / La PlageMARARI / La Plage
MARARI / La PlageMARARI / La Plage

MARARI / La Plage

La Plage ligger direkt på stranden. Färgglada, stora rum med trädetaljer och semiöppna badrum. Rummen har luftkonditionering och WiFi.

Hotellets hemsida

MUNNAR / Devonshire GreensMUNNAR / Devonshire Greens
MUNNAR / Devonshire GreensMUNNAR / Devonshire Greens

MUNNAR / Devonshire Greens

Hotellet är vackert beläget med underbar panoramautsikt över dalen. De ljust inredda rummen har takfläkt, minibar och vattenkokare. Restaurangen serverar både indisk och kontinental mat.

Hotellets hemsida

THEKKADY / Elephant CourtTHEKKADY / Elephant Court
THEKKADY / Elephant CourtTHEKKADY / Elephant Court

THEKKADY / Elephant Court

Elephant Court är en fin resort med lugnt läge, inbäddad i grönskan. Hotellet har en utomhuspool, spa samt både restaurang och café. Generösa rum som är ljust inredda med trevliga trädetaljer. På rummen finns en mindre kyl, takfläkt och vattenkokare.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Kochi och hem från Trivandrum.
 • Elva nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard varav en natt på husbåt. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 15 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Indien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Observera att det är visumkrav till Indien.
Kostnad för visum ingår ej i resans pris.

I priset ingår ej:
Visum till Indien.

Sagt om resan

Exotiska Indien var en fantastiskt innehållsrik och trevlig resa som gav massor av intryck! En resa vi varmt rekommenderar!
- Agneta och Christer Thilander, Resenär
Jag är mycket nöjd med min resa till Kerala. Bra hotell, utmärkt guide, många spännande upplevelser, speciellt med inriktning på djur och natur. Glöm inte kikaren!
- Gunilla Carlberg, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA