MENY

I Djungelbokens spår

Följ med på en spännande resa till färgsprakande Indien, speciellt framtagen för barnfamiljer. Svensktalande guide och medskapare av resan är Indienfödda Sanjoo Malhotra. Vi får uppleva Taj Mahal i solnedgången, spana på tigrar i Ranthambore nationalpark och åka cykelriksha i Delhis myllrande gränder. Vi får också avnjuta en unik, hemlagad måltid hos en indisk familj och sola och bada vid Goas gyllene stränder. Premiärturen för denna resa gick 2013 i Sanjoo Malhotras regi och blev en omedelbar succé. Efter en lyckosam uppföljare 2015 har vi nu årligen denna resa i Lotus Travels fasta utbud,  självklart med Sanjoo Malhotra som guide.

Jag har haft den stora turen att komma från en mångfacetterad uppväxt i Indien. Jag är en punjabi, född i Calcutta, uppvuxen i Bangalore och Chennai. Jag har arbetat i Goa på ett lyxhotell och är även utbildad i Mumbai och New Delhi. Jag kan tala fyra indiska språk och förstå nyanserna i de lokala kulturerna och subkulturerna i Indien – Sanjoo Malhotra

12 DAGAR   •   DELHI – AGRA – RANTHAMBORE – GOA

Höjdpunkter

 • Möte med f.d. gatubarn i Delhi och en stadsvandring i deras fotspår
 • Middag hos en indisk familj
 • Taj Mahal – ett av världens sju underverk
 • Tigersafari i nationalpark
 • Sol och bad på Goas gyllene stränder

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 28 okt 2019
Hemkomst 8 nov 2019
I Djungelbokens spår Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
24 950 SEK

Höstlovsresa!

Avresa 28 okt 2019
Hemkomst 8 nov 2019
I Djungelbokens spår Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
24 950 SEK

Höstlovsresa!

Avresa 28 okt 2019
Hemkomst 8 nov 2019
I Djungelbokens spår Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
24 950 SEK

Höstlovsresa!

Avresa 20 feb 2020
Hemkomst 2 mars 2020
I Djungelbokens spår Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
27 450 SEK
Avresa 20 feb 2020
Hemkomst 2 mars 2020
I Djungelbokens spår Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
27 450 SEK
Avresa 20 feb 2020
Hemkomst 2 mars 2020
I Djungelbokens spår Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
27 450 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och förfriskningar serveras ombord.

DAG 2 DELHI

Vi landar i Delhi på morgonen där vi välkomnas av vår svensktalande guide samt lokal representant. Vi reser direkt till vårt hotell i stadsdelen Gurgaon där vi kan byta om och fräscha till oss innan vi börjar utforska den indiska huvudstaden. Vi åker längs paradgatan Rajpath och passerar Parliament House samt den 42 meter höga India Gate. Vi gör ett stopp vid ett Hindutempel samt besöker det stämningsfulla Sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib, där man lagar mat åt flera tusen pilgrimer, varje dag. På det myllrande Khan market kikar vi runt bland alla färggranna marknadsstånd. Kvällens middag äter vi på hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Efter frukost gör vi en spännande och intressant promenad i Delhis trånga gränder, där vi tillsammans med en guide från organisationen Salaam Balak, som tidigare var ett av Delhis många gatubarn, får höra hur det är att leva och bo på Delhis gator. Vi får en personlig och verklig bild av gatubarnens värld genom deras ögon. Vi äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan in i Old Delhis myllrande gränder med rikshaw (cykeltaxi). I dessa kvarter möts man av ett härligt myller av trånga gränder och basarer. Vi ser Red Fort från utsidan samt besöker också Indiens äldsta moské Jama Masjid samt Chandni Chowk – en av Indiens äldsta marknadsplatser och populär bland både turister och lokala Delhibor. På kvällen besöker vi en indisk familj som bjuder oss på hemlagad mat. Lunch och middag ingår.

DAG 4 AGRA

Efter frukost checkar vi ut och lämnar Delhi med buss för att åka till resans nästa stopp; Agra. Resan dit tar ca 4–5 timmar och vi stannar längs vägen för bensträckare. Vid ankomst i Agra checkar vi in på vårt hotell och får tid att äta lunch på egen hand samt ta ett dopp i hotellets pool. Sen eftermiddag möter vi upp vår guide för att få se ett av världens sju underverk; det mäktiga Taj Mahal. Marmorpalatset är som vackrast i solnedgången då fasaden skiftar i rött och guld. På kvällen äter vi gemensam middag tillsammans. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5 RANTHAMBHORE

Efter frukost checkar vi ut och åker till Bharatpur tågstation där vi kliver på vårt tåg till Sawai Madhopur och Ranthambhore National Park.

Tågnätet i Indien är väl utvecklat och ett trevligt sätt att färdas. Här ser vi det indiska landskapet passera förbi och vi har medhavda lunchboxar som vi förtär under resan. Vi anländer i Sawai Madhopur tidig eftermiddag och efter en kort bussresa når vi vårt hotell intill Ranthambhore nationalpark. Middagen äter vi på hotellet men i övrigt är resten av dagen programfri för poolbad eller egna upptäckter. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Ranthambhore National Park som tidigare var Maharajan av Jaipurs jaktmarker är i dag ett naturreservat med krokodiler, apor, leopard och örn – samt den bengaliska tigern! För hundra år sedan fanns omkring 40 000 tigrar i Indien. I dag finns endast 2 000 även om antalet har stabiliserats. I gryningen ger vi oss ut på safari, och efter att förhoppningsvis fått en skymt av den skygga tigern återvänder vi till hotellet. På kvällen ger vi oss åter ut med våra safaribilar för att få se parkens alla spännande djur. Lunch och middag ingår.

DAG 7 GOA

Efter tidig frukost lämnar vi nationalparken med buss och åker vidare till ’’den rosa staden’’ Jaipur, en bussresa på ca 4 timmar. Beroende på trafiken så hinner vi eventuellt göra ett kortare stopp i Sanganer och de utsökta Jaintemplen. Medhavda lunchpaket för dagens lunch. På eftermiddagen kliver på inrikesflyget från Jaipur (med byte i Mumbai) till Goa. Dryck och tilltugg serveras ombord på flyget. Vi anländer i Goa på kvällen och får då direkt transfer till vårt hotell för incheckning. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

De kommande dagarna är lata dagar för att njuta av sol och bad. Hotellet erbjuder ett härligt poolområde i en grönskande trädgård med omedelbar närhet till stranden. I området finns även restauranger och affärer. Under dessa dagar kommer de som vill få möjlighet att boka en egen lektion i yoga, testa indisk matlagning eller besöka en lokal skola. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag för att njuta av sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag för att njuta av sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Även denna dag har vi ledig tid för sol och bad. Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för att ta flyg tillbaka till Sverige.

DAG 12

Ankomst Sverige.

Hotell

AGRA / Crystal Sarovar Premiere HotelAGRA / Crystal Sarovar Premiere Hotel
AGRA / Crystal Sarovar Premiere HotelAGRA / Crystal Sarovar Premiere Hotel

AGRA / Crystal Sarovar Premiere Hotel

Crystal Savorar ligger ca två km från Taj Mahal. Ett populärt hotell med WiFi och takpool. Rummen är stora och har luftkonditionering och värdeskåp.

Hotellets hemsida.

DELHI GURGAON / Radisson Gurugram Udyog ViharDELHI GURGAON / Radisson Gurugram Udyog Vihar
DELHI GURGAON / Radisson Gurugram Udyog ViharDELHI GURGAON / Radisson Gurugram Udyog Vihar

DELHI GURGAON / Radisson Gurugram Udyog Vihar

Modernt hotell i staden Gurgaon ca tre mil sydväst om Delhi och med ett bekvämt läge nära Delhis internationella flygplats. Mycket rymliga och fint inredda hotellrum med alla bekvämligheter. Ta gärna ett dopp i hotellets utomhuspool.

Hotellets hemsida

GOA / Bloom SuitesGOA / Bloom Suites
GOA / Bloom SuitesGOA / Bloom Suites

GOA / Bloom Suites

Fräscht hotell som ligger ca 700 m från Calangute Beach. Njut vid poolen eller gå på upptäcktsfärd i livliga Goa. Rummen är ljust inredda och Wi-fi ingår.

Hotellets hemsida

GOA / Riva ResortGOA / Riva Resort
GOA / Riva ResortGOA / Riva Resort

GOA / Riva Resort

Riva Beach Resort är en modern resort med luftkonditionerade rum med balkong och WiFi. Ligger 50 meter från Mandrem-stranden och har eget SPA samt restaurang.

Hotellets hemsida

RANTHAMBORE / The BaaghRANTHAMBORE / The Baagh
RANTHAMBORE / The BaaghRANTHAMBORE / The Baagh

RANTHAMBORE / The Baagh

The Baagh ligger knappt sju km från Ranthambore National Park. Hotellet har en utomhuspool, fitnesscenter samt WiFi. Rummen har luftkonditionering, balkong och värdeskåp.

Hotellets hemsida

RANTHAMBORE / Tree House Anuraga PalaceRANTHAMBORE / Tree House Anuraga Palace
RANTHAMBORE / Tree House Anuraga PalaceRANTHAMBORE / Tree House Anuraga Palace

RANTHAMBORE / Tree House Anuraga Palace

Ett av Ranthambores äldsta hotell i traditionell Rajasthan haveli stil. Hotellet är personligt med sina 40 bekväma rum och erbjuder ett utmärkt läge med omedelbar närhet till den intilliggande nationalparken. Hotellet erbjuder aktiviteter för barnen samt en härlig trädgård med pool.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Delhi, hemresa från Goa.
 • Nio nätter + sen utcheckning med del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell inkl. frukostbuffé.
 • Svensktalande guide samt lokala engelsktalande guider.
 • Samtliga entréavgifter till sevärdheter angivna i programmet.
 • Frukost alla dagar samt lunch och middagar enligt program exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter (tåg och inrikesflyg) med bagagehantering.
 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Barnpriser 2019:

Barn 1–4 år som sover i förälders säng: 14 000 kr /person.
Barn 5–11 år som sover i extrasäng: 18 950 kr/person.

För pris för 1 vuxen och 1 barn som delar kontakta oss.

Kontakta oss för bokning för att erhålla korrekt barnrabatt. Det går även bra att boka själv på vår hemsida och kontakta oss i efterhand så justerar vi priset.

I priset ingår ej:
Visum till Indien (ordnas på egen hand innan avresa). Information om visum fås vid bokning.
Övriga personliga utlägg under resan (dryck till måltiderna etc.)

Om Sanjo Malhotra
Sanjoo Malhotra är född 1970, kom till Sverige 1997 för studier och arbete och har stannat kvar sedan dess. Han talar hela fyra indiska språk och har en unik förståelse för nyanserna i de lokala kulturerna och subkulturerna i Indien. Sanjoo har en stark passion för mat och anordnar bland annat uppskattade matlagningskurser runt om i Sverige. Han har även guidat en mängd resor till Indien, bland annat denna Djungelboksresa, en yoga/ayurvedaresa samt matresa.

Sagt om resan

Resan till Indien var fantastisk på så många sätt. Det allra bästa var just mixen av upplevelser med många stora sevärdheter, safari då vi fick möjlighet att se den mäktiga indiska tigern på nära håll och sköna dagar på stranden i Goa då vi fick möjlighet att smälta alla våra intryck. Under resan var det stort fokus på att lära sig mera om den indiska kulturen och hur människor med olika religioner lever tillsammans. Vi fick vi även inblick i hur det är att vara barn i Indien, vilket var oerhört intressant och givande både för stora och små.”
- Malin Hlawatsch från Täby som reste med sin 7 åriga dotter, Resenär
Vad hinner en grupp svenska mammor och barn uppleva på bara tio dagar i Indien? Svaret är: precis hur mycket som helst, om resan är välplanerad. Ett par hindutempel och en privat middag hos en barnfamilj i Delhi. Tigersafari i maharadjans forna jaktmarker, komplett med Baloo-björn och tjattrande apor som snodde våra bananer. Prisvärd shopping för alla åldrar, aromatiska doftande kryddor, kläder, inredning och smycken samt en äkta sitar. Besök i en skola, en inblick i hur det är att leva i detta stora fantastiska land.
- Karin Larén Hallström från Mariefred, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA