MENY

Indiens pärlor

På vår resa till norra Indien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

På denna resa får du uppleva Indiens nästan overkliga blandning av överdådiga palats, exotiska djur, färgstarka människor och storslagen natur, tillsammans med en svensktalande guide. Resan inleds i Delhis myllrande gränder följt av basarer och hantverk i den rosa staden, Jaipur. Två av resans absoluta höjdpunkter är Taj Mahal och spännande tigersafaris i Ranthambore.

 

11 DAGAR   •   DELHI – JAIPUR – RANTHAMBORE – AGRA

Höjdpunkter

 • Cykelrikshatur i Old Delhi
 • Två tigersafaris i Ranthambore nationalpark
 • Magiska Taj Mahal
 • Tågresa mellan Ranthambore och Bharatpur
 • Exklusivt hembesök hos familj

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 2 nov 2019
Hemkomst 12 nov 2019
Indiens pärlor Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
20 450 SEK
Avresa 4 feb 2020
Hemkomst 14 feb 2020
Indiens pärlor Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
21 450 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI

Vi landar i Delhi och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Vi åker till vårt hotell och äter frukost tillsammans innan vi påbörjar vår utforskning av huvudstaden. Vår resa inleds i Old Delhi där vi tar en cykelrikshatur längs smala gator och gränder i Chandni Chowks basarkvarter. Här vimlar det av folk och små butiker. På vår väg till New Delhi åker vi längs paradgatan Rajpath, som kantas av Presidentpalatset och de praktfulla regeringsbyggnaderna. I den andra änden av gatan reser sig India Gate, en 42 meter hög triumfbåge. Vi avslutar dagen i det vackra och stämningsfulla sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib. Här lagar man mat åt flera tusen pilgrimer, varje dag. Vi gör ett intressant besök i templets kök där vi får se hur det går till. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 JAIPUR

Efter frukost lämnar vi huvudstaden och åker med buss till Jaipur, eller den rosa staden som den också kallas. Vi checkar in på vårt charmiga, personliga hotell. Hotellet är ett gammalt privat palats som nu är omgjort till hotell. Här ska vi bo de kommande tre nätterna. Den indiska filmindustrin är en av de största i världen, och eftersom Indiens mest berömda biograf ligger just i Jaipur, passar vi på att se en typisk indisk film här. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Dagen inleds med ett besök i Amberfortet som palatslikt tronar högt uppe på en sluttning. I jeepar tar vi oss upp till palatset. Vi besöker även City Palace, den kungliga bostaden, som är byggd i en blandning av rajasthani- och mogularkitektur. Vi ser Hawa Mahal, Vindarnas palats. Från denna fem våningar höga, men tunna fasad kunde de kungliga damerna iaktta livet i staden utan att själva behöva synas. Vi åker till Sanganer och ser det fina hantverk som görs här. Främst handtryckta textilier och handgjort papper är det som gjort platsen berömd. Vi gör också ett besök hemma hos en indisk familj som bjuder på te och snacks. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Hela dagen är programfri. Sola och bada i poolen, om vädret tillåter eller ge dig ut på egna äventyr. På eftermiddagen kan de som vill följa med på ett besök till någon av stadens basarer. Här kan man köpa spännande kryddor, smycken och hantverk. Även om man inte vill handla är det väl värt ett besök på grund av dess härliga atmosfär. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Till lunch avnjuts naturligtvis den egentillagade maten.

DAG 6 RANTHAMBORE

Vi fortsätter vår resa med buss mot Ranthambore. På en 200 meter hög klippa ligger den tusenåriga fästningen Ranthambore belägen, som med sitt strategiska läge har en både intressant och våldsam historia. Innan vi kommer fram till vårt hotell besöker vi en lokal skola. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Ranthambore National Park är ett naturreservat med höga klippor, vackra sjöar och ett rikt djurliv. Här finns krokodiler, apor, leopard och örn – och den bengaliska tigern! För hundra år sedan fanns omkring 40 000 tigrar i Indien. Jakt och skogsskövling har medfört att antalet tigrar minskat kraftigt och idag finns det bara ca 2000 bengaliska tigrar kvar. I gryningen ger vi oss ut på safari i jeepar, och efter att förhoppningsvis fått en skymt av den skygga tigern återvänder vi till hotellet. På eftermiddagen fortsätter vi vår safari. Lunch och middag ingår.

DAG 8 AGRA

I dag kliver vi ombord på tåget som tar oss vidare till Bharatpur. Genom tågfönstret ser vi hur många bor och lever när vi passerar små byar längs vägen. I Bharatpur åker vi vidare med buss mot staden Agra. På vägen besöker vi den välbevarade spökstaden Fatehpur Sikri, som övergavs redan efter 14 år, troligen på grund av vattenbrist. Vi kommer fram till Agra och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 9

På morgonen ger vi oss av för att beskåda en av världens mest berömda byggnader, Taj Mahal. Det tog över 20 år att färdigställa mausoleet, och enligt sägnen lät kejsaren Shah Jahan hugga händerna av hantverkarna så snart de inte behövdes längre. Detta för att förhindra att någon annan skulle kunna skapa ett liknande verk. Vi besöker en fabrik där man gör vackra steninläggningar, hantverket bakom Taj Mahals vackra utsmyckningar. På eftermiddagen besöker vi det imponerande Agrafortet. Lunch och middag ingår.

DAG 10 DELHI

Vi reser tillbaka mot huvudstaden och kommer fram till Gurgaon, en snabbt växande förstad till Delhi. Vi checkar in på vårt hotell. Senare på kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Det är dags att säga adjö till Indien för denna gång. Vi tar flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Hotell

AGRA / Hotel Clarks ShirazAGRA / Hotel Clarks Shiraz
AGRA / Hotel Clarks ShirazAGRA / Hotel Clarks Shiraz

AGRA / Hotel Clarks Shiraz

I en grönskande omgivning ligger detta hotell som har utsikt över både Taj Mahal och Agrafortet. Hotellets 237 rum är fullt utrustade för maximal komfort och några av faciliteterna är utomhuspool, gym samt flertalet restauranger och barer.

Hotellets hemsida

DELHI / Radisson Blu Paschim ViharDELHI / Radisson Blu Paschim Vihar
DELHI / Radisson Blu Paschim ViharDELHI / Radisson Blu Paschim Vihar

DELHI / Radisson Blu Paschim Vihar

Radisson Blu Paschim Vihar är ett modernt hotell i västra Delhi. Här finns restaurang, SPA och utomhuspool. Rummen är trevligt inredda, och det finns minibar, luftkonditionering samt värdeskåp.

Hotellets hemsida

DELHI / Royal PlazaDELHI / Royal Plaza
DELHI / Royal PlazaDELHI / Royal Plaza

DELHI / Royal Plaza

Royal Plaza ligger på en av de finaste gatorna i centrala Delhi och andas exklusivitet med en antik samling av skulpturer och unika handmålade målningar. Hotellet erbjuder över 400 lyxiga hotellrum, ett flertal restauranger, bar, gym, spa och en trevlig utomhuspool.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Mandawa HaveliJAIPUR / Mandawa Haveli
JAIPUR / Mandawa HaveliJAIPUR / Mandawa Haveli

JAIPUR / Mandawa Haveli

På Mandawa Haveli får man uppleva gammeldagscharm i en vacker byggnad med flera pelare och valv. Hotellet är beläget i centrala Jaipur och erbjuder ett 70-tal rum, en restaurang och trädgårdar och terrasser med utsikt över Nahargarh Fort.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Park RegisJAIPUR / Park Regis
JAIPUR / Park RegisJAIPUR / Park Regis

JAIPUR / Park Regis

Detta 4-stjärniga hotell har 72 rum utrustade med bl.a. hårtork, säkerhetsbox och wifi. På hotellet finns även en utomhuspool och gym samt restaurang och bar.

Hotellets hemsida

RANTHAMBORE / Ranthambore RegencyRANTHAMBORE / Ranthambore Regency
RANTHAMBORE / Ranthambore RegencyRANTHAMBORE / Ranthambore Regency

RANTHAMBORE / Ranthambore Regency

Familjeägda Ranthambhore Regency ligger i grönskande omgivningar nära Ranthambore Nationalpark. Hotellet har bar, utomhuspool och en restaurang som serverar både indiska och kontinentala rätter.

Mer info om hotellet

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Delhi tur och retur.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 16 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Indien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Observera att det är visumkrav till Indien.
Kostnad för visum ingår inte i resans pris.

I priset ingår ej:
Visum till Indien

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priset baseras på minst fyra resenärer.

DAG 5. Matlagningskurs i Jaipur, förmiddag
Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Till lunch avnjuts naturligtvis den egentillagade maten.

Pris per person: ca 450:-

Sagt om resan

Mötet med den indiska tigerhonan i Ranthambore Nationalpark har etsat sig fast i minnet. Hon vandrade bara några meter från vår jeep, skrämmande och spännande på en och samma gång.
- Anna Roos Gorthon, Senior Key Account Manager
Indien är ett land som måste upplevas! Människorna möter mig med en enorm värme som går rakt in i hjärtat och sprids ut i hela kroppen. Det fantastiska Taj Mahal är en självklar hit. Gatulivet med myllret av människor, kor, apor, kameler, de färggrannaste lastbilarna, dofter av mat som samsas med ett pågående vardagsliv där familjer skickar barn till skolan, spelar boll eller tar en tupplur vid vägkanten. Om jag måste nämna en höjdpunkt är det stämningen och atmosfären som indierna lever längs gatorna. Med leenden och hälsningar från ett färgstarkt folk minns jag Indien som bäst.
- Marit Jacobs Hanefors, Project Leader
Vi är mycket nöjda med våra upplevelser både med guider och gruppen i övrigt. Många härliga minnen att suga på.
- Claes Larsson, Resenär
Ska absolut resa mer er igen, t.ex Japan och Kina.
- Antony Samuel, Resenär
Resan Indiens Pärlor kan verkligen rekommenderas. Vi fick mycket för pengarna; en välorganiserad resa fylld med upplevelser, bra boende och god mat.
- Rebecka Berger, Resenär
En trevlig upplevelseresa med en kunnig och trevlig guide.
- Roger Carlsson, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA