MENY

Klassiska Indien

På vår resa till Indien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

På denna resa får du uppleva det bästa av Indien, sagornas land. Att se pilgrimerna bada i den heliga floden Ganges i Varanasi och beskåda det mytomspunna Taj Mahal, blir minnen för livet. Jaipur välkomnar oss i gästfrihetens rosa färg, vi åker på äventyrsfyllda safariturer i nationalparken Ranthambore och vi får också upptäcka Delhi från en cykelriksha.

14 DAGAR   •   DELHI – JAIPUR – RANTHAMBORE – AGRA – VARANASI

Höjdpunkter

 • Det sagolika Taj Mahal
 • Spännande safari i nationalparken Ranthambore
 • En av världens äldsta städer, Varanasi
 • Aarticeremonin och båttur på Ganges
 • Cykelrikshatur i Delhi

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 10 nov 2019
Hemkomst 23 nov 2019
Klassiska Indien Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
27 750 SEK
Avresa 18 feb 2020
Hemkomst 2 mars 2020
Klassiska Indien Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
27 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI/JAIPUR

Vi ankommer Delhi och välkomnas av vår svensktalande guide. Då vi anländer tidigt på morgonen åker vi direkt till ett hotell för frukost och möjlighet till uppfräschning samt klädombyte. Efter frukost åker vi med buss (ca. 5 timmar) till Rajasthans huvudstad Jaipur, även kallad "Den rosa staden". Då vi kanske är trötta efter flygresan är det skönt att luta sig tillbaka i bussen och se det indiska vardagslivet passera revy utanför fönstret. Indien är ett färgstarkt land med berömda sevärdheter, heliga kor, läcker mat och ett väldigt vänligt folk. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag på hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag besöker vi det storslagna Amberfortet som tronar högt uppe på en höjd. I jeepar tar vi oss upp till palatset. Vi besöker även City Palace med sin rika samling kungliga dräkter, vapen, konst och mattor. Från det fem våningar höga, men bara några decimeter breda, Vindarnas palats, Hawa Mahal, kunde de kungliga damerna förr iaktta livet i staden utan att själva bli sedda. Vid lunchen får vi lära oss hur man draperar en traditionell indisk sari och knyter en turban på rätt sätt. Vi avslutar dagen med ett besök hemma hos en indisk familj som bjuder på te och snacks. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Efter frukost får ni chansen att prova på ett lättare yogapass, ett underbart sätt att starta dagen på. Resten av dagen är programfri. Sola och bada i poolen om vädret tillåter eller ge dig ut på egna äventyr till någon av stadens basarer. Här kan man köpa spännande kryddor, smycken och hantverk. Även om man inte vill handla är det väl värt ett besök på grund av dess härliga atmosfär. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 RANTHAMBORE

Efter frukost checkar vi ut och beger vi oss med buss mot nationalparken Ranthambore (ca. 3,5 timmar).  Ranthambore, som tidigare var Maharajan av Jaipurs jaktmarker, är i dag ett naturreservat med krokodiler, apor, leopard och örn – samt den bengaliska tigern! För hundra år sedan fanns omkring 40 000 tigrar i Indien. I dag finns endast 2 000, även om antalet har stabiliserats. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch och middag ingår.

DAG 6

I gryningen ger vi oss ut på safari, och efter att förhoppningsvis fått en skymt av den skygga tigern återvänder vi till hotellet. Sen eftermiddag ger vi oss åter ut med våra safaribilar för att få se parkens alla spännande djur. Lunch och middag ingår.

DAG 7 AGRA

I dag stiger vi upp tidigt så vi hinner med vårt tåg som avgår från Sawaimadhopur. Tågnätet i Indien är väl utvecklat och ett trevligt sätt att färdas. Här ser vi det indiska landskapet passera förbi  och väl framme i Bharatpur åker vi vidare med buss mot staden Agra (ca 1,5 timme). På vägen besöker vi den välbevarade spökstaden Fatehpur Sikri, som övergavs redan efter 14 år, troligen på grund av vattenbrist. Vi kommer fram till Agra och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 8

I dag besöker vi en av världens mest berömda byggnader, Taj Mahal. Stormogulen Shah Jahan lät bygga detta mausoleum åt sin älsklingshustru, Mumtaz Mahal. Enligt sägnen lät han därefter hugga händerna av hantverkarna, för att förhindra att någon annan skulle kunna skapa ett lika fulländat verk. På eftermiddagen beger vi oss till Agrafortet, där Shah Jahan hölls inspärrad av sin egen son under sina sista åtta år i livet. Senare på eftermiddagen gör vi en vandring bakom Taj Mahal, tillsammans med en ung lokalbo från trakten. Avgiften för denna aktivitet bekostar uppgradering av lokala skolor, byggande av toaletter och andra viktiga funktioner för en skälig levnadsstandard. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 VARANASI

Vi lämnar Agra och åker med buss till Delhi (ca. 5 timmar), för att sedan flyga vidare till Varanasi, en av världens äldsta städer. Varanasis speciella ljus och fridfulla atmosfär lockar till sig konstnärer och yogautövare från hela världen. Främst förknippas dock platsen med Ganges, hinduernas allra heligaste flod. Den som kremeras vid floden befrias från återfödelse och når frälsning. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo i tre nätter. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Dagen inleds med en båttur på Ganges i soluppgången för att se pilgrimernas morgonbad i den heliga floden, vars vatten får synderna att försvinna. På eftermiddagen besöker vi Sarnath, där det sägs att Buddha (Siddhartha Gautama) höll sin första predikan. På kvällen beger vi oss åter ner till Ganges där vi byter färdmedel till båt. Båten tar oss ut på floden och vi får närvara vid aarticeremonin, då präster utför en puja med eld och klockor för floden. Lunch och middag ingår.

DAG 11

I dag upptäcker vi basarer och gömda gränder i Varanasis gamla stadsdel, till fots. Denna myllrande labyrint är hem för Varanasis äldsta byggnader samt en och en annan ko.  Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12 DELHI

Efter en programfri förmiddag beger vi oss till flygplatsen och flyger till vår sista destination på resan, Indiens huvudstad, Delhi. Vid ankomst åker vi direkt till vårt hotell för incheckning. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Vi inleder vår utforskning av staden med ett besök vid Raj Ghat, ett minnesmärke över Mahatma Gandhi, följt av en cykelrikshatur längs med smala gator och gränder i Chandni Chowks basarkvarter i Old Delhi. Vi besöker också det stämningsfyllda sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib och dess kök där man tillagar mat för flera tusen pilgrimer varje dag. På eftermiddagen får vi tid att gå runt i Khan market, ett område med många butiker och restauranger. Här kan man handla allt från trendiga märkeskläder till kastruller. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 14

Det är dags att säga adjö till Indien och på morgonen åker vi till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige samma dag. Stanna gärna kvar ett par extra dagar och se mer av Delhi. Eller varför inte avsluta med ett par dagars sol och bad vid Goas långa stränder?

Hotell

AGRA / Crystal Sarovar Premiere HotelAGRA / Crystal Sarovar Premiere Hotel
AGRA / Crystal Sarovar Premiere HotelAGRA / Crystal Sarovar Premiere Hotel

AGRA / Crystal Sarovar Premiere Hotel

Crystal Savorar ligger ca två km från Taj Mahal. Ett populärt hotell med WiFi och takpool. Rummen är stora och har luftkonditionering och värdeskåp.

Hotellets hemsida.

DELHI / Vivanta by Taj SurajkundDELHI / Vivanta by Taj Surajkund
DELHI / Vivanta by Taj SurajkundDELHI / Vivanta by Taj Surajkund

DELHI / Vivanta by Taj Surajkund

Hotellet har ett bra och avkopplande läge, omgivet av grönområden och skog. De luftkonditionerade rummen är smakfullt inredda och är utrustade med bl.a. wifi, TV, minibar och värdeförvaringsskåp. På området finns utomhuspool, flera restauranger samt gym och SPA.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Park RegisJAIPUR / Park Regis
JAIPUR / Park RegisJAIPUR / Park Regis

JAIPUR / Park Regis

Detta 4-stjärniga hotell har 72 rum utrustade med bl.a. hårtork, säkerhetsbox och wifi. På hotellet finns även en utomhuspool och gym samt restaurang och bar.

Hotellets hemsida

RANTHAMBORE / The Sher Garh ResortRANTHAMBORE / The Sher Garh Resort
RANTHAMBORE / The Sher Garh ResortRANTHAMBORE / The Sher Garh Resort

RANTHAMBORE / The Sher Garh Resort

Boendet är beläget endast 1,5 km från nationalparken i Ranthambore och alla rum har egna badrum och termostat samt är utrustade med bl.a. minibar och vattenkokare. På resorten finns bl.a. pool, bar och en stor trädgård.

Hotellets hemsida

VARANASI / Costa Riviera HotelVARANASI / Costa Riviera Hotel
VARANASI / Costa Riviera HotelVARANASI / Costa Riviera Hotel

VARANASI / Costa Riviera Hotel

Hotellet är beläget i hjärtat av Varanasi och de 56 rummen är utrustade med bl.a. TV, luftkonditionering, minibar, värdeförvaringsskåp och Internet. På hotellet finns restaurang, bar och café.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Delhi tur och retur.
 • Elva nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 14 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Indien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Observera att det är visumkrav till Indien.
Kostnad för visum ingår inte i resans pris.

Sagt om resan

På kvällen innan aarticeremonin tog jag en promenad längs de färgglada ghaten och blickade ut över Ganges. Samtidigt kom både turister och lokalbefolkning i en jämn ström till platsen för ceremonin, solen hade gått ner och även kossorna var på plats. Från högtalarna ljöd hinduisk musik, försäljare sprang runt och sålde halsband, ljudet från bjällror spreds i bakgrunden och heliga män tog sig fram genom folkmassan. Kaosen var total men skapade en helt unik och magisk atmosfär som jag inte upplevt på någon annan plats.
- András Robel, Travel Consultant
Helt fantastisk resa. Omtumlande, intressant och upplevelsefullt. Intrycken kommer att sitta i länge. Perfekt arrangemang på alla sätt. Och helt otroligt duktiga guider (Christer Fredriksson och Vikas Tokas).
- Uno von Corswant, Resenär
Varanasi knockade mig fullständigt med sin magiska stämning, med ljud, dofter och synintryck som stannat kvar på näthinnan sen dess.
- Ulrica Lindersson, Operations Manager
Väldigt fin resa som vi kan rekommendera. Speciellt Varanasi kommer för alltid att finnas kvar i minnesbanken.
- Åke och Monica, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA