MENY

Leende Indien – LIGHT

Upplev det bästa av Indien tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Starta ditt Indienäventyr med några av norra Indiens mest berömda sevärdheter och avsluta med sol och bad på Goas härliga stränder. Resan inleds med en cykelrikshatur genom trånga gränder i Delhi följt av ett möte med före detta gatubarn och en minnesvärd vandring i deras fotspår. Vi fortsätter med tåg mot Agra där vi ser det sagolika Taj Mahal, följt av Jaipur och ett hembesök hemma hos en familj. Resan avslutas med lata dagar i Goa. Du får uppleva Indiens speciella atmosfär och de viktigaste sevärdheterna tillsammans med en engelsktalande guide samtidigt som du har tid för egna upptäckter och reflektioner.

11 DAGAR   •   DELHI – AGRA – JAIPUR – GOA

Höjdpunkter

 • Cykelrikshatur i Old Delhi
 • Oförglömlig vandring med före detta gatubarn i Delhi
 • Det magiska Taj Mahal
 • Besök på marknader i Delhi och i Jaipur
 • Ett hembesök hemma hos en lokal familj
 • Amberfortet i Jaipur
 • En spännande tågresa mellan Delhi och Agra

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 22 nov 2019
Hemkomst 2 dec 2019
Leende Indien - LIGHT Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
Avresa 22 nov 2019
Hemkomst 2 dec 2019
Leende Indien - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
Avresa 22 nov 2019
Hemkomst 2 dec 2019
Leende Indien - LIGHT Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI

Vi anländer till Delhi och välkomnas av vår engelsktalande guide. Har man varit i Indien en gång, så kommer man vilja åka tillbaka. Smaker, dofter och synintryck. Man upplever Indien med alla sinnen. Då vi inte får checka in än, promenerar vi i Delhis trånga gränder tillsammans med en guide från organisationen Salaam Balak. Guiden var tidigare ett av stadens gatubarn och vi får höra hur det är att leva på Delhis gator. Vi får en personlig och verklig bild av gatubarnens värld genom deras ögon. Vi fortsätter vår utforskning av Indiens huvudstad. Staden består egentligen av de två städerna, New Delhi och Old Delhi. New Delhi som byggdes av britterna, har en tydlig stadsplan medan Old Delhi består av ett virrvarr av trånga gränder och smala gator. Här kryllar det av basarer, affärer och människor, samt en och en annan ko. Vi inleder i Old Delhi med en cykelrikshatur bland gränderna i Chandni Chowks basarkvarter. Vi fortsätter till Dilli Haat, en färgsprakande marknadsplats fylld med butiker som säljer indiskt hantverk. Efter lunch åker vi vidare till vårt hotell för incheckning och vila. På kvällen beger vi oss till det trendiga området Haus Khas Village för att äta middag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 AGRA

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss till tågstationen där vi tar ett tåg till Agra. Genom tågfönstret ser vi byar, vardagsliv och landsbygd passera förbi. Framme i Agra checkar vi in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Tidig morgon beger vi oss till Taj Mahal för att se solen gå upp över världens mest kända kärleksmonument. Det byggdes i mitten av 1600-talet och tog ca 20 år att färdigställa. På bilder ser byggnaden ut att vara gjord av endast vit marmor men kommer man närmare ser man det otroligt vackra blommönstret av bland annat ametister, turkoser, kristall och jade som så skickligt infattats i marmorn. Taj Mahal lämnar ingen oberörd. På eftermiddagen besöker vi fortet i Agra följt av en fabrik där vi får ser hur man gör de vackra steninläggningar som bland annat Taj Mahal är dekorerat med. Senare på eftermiddagen gör vi en vandring bakom Taj Mahal, tillsammans med en ung lokalbo från trakten. Avgiften för denna aktivitet bekostar uppgradering av lokala skolor, byggande av toaletter och andra viktiga funktioner för en skälig levnadsstandard. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 JAIPUR

Vi fortsätter vår resa mot staden Jaipur. På vägen besöker vi spökstaden Fatehpur Sikri. Staden som övergavs redan efter 14 år, är mycket välbevarad. Jaipur är delstaten Rajasthans huvudstad och kallas ofta den rosa staden på grund av att många hus innanför stadsmuren är målade rosa.

Detta gjordes i slutet av 1800-talet för att välkomna prinsen av Wales, då rosa förknippades som gästfrihetens färg. Fortfarande idag väljs ofta rosa när man målar om. Efter att vi checkat in på vårt hotell är besöker vi City Palace, där ättlingar till den sista styrande maharajan fortfarande bor. En del av palatset är nu omgjort till museum. Naturligtvis får vi möjligheten att fotografera Hawa Mahal, Vindarnas palats, där hovets slöjbeklädda damer kunde betrakta livet i staden utan att själva bli sedda. Vi avslutar dagen med en av stadens färgsprakande basarer där vi hittar souvenirer i alla färger man kan tänka sig. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Efter frukost besöker vi det storslagna Amberfortet som tronar på en höjd. Vi tar oss upp till fortet i jeep samtidigt som vi kan njuta av naturen runt omkring. Området består av flera olika palats, tempel och trädgårdar. Efter lunch besöker vi även en ädelstensproducent för att se hur tillverkningen av smycken går till, något som Jaipur är känt för. På eftermiddagen går vi en drygt två timmar lång promenad i gamla Jaipur. Vi ser det livliga och färgglada folklivet längs med stadens gator och gränder samt gör ett hembesök hos en familj. Lunch och middag ingår.

DAG 7

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Slappa i hotellets pool, eller shoppa vidare på någon av stadens många basarer. Eller varför inte besöka observatoriet Jantar Mantar som finns uppsatt på Unescos världsarvslista.

DAG 8 GOA

I dag är det dags att lämna norra Indien. Ett flyg tar oss söderut till härliga Goa, via Mumbai eller Delhi. Goa var under drygt 400 års tid en portugisisk koloni vilket man fortfarande ser tydliga spår av i arkitekturen. Vackra, färgglada trävillor syns lite var stans längs med vägarna och de katolska kyrkorna är tydligt europeiska. Vi åker direkt till vårt hotell beläget vid stranden Calangute i norra Goa. Här får vi de bästa förutsättningarna för att kunna njuta av härligt strandliv.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Sola, bada och koppla av. Förutom härligt strandliv finns det rolig shopping och charmiga loppmarknader att besöka. Det finns också mängder med små, trevliga restauranger att äta gott på.

DAG 10

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Det är dags att säga farväl till Indien. Vi åker ut till flygplatsen för att ta morgonflyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Hotell

AGRA / Hotel Clarks ShirazAGRA / Hotel Clarks Shiraz
AGRA / Hotel Clarks ShirazAGRA / Hotel Clarks Shiraz

AGRA / Hotel Clarks Shiraz

I en grönskande omgivning ligger detta hotell som har utsikt över både Taj Mahal och Agrafortet. Hotellets 237 rum är fullt utrustade för maximal komfort och några av faciliteterna är utomhuspool, gym samt flertalet restauranger och barer.

Hotellets hemsida

DELHI / The SuryaaDELHI / The Suryaa
DELHI / The SuryaaDELHI / The Suryaa

DELHI / The Suryaa

The Suryaa är ett omtyckt, trevligt beläget hotell med fina och moderna rum. Hotellet har 244 rum utrustade bland annat med safetybox och te/kaffekokare. Här finns också ett gym och en härlig utomhuspool, flera restauranger, bland annat en prisbelönt asiatisk restaurang med utsikt över Delhis skyline.

Hotellets hemsida.

GOA / Bloom SuitesGOA / Bloom Suites
GOA / Bloom SuitesGOA / Bloom Suites

GOA / Bloom Suites

Fräscht hotell som ligger ca 700 m från Calangute Beach. Njut vid poolen eller gå på upptäcktsfärd i livliga Goa. Rummen är ljust inredda och Wi-fi ingår.

Hotellets hemsida

JAIPUR / Park RegisJAIPUR / Park Regis
JAIPUR / Park RegisJAIPUR / Park Regis

JAIPUR / Park Regis

Detta 4-stjärniga hotell har 72 rum utrustade med bl.a. hårtork, säkerhetsbox och wifi. På hotellet finns även en utomhuspool och gym samt restaurang och bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Delhi och hem från Goa.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Engelsktalande guide.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och åtta måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter i Indien.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Dricks till chaufförer och guider.

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA