MENY

Indonesien – öar och varaner

På vår resa till Indonesien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en rundresa till Indonesien, öriket som erbjuder fantastiska kultur- och naturupplevelser samt härliga, soldränkta stränder. Vi besöker några av landets många öar och får uppleva berömda världsarv, intressant kultur samt vacker och varierande natur. Ön Java bjuder på huvudstaden Jakarta och berömda, Unescoskyddade byggnadsverk som det stora Prambanan och Borobudur. Med ön Flores som utgångspunkt besöker vi öarna Komodo och Rinca där vi ser världens största ödla – Komodovaranen . Resan avslutas med sol, bad och intressant kultur på vår favoritö, Bali.

16 DAGAR   •   JAKARTA – BANDUNG – YOGYAKARTA – LABUHAN BAJO – UBUD – NUSA DUA

Höjdpunkter

 • Två tågresor genom vacker natur på Java
 • Unescoskyddade Prambanan och Borobudur
 • Båtresa i Komodo nationalpark med goda chanser att se Komodovaraner
 • Spännande möten med lokalbefolkningen på Bali
 • Sol och bad i Nusa Dua på Bali

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 16 mars 2020
Hemkomst 31 mars 2020
Indonesien - öar och varaner Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
38 750 SEK
Avresa 16 mars 2020
Hemkomst 31 mars 2020
Indonesien - öar och varaner Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
38 750 SEK
Avresa 16 mars 2020
Hemkomst 31 mars 2020
Indonesien - öar och varaner Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
38 750 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 JAKARTA

Vi landar i Indonesiens huvudstad Jakarta och välkomnas av vår svensktalande guide. Jakarta ligger på ön Java som är världens mest folkrika ö. Hela Indonesien består av över 13 000 öar, men knappt hälften är bebodda. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning följt av en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand (på flyget), middag ingår.

DAG 3

I dag utforskar vi Jakarta. Vi inleder med ett besök på Nationalmuseet som räknas till ett av de bästa museerna i Sydostasien. Vi passerar presidentpalatset och den stora moskén Istiqlal. I den gamla stadsdelen besöker vi torget Fatahillah och här syns det tydligt att Indonesien var koloniserat av Holland fram till år 1949. Torget kantas av koloniala byggnader och är en bra plats för att betrakta det lokala folklivet. Vi gör ett besök vid den gamla hamnen Sunda Kelapa som har spelat en mycket viktig roll i handelsförbindelser med resten av världen, ända sedan 1200-talet. Här kan vi se de gamla träsegelfartygen på rad längs med kajen. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 BANDUNG

Tåg är ett trevligt och miljövänligt sätt att resa. I Indonesien håller tågen förhållandevis god standard och på Java finns landets största järnvägsnät. Vi tar ett morgontåg till staden Bandung, vilket tar ca tre timmar. Vi får se vacker landsbygd, risfält samt små byar och städer passera revy utanför tågfönstret. När vi kommer fram till Bandung åker vi direkt till vårt hotell för incheckning. Vi åker sedan till en by där vi får se en Angklung-föreställning utförd av byborna. Angklung är ett indonesiskt musikinstrument bestående av bamburör fastsatta på en ram som man skakar för att få ton i. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5

I dag gör vi en utflykt några mil utanför Bandung, till den vilande stratovulkanen Tangkuban Parahu. Vi kan åka ända upp till toppen och det är en häftig känsla att stå precis vid kanten och titta ner i den stora kratern. Bandung har ett svalare klimat än de flesta indonesiska städer och det var därför holländarna började med teodling i dessa trakter. Bandung blev en stad med många teplantageägare och med det följde lyxhotell, restauranger och europeiska butiker. I början av 1900-talet kallades staden för Javas Paris. Vi besöker en teplantage där vi får se hur teet odlas. Den som vill har också möjlighet att ta ett dopp i varma källor, tack var den geotermiska aktiviteten i området. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 YOGYAKARTA

Vi sätter oss på tåget igen och åker mot Yogyakarta vilket kommer att ta ca åtta timmar. Vi färdas genom vacker och grönskande natur, längs med vulkaner, små byar och risfält. Vi kommer fram till Yogyakarta på eftermiddagen och åker direkt från tågstationen till det vackra tempelområdet Prambanan. Tempelområdet finns med på Unescos världsarvslista och byggdes redan på 900-talet. Det består av över 500 tempel, både hinduiska och buddhistiska. Eventuellt stannar vi och ser solnedgången sakta sänka sig över området. Vi åker till vårt hotell för incheckning. Lunch ingår (lunchbox på tåget), middag på egen hand.

DAG 7

I dag gör vi en utflykt till det berömda templet Borobudur. Templet är en av de största buddhistiska byggnaderna i världen och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Det stod färdigt i början av 800-talet och är byggt av vulkanisk sten, i nio olika etager. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Yogyakarta och gör en cykelrikshatur i Malioboro, stadens livliga shoppingdistrikt. Efter kvällens middag ser vi en Ramayana balletföreställning. Lunch och middag ingår.

DAG 8 LABUHAN BAJO

Vi lämnar Java och tar flyget till Denpasar på Bali. Härifrån flyger vi vidare till ön Flores och hamnstaden Labuhan Bajo. En stor del av ursprungsbefolkningen på ön är katoliker på grund av att Flores under lång tid var ett viktigt stopp för portugisiska handelsmän på väg till Kryddöarna. Numera besöker man Flores för dess vackra natur och närheten till Komodo nationalpark och världens största ödla – Komodovaranen. Vi checkar in på vårt hotell och resten av kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

I dag blir en lång, men mycket intressant dag. Vi går upp tidigt och går ombord på vår privata båt som ska ta oss runt i Komodo nationalpark. Vi börjar med att åka till ön Rinca där vi har störst chans att se Komodovaranen, eller Komododraken som den kallas här. Den kan bli upp till tre meter lång och väga minst 70 kilo. Vi promenerar runt på den vackra ön och får förhoppningsvis se några varaner. Vi åker vidare till ön Komodo som tillsammans med Rinca utgör de två största öarna i nationalparken. På Komodo finns också Pink Beach, en rosa strand som får sin färg av röda koraller som när de går sönder, sköljs in över den vita stranden och bildar en rosa färg. Vi solar, badar och snorklar vid den härliga stranden. På kvällen kommer vi tillbaka till Labuhan Bajo och vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 10 UBUD

Njut av en lugn och skön förmiddag innan vi beger oss mot flygplatsen. Vi tar flyget till den lilla populära ön Bali. Vi åker direkt till Ubud, konsten och kulturens huvudstad. Det är en speciell stämning som råder här, i staden mitt i djungeln. Här finns mängder med bra restauranger, butiker och marknader. Men framförallt ett väldigt vänligt folk. Många är de som kommit hit på besök och sedan valt att stanna kvar, och det är inte svårt att förstå varför. Vi checkar in på vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11

I dag kommer vi få uppleva hur man bor och lever på Bali. Vi börjar med att lära oss mer om risodling och hur man på landsbygden lever sitt dagliga liv. Indonesien är världens tredje största producent av ris och här odlas både vitt, rött och svart ris. Vi får tillsammans med byborna se och prova hur man planterar, omplanterar eller skördar riset. Vi promenerar tillbaka till byn och äter vår gemensamma lunch. Efter lunchen promenerar vi i de gröna omgivningarna och avslutar sedan med ett hembesök hos någon av byborna. På Bali är de flesta hinduer och religionen är väldigt påtaglig. De allra flesta familjer har ett eget tempel framför sitt hus, rikligt dekorerade och små konstverk i sig. Vi besöker ett av öns vackraste tempel, Pura Taman Ayun innan vi åker tillbaka till Ubud och vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag i Ubud. Lunch och middag på egen hand. Det är ingen stor stad, kärnan utgörs av tre huvudgator och tvärgator däremellan. Men det finns många trevliga butiker och restauranger. Vi rekommenderar ett besök till ARMA-muséet som har en av de finaste samlingarna av balinesisk och indonesisk konst. Ett måste är också en promenad i den heliga Ubud Monkey forest. Det är en väldigt vacker park, med slingrande trädrötter och gröna mossbevuxna stenstatyer. Men det man tänker mest på är de många makakerna som lever fritt här i parken. Men håll hårt i glasögonen och andra lösa föremål då de är riktigt klåfingriga. För den som önskar kan vi också rekommendera en forsränningstur. Utöver spänningen på vattnet åker man förbi otroliga vattenfall och regnskog i alla gröna nyanser du kan tänka dig.

DAG 13 NUSA DUA

Vi checkar ut från hotellet och åker vidare mot Nusa Dua där vi ska spendera ett par dagar för sol och bad. På vägen besöker vi en lokal marknad där man kan hitta kläder, souvenirer och lokalt hantverk. Vi äter också en gemensam avskedslunch då morgondagen är programfri. Vi checkar in på vårt hotell i Nusa Dua som ligger på Balis östkust. Här är det lite lyxigare och lugnare än på många andra delar av ön, men vill man ha fart och fläkt så ligger Kuta och Seminyak endast en taxiresa bort. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 14

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Sola, bada och njut av hotellet eller stranden. Tröttnar man på strandlivet finns det mycket man kan göra. Avstånden är inte stora på Bali så man kan lätt göra dagsutflykter runt ön. Vill man uppleva Balinesisk kultur i kombination med fantastisk utsikt så ska man bege sig till det högt belägna templet Uluwatu och uppleva Kecak, en traditionell föreställning med solnedgången över Indiska Oceanen som vacker kuliss.

DAG 15

Förmiddagen är programfri. Det är dags att säga adjö till Indonesien för denna gång. Vi beger oss till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand. Förläng gärna resan med några extra dagar på denna härliga ö.

DAG 16

Ankomst Sverige.

Hotell

BANDUNG / Courtyard by Marriott Bandung DagoBANDUNG / Courtyard by Marriott Bandung Dago
BANDUNG / Courtyard by Marriott Bandung DagoBANDUNG / Courtyard by Marriott Bandung Dago

BANDUNG / Courtyard by Marriott Bandung Dago

Hotellet har ett centralt läge nära shoppingområdena Kartika Sari Dago och Jalan Riau. Rummen är smakfullt inredda och utrustade med bl.a. luftkonditionering, minibar och TV. På hotellet finns en utomhuspool, SPA, gym och restaurang.

Hotellets hemsida

JAKARTA / Santika Premiere SlipiJAKARTA / Santika Premiere Slipi
JAKARTA / Santika Premiere SlipiJAKARTA / Santika Premiere Slipi

JAKARTA / Santika Premiere Slipi

Hotellet är beläget i Jakartas affärsdistrikt och bara en kort bilresa bort ligger det stora shoppingcentret Grand Indonesia. Rummen är modernt inredda och utrustade med bl.a. TV, värdeförvaringsskåp, luftkonditionering och gratis wifi. På hotellet finns en utomhuspool, tennisbana, bastu och två restauranger.

Hotellets hemsida

LABUHAN BAJO / The Jayakarta Suites Komodo Flores HotelLABUHAN BAJO / The Jayakarta Suites Komodo Flores Hotel
LABUHAN BAJO / The Jayakarta Suites Komodo Flores HotelLABUHAN BAJO / The Jayakarta Suites Komodo Flores Hotel

LABUHAN BAJO / The Jayakarta Suites Komodo Flores Hotel

Innästlad i tropisk grönska och med havet som närmsta granne ligger detta hotell som erbjuder bl.a. utomhuspool, spa-behandlingar, gym, restaurang och bar. De luftkonditionerade rummen är utrustade med bl.a. TV och minibar. Vissa av rummen har havsutsikt.

Hotellets hemsida

NUSA DUA / Nusa Dua Beach Hotel & SpaNUSA DUA / Nusa Dua Beach Hotel & Spa
NUSA DUA / Nusa Dua Beach Hotel & SpaNUSA DUA / Nusa Dua Beach Hotel & Spa

NUSA DUA / Nusa Dua Beach Hotel & Spa

Omgiven av en lummig tropisk grönska ligger detta hotell, som har en egen 200 meter lång strand. På det stora hotellområdet finns även ett flertal poolområden, restauranger, barer och spa. Rummen är utrustade med bl.a. värdeförvaringsskåp, minibar, wifi, balkong och TV.

Hotellets hemsida

UBUD / SenS Hotel & SpaUBUD / SenS Hotel & Spa
UBUD / SenS Hotel & SpaUBUD / SenS Hotel & Spa

UBUD / SenS Hotel & Spa

Detta boutique-hotell har ett bra läge, med närhet till Ubud market och andra sevärdheter. Rummen är modernt inredda och utrustade med bl.a. luftkonditionering, värdeförvaringsskåp, minibar och wifi. På hotellet finns en utomhuspool, spa, gym, restaurang, bar och café.

Hotellets hemsida

YOGYAKARTA / The Phoenix Hotel YogyakartaYOGYAKARTA / The Phoenix Hotel Yogyakarta
YOGYAKARTA / The Phoenix Hotel YogyakartaYOGYAKARTA / The Phoenix Hotel Yogyakarta

YOGYAKARTA / The Phoenix Hotel Yogyakarta

Detta hotell i kolonial stil med anor från tidigt 1900-tal ligger centralt med närhet till shopping, restauranger och andra nöjen. Rummen är inredda i en asiatisk/europeisk mix, utrustade med bl.a. värdeförvaringsskåp, TV, wifi och minibar. På hotellet finns en utomhuspool, gym, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Jakarta och hem från Bali.
 • 13 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser själv).
 • Svensktalande guide (förutom dag 14 och 15).
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt 13 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter på resmålet.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–20 resenärer.

BOKA RESA