MENY

Island – vulkanernas land

Island är med sina glaciärer, gejsrar, vulkaner och varma källor ett exotiskt och spektakulärt land. Med Reykjavik som bekväm bas gör vi intressanta dagsturer, bland annat längs Gyllene Cirkeln där vi beskådar vattenfallet Gullfoss, gejsern Geysir och nationalparken Tingvalla. Vi gör även en heldagstur längs sydkusten, där vi får se mer av den fantastiska och dramatiska isländska naturen. Vi badar i Blå Lagunen, utforskar Reykjavik och de som önskar kan även åka ut på valsafari och rida islandshäst. Här finns också fantastisk mat, oftast baserad på det ständigt närvarande havets läckerheter. Omgivna av spektakulära glaciärer, gejsrar, vulkaner och varma källor bjuds vi på en exotisk upplevelse, endast en kort flygresa bort.

5 DAGAR   •   REYKJAVIK – GYLLENE CIRKELN – BLÅ LAGUNEN – SYDKUSTEN

Höjdpunkter

 • Centralt beläget hotell i Reykjavik
 • Sprutande gejsrar och bad i varma källor
 • Storslagen natur på isländska sydkusten
 • Imponerande vattenfall och glaciären Mýrdalsjökull
 • Valsafari och ridning på islandshäst som tillval

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
3 okt 2018
7 okt 2018
Island - vulkanernas land Icelandair
Fler än 5 platser kvar
12 950 SEK
BOKA 
24 apr 2019
28 apr 2019
Island - vulkanernas land Icelandair
Fler än 5 platser kvar
12 950 SEK
BOKA 

På denna avgång flyger vi hem på morgonen.

Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 REYKJAVIK

På eftermiddagen flyger vi till Reykjavik, där vi möter vår skandinavisktalande guide. Vi beger oss direkt till den Blå Lagunen, en spa- och badanläggning som länge varit en av Islands största turistattraktioner och som ligger som en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik. Det turkosa geotermiska vattnet har en sammansättning av mineraler, alger och kvarts, så ett besök här anses vara bra för både kropp och själ. Efter stärkande bad checkar vi in på vårt centralt belägna hotell. En gemensam välkomstmiddag serveras på hotellet. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 2

I dag ger vi oss ut på den berömda turen ”Gyllene Cirkeln” till Gullfoss, Geysir och Tingvalla, där vi får uppleva den natur som Island är så känd för, och som gör ön unik. Första anhalten är i gejserområdet, där vi får känna värmen inte bara från de varma källorna utan också från gejsrar – bland annat Islands mest aktiva gejser, Stokkur, som har utbrott nästan var femte minut. Vi reser vidare till det gyllene vattenfallet Gullfoss, där vi ser hur vattenmassorna kastar sig ner i en ravin. Avslutningsvis besöker vi den vackra nationalparken Thingvellir, som ligger i skarven mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna. Platsen är historiskt viktig för isländare, det var här på 900-talet som Alltinget, världens äldsta riksdag, grundades. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3

Dagen står till eget förfogande. Varför inte ta en stadsrundur i Reykjavik som både erbjuder god shopping och ett flertal sevärdheter samt museum? Fråga gärna guiden om tips på aktiviteter. För den som önskar går det att boka spännande tillvalspaket. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL 1: VALSAFARI

De som önskar kan boka på en spännande valsafari, där det finns chans att se valar i sin naturliga miljö. I havet utanför Islands sydvästra kust lever flera typer av valar, såsom späckhuggare, puckelval, delfiner och i sällsynta fall även blåval, världens största djur. Turen tar ca tre timmar. Turen är beroende av väderlek (klä er varmt, vindarna är kalla) och garanti att se val utlovas ej.

TILLVAL 2: RIDA ISLANDSHÄST

Passa på att boka en ridtur på islandshäst i sann vikingaanda genom den vackra naturen.

DAG 4

I dag gör vi en heldagsutflykt längs Islands sydkust. Slutmålet är Vik Myrdal med sina svarta lavastränder – perfekt för naturälskare! Vi promenerar längs med svarta sandstränder i närheten av Vik och stannar till vid glaciären Mýrdalsjökull. Glaciären har en area på ca 600 km², med högsta punkten på 1 480 meter över havet. Från Mýrdalsjökull når flera glaciärtungor långt ner i låglandet, och de stora fälten precis nedanför glaciären är uppbyggda av material som kommit ut av smältvatten när vulkanen Katla under Mýrdalsjökulls is haft utbrott. Under resan får vi även se vattenfallet Seljalandsfoss, med ett fall på 60 meter, där det är möjligt att gå in bakom fallet. Vi fortsätter till ett av Islands största vattenfall, Skógafoss, som stoltserar med en bredd på 25 meter och fall på 60 meter. Tack vare den mängd vattenmassor som konstant slungas ut finns ofta flera regnbågar att skåda här. Legenden säger att en vikingahövding begravt en stor skatt här i en grotta bakom fallet. Vi avslutar vår utflyktsdag med en gemensam avskedsmiddag.
Lunch och middag ingår.

DAG 5

Vi har egen tid på förmiddagen. Mitt på dagen åker vi till flygplatsen för avfärd mot Sverige. Lunch och middag på egen hand.

Hotell

REYKJAVIK / CenterHotel PlazaREYKJAVIK / CenterHotel Plaza
REYKJAVIK / CenterHotel PlazaREYKJAVIK / CenterHotel Plaza

REYKJAVIK / CenterHotel Plaza

CenterHotel Plaza är beläget i Reykjaviks gamla stadsdel, med shopping, restauranger och sevärdheter precis utanför dörren. I de moderna rummen finns bland annat TV och hårtork samt gratis wifi. På hotellet finns även en bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg till Reykjavik i ekonomiklass tur och retur
 • 4 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard
 • Skandinavisktalande guide
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
 • Frukost alla dagar samt fyra måltider, exklusive måltidsdryck
 • Alla transporter och bagagehantering på Island
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter

Övrig information

Dryck till måltider
Dricks till chaufför och guide

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Island erbjuder vi två tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 3. Valsafari, förmiddag
De som önskar kan boka på en spännande valsafari, där det finns chans att se valar i deras naturliga miljö. I havet utanför Islands sydvästra kust lever flera typer av valar, såsom späckhuggare, puckelval, delfiner och i sällsynta fall även blåval, världens största djur. Turen tar ca tre timmar. Turen är beroende av väderlek (klä er varmt, vindarna är kalla) och garanti att se val utlovas ej.

Pris per person: 995 SEK

DAG 3. Rida islandshäst, eftermiddag
Passa på att boka en ridtur på islandshäst genom vacker natur. Ridturen pågår ca två timmar beroende på väderlek och gruppens ridkunskaper.

Pris per person: 1190 SEK

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA