MENY

Bley & Rudbergs Litterära Sällskap

Nobelkvinnorna – Bokklubbens resa till Italien – nya datum för hösten 2019 under produktion.

Vi planerar just nu nya avgångar för denna resa.
Fyll gärna i intresseanmälan här nedan. Det är inte bindande utan vi kontaktar dig när resan är bokningsbar.

Intresseanmälan


Reseinformation

Författarna Mikaela Bley och Denise Rudberg leder i dag den populära bokklubben NK’s Litterära Sällskap. Nu är det dags att ta bokklubben till Italien där vi blandar litterära samtal med god mat och vackra miljöer. Författarna har inför denna resa valt att fokusera på Nobelkvinnorna. Eftersom inget Nobelpris delades ut 2018, av orsaker som vi alla känner till, vill vi uppmärksamma de 14 kvinnor som tilldelats Nobelpriset genom åren.

Det kommer att vara lättsamma samtal och analyser under ledning av Mikaela Bley och Denise Rudberg. Vi kommer att tala om författarskapen och dessa verk utifrån frågor som teman, karaktärer, handling, symbolik och vilka känslor böckerna väcker hos oss.

Det är inget tvång att ha läst några av böckerna innan resan och det är inte heller något tvång att prata eller delta i samtalen. Det går bra att bara lyssna och ta in. Vid våra samtal och föreläsningar samlas vi antingen i hotellets möteslokal eller så sitter vi utomhus i vårsolen och samtalar. Allt beroende på gruppens storlek och väder. Morgonpromenaderna i ledning av Mikaela och Denise är givetvis frivilliga för de som önskar delta.

5 DAGAR   •   FRASCATI

Program

DAG 1 FRASCATI

Avresa för gruppen från Arlanda på morgonen med SAS direktflyg till Rom. På flygplatsen möter vår svensktalande guide upp för privat transfer till Frascati och Villa Tuscolana ca 45 minuter från Roms flygplats. Vi börjar med en gemensam sen lunch där vi pratar om de 14 kvinnor som har mottagit Nobelpriset i litteratur. Sedan får vi tid för lite vila på rummen innan vi samlas för ett gemensamt välkomstmingel följt av middag i Selma Lagerlöfs anda. Lunch och middag ingår.

DAG 2

Även denna morgon inleder vi med en härlig powerwalk tillsammans med Mikaela och Denise genom det grönskande området, förbi vackra hus, villor och odlingar. Åter på hotellet äter vi frukost och samlas sedan för förmiddagens Selma Lagerlöf tema, där vi ägnar oss åt hennes verk och författarskap i litterära samtal under ledning av författarna Mikaela Bley och Denise Rudberg. Lunch i den Italienska nobelpristagaren Grazia Deledda anda serveras på hotellet. På eftermiddagen erbjuds fortsatta litterära samtal om Alice Munro. Lunch ingår under dagen, middag på egen hand.

TILLVAL: Vingårdsbesök med middag.

DAG 3

Även denna morgon inleder vi med en härlig powerwalk tillsammans med Mikaela och Denise. Åter på hotellet äter vi frukost och samlas sedan för förmiddagens Selma Lagerlöf-tema, där vi ägnar oss åt hennes verk och författarskap i litterära samtal under ledning av författarna Mikaela Bley och Denise Rudberg.

Lunch i den italienska nobelpristagaren Grazia Deleddas anda serveras på hotellet. På eftermiddagen erbjuds fortsatta litterära samtal om Alice Munro. Lunch ingår under dagen, middag på egen hand.
TILLVAL: Matlagningsskola med vinprovning.

DAG 4

Dagen inleds med en uppiggande powerwalk tillsammans med Mikaela och Denise. Vi promenerar genom det grönskande området, förbi vackra hus, villor och odlingar. Vi äter frukost och därefter är dagen programfri för egna aktiviteter. Passa på att ta en SPA-behandling, ta ytterligare promenader i de vackra omgivningarna och Frascatis gränder. Vår guide tipsar gärna om förslag på utflykter. På kvällen äter vi gemensam avslutningsmiddag i Svetlana Aleksijevitjs anda där vi också summerar våra dagar tillsammans. Lunch på egen hand, middag ingår.

TILLVAL: Dagsutflykt till Rom.

DAG 5

Efter tidig frukost checkar vi ut från hotellet för transfer till flygplatsen och hemresa med SAS till Arlanda.

Hotell

FRASCATI / Villa Tuscolana Park HotelFRASCATI / Villa Tuscolana Park Hotel
FRASCATI / Villa Tuscolana Park HotelFRASCATI / Villa Tuscolana Park Hotel

FRASCATI / Villa Tuscolana Park Hotel

Pampig villa från år 1578, lugnt och fridfullt beläget i hjärtat av Castelli Romanis vackra nationalpark, endast två km från den charmiga staden Frascati med sina gränder, kullerstensgator och fina imponerande byggnader. Natursköna omgivningar för promenader och vila. Samtliga hotellrum är individuella i olika stil, storlek och utförande. På Villa Tuscolana finns bl a restaurang och ett SPA.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Flyg Arlanda–Rom tur & retur i ekonomiklass med SAS enligt ovan tider.
  • Fullständigt program med intima samtal och intressanta föreläsningar med Mikaela Bley och Denise Rudberg.
  • Samtliga transporter enligt program.
  • 4 nätter i del i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell inkl. frukostbuffé.
  • Välkomstmingel med mousserande vin och tilltugg.
  • Samtliga måltider enligt program (3 luncher och 2 middag inkl. 1–2 glas vin).
  • Svensktalande auktoriserad guide under hela vistelsen.
  • Goodiebag med bokpaket och produkter från Clarins till ett värde av 1 000 kr.
  • Rabatt på NK bokhandel.

Övrig information

Tillägg:

Enkelrum: 2 300 kr/person för 4 nätter.
Om du ej vill betala enkelrumstillägg så går det bra att boka del i dubbelrum. Vi parar då ihop dig med annan resenär av samma kön som vill dela rum.

Vi har valt att främst fokusera på följande kvinnliga författare:

Selma Lagerlöf (1909); Herr Arnes penningar
Grazia Deledda (1926); Elias Portulo
Toni Morrisson (1993); Älskade
Doris Lessing (2007); Den femte sanningen
Alice Munro (2013); För mycket lycka
Svetlana Aleksijeviti (2015); Kriget har inget kvinnligt ansikte

Er guide under vistelsen
Linnea Malmberg:
Hennes stora intresse för språk, kultur och historia förde henne till det vackra Italien. Linnea är bosatt i Toscana och har även ett stort intresse för natur, hälsa samt en passion för foto. Med många års erfarenhet är hon en kunnig och uppskattad guide.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer under resan erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Anmälan till tillvalspaketen görs i samband med bokning eller senast 60 dagar före avresa.

 

DAG 2. Vingårdsbesök med middag

På eftermiddagen gör vi ett besök på vingården Casal Pilozzo, inte långt från Frascati. Här arbetar man med strikt biologisk odling noga kontrollerat av familjen som driver och äger gården. Förutom utmärkta viner framställs här också egen olivolja. Vi får en guidad tur bland olivlundar och vinkällare samt provsmakning av gårdens viner tillsammans med härliga italienska tilltugg.

Pris per person: 750:-
 inkl. transporter, svensktalande guide, vinprovning och lättare middag.

 

DAG 3. Matlagningsskola med vinprovning

På eftermiddagen hämtas vi upp för att åka till gården Minardi Frascati Winery. Här får vi en guidad rundvandring bland vinlundarna och till vinkällaren där vi provsmakar gårdens viner. Sedan står klassisk pizzabakning tillsammans med gårdens pizzabagare på programmet där vi tillagar vår egen middag som avnjuts tillsammans med gårdens viner samt lokala ostar och charkuterier.

Pris per person: 1 500:-
 inkl. transporter, svensktalande guide och aktivitet inkl. middag och vinprovning.

 

DAG 4. Rom – den eviga staden

Följ med på en härlig dag i Italiens juvel och huvudstad Rom tillsammans med vår auktoriserade guide. Vi besöker flera av stadens absoluta sevärdheter såsom Piazza Navona, Spanska trappan och såklart Fontani di Trevi. Vi passerar Colosseum och Forum Romanum utifrån, vi får tid att strosa runt på egen hand samt äter gemensam lunch på en gemytlig lokal restaurang. Vi återvänder till vårt hotell senare på eftermiddagen/tidig kväll.

Pris per person: 1 500:-
 inkl. transporter, svensktalande guide, hörsnäckor och lunch inkl. dryck.