MENY

Japan – LIGHT

Upplev det bästa av Japan tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Följ med och upplev några av Japans allra största sevärdheter, med engelsktalande guide. Vi besöker Kyoto, landets kulturella huvudstad. Här ser vi tempel i guld och vackra trädgårdar. Resan fortsätter genom storslagen natur och varma källor till Tokyo, en av världens mest fascinerande storstäder. Du har också tid för spännande upptäckter på egen hand.

9 DAGAR   •   NARA – KYOTO – SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA – TOKYO

Höjdpunkter

 • Vackra tempel och geishadistrikt i Kyoto
 • Resa med snabbtåget Shinkansen
 • Bergsbyn Shirakawago
 • Bada i varma källor och övernattning på ryokan
 • Storstadspuls och framtidsarkitektur i Tokyo

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 5 nov 2019
Hemkomst 13 nov 2019
Japan - LIGHT Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
Avresa 26 mars 2020
Hemkomst 3 apr 2020
Japan - LIGHT Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
31 450 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 NARA/KYOTO

Vi landar på Osakas flygplats och hälsas välkomna av vår engelsktalande guide. Vi åker till Nara som fram till år 710 var Japans huvudstad. Tack vare detta har staden många vackra tempel bevarade och vi besöker Todaijitemplet som är berömt för sin enorma buddhastaty i brons. Omkring templet finns den vackra parken Nara deer park där över 1000 hjortar strövar runt helt fritt. Inom shintoismen anser man att hjorten är gudarnas sändebud. Vi äter en gemensam välkomstlunch och får äntligen prova den äkta japanska maten. Vår buss tar oss sedan till Kyoto där vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. Resten av kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3

Efter frukost börjar vi vår utforskning av Kyoto. Staden som grundades redan år 794 var Japans huvudstad i över 1000 år. I staden finns hela 17 platser och sevärdheter som är upptagna på Unescos världsarvslista. Vi börjar med ett besök i Kiyomizutemplet som ligger beläget högt uppe på en brant med en fantastisk utsikt över Kyoto. Templet Ryoanji är synonymt med dess zenbuddhistiska trädgård som anses vara en av de finaste i Japan. Vi besöker Kinkakujitemplet eller den Gyllene paviljongen som det också kallas. Templet är väldigt vackert beläget och helt täckt i bladguld. På textilcentrat Nishijin Kaikan får vi se en modevisning av kimonos . Vi avslutar dagen med ett besök i den gamla stadsdelen Gion. Här kryllar det av små tehus, butiker och pittoreska restauranger. Här bor fortfarande många geishor eller geiko som de själva föredrar att kallas. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Denna dag är programfri för egna upptäckter. Vår guide kommer gärna med förslag. Lunch och middag på egen hand. Om du är ute efter en trevlig restaurang i mysig miljö rekommenderar vi en promenad genom Pontocho. En trång gata, kantad med mysiga restauranger, för alla plånböcker.

DAG 5 SHIRAKAWAGO/TAKAYAMA

I dag packar vi en övernattningsväska medan vårt stora bagage körs direkt till Tokyo. Vi tar snabbtåget Shinkansen till Nagoya där en buss står och väntar på oss för vidare färd mot Shirakawago. Denna bergsby som finns upptagen på Unescos världsarvslista är berömd för sina speciella hus, formade som trianglar. Vissa av husen är så gamla som 250 år.

Vi fortsätter vår resa genom storslagen natur och kommer fram till staden Takayama. Vi promenerar i den gamla stadsdelen med sina vackra traditionella hus, små butiker och restauranger. Vi fortsätter sedan med buss till vårt traditionella boende, så kallat ryokan där vi får möjlighet bada i varma källor. I våra rum övernattar vi på futonmadrasser på traditionellt tatamigolv. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6 MATSUMOTO/TOKYO

Efter vår japanska frukost fortsätter vi vår resa med buss mot Tokyo. På vägen gör vi ett stopp i staden Matsumoto. Staden är berömt för sitt slott, vilket är ett av de tre mest berömda i Japan. Det byggdes i slutet av 1500-talet och kallas ibland kråkslottet på grund av dess svarta exteriör. På vår väg mot Tokyo njuter vi av den vackra naturen omkring oss och har vi tur med vädret kan vi skymta det vackra berget Fuji, Japans nationalsymbol. Vi besöker informationscentrat där vi får lära oss mer om Japans högsta berg. Vi åker sedan längs med foten av berget och så småningom når vi Tokyo, landets huvudstad. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

I dag börjar vi vår utforskning av Tokyo med en stadsrundtur. I centrala Tokyo bor ungefär lika många människor som i Sverige och räknar vi in förorterna är det hela 35 miljoner invånare. Vi åker direkt upp i Tokyo Metropolitan Government Building där vi får en magnifik utsikt över staden. Japan är framstående när det gäller teknisk utveckling och detta kan vi själva beskåda när vi besöker Nationalmuseum för teknikutveckling och innovation, Miraikan. Vi tar en promenad över det väldiga torget framför det kungliga palatset, Imperial Palace Plaza. Ginza är ett stort shoppingområde, med de dyraste markpriserna i hela landet. Här finns förutom exklusiva märkesbutiker även souvenirbutiker, lyxrestauranger och nattklubbar. Vi avslutar stadsrundturen med ett besök i det buddhistiska templet Asakusa Kannon dit många tokyobor varje dag beger sig för att be. Resten av kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Dagen är programfri för egna upptäckter. Vi kan rekommendera ett besök på fiskmarknaden Tsukiji där det varje morgon hålls fiskauktioner för runt 15 000 restauranger och butiker. Vår guide kommer gärna med fler förslag. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag bestående av sushi. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9

Efter frukost åker vi ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Hotell

KYOTO / Daiwa Roynet HotelKYOTO / Daiwa Roynet Hotel
KYOTO / Daiwa Roynet HotelKYOTO / Daiwa Roynet Hotel

KYOTO / Daiwa Roynet Hotel

Nytt hotell som erbjuder moderna, luftkonditionerade rum. Hotellet har både japansk och västerländsk frukost i restaurangen.

Hotellets hemsida

TAKAYAMA / Okuhida YakushinoyuTAKAYAMA / Okuhida Yakushinoyu
TAKAYAMA / Okuhida YakushinoyuTAKAYAMA / Okuhida Yakushinoyu

TAKAYAMA / Okuhida Yakushinoyu

Detta typiska japanska ryokan, som betyder värdshus, är beläget ca en timmes bilresa från centrala Takayama och är omgivet av berg och varma källor. De drygt 50 rummen är sparsamt möblerade och består av ett bord, kuddar att sitta på samt futonmadrasser att sova på. Golvet är traditionellt tatamigolv. Dusch och toalett delas med andra gäster. Här finns två stora bad (onsen), uppdelade mellan män och kvinnor, samt en souvenirbutik, terum och en nudelrestaurang.

Hotellets hemsida

TOKYO / Hotel Villa Fontaine ShiodomeTOKYO / Hotel Villa Fontaine Shiodome
TOKYO / Hotel Villa Fontaine ShiodomeTOKYO / Hotel Villa Fontaine Shiodome

TOKYO / Hotel Villa Fontaine Shiodome

Eleganta Hotell Villa Fontaine Shiodome erbjuder relativt rymliga och modernt inredda rum intill tunnelbanestationen Shiodome och några hundra meter från Hamarikyu Teien-parken.

Hotellets hemsida

TOKYO / New Otani InnTOKYO / New Otani Inn
TOKYO / New Otani InnTOKYO / New Otani Inn

TOKYO / New Otani Inn

Hotellet har ett bra läge, precis intill tågstationen Osaki. Rummen är stilfullt inredda och utrustade med bl.a. minibar, värdeförvaringsskåp och badkar. På hotellet finns restaurang, bar och gratis wifi.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Osaka, hem från Tokyo.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt sex måltider exklusive måltidsdryck enligt program.
 • Alla transporter och bagagehantering i Japan.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.

Sagt om resan

Mycket prisvärd resa med fantastiska servärdheter, trevliga invånare och riktigt bra mat. Perfekt för första gången-resenärer då vi upplever att vi fick se en genuin karaktär av det underbara landet och kulturen i det välutvecklade och välorganiserade Japan.
- Familjen Dang, Resenär
Rolig, intressant, lärorik och prisvärd rundresa på Honshu med kunnig och engagerad guide.
- Hans, Resenär
Vi åkte på Japan Light den 2 till 10 april 2017. Precis rätt datum för att kunna njuta av körsbärsträdens blomning. Resan blev mycket minnesvärd och vi hade en mycket engagerad och kunnig guide.
- Ann-Margret och Jan Alsin, Resenär
Smaka på Japan, se storstäder och storslagen natur, upplev kultur, mat och ett vänligt folk. Allt på bara nio dagar!
- Wolfgang Heller, Resenär
Japan light Spännande, annorlunda och ett mycket upplevelserikt resmål.
- Margareta Bülow, Resenär
Jag är i stort nöjd med resan. Fick en första inblick i Japan och dess kultur. Kommer att bära med mig 2 starka upplevelser Shirakawa och Gyllene Paviljongen. Vi var en bra resegrupp och det är viktigt. Guiden var väldigt informativ och hjälpsam.
- Gunn Wallin, Resenär
En väldigt bra resa med många upplevelser av både landsbygd och storstad.
- Corinne Kristoffersson, Resenär
En mycket välplanerad resa med bra fördelning mellan grupp och egen tid. Guiden var väldigt omtyckt och gjorde en helgjuten insats. Toppen!
- Åsa och Lars-Eric Jalvén, Resenär
Trevlig och intressant resa. Rekommenderas om man vill se och uppleva mycket.
- Eva-Lotta och Kenneth, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA