MENY

Japans kontraster

På vår innehållsrika resa till Japan får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en resa som ger dig det bästa av Japan. Vi får uppleva urgamla traditioner i Kyoto och Nara och som kontrast den supermoderna världsmetropolen Tokyo. Vi får ta del av landets gripande historia i Hiroshima, åka snabbtåget Shinkansen, njuta av en fantastisk matkultur och bada i Arimas välgörande källor. Vi får uppleva Japan med alla våra sinnen. Och allt tillsammans med en svensktalande guide.

14 DAGAR   •   KYOTO – ARIMA – MIYAJIMA – HIROSHIMA – TOKYO – HAKONE

Höjdpunkter

 • Vackra tempel och rik kultur i Kyoto
 • Övernattning och bad i varma källor på ryokan i Arima
 • Flera tågresor med Shinkansen
 • Gripande historia i Hiroshima
 • Storstadspuls i Tokyo

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 12 nov 2019
Hemkomst 25 nov 2019
Japans kontraster Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
55 950 SEK
Avresa 1 apr 2020
Hemkomst 14 apr 2020
Japans kontraster Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
56 950 SEK

Guide: Magnus Carlsson

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KYOTO

Vi landar på flygplatsen i Osaka och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Japan är verkligen kontrasternas land. Här lever urgamla traditioner och storslagna tempel, sida vid sida med helgalna TV-program och högteknologiska och moderna världsstäder. Det är just detta som gör Japan så fantastiskt. Och den gudomliga maten. Den japanska maten bjuder in alla sinnen, inte bara smaklökarna. Vi åker direkt till Kyoto som i över tusen år var Kyoto Japans huvudstad och kan stoltsera med inte mindre än 17 platser och sevärdheter på Unescos världsarvslista. Här finns även många moderna byggnader, däribland den 15 våningar höga stationsbyggnaden i futuristisk design. Efter att vi har installerat oss på vårt hotell, där vi ska bo de kommande fem nätterna, går vi på en promenad i omgivningarna. Där får vi bl.a. besöka Nishikimarknaden, en saluhall med Kyotos största utbud av matvaror. Vi får sedan möjlighet att vila lite innan vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi inleder dagen på ett berömt sakebryggeri där vi får veta mer om tillverkningen samt provsmaka. Sedan får vi uppleva hur en riktig japansk teceremoni går till. Strax söder om Kyoto ligger Nara, nationens vagga för konst och litteratur. Vi ser en av Japans mest berömda shinto-helgedomar, Kasuga Taisha, vackert inbäddad i grönska och omgiven av 3 000 lyktor. Sedan promenerar genom Naraparken, där mängder av hjortar strövar fritt. Vi kommer fram till templet Todaiji vars hall är världens största träbyggnad och innehåller en gigantisk bronsbuddha. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Högt upp på en brant ligger Kiyomizutemplet som bjuder på en storslagen utsikt över Kyoto. Efter lunch åker vi vidare till Kyoto hantverkscenter, en butik där man kan hitta mängder av souvenirer för den som önskar. I butiken Nishijin kaikan ser vi en intressant modevisning av kimonos. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

I dag får vi promenera genom bambuskogen Sagano och i det populära området kring Togetsukyo-bron. Vi besöker Gyllene paviljongen, Kinkakuji, nästan helt täckt i bladguld. Dagen avslutas med ett besök på det zenbuddhistiska templet Ryoanji, berömt för sina omsorgsfullt utplacerade stenar och sin sandkrattade trädgård. Hit söker sig människor för reflektion och eftertanke. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

Hela dagen är programfri för egna upptäckter. Lunch och middag på egen hand. En tur till geishadistriktet Gion med sin fina traditionella bebyggelse, tehus och restauranger, är ett måste. Har man tur kan man också få syn på en riktig geisha, eller geiko som de kallas här.

DAG 7 ARIMA

Sydost om Kyoto ligger Mihomuseet, högt uppe i bergen. Grundaren Mihoko Koyama, drömde om att bygga ett museum för sin privata samling tekannor. Till sin hjälp tog hon arkitekten I. M. Pei, som skapade ett mästerverk i harmoni med naturen. Vi åker vidare till en av Japans äldsta rekreationsorter med heta källor, Arima. Platsen är känd för sitt varma källvatten innehållande flera olika mineraler. Här får vi uppleva en riktig japansk middag, bada och vila. Vi övernattar på futonmadrasser på tatamigolv. Lunch och middag ingår.

DAG 8 MIYAJIMA/HIROSHIMA

Höghastighetståget, Shinkansen, tar oss till Hiroshima. Vi tar ett lokalt tåg samt färja över till den vackra ön Miyajima. Här ligger den omtalade shintohelgedomen Itsukushima med sin röda tempelport (torii) stående ute i havet. Templets äldsta delar är från 800-talet och finns på Unescos världsarvslista. Ön är också känd för sina ostron för den som önskar prova. Vi återvänder till Hiroshima och vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 TOKYO

Den 6 augusti 1945 föll den första atombomben över Hiroshima. Allt inom en kilometers radie förvandlades till aska. Endast några väggar och tak på huset tillhörande Nämnden för Industrins främjande stod kvar. Vi promenerar genom Fredsparken och besöker bland annat Fredsmuseet. Därefter fortsätter vår färd vidare mot Tokyo och vi får åka höghastighetståget Shinkansen ännu en gång. Framme i Tokyo åker vi direkt till vårt hotell för incheckning. Lunch och middag ingår.

DAG 10

I centrala Tokyo bor nio miljoner människor. Räknar man in Stortokyo har dock staden 35 miljoner invånare! Vi inleder dagen med det gamla nöjesområdet Asakusa, numera känt för Asakusa Kannon-templet och huvudgatan Nakamise. Här känns det som om man förflyttats 50 år tillbaka i tiden, innan skyskrapor och högteknologiska uppfinningar fanns. Det finns även mängder med butiker som säljer souvenirer och snacks. Vi besöker elektronikdistriktet Akihabara där blinkande neonskyltar och mangaposters pryder fasaderna. Vi ser Imperial Palace Plaza, där Kejsarpalatset ligger och avslutar dagen i det exklusiva shoppingdistriktet Ginza. Lunch och middag ingår.

DAG 11

I dag utforskar vi huvudstaden med pendeltåg och tunnelbana. Tokyos tunnelbanesystem fungerar mycket bra och används av i genomsnitt 8 miljoner passagerare dagligen. De flesta besökare i Tokyo uppskattar ringlinjen Yamanote line som går över jord och är lätt att hitta och använda. Vi åker upp till observationsdäcket på Tokyo Metropolitan Government office och ser staden breda ut sig nedanför oss. Vi fortsätter till det hysteriska modeområdet Shibuya samt mötesstatyn Hachiko. Här intill ligger världens kanske mest fotograferade korsning, som vid varje grönt gångljus släpper över tusentals fotgängare. Efter vår sushilunch besöker vi den relativt nya stadsdelen Tokyo Midtown. Dagens sista anhalt är Roppongi Hills med sina arkitektoniska mästerverk. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12 TOKYO/FUJI/HAKONE

I dag gör vi en heldagsutflykt till Hakone med buss. Delar av färden går genom vacker landsbygd och utmed berget Fuji, Japans nationalsymbol. Vi besöker Mt Fuji World Heritage Center, där vi får lära oss mer om berget. Vi fortsätter till parken Oishi vid sjön Kawaguchiko. Vid klart väder kan man få en svårslagen utsikt över sjön och berget. Vi återvänder sedan till Tokyo och vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 13

Dagen är programfri för egna aktiviteter. Shoppa loss på något av Tokyos många varuhus eller besök några av stadens mer speciella distrikt som till exempel Harajuku där ungdomar gärna samlas utklädda till mangafigurer. På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 14

Transfer till Tokyos flygplats för hemresa. Ankomst samma dag.

Hotell

ARIMA / Gekkoen KorokanARIMA / Gekkoen Korokan
ARIMA / Gekkoen KorokanARIMA / Gekkoen Korokan

ARIMA / Gekkoen Korokan

Detta ryokan är mycket vackert beläget vid foten av Rokkoberget. Här finns flera varma källor att njuta av, både inomhus och utomhus. I de japanska rummen, som är utrustade med alla bekvämligheter, sover man på futonmadrasser på tatami-golv. I restaurangen serveras fantastisk mat tillagad på lokala råvaror.

Hotellets hemsida

HIROSHIMA / Hotel Granvia HiroshimaHIROSHIMA / Hotel Granvia Hiroshima
HIROSHIMA / Hotel Granvia HiroshimaHIROSHIMA / Hotel Granvia Hiroshima

HIROSHIMA / Hotel Granvia Hiroshima

Modernt hotell med trevligt inredda rum. Mycket centralt beläget, precis i anslutning till Shinkansen Hiroshima Station. Hotellet erbjuder en bar och flera restauranger, både med japansk, kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

KYOTO / Hotel Monterey KyotoKYOTO / Hotel Monterey Kyoto
KYOTO / Hotel Monterey KyotoKYOTO / Hotel Monterey Kyoto

KYOTO / Hotel Monterey Kyoto

Hotel Monterey Kyoto är ett stiligt designat och centralt beläget hotell. På rummen finns allt man kan begära av ett förstaklasshotell. Hotellet erbjuder två restauranger samt café och bar. Här finns också ett härligt spa att njuta av.

Hotellets hemsida

TOKYO / JR Kyushu Hotel Blossom ShinjukuTOKYO / JR Kyushu Hotel Blossom Shinjuku
TOKYO / JR Kyushu Hotel Blossom ShinjukuTOKYO / JR Kyushu Hotel Blossom Shinjuku

TOKYO / JR Kyushu Hotel Blossom Shinjuku

Detta nyöppnade 4-stjärniga hotell ligger centralt vid Shinjukustationen i Tokyo och erbjuder moderna och fint inredda rum. På hotellet finns restaurang Umaya som erbjuder japanska rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Osaka och hem från Tokyo.
 • Tolv nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 15 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Japan.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–26 resenärer.

Enkelrumstillägg tillkommer för den som reser ensam. Kontakta oss om du är intresserad av att dela rum med annan ensamåkande resenär av samma kön, om det finns någon att dela med tar vi bort enkelrumstillägget.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Sagt om resan

Guiderna Kerstin Bohlin Mjörnheim och Mrs Masae Shoda var den optimala kombinationen. Deras professionella och personliga sätt att möta oss i gruppen kombinerat med gedigna kunskaper, kompetens om Japan gav maximal utdelning av resan. Val av hotell och restauranger med ett stort urval av det japanska köket gav välgörande sömn och kulinariska upplevelser. Två dagar för eget program, Kyoto och Tokyo, var också värdefullt.
- Ulla Dahlin, Resenär
En minnesvärd resa som vi varmt rekommenderar.
- Gösta och Gunnel Schölander, Resenär
Välarrangerat och trevligt. Bättre än så här blir det inte.
- Mats och Eva-Marie, Resenär
En resa med upplevelser som finns kvar i vårt minne och sinne. Allt mycket välplanerat, reseledarna mycket omhändertagande och kunniga.
- Christina Norén, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA