MENY

Peking & Tokyo

Upplev Peking & Tokyo på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Upplev kontrasterna mellan två av Asiens största huvudstäder, Peking och Tokyo. Strosa runt bland Pekings hutonger, lär er mer om stadens kejserliga historia och utöva tai chi med lokalbefolkningen i en av parkerna. Fortsätt resan till ultramoderna Tokyo med sina starka kulturella traditioner. Ät middag på en Michelinrestaurang, shoppa i hippa Harajuku eller njut av klassisk japansk trädgårdskonst i kejserliga palatsets trädgård.

10 DAGAR   •   PEKING – TOKYO

Höjdpunkter

  • Kinesiska muren
  • Cykelrikshatur genom Pekings hutonger
  • Storstadspuls och framtidsarkitektur i Tokyo

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 12 300 SEK/personInternationellt flyg 6 000–8 000 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige till Peking. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vid ankomst till Peking möts ni av er guide och chaufför som tar er till Himmelska fridens torg, omgivet landets viktigaste byggnader. Ni promenerar över torget och fortsätter till Förbjudna staden som fram till början av 1900-talet var kejsarens residens. Bakom de tio meter höga murarna levde kejsarna och styrde det stora riket. Innan ni återvänder till hotellet tar ni er genom Pekings hutonger med cykelricksha. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3

Efter frukost möter guiden upp på hotellet. Ni åker till Kinesiska muren och utforskar en del av det drygt 800 mil långa byggnadsverk. Man började bygga ihop muren på order av den första kejsaren Qin Shihuang redan 200 år f.Kr. Detta för att man ville ha ett bättre skydd mot barbarfolket i norr. Då var det mer av en jordmur och fick sitt nuvarande utseende under Ming-dynastin. På eftermiddagen har ni fri tid på egen hand. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

De kommande två dagarna är helt programfria. Lunch och middag på egen hand. Passa på att besöka en av Pekings många parker där lokalbefolkningen samlas varje morgon för att utöva morgongymnastik. I nordöstra delen av Peking ligger konstområdet 798. Här hittar ni caféer, restauranger och många gallerier med modern konst.

DAG 5

Programfri dag.

DAG 6 TOKYO

Ni får transfer till flygplatsen och flyger vidare till den japanska huvudstaden Tokyo. Vid ankomst har ni transfer med buss till ert hotell och resten av dagen fri på egen hand.

DAG 7

På morgonen startar er guidade busstur i Tokyo med att ni besöker flera av stadens sevärdheter. Ni besöker Tokyo Tower som är designat efter Eiffeltornet och med sina 332 meter är en av de kändaste byggnaderna i Tokyos skyline. I kejserliga palatsets trädgård kan ni promenera runt och imponeras av japansk trädgårdskonst. Efter lunchen fortsätter ni er rundtur med ett besök till det gamla nöjesområdet Asakusa, Hamarikyus trädgårdar och tar en båttur på floden Sumida. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Denna dag har ni tid på egen hand att utforska Tokyo. Ta er till världens största fiskmarknad Tsukiji och ät purfärsk sushi till frukost eller besök någon av Tokyo´s hippa och promenadvänliga stadsdelar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag.

DAG 10

På morgonen har ni transfer med buss till flygplatsen och påbörjar er resa hemåt.

Hotell

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

TOKYO / Shiba Park Hotel TokyoTOKYO / Shiba Park Hotel Tokyo
TOKYO / Shiba Park Hotel TokyoTOKYO / Shiba Park Hotel Tokyo

TOKYO / Shiba Park Hotel Tokyo

4-stjärniga Shiba Park Hotel ligger endast några minuters promenadavstånd från Onarimon och Daimon tunnelbanestationer. Förutom en trevlig bar finns även två restauranger, som serverar både japanska och kinesiska rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Åtta nätter med del i dubbelrum inklusive frukost på hotell av god standard.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter och luncher, med engelsktalande guide.
  • Alla transporter enligt program.
  • Dricks till chaufför och guide i Kina.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.

Observera att det är visumkrav till Kina.
Kostnaden för visum ingår ej i resans pris.

I priset ingår ej:
Visum till Kina.

Sagt om resan

Satte oss på cyklarna och gav oss ut på stadstur, svängde förbi Tokyo Tower och tog oss ner till Sumidafloden. Bland kostymklädda japaner slog vi oss ner med vår goda bentolåda och blickade ut över en lugn park i hjärtat av metropolen Tokyo.
- András Robel, Travel Consultant

Resor du kanske också gillar