MENY

Tokyo – LIGHT

Upplev det bästa av Tokyo tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev hypermoderna, galna och härliga Tokyo tillsammans med en engelsktalande guide. Du får se olika delar av staden som både symboliserar det gamla och det nya Japan, lära dig laga sushi och smaka på den traditionella drycken sake. Du får också se vackra tempel i Kamakura, sova en natt på ett ryokan och njuta av bad i varma källor.

7 DAGAR   •   TOKYO – YAMANASHI

Höjdpunkter

 • En natt på ryokan och bad i varma källor
 • Sushikurs
 • Vackra tempel i Kamakura
 • Besök på sakebryggeri
 • Det natursköna området kring berget Fuji

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 15 nov 2019
Hemkomst 21 nov 2019
Tokyo - LIGHT Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
22 450 SEK
Avresa 15 maj 2020
Hemkomst 21 maj 2020
Tokyo - LIGHT Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
22 450 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 TOKYO

Vi ankommer till Japans huvudstad Tokyo och välkomnas av vår engelsktalande guide. Japan är mångas dröm, och kanske framförallt Tokyo. Här finns en härlig mix av gamla traditioner och tempel kombinerat med hypermoderna stadsdelar och helgalna TV-program. Robotrestauranger, kapselhotell, kanincaféer och mumincaféer är några exempel på smått tokiga upplevelser i Tokyo. För att få en överblick över denna enorma stad, åker vi upp i Tokyo Metropolitan Government office building och får en panoramavy över Tokyo. Eftersom vi inte får checka in än, åker vi till området Harajuku, populärt bland Tokyos ungdomar. Här finns mängder med färgglada klädbutiker och leksaksaffärer. Om man kommer hit under helgen är ungdomar utklädda till mangafigurer en vanlig syn. Vi fortsätter till området Shibuya, stadens shopping- och nöjescentrum. Här finns också den berömda gatukorsningen med sina många övergångsställen. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell innan vi beger oss till en lokal Izakaya (avslappnad krog) för middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag utforskar vi staden med tunnelbana. Vi besöker området Asakusa och det populära buddhisttemplet Sensoji. Nakamise, gatan som leder fram till templet är kantad av små butiker som säljer souvenirer och lokalt hantverk. Här känns det som om man förflyttats 50 år tillbaka i tiden, innan skyskrapor och högteknologiska uppfinningar. Vi får sedan lära oss att göra sushi, på en matlagningskurs. Naturligtvis avnjuter vi våra egentillagade skapelser till lunch. Vi beger oss sedan till Ameyoko, en trång marknadsgata där man hittar både kläder och mat. Efter andra världskriget var det här svarta marknaden för amerikanska varor. Vi avslutar dagen i det blinkande elektronikdistriktet Akihabara. Här kryllar det av neonskyltar i alla färger man kan tänka sig. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 YAMANASHI

Vi låter vårt stora bagage stanna kvar på hotellet i Tokyo och packar en övernattningsväska. I dag ska vi nämligen övernatta i ett ryokan och få bada i varma källor.

På vägen ut ur Tokyo besöker vi ett sakebryggeri där vi ser hur drycken tillverkas. Berget Fuji är Japans nationalsymbol och vi besöker dess informationscenter där vi får lära oss mer om berget. Vi fortsätter till parken Oishi vid sjön Kawaguchiko. Härifrån har man en magisk vy över sjön och berget Fuji, om man har tur med vädret. Vi checkar in på vårt ryokan där vi får bada i varma källor och övernatta i japanska rum med futonmadrasser och tatamigolv. Man badar män och kvinnor för sig, och helt nakna. Detta är en upplevelse man inte får missa i Japan. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5 TOKYO

Utvilade beger vi oss till staden Kamakura som ibland kallas för ”Det östra Kyoto”. Precis som i Kyoto finns här mängder med tempel och helgedomar. Vi besöker det mest kända templet Kotokuin och dess drygt 13 meter höga buddhastaty i brons. Vi besöker också det trevliga templet Hase med sin fina trädgård. Vi fortsätter mot Tokyo och på vägen stannar vi till i Yokohama där vi får tid att äta lunch. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL KVÄLL. Du kan välja att se en robotshow, som tillval. Under showen får vi se stora robotar i olika skepnader, blinkande lampor i alla färger och ganska lättklädda tjejer. Säga vad man vill, men något liknande har man inte sett.

DAG 6

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Shoppa loss eller besök någon av stadens parker. Eller varför inte ett besök på något knasigt café som till exempel ett kanincafé? Vill du maximera Tokyoupplevelsen och bo på kapselhotell så kan vi hjälpa till att ordna det.

DAG 7

Det är dags att säga adjö till Tokyo för denna gång. Vi åker ut till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

TOKYO / Sunshine City Prince HotelTOKYO / Sunshine City Prince Hotel
TOKYO / Sunshine City Prince HotelTOKYO / Sunshine City Prince Hotel

TOKYO / Sunshine City Prince Hotel

Detta omtyckta hotell ligger i Sunshine City, ett stort komplex med butiker och restauranger. Hotellet har fyra egna restauranger, tvättautomat och en dygnet runt-öppen butik. Det tar 8 minuter att promenera till tunnelbanestationen Ikebukuro.

Hotellets hemsida

YAMANASHI / Hotel Hana-IsawaYAMANASHI / Hotel Hana-Isawa
YAMANASHI / Hotel Hana-IsawaYAMANASHI / Hotel Hana-Isawa

YAMANASHI / Hotel Hana-Isawa

Detta traditionella onsenhotell/ryokan har restaurang, butik och flera bad med vatten direkt från en varma källa. De japanska rummen är inredda med tatatmimattor och japanska, låga möbler.  På rummen finns bl.a. vattenkokare och hårtork.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Tokyo tur och retur.
 • Fem nätter på centralt beläget mellanklasshotell.
 • Engelsktalande guide.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt tre måltider exklusive måltidsdryck enligt program.
 • Alla transporter i Japan.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva lite av det galna Tokyo, erbjuder vi ett spännande tillval.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige, innan avresa. Priset baseras på minst fyra deltagare.

DAG 5 Tillval kväll. Robotshow
Upplev den galna sidan av Tokyo! Under showen får vi se stora robotar i olika skepnader, blinkande lampor i alla färger och ganska lättklädda tjejer. Säga vad man vill, men något liknande har man inte sett. Showen är ungefär en timma lång och priset inkluderar transport och guide. Maten på detta ställe är inte bra, så vi rekommenderar att stanna kvar i Shinjuku efter showen och äta en sen middag, och sedan ta sig tillbaka till hotellet på egen hand.

Pris per person: 1150:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA