MENY

Asiens pärlor med Stjärnklubben och HD-passet

Upplev Kambodja och södra Vietnams allra främsta sevärdheter tillsammans med en kunnig svensktalande guide. Förutom Kambodjas huvudstad Phnom Penh besöker vi självklart landets nationalsymbol, den mäktiga ruinstaden Angkor. Resan fortsätter till Vietnam där vi upplever den myllrande storstaden Ho Chi Minh City, de fascinerande underjordiska tunnlarna vid Cu Chi samt utforskar landsbygden från cykelsadeln. Avsluta gärna resan med ett par dagar vid de härliga stränderna i Mui Ne!

9 DAGAR   •   PHNOM PENH – SIEM REAP – HO CHI MINH CITY

Höjdpunkter

 • Ruinstaden Angkor
 • Cu chi tunnlarna utanför Saigon
 • Cykeltur på landsbygden
 • Stadsrundtur i Saigon

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 1 mars 2019
Hemkomst 9 mars 2019
Asiens pärlor med Stjärnklubben och HD-passet
Fler än 5 platser kvar
22 950 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Köpenhamn. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PHNOM PENH

Vi ankommer Kambodjas huvudstad, Phnom Penh där vi hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Under den franska kolonialmakten var staden känd som Asiens pärla och den har tidigare betraktas som den allra vackraste av de franskbyggda städerna i Indokina. Trots krig och förfall har dock mycket av det gamla bevarats och restaurerats. Vi reser direkt till hotellet och checkar in och därefter äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag gör vi en stadsrundtur. Vi ser bland annat Kungliga palatset med Silverpagoden, som har ett golv täckt av 5 000 silverplattor. Vi besöker också det imponerande Nationalmuseet, som är en av Phnom Penhs arkitektoniska pärlor med sin varma röda terrakotta och vackra tak. Museet är byggt i Khmerstil av fransmännen 1917 och innehåller en av världens största samlingar av Khmerkonst. Efter lunch beger vi oss till Toul Sleng, skolan som var fängelse och tortyrcenter under Röda Khmererna. Än i dag är landet starkt påverkat av det som skedde under Pol Pots terrorvälde. Vi hinner även med ett besök på en lokal marknad. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 SIEM REAP

Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för att ta flyget till Siem Reap. Efter ankomst åker till hotellet och checkar in, innan vi fortsätter med att göra en båttur på Sydostasiens största insjö, Tonle Sap, där vi bland annat besöker en flytande fiskeby med både skola och polisstation. Sjön Tonle Sap är mycket viktig för Kambodja eftersom den ger fisk och bevattning till närmare hälften av befolkningen. På kvällen återvänder vi till hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 5

I dag gör vi en heldagsutflykt till ruinstaden Angkor, landets andliga och kulturella hjärta mitt i Kambodjas djungel. Angkor består av över hundra tempel, varav det heligaste är mästerverket Angkor Wat, Kambodjas nationalsymbol. Det stora tempelkomplexet från 1300-talet är tillägnat hinduismens gud Vishnu och är lika stort som Förbjudna staden i Peking.

Vi besöker även områdets centrum Angkor Thom och Tha Phrom, ett av Angkors vackraste tempel med närmare 300 olika statyer, pelare och torn som med tiden har lindats in i djungelns väldiga trädrötter. Från Phnom Bakheng Hills ser vi den vackra solnedgången innan vi åker tillbaka till Siem Reap och vårt hotell. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang samtidigt som vi ges tillfälle att se en traditionell dansshow. Lunch och middag ingår.

DAG 6 HO CHI MINH CITY

Vi tar flyget till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är kanske mer känd som Saigon och än i dag föredrar många vietnameser att använda sig av det gamla namnet. På väg från flygplatsen gör vi en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade som skyddsrum under Vietnamkriget. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell innan det är dags för en vietnamesisk middag. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

I dag beger vi oss ut på landsbygden en bit utanför Saigon där vi från cykelsadeln utforskar lokalbefolkningens vardag. Vi får besöka små byar och samhällen och har vi tur kan vi hjälpa till med skörden av de olika grödorna. Efter lunch gör vi en båttur på bifloden Ba Lai och njuter av brisen ombord. Vi stannar och besöker en lokal tillverkare av kokosnötsgodis, där provsmakning självklart ingår. Därefter åker vi tillbaka till vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Vi bekantar oss ytterligare med Saigon när vi ser några av de största sevärdheterna som Notre Dame-katedralen, Postkontoret, Stadshuset och Ngoc Hoang-pagoden. Vi besöker också Ben Thanh-marknaden innan vi avnjuter en gemensam avskedslunch. Eftermiddagen är fri för att på egen hand upptäcka Saigon. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Tidig morgon beger vi oss till flygplatsen för hemresa. Vi ankommer Kastrup samma dag. Är du inte redo för hemfärd riktigt än? Varför inte passa på att njuta av några dagar vid stranden i mysiga Mui Ne? Läs mer om vårt tillvalspaket nedan.

 

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Phnom Penh och hem från Ho Chi Minh City.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av bra mellanklass. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide (gäller ej dagarna i Mui Ne).
 • Entréavgifter till samtliga sevärdheter nämnda i programmet.
 • Frukost alla dagar samt måltider enligt program exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter i programmet.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

I priset ingår ej:
• Visum till Kambodja (f n USD 30)
• Dricks till guider och chaufförer

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 2 250 SEK
Avbeställningsskydd: 450 kr per person.
(bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2 500 kr
per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)
Europeiska ERV Reseförsäkring: 450 kr per person (komplettering till hemförsäkringen 7 dagar). (alternativt 610 kr inklusive förlängning till Mui Ne)

Tillvalspaket

Varför inte förlänga din resa och passa på att njuta av några dagar vid stranden i mysiga Mui Ne? Observera att tillvalet gäller i mån av plats och att detta bör bokas i samband med grundprogrammet.Tillvalet är baserat på minst 10 deltagare.

Program tillvalspaket Mui Ne:

DAG 9
För dig som väljer vårt tillvalspaket så går bussen, tillsammans med vår engelsktalande guide från Saigon till Mui Ne. Mitt på dagen ankommer vi vårt hotell och checkar in. Här kan vi njuta av sol och salta bad och det finns också aktiviteter för den som inte bara vill ligga stilla. Kitesurfing och utflykter till de röda sanddynorna kan lätt bokas på plats. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10-11
Fri dag för sol och bad. Endast frukost ingår.

DAG 12
Efter en lugn förmiddag åker vi tillbaka till Saigon och flygplatsen för hemresa. Flyget avgår på kvällen och ankommer Kastrup nästa dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13
Hemkomst.

Pris per person: 2 950:- (enkelrumstillägg 1 700:-)

BOKA RESA