MENY

Vietnam & Kambodja – LIGHT

Upplev det bästa av Vietnam och Kambodja tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter kombinerat med lata dagar på stranden i Sihanoukville. Vi inleder vår resa med cykelriksha i Ho Chi Minh City och båttur i Mekongdeltat innan vi fortsätter till Kambodja och den fascinerande och mäktiga ruinstaden Angkor. Vi njuter av sol och bad vid Sihanoukville som har några av Kambodjas finaste stränder, innan vi avslutar i Phnom Penh. Du får uppleva storslagna sevärdheter tillsammans med en engelsktalande guide samtidigt som du har gott om tid för egna upptäckter.

13 DAGAR   •   HO CHI MINH CITY – SIEM REAP – SIHANOUKVILLE – PHNOM PENH

Höjdpunkter

 • Cykelrikshatur i Ho Chi Minh City
 • Båttur i Mekongdeltat
 • Ruinstaden Angkor i Kambodja
 • Flytande byar på sjön Tonle Sap
 • Sol, bad och avkoppling i Sihanoukville

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 28 dec 2018
Hemkomst 9 jan 2019
Vietnam & Kambodja - LIGHT Qatar Airways från Köpenhamn
Fullbokat. Kontakta oss.
25 450 SEK
BOKA 

Nyårsresa!

Avresa 28 dec 2018
Hemkomst 9 jan 2019
Vietnam & Kambodja - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Fullbokat. Kontakta oss.
25 950 SEK
BOKA 

Nyårsresa!

Avresa 4 mars 2019
Hemkomst 16 mars 2019
Vietnam & Kambodja - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Endast 5 platser kvar
23 250 SEK
BOKA 
Avresa 4 mars 2019
Hemkomst 16 mars 2019
Vietnam & Kambodja - LIGHT Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
23 250 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HO CHI MINH CITY

Vi ankommer Ho Chi Minh City och hälsas välkomna av vår engelsktalande guide som kommer att vara med oss under dessa dagar i Vietnam. Vi äter en gemensam välkomstmiddag på hotellet. Efter middagen bekantar vi oss med staden genom att ta en kvällstur med cykelriksha och se några av de största sevärdheterna som Notre Dame-katedralen, Postkontoret, Stadshuset och Ngoc Hoang-pagoden. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag gör vi en båttur i det bördiga Mekongdeltat, som består av kanaler som kantas av små byar och fruktodlingar. Vi besöker bland annat den flytande marknaden i Cai Be och får en inblick i hur lokalbefolkningen bor och lever vid floden. Tillbaka i Ho Chi Minh City är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Programfri dag för egna upptäckter. Kanske besöker du en av marknaderna eller något av stadens varuhus. Det finns många fina områden att promenera i och flera intressanta muséer. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 SIEM REAP

På förmiddagen gör vi en spännande utflykt utanför staden till de berömda underjordiska Cu Chi-tunnlarna. De över 20 mil långa smala tunnlarna i flera våningsplan var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och de fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. På vägen stannar vi och får se hur man tillverkar rispapper. Vi äter lunch tillsammans och därefter tar vi farväl av vår vietnamesiska guide och flyger till Siem Reap i Kambodja, där vi välkomnas av vår engelsktalande kambodjanska guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning. Lunch och middag ingår.

DAG 6

I dag gör vi en heldagsutflykt till ruinstaden Angkor, landets andliga och kulturella hjärta mitt i Kambodjas djungel. Angkor består av över hundra tempel, varav det heligaste är mästerverket Angkor Wat, Kambodjas nationalsymbol. Det stora tempelkomplexet från 1300-talet är tillägnat hinduismens gud Vishnu och är lika stort som Förbjudna staden i Peking. Vi besöker även områdets centrum Angkor Thom och Tha Phrom, ett av Angkors vackraste tempel med närmare 300 olika statyer, pelare och torn som med tiden har lindats in i djungelns väldiga trädrötter.

Från Phnom Bakheng Hills ser vi den vackra solnedgången innan vi åker tillbaka till Siem Reap och vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

Efter frukost gör vi en båttur på Sydostasiens största insjö, Tonle Sap, där vi besöker en flytande fiskeby med både skola och polisstation. Sjön Tonle Sap är mycket viktig för Kambodja eftersom den ger fisk och bevattning till närmare hälften av befolkningen. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 SIHANOUKVILLE

I dag flyger vi till badorten Sihanoukville för några härliga dagars sol och bad. Sihanoukville har några av landets finaste stränder och här kan man koppla av med en god bok och njuta av det blå havet. Föredrar man att aktivera sig rekommenderar vi en snorkeltur eller en båtutflykt till någon av öarna längs kusten. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11 PHNOM PENH

Vi lämnar Sihanoukville och reser med buss till Kambodjas huvudstad Phnom Penh vid Mekongfloden (ca 20 mil). Under den franska kolonialmakten var staden känd som Asiens pärla och den har tidigare betraktas som den allra vackraste av de franskbyggda städerna i Indokina. Trots krig och förfall har dock mycket av det gamla bevarats och restaurerats. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur. Vi ser bland annat det Kungliga palatset med Silverpagoden, som har ett golv täckt av 5000 silverplattor. Vi besöker också det imponerande Nationalmuseet, som är en av Phnom Penhs arkitektoniska pärlor med sin varma röda terrakotta och vackra tak. Museet är byggt i Khmerstil av fransmännen 1917 och innehåller en av världens största samlingar av khmerkonst. Vi avslutar dagen med en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 12

Efter en lugn förmiddag är det dags att säga farväl. Vi tar flyget tillbaka till Sverige.

DAG 13

Ankomst Sverige.

Hotell

PHNOM PENH / Cardamom HotelPHNOM PENH / Cardamom Hotel
PHNOM PENH / Cardamom HotelPHNOM PENH / Cardamom Hotel

PHNOM PENH / Cardamom Hotel

3-stjärniga Cardamom Hotel byggdes 2010 och ligger i centrala Phnom Penh med gångavstånd till de flesta sevärdheterna. Cardamom Hotel erbjuder ett hundratal rum inredda i traditionell stil, en trevlig restaurang och en lobbybar.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby Hotel
SAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby Hotel

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby Hotel

Asian Ruby Hotel ligger i hjärtat av Ho Chi Minh City, nära Vincom Center Shoppingcenter, Operahuset och Notre Dame-basilikan. På hotellet finns ett 70-tal rum, café, bar, gym och en restaurang som serverar både vietnamesiska och europeiska rätter.

Hotellets hemsida

SIEM REAP / Lucky Angkor HotelSIEM REAP / Lucky Angkor Hotel
SIEM REAP / Lucky Angkor HotelSIEM REAP / Lucky Angkor Hotel

SIEM REAP / Lucky Angkor Hotel

4-stjärniga Lucky Angkor Hotel ligger endast 20 minuters resa från Angkor Wat. Hotellets rum är vackert inredda i khmerisk stil. På hotellet finns en härlig utomhuspool och en restaurang som serverar både asiatiska och västerländska rätter.

Hotellets hemsida

SIHANOUKVILLE / Independence HotelSIHANOUKVILLE / Independence Hotel
SIHANOUKVILLE / Independence HotelSIHANOUKVILLE / Independence Hotel

SIHANOUKVILLE / Independence Hotel

4-stjärniga Independence Hotel är lugnt beläget vid en privat strand i Sihanoukville, omgiven av en tropisk trädgård. Hotellets fräscha rum har utsikt mot antingen havet eller trädgården. Förutom den privata stranden finns här också en utomhuspool, loungebar, restaurang och ett spa med massage.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Ho Chi Minh City och hem från Phnom Penh.
 • Tio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande lokala guider i Vietnam och Kambodja.
 • Entréavgifter till samtliga sevärdheter nämnda i programmet.
 • Frukost alla dagar samt sju måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter i programmet.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Observera att det är visumkrav till Kambodja.
Kostnad för visum ingår inte i resans pris.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Visum till Kambodja.
Dricks till chaufförer och guider.

Sagt om resan

Bra resa med trevligt utflyktsprogram och mycket kunniga och engagerade guider.
- Bo Zander, Stockholm, Resenär
Mycket trevligt upplägg på resan med besök i stora städer, vackert landskap och spännande miljöer. Bra intressant guidning.
- Karin Minnhagen, Resenär
Mycket bra resa för den som inte enbart vill sola och bada. Smidiga transporter mellan städer och sevärdheter, guider pratar engelska med brytning, men går bra att förstå. Mycket kunniga och måna om gruppen. Många sevärdheter och sköna bad-och soldagar i kombination.
- Yvonne Nordlöf, Resenär
Vietnam & Kambodja - LIGHT. Fantastik resa som gav oss det mesta både kultur såväl som shopping och avkoppling. Väl ordnat och inspirerande.
- Susanne&Urban, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA