MENY

Familjeresa till Peking

På vår familjeresa till Peking får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Sol- och badsemester i all ära, men att med barn eller barnbarn få se Pekings alla sevärdheter och tillsammans uppleva en ny kultur blir ett minne för livet. Vi får ta del av fantastisk shopping och god kinesisk mat, lära oss att göra en kinesisk drake, prova på traditionella kinesiska sporter och åka rodel vid Kinesiska muren. Resan går i ett lugnare tempo som ger möjlighet att njuta av hotellets pool och egna upptäcktsfärder. Du kan också boka spännande tillvalsaktiviteter om du önskar.

8 DAGAR   •   PEKING

Höjdpunkter

 • Åka linbana och rodel vid Kinesiska muren
 • Åka cykelriksha bland hutongerna
 • Hotell med inomhuspool
 • Prova på traditionella kinesiska sporter
 • Kinesisk matlagningskurs
 • Svensktalande guide

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 27 okt 2019
Hemkomst 3 nov 2019
Familjeresa till Peking från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
15 950 SEK

Höstlovsresa!

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar på Pekings flygplats och välkomnas av vår svensktalande guide. Då vi inte får checka in på en gång åker vi direkt till Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Vår guide berättar om livet som kejsare och förklarar bland annat varför det här finns en båt helt gjord i marmor som inte kan flyta. Palatset ligger i en vacker park med sjöar och vackra stenbroar. Vi åker sedan till vårt hotell för incheckning. Vi får möjlighet att vila för den som vill, eller kanske ta ett bad i hotellets härliga inomhuspool. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Idag besöker vi Pekings gamla stadsdelar, hutongerna. Vi åker cykelriksha i de smala gränderna och får se vardagslivet omkring oss. Drakflygning är mycket populärt och överallt ser man drakar flyga ovanför träden i stadens parker. Idag får vi lära oss att själva tillverka en kinesisk drake. Hemma hos en kinesisk familj serveras vi en traditionell lunch, och får samtidigt se hur man bor och lever i den här delen av världen. Eftermiddagen är programfri. På kvällen ser vi en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow. Lunch och middag ingår.

DAG 4

I dag besöker vi en av världens mest berömda sevärdheter, den Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en mycket vacker del av muren som ligger cirka nio mil utanför Peking. Vi åker linbana upp till muren och belönas med en fantastisk utsikt. För de som vill kan man åka rodel ner, något som både barn och vuxna brukar uppskatta. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök på en av stadens nattmarknader. Där finns rader med stånd som säljer spännande mat och snacks som t.ex. friterade skorpioner och wokade skalbaggar. Något att imponera på kompisarna med när man kommer hem!

DAG 5

Efter frukost beger vi oss till parken vid Himmelens Tempel för att uppleva den speciella morgongymnastiken.

Här råder ett härligt folkliv där det utförs taichi, dans och olika traditionella kinesiska sporter som t.ex. fjäderboll. Den här dagen kommer säkert att bli en av de mest minnesvärda, särskilt för barnen, som får möjlighet att prova när vi får en lektion i de kinesiska traditionella sporterna på plats. Vi promenerar bort till Himmelens tempel som med sitt glänsande blåglaserade tak anses vara en av Kinas vackraste byggnader. Efter en härlig förmiddag sätter vi oss i parken och äter en picknick-lunch tillsammans. Här sitter pensionärerna och spelar kort och det kinesiska brädspelet Mahjong. Säkert får vi en del glad uppmärksamhet från omgivningen. Mätta och belåtna beger vi oss till en av de större shoppingmarknaderna i staden. Här kan man handla det mesta, för en liten peng. Men det gäller att pruta! Lunch ingår, middag på egen hand.
TILLVAL: För de som önskar finns möjlighet att boka en Kung fu-show på kvällen. Den stämningsfulla föreställningen spelas av pojkar i olika åldrar.

DAG 6

Programfri förmiddag. Vill man skämma bort sig kan man prova välgörande kinesisk massage eller pedikyr. På eftermiddagen bjuds vi på en inspirerande introduktion till kinesisk matlagning när vi beger oss till fantastiska The Hutongs där vi får lära oss laga jiaozi, dumplings. Självklart äter vi vår egen tillagade mat till middag. Lunch på egen hand, middag ingår.
TILLVAL förmiddag: Vi besöker Kinas vetenskap- och teknologimuseum. Upplev Kinas motsvarighet till Tom Tits, med mängder av roliga uppfinningar. Besöket avslutas med en lunch på en lokal restaurang.

DAG 7

Programfri dag för egna upptäckter. Vår guide kommer gärna med förslag. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag med Kinas mest berömda maträtt - Pekingankan. Lunch på egen hand, middag ingår.
TILLVAL: Gör ett fascinerande besök i den berömda Förbjudna staden, tillsammans med er guide. I besöket ingår också en promenad över det storslagna Himmelska Fridens torg.

DAG 8

Med många minnesvärda upplevelser i bagaget, är det dags att säga farväl till Peking för denna gång. Flyg tillbaka till Sverige, ankomst samma dag.

Hotell

PEKING / Jianguo HotelPEKING / Jianguo Hotel
PEKING / Jianguo HotelPEKING / Jianguo Hotel

PEKING / Jianguo Hotel

Detta mycket populära 4-stjärniga hotell är centralt beläget i Chaoyang-distriktet med den populära Sidenmarknaden endast ett stenkast bort. Hotellet har trevligt inredda rum i neutrala färger, en vacker trädgård, gym samt flera restauranger och barer.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking tur och retur.
 • Sex nätter med del i dubbelrum på förstaklasshotell med inomhuspool. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och åtta måltider inkl. måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Barn får rabatt, men varierar med flygbolag.

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer i Peking erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 5. Kung fu-show
Se en spännande Kung fu-show. Detta är en föreställning som spelas av barn och ungdomar i olika åldrar och brukar vara mycket uppskattad bland både vuxna och barn.

Pris per person: ca 350:-

DAG 6. Kinas vetenskap- och teknologimuseum
Upplev Kinas version av Tom Tits. Detta vetenskap-och teknologimuseum brukar verkligen uppskattas av barnen. Här finns ofta även många kinesiska barn och familjer vilket är intressant i sig. Vår guide tar oss med dit på morgonen och vi avslutar besöket med en lunch på en lokal restaurang.

Pris per person: ca 450:-

DAG 7. Förbjudna staden och Himmelska fridens torg
Man kan inte besöka Peking utan att ha promenerat i den Förbjudna staden. Upplev världens största kejsarpalats samt det storslagna Himmelska fridens torg tillsammans med er svensktalande guide.

Pris per person: ca 400:-

Sagt om resan

Jag hade skyhöga förväntningar inför vår vandring på kinesiska muren. De infriades med råge. Naturupplevelsen var den största överraskningen, med muren slingrandes över grönskande berg så långt ögat når. Rodeln var en riktig höjdare, en overklig känsla, jag skrattade hela vägen ner.
- ,
Intensiv resa för dig som vill uppleva mycket på kort tid!
- Kristian Svalin, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA