MENY

Kejserliga Kina

På vår resa till Peking och Xian får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Upplev de spännande kontrasterna mellan det historiska Kina och en av Asiens mest moderna huvudstäder. Du får besöka två av världens mest berömda sevärdheter, Kinesiska muren och den otroliga Terrakottaarmén, tillsammans med en svensktalande guide. Men du får också uppleva ett modernt land med futuristisk arkitektur, nyfikna människor, härliga restauranger med mat från världens alla hörn och inte minst, fantastisk shopping.

10 DAGAR   •   PEKING – XIAN

Höjdpunkter

 • Cykelriksha och familjebesök i hutongerna
 • Kinesiska muren vid Mutianyu
 • Tågresa mellan Peking och Xian
 • Sång- och dansföreställning
 • Den fantastiska Terrakottaarmén
 • Promenad på stadsmuren i Xian
 • Akrobatikshow

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 27 okt 2019
Hemkomst 5 nov 2019
Kejserliga Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
17 450 SEK

Peking-Xian

Avresa 22 mars 2020
Hemkomst 31 mars 2020
Kejserliga Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
16 950 SEK

Peking-Xian

Avresa 7 apr 2020
Hemkomst 16 apr 2020
Kejserliga Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
17 450 SEK

Peking-Xian

Avresa 19 maj 2020
Hemkomst 28 maj 2020
Kejserliga Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
17 450 SEK

Peking-Xian

Avresa 23 aug 2020
Hemkomst 1 sep 2020
Kejserliga Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
16 950 SEK

Peking-Xian

Avresa 16 okt 2020
Hemkomst 25 okt 2020
Kejserliga Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
17 450 SEK

Peking-Xian

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Peking och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Eftersom vi inte kan checka in på en gång besöker vi Himmelens tempel, Kinas kanske vackraste byggnad. Templet ligger mitt i en mycket vacker och grönskande park. Vi installerar oss sedan på vårt hotell där vi får tid att vila en stund innan kvällens välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi åker cykelriksha bland stadens gamla gränder, hutongerna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden. Vi passerar bland annat den fina gatan Liulichang med sina många tehus och konstbutiker. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj. Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Vi promenerar över det enorma torget, korsar Långa fridens aveny och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Innanför palatsets tio meter höga murar levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, ända fram till 1911. Kina är världsledande på sidentillverkning och i en sidenaffär får vi en fin introduktion till hur framställningen går till. Lunch och middag ingår.

DAG 4

I dag får vi vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

På morgonen tar vi oss till en park för att uppleva den traditionella morgongymnastiken. Här ser vi Pekings pensionärer, dansa och träna för att hålla sig i form. Strax norr om Peking ligger Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Intill Kunmingsjöns strand promenerar vi i den över 700 meter Långa gången, som är dekorerad med över tusen vackra målningar. Vi passerar också Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Kina är världens största producent av sötvattenspärlor. Vi besöker därför en pärlaffär med vackra pärlor i alla färger, former och storlekar.

Efter kvällens middag får vi ta del av en fartfylld akrobatikshow. Hjärtat-i-halsgropen-upplevelse garanteras. Lunch och middag ingår.

DAG 6 XIAN

Ett expresståg tar oss till Xian, som var Kinas huvudstad under mer än 1 000 år. Det var även härifrån den mytomspunna Sidenvägen startade. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Vi rekommenderar en promenad i de muslimska kvarteren. Här finns spännande gatumat och charmiga marknader.

DAG 7

I dag får vi se ett av världens märkligaste arkeologiska fynd: Den förste kejsarens underjordiska armé av terrakotta. Kejsaren var bara 13 år gammal när han på 200-talet f. Kr lät bygga mausoleet med de över 8 000 lerfigurerna, föreställande hans elitgarde med officerare och soldater, bågskyttar och fotfolk. Vi ser en film om arméns tillkomst och tittar sedan på de fascinerande figurerna. Vi besöker en mattbutik där det finns möjlighet att köpa handknutna silkesmattor. Lunch och middag ingår.

DAG 8 PEKING

Vi börjar dagen med att besöka den Stora Vildgåspagoden, som är en av de mest kända buddhistiska pagoderna i Kina. Sedan gör vi ett besök på en lokal matmarknad, följt av lunch. Vi avslutar vårt besök i Xian genom att gå en promenad uppe på den 12 meter höga stadsmuren. Flyget tar oss tillbaka till Peking. På kvällen dukas det upp till avskedsmiddag och på menyn står den läckra Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Sista dagen i Peking är programfri. Om väskorna känns för tomma finns det mycket prisvärt att handla. Om du gillar lokal shopping i mysiga kvarter, kan vi rekommendera gatan Nanluoguxiang belägen i ett hutongområde. Om du gillar modern konst är konstområdet 798 ett måste. Här finns även många caféer och butiker. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Då är det dags att säga farväl till Kina för denna gång. Flyg tillbaka till Sverige, ankomst samma dag.

Hotell

PEKING / Penta HotelPEKING / Penta Hotel
PEKING / Penta HotelPEKING / Penta Hotel

PEKING / Penta Hotel

Penta Hotel är ett mysigt hotell som kombinerat imperialistisk arkitektur med moderna faciliteter. Hotellet har ett bra, centralt läge nära tunnelbanan och ligger i samma byggnad som en shoppinggalleria. Hotellets 307 rum är utrustade med bl.a. minibar, TV, luftkonditionering och Wi-Fi. Faciliteter som erbjuds är bl.a. gym, bastu, bar, restauranger och biljardrum.

Hotellets hemsida

XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel
XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

XIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

Detta mycket trevliga, fyrstjärniga hotell har ca 470 rum designade i en kombination av klassisk och modern stil. Det ligger centralt nära den gamla stadsmuren och erbjuder flera restauranger, en bar, inomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking tur och retur.
 • Åtta nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och tolv måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Sagt om resan

Kina är en ständig cirkus av upplevelser, så mycket av vardagslivet upplevs ute på gatan och att bara gå runt i gränderna och marknaderna bjuder mig på så heltokiga upplevelser att jag aldrig tröttnar.
- Ingrid Booz Morejohn, guide och författare.
Resan var mycket väl organiserad, vi fick verkligen uppleva mycket på denna korta tid. Guiden Helena var mycket duktig, påläst på både kinesisk och svensk historia och hon var mycket duktig på svenska språket. Vi var imponerande av hennes ordkunskap och uttal!
- Karl-Olof o Aiwa Olsson & Sverre o Margareta Högström, Resenär
Tack Mari på Lotus Travel för allt extra du fixade åt oss då vi gjorde avsteg från ordinarie resa. Allt fungerade perfekt och hela resan är ett minne för livet. Jätteduktiga guider tog väl hand om oss.
- Kerstin Björkman, Resenär
Resan var över våra förväntningar, hela upplägget var av hög kvalité, bra service, guiden var mycket serviceinriktad och kunnig. En resa som vi gärna rekommenderar till andra.
- Sture Johansson, Resenär
En mycket prisvärd resa med massor av upplevelser och god mat som ingick i priset. Vi är mycket nöjda och tycker Lotus har organiserat alltihop jättebra. Åker gärna med Lotus igen.
- Gunilla Lee, Resenär
Direkt upp på min topplista över resor. Fantastiskt och mycket heltäckande. Verkligen svårt att hitta något att klaga på!
- Irene Romell, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA