MENY

Kinas guldkorn

På vår resa till tre av Kinas främsta städer, Peking, Xian och Shanghai, får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en resa med femstjärnigt boende, spännande mat, bekväma transporter och tre av Kinas mest berömda städer, Peking, Xian och Shanghai. I Peking får vi vandra på världens största byggnadsverk, Kinesiska muren. Ett expresståg tar oss till Xian där vi äter dumplings och ser den fantastiska underjordiska armén av terrakotta. Resan avslutas med futuristiska skyskrapor och vackra koloniala byggnader i Kinas största stad, Shanghai.

10 DAGAR   •   PEKING – XIAN – SHANGHAI

Höjdpunkter

 • Femstjärniga hotell
 • Kinesiska muren vid Mutianyu
 • Tåg mellan Peking och Xian
 • Terrakottaarmén
 • Sång-och dansföreställning
 • Maglevtåget i Shanghai
 • Akrobatikshow

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 10 apr 2020
Hemkomst 19 apr 2020
Kinas Guldkorn Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
23 950 SEK

5-stjärniga hotell! Peking-Xian-Shanghai

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Peking, Kinas huvudstad, och välkomnas av vår svensktalande guide. Kinas huvudstad är över 3 000 år gammal och har en mycket intressant historia. Så det är kanske inte konstigt att det finns så många fantastiska världsarv att besöka. Men Peking är också en modern stad, med innovativa skyskrapor, exklusiva gallerior och trendiga restauranger. Här växer konstnärskollektiv upp i gamla industriområden och hutongkvarter förvandlas till hippa områden med caféer och lokala designbutiker. Det dessa kontraster som gör staden så speciell och intressant. Då vi inte får checka in på hotellet på en gång, besöker vi Sommarpalatset. Palatset ligger vackert beläget vid Kunmingsjöns strand, omgivet av en stor park. Vi åker till vårt centralt belägna hotell för incheckning och vila. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Efter en god frukost beger vi oss till parken som omgärdar Himmelens tempel. Här kan vi se hur Pekings pensionärer dansar och tränar för att hålla sig i form. Bli inte förvånad om du ser att det dansas foxtrot eller vals. Kina är världsledande på att tillverka siden och i en sidenfabrik kan vi se hur framställningen går till. Vi tar en promenad över det magnifika Himmelska fridens torg och fortsätter in i Förbjudna staden, världens största kejsarpalats. Här levde de kinesiska kejsarna ända fram till så sent som år 1911 då kejsardömet störtades. På kvällen provsmakar vi den delikata Pekingankan till middag. Lunch och middag ingår.

DAG 4

I dag reser vi över 2 000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna. Den ligger vid bergen ca nio mil norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

Programfri dag i Peking. Lunch och middag på egen hand. Passa på att shoppa allt du inte visste att du behövde. Det trendiga hutongområdet Nanluoguxiang har många trevliga restauranger och lokala designbutiker. Är du intresserad av modern konst är konstområdet 798 ett måste. Eller varför inte ta en cykelrikshatur i hutongerna. Är du intresserad av att se en Pekingoperaföreställning kan guiden hjälpa till att ordna det.
TILLVAL förmiddag: Vi åker tunnelbana till Houhai och hutongerna runtomkring. Här får vi provsmaka olika typer av kinesisk gatumat samt se hur invånarna lever, bortom skyskrapor och trender.

DAG 6 XIAN

Vi lämnar Peking och tar expresståget till Xian, Kinas forna huvudstad. Här började Sidenvägen och vi ser några av handelsvarorna när vi besöker en lokal marknad samt ser handknuta silkesmattor i en mattbutik. Till middag njuter vi av den kinesiska specialiteten dumplings och ser en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 7

I dag ser vi äntligen den mytomspunna Terrakottaarmén. Den ca 8 000 man starka armén, föreställer kejsarens elitgarde med officerare, soldater och bågskyttar. Det är en mäktig känsla att se dessa ca 2 200 år gamla figurer, alla med individuellt utseende. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Vi rekommenderar en promenad på den nästan 14 kilometer långa stadsmuren som omgärdar den gamla stadsdelen.

DAG 8 SHANGHAI

Vi flyger till Shanghai, Kinas största stad. Vi kliver direkt på Maglevtåget, som avverkar de tre milen mellan flygplatsen och staden på bara några minuter. Vi tar en promenad i gamla stan och besöker Yu-trädgården. Med sina slingrande stigar, vackra paviljonger och guldfiskdammar anses den vara en av de finaste trädgårdarna i Kina. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. Dessa områden kallades koncessioner. Vi tar en promenad i mysiga Tianzifang i franska koncessionen. I de slingrande gränderna finns mängder med trendiga restauranger och lokala designbutiker. Shanghai är berömt för sin fina akrobatik och efter kvällens middag ser vi Kinas kanske bästa akrobatikshow. Hjärtat-i-halsgropen-upplevelse garanteras. Lunch och middag ingår.

DAG 9

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Det finns mycket att se och göra i Shanghai. Är du intresserad av modern konst är ett besök på M50 ett måste. Strosa längs med the Bund och upplev det intressanta folklivet och kanske avsluta med live jazz på anrika Peace Hotel. Vill du avsluta i stil finns det mängder med häftiga takbarer att välja mellan, exempelvis Cloud 9 i Grand Hyatt Shanghai eller Flair på Ritz Carlton Pudong. Förläng gärna resan med extra dagar i Shanghai.
TILLVAL förmiddag: Lär dig laga läcker kinesisk mat tillsammans med en kock. På menyn står dumplings och vårrullar.

DAG 10

Då var det dags att säga adjö till Kina för denna gången. Med nya minnen och kanske en något tyngre resväska tar vi flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Hotell

PEKING / New Otani Changfugong HotelPEKING / New Otani Changfugong Hotel
PEKING / New Otani Changfugong HotelPEKING / New Otani Changfugong Hotel

PEKING / New Otani Changfugong Hotel

Femstjärnigt hotell med perfekt läge på promenadavstånd från Centralstationen och Sidenmarknaden i Peking. Hotellets 500 ljusa, välplanerade och luftkonditionerade dubbelrum är av hög standard med stilfull inredning. På New Otani Changfugong Hotel erbjuds många faciliteter såsom restauranger, bar, butiker, skönhetscenter samt gym, massage, bastu, badminton och bordtennis.

Hotellets hemsida

SHANGHAI / Jin Jiang HotelSHANGHAI / Jin Jiang Hotel
SHANGHAI / Jin Jiang HotelSHANGHAI / Jin Jiang Hotel

SHANGHAI / Jin Jiang Hotel

Anrikt vackert hotell med perfekt läge i de franska kolonialkvarteren; French Consession. Modernt inredda och rymliga hotellrum med alla bekvämligheter. Hotellet erbjuder flera restauranger samt fullt utrustat gym, inomhuspool och bastu.

Hotellets hemsida

XIAN / Grand Noble HotelXIAN / Grand Noble Hotel
XIAN / Grand Noble HotelXIAN / Grand Noble Hotel

XIAN / Grand Noble Hotel

Grand Noble Hotel ligger centralt nära till Xians affärs-, shopping-, och kulturliv. På hotellet finns flera restauranger och barer, gym, massage och skönhetssalong. De drygt 400 rummen är smakfullt inredda i varma toner.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking och hem från Shanghai.
 • Åtta nätter med del i dubbelrum på femstjärniga lokala hotell.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och tio måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.
 • Karta.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 5. Hutongerna i Peking, förmiddag
Vi åker tunnelbana till Houhai och hutongerna runtomkring. Här får vi provsmaka olika typer av kinesisk gatumat samt se hur invånarna lever, bortom skyskrapor och trender.

Pris per person: ca 250:-

DAG 9. Matlagningskurs, förmiddag
Lär dig laga läcker kinesisk mat tillsammans med en kock. På menyn står dumplings och vårrullar.

Pris per person: ca 680:-

Sagt om resan

Ett balanserat och mycket intressant program som mycket väl lever upp till rubriken Kinas guldkorn. Allt under ledning av guiden Hemming Chang som var ett under av energi, kunskap, humor och omtanke! Vi ger högsta betyg åt detta researrangemang som därmed varmt rekommenderas!
- Agneta Bredberg och Malcolm Lilliehöök, Resenär
Vi fick några oförglömliga minnen av både terrakottaarmén, kinesiska muren, himmelska fridens torg och mycket annat. Vi hade turen att få den mest pålästa, charmiga, ödmjuka och humoristiska guide man kan tänka sig - Hans! Han verkligen förgyllde vår resa och tog hand om oss på bästa tänkbara sätt. Bättre guide kan man inte få - han är ett riktigt ”guldkorn”!
- Eva Gille, Maritha Jonsén, Kajsa Petterson och Margareta Bademo, Resenär
En av de absolut bästa resorna vi gjort med guide. Att han pratade svenska så man förstod allt. Toppenhotell. Vi kan inte komma på något negativt att säga.
- Camilla Tommy och Mona-Lisa, Resenär
Kinas guldkorn- kan rekommenderas till ovana och vana resenärer då guidens kunskaper ger resan en djupare insyn i Kinas historia.
- Kajsa, Uppsala, Resenär
Bra avvägt med fritid och aktiviteter. Underbar guide Helena - påläst, charmig, kunnig. Allt klaffade så bra. Mycket fina hotell, särskilt i Beijing.
- Karin Helander, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA