MENY

Kinas höjdpunkter

På vår resa till Kina får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en fantastisk resa till Kina och upplev landets mest berömda sevärdheter. Vi får vandra på den kinesiska muren, beskåda den fantastiska Terrakottaarmén och ta en båttur på Lifloden, omringad av sockertoppsberg och vacker natur. Du får också uppleva Kinas två viktigaste metropoler, Peking och Shanghai. Denna resa liknar Stora Kina, men har något mindre program och mer valmöjligheter.

15 DAGAR   •   PEKING – XIAN – GUILIN – YANGSHUO – SHANGHAI

Höjdpunkter

 • Kinesiska muren vid Mutianyu
 • Hembesök hos Lotus Travels medarbetare i Peking
 • Terrakottaarmén i Xian
 • Kryssning på Lifloden
 • Storstadspuls i Shanghai
 • Spännande tillval som cykelriksha, matlagningskurs och utflykt till vattenstaden Tongli

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 15 nov 2019
Hemkomst 29 nov 2019
Kinas höjdpunkter från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
24 450 SEK
Avresa 20 feb 2020
Hemkomst 5 mars 2020
Kinas höjdpunkter från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
24 450 SEK
Avresa 26 okt 2020
Hemkomst 9 nov 2020
Kinas höjdpunkter från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
25 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Peking och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. På vägen till Peking besöker vi Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Palatset ligger vackert beläget i en lummig park, intill Kunmingsjön. Vi promenerar i den över 700 meter Långa gången, med sina vackra takmålningar. Vi checkar in på hotellet för lite vila innan vi på kvällen träffas för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag får vi besöka Kinas mest berömda byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de allra vackraste delarna av muren, belägen ca nio mil utanför Peking. Färden dit går genom små byar och vacker landsbygd, ett trevligt sätt att se mer av livet utanför storstäderna. Muren är högt belägen så vi åker linbana upp. Att se och vandra på muren som slingrar sig fram på bergsryggarna så långt ögat når, är en upplevelse som man kommer att minnas för resten av livet. När vi kommer tillbaka till huvudstaden är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.
TILLVAL: Tillbaka i Peking gör vi en cykelrikshatur bland Pekings gränder, hutongerna. Här ser vi hur Pekingborna lever, bortom skyskrapor och trendiga restauranger.

DAG 4

På morgonen åker vi till parken vid Himmelens tempel. Här ser vi hur Pekings pensionärer dansar, utför tai chi eller tränar. Kina är världsledande på att tillverka siden, och i en sidenfabrik får vi se hur framställningen går till. Vi beger oss till det mäktiga Himmelska fridens torg, promenerar över torget och fortsätter in i Förbjudna staden. Här levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, ända fram till 1911. Vi gör ett besök hemma hos en av Lotus Travels medarbetare. Här får vi ser en lägenhet som väl representerar hur många Pekingbor lever i dag. Dagen avslutas med den delikata Pekingankan till middag. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök i det moderna och trendiga konstområdet 798 samt hutongområdet Nanluoguxiang. Om du är shoppingsugen finns flera marknader där man kan handla det mesta mellan himmel och jord. Kanske avslutar du dagen på nattmarknaden, eller på en av Pekings många trendiga restauranger. Är man intresserad av Pekingopera kan vår guide hjälpa till att ordna biljetter.

DAG 6 XIAN

Flyget tar oss till den tidigare huvudstaden Xian. Staden har en mycket rik och intressant historia och det var här den berömda Sidenvägen började. Vi tar en promenad på den nästan 14 km långa stadsmuren som omgärdar stadens gamla stadsdel. Efter incheckning på hotellet är resten av dagen programfri. Ta gärna en promenad i de muslimska kvarteren. Här finns spännande mat och många charmiga marknader. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

I dag får vi se en av Kinas allra största sevärdheter, Terrakottaarmén. Kejsaren Qin Shi Huangdi var besatt av sin egen död och med sig i graven ville han ha vapen, hästar, konkubiner och – en armé. De cirka 8 000 krigarna består av officerare, soldater, bågskyttar och fotfolk, alla med individuellt utseende. Eftermiddagen och kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.
TILLVAL som betalas på plats: På kvällen äter vi dumplings till middag och ser en sång-och dansföreställning från Tangdynastin.

 

DAG 8 GUILIN

Efter en lugn start på dagen åker vi ut till flygplatsen för att ta flyget söderut till Guilin. På vägen till flygplatsen besöker vi en mattbutik, där vi kan köpa handknutna silkesmattor. Vi besöker också ett privat konstmuseum där vi får se vackra bondemålningar samt lära oss mer om kinesisk kalligrafi. Redan från flygplansfönstret kan vi se en helt annan natur än den i norra Kina. Här reser sig gröna sockertoppsberg över bördiga risfält och slingrande floder. Vi checkar in på vårt trevliga hotell, beläget vid en sjö i centrala Guilin. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9 YANGSHUO

I dag gör vi en kryssning på Lifloden till staden Yangshuo där vi ska bo i två nätter. Medan båten i sakta mak glider fram kan vi beundra det dramatiska landskapet. Sockertoppsberg så långt ögat kan nå, vackra vattenfall och bufflar som betar längs med flodkanten. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.
TILLVAL som betalas på plats: Upplev en fantastisk ljud-och ljusshow utomhus, med sockertoppsbergen och floden som vacker scen och kuliss.

DAG 10

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar att bara strosa runt i Yangshuo, insupa den härliga atmosfären, kika i butiker eller pausa på någon av de många uterserveringarna. Eller varför inte göra en stillsam tur med flotte, på en biflod till Lifloden.
TILLVAL: Lär dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningsskurs, tillsammans med en lokal kock. Naturligtvis äter vi det vi tillagat till lunch.

DAG 11 SHANGHAI

Vi flyger till Kinas största stad, Shanghai, där vi ska bo i fyra nätter. Staden är relativt ung och det var inte förrän på 1600-och 1700-talet som den började få betydelse som handelsplats. Efter att vi checkat in på vårt hotell tar vi en promenad längs med The Bund. Den berömda paradgatan längs med Huangpufloden är kantad med vackra koloniala byggnader. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12

Efter en lugn start på dagen beger vi oss högt upp i Shanghai World Financial Center. Är det klart väder kan vi se hela Shanghai med sina många skyskrapor breda ut sig nedanför oss. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. I dag promenerar vi i det charmiga området Franska koncessionen. Här finns trädkantade gator med villor i kolonial stil blandat med kinesiska byggnader. I myllrande gränder har trendiga områden med lokala designbutiker och mysiga restauranger vuxit upp, som t.ex. Tianzifang. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag följt av Kinas kanske bästa akrobatikshow, hjärtat-i halsgropen-upplevelse garanteras. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 13

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL: följ med på en heldagstur till vattenstaden Tongli. Vi promenerar längs kanalerna och de mysiga gränderna. Vi besöker även en mycket vacker trädgård med paviljonger, dammar och broar. Inklusive lunch.

DAG 14

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Det finns mycket att hitta på i en världsstad som Shanghai. Shoppa loss på marknader eller i fashionabla varuhus, besök det trendiga konstområdet M50 eller se hela Shanghai i miniformat på Shanghai Urban Planning Exhibition Center. Vill du avsluta resan i stil finns det många fantastiska takbarer och restauranger att besöka.

DAG 15

Vi beger oss till flygplatsen för att ta flyget hem till Sverige igen. Ankomst Sverige samma dag.

Hotell

GUILIN / Guilin Park HotelGUILIN / Guilin Park Hotel
GUILIN / Guilin Park HotelGUILIN / Guilin Park Hotel

GUILIN / Guilin Park Hotel

Guilin Park Hotel är ett elegant hotell i traditionell kinesisk byggnadsstil, vackert beläget mellan sjön Guihu och Laorensberget och med en fin utsikt över de berömda sockertoppsbergen men ändå nära stadens centrum. Hotellet omges av en vacker trädgård och har flera restauranger, butiker, utomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

PEKING / Jianguo HotelPEKING / Jianguo Hotel
PEKING / Jianguo HotelPEKING / Jianguo Hotel

PEKING / Jianguo Hotel

Detta mycket populära 4-stjärniga hotell är centralt beläget i Chaoyang-distriktet med den populära Sidenmarknaden endast ett stenkast bort. Hotellet har trevligt inredda rum i neutrala färger, en vacker trädgård, gym samt flera restauranger och barer.

Hotellets hemsida

SHANGHAI / Sunrise on the BundSHANGHAI / Sunrise on the Bund
SHANGHAI / Sunrise on the BundSHANGHAI / Sunrise on the Bund

SHANGHAI / Sunrise on the Bund

Sunrise on the Bund är ett trevligt och omtyckt hotell beläget i Puxi i Shanghai, fem minuters promenad från tunnelbanan. Hotellet erbjuder fint inredda rum med utsikt över staden eller floden, en inomhuspool, gym och bastu samt restauranger som serverar kinesiska och japanska rätter.

Hotellets hemsida

XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel
XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

XIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

Detta mycket trevliga, fyrstjärniga hotell har ca 470 rum designade i en kombination av klassisk och modern stil. Det ligger centralt nära den gamla stadsmuren och erbjuder flera restauranger, en bar, inomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

YANGSHUO / Green Lotus HotelYANGSHUO / Green Lotus Hotel
YANGSHUO / Green Lotus HotelYANGSHUO / Green Lotus Hotel

YANGSHUO / Green Lotus Hotel

Detta kinesiskt 5-stjärniga hotell är vackert beläget vid the Green Lotus Peak och Lifloden. Hotellet har kombinerat skönheten i det omgivande landskapet med traditionell arkitektur. Här finns drygt 300 rum, varav de flesta har utsikt över Lifloden. På hotellet erbjuds både kinesisk och västerländsk mat och facilititer som bar, utomhuspool och bastu.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking och hem från Shanghai (via Peking).
 • 13 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inkl. entréavgifter förutom de aktiviteter som är märkta som TILLVAL.
 • Frukost alla dagar samt nio måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.
Vissa av tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa och andra bokas och betalas på plats.
Samtliga priser baseras på minst 4 resenärer.

DAG 3. Cykelrikshatur i Peking
På eftermiddagen gör vi en cykelrikshatur bland Pekings gränder, hutongerna. Här ser vi hur Pekingborna lever bortom skyskrapor och trendiga restauranger. Bokas och betalas innan avresa.

Pris per person: ca 275 SEK

DAG 7. Sång- och dansföreställning i Xian
På kvällen äter vi dumplings till middag och ser en sång-och dansföreställning från Tangdynastin. Bokas och betalas på plats.

Pris per person: ca 285 CNY

DAG 9. Ljud- och ljusshow i Yangshuo
Upplev en fantastisk ljud-och ljusshow utomhus, med sockertoppsbergen som vacker kuliss. Bokas och betalas på plats.

Pris per person: ca 300 CNY

DAG 10. Matlagningskurs i Yangshuo
Lär dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningsskurs, tillsammans med en lokal kock. Naturligtvis äter vi det vi tillagat till lunch. Bokas och betalas innan avresa.

Pris per person: ca 395 SEK

DAG 13. Vattenstaden Tongli
Följ med på en heldagstur till vattenstaden Tongli. Vi promenerar längs kanalerna och de mysiga gränderna. Vi besöker även en mycket vacker trädgård med paviljonger, dammar och broar. Inkl. lunch. Bokas och betalas innan avresa.

Pris per person: ca 850 SEK

Sagt om resan

Rekommenderar gärna Kinas höjdpunkter med guiden Gustav som värd som kunde göra resan intressant och trevlig.
- Lars-Magnus Ågren, Resenär
Sjukt härlig resa! Vi mådde så bra i Kina. Rekommenderar varmt den här gruppresan till alla som vill uppleva mycket på kort tid! Vill även tipsa alla veganer därute: Maten var magisk. Vi blev väldigt glatt överraskade. Och väldigt mätta.
- Jessica Lundgren, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA