MENY

Klassiska Kina

På vår rundresa till Kina får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en resa från norr till söder i kontrasternas tecken. Du får uppleva Kinas mest berömda och storslagna sevärdheter. I Peking ser vi Förbjudna staden och Kinesiska muren i kombination med modern arkitektur. Xian bjuder på en rik historia och den storslagna Terrakottaarmén, medan Guilin och Yangshuo visar oss södra Kinas vackra sockertoppsberg och smaragdgröna risfält.

12 DAGAR   •   PEKING – XIAN – GUILIN – YANGSHUO

Höjdpunkter

 • Kinesiska muren vid Mutianyu
 • Terrakottaarmén i Xian
 • Två kvällsföreställningar
 • Båttur på Lifloden
 • Sockertoppsbergen i Yangshuo och Guilin
 • Matlagningskurs och tai chi-kurs som tillval

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 22 sep 2019
Hemkomst 3 okt 2019
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
21 950 SEK
Avresa 20 okt 2019
Hemkomst 31 okt 2019
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
21 950 SEK
Avresa 5 mars 2020
Hemkomst 16 mars 2020
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
20 950 SEK
Avresa 10 apr 2020
Hemkomst 21 apr 2020
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
21 950 SEK
Avresa 5 maj 2020
Hemkomst 16 maj 2020
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
21 450 SEK
Avresa 7 sep 2020
Hemkomst 18 sep 2020
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
21 950 SEK
Avresa 12 okt 2020
Hemkomst 23 okt 2020
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
21 950 SEK
Avresa 16 nov 2020
Hemkomst 27 nov 2020
Klassiska Kina från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
20 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar på Pekings flygplats där vi hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Tack vare sin långa och intressanta historia finns här i Peking fantastiska kulturella sevärdheter. Men staden är också väldigt modern, med futuristiska skyskrapor, trendiga konstområden och hutongkvarter som omvandlats till vattenhål för stadens hipsters. Det är just dessa kontraster som gör att man gärna återvänder till Peking, gång efter gång. Eftersom vi inte får checka in på hotellet än beger vi oss till Sommarpalatset, den kejserliga familjens sommarresidens. Här njuter vi av den härliga sjöutsikten och de vackra templen och paviljongerna. Vi passerar Fågelboet, platsen för de olympiska spelen och checkar därefter in på vårt hotell. På kvällen samlas vi för en välsmakande välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Tidigt på morgonen besöker vi parken som omgärdar Himmelens tempel, för att uppleva den härliga morgongymnastiken. Här kan vi fascineras och inspireras av hur Pekings pensionärer dansar och motionerar in den nya dagen. Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg, platsen där flera av landets lyckligaste och mest tragiska händelser ägt rum. Vi promenerar över det enorma torget och in i Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Kina är världsledande på att framställa siden och vi besöker därför en sidenaffär där vi får en fin introduktion till hur framställningen går till. För dig som vill se en Pekingoperaföreställning finns det möjlighet att ordna det på plats. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Drömmen om att en gång i livet få vandra på Kinesiska muren delas av många. I dag blir den verklighet! Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren och inte så exploaterad. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. När vi kommer tillbaka till Peking besöker vi en av stadens berömda marknader, där man kan fynda det mesta. Om du vill stanna och shoppa längre kan du ta en taxi tillbaka till hotellet på egen hand. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 XIAN

Flyget tar oss söderut till Xian, som var Kinas huvudstad under mer än tusen år. Det var här som den berömda Sidenvägen började. Vi tar en promenad på den nästan 14 kilometer långa stadsmuren som omringar den gamla stadsdelen. Till middag bjuds det på dumplings i alla möjliga former, följt av en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 6

När man 1974 upptäckte den underjordiska terrakottaarmén strax utanför Xian, var det ett av århundradets största arkeologiska fynd.

Den över 8 000 man starka armén, där varje soldat är unik och har individuella ansiktsdrag, skulle skydda kejsar Qin Shi Huangdis mausoleum. Han var besatt av sin egen död och med sig i graven ville han ha vapen, hästar, konkubiner och – en armé. Det är en överväldigande känsla att se dessa soldater, stående i rader, framgrävda ur jorden. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7 GUILIN

Förmiddagen är programfri. Efter lunch besöker vi ett privat konstmuseum där vi kan se vackra bondemålningar samt få lära oss lite om kalligrafi. Vi åker ut till flygplatsen och besöker en mattbutik på vägen. Efter en flygresa på cirka två timmar landar vi i Guilin. Nu befinner vi oss i södra Kina, och här möts vi av ett av världens mäktigaste landskap, med mjuka sockertoppsberg i underliga formationer, gröna risfält och slingrande floder. Vi checkar in på vårt hotell beläget vid en sjö i centrala Guilin. Lunch och middag ingår.

DAG 8 YANGSHUO

Vi går ombord på en båt som tar oss nedför floden till staden Yangshuo. Medan båten sakta glider fram, kopplar vi av och beundrar det vackra landskapet med sina vattenfall, bambulundar och sockertoppsberg. Vi lägger till i Yangshuo, där vi installerar oss på vårt förstaklasshotell som vi ska bo på i två nätter. Om vädret tillåter ser vi på kvällen en storslagen ljud- och ljusshow, utomhus. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag. Kanske njuter du av hotellets pool om det är härligt väder eller strosar bland stadens många butiker och mysiga uteserveringar. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL halvdag: Lär dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningskurs, tillsammans med en kock. Besöket börjar med ett besök på en matmarknad. Naturligtvis avnjuts de lagade läckerheterna till lunch.

DAG 10 GUILIN/PEKING

På vägen till Guilins flygplats besöker vi en teplantage där vi får se hur Kinas berömda gröna te odlas. Ett flyg tar oss tillbaka till Peking. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11

Sista dagen i Peking är programfri. Passa på att shoppa på någon av Pekings många marknader eller varuhus. Vi rekommenderar ett besök i det trendiga området Nanluoguxiang eller konstområdet 798 med sina många trevliga butiker och caféer. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag bestående av den delikata Pekingankan. Lunch på egen hand, middag ingår.
TILLVAL halvdag: Lär dig Taijiquan, också känt som tai chi, tillsammans med en lokal instruktör. I en av Pekings parker får du en fin introduktion till denna härliga träningsform. Tillvalspaketet avslutas med en cykelrikshatur bland Pekings trånga gränder, hutongerna.

DAG 12

Med många nya minnen att se tillbaka på, tar vi flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

GUILIN / Guilin Park HotelGUILIN / Guilin Park Hotel
GUILIN / Guilin Park HotelGUILIN / Guilin Park Hotel

GUILIN / Guilin Park Hotel

Guilin Park Hotel är ett elegant hotell i traditionell kinesisk byggnadsstil, vackert beläget mellan sjön Guihu och Laorensberget och med en fin utsikt över de berömda sockertoppsbergen men ändå nära stadens centrum. Hotellet omges av en vacker trädgård och har flera restauranger, butiker, utomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

PEKING / Jianguo HotelPEKING / Jianguo Hotel
PEKING / Jianguo HotelPEKING / Jianguo Hotel

PEKING / Jianguo Hotel

Detta mycket populära 4-stjärniga hotell är centralt beläget i Chaoyang-distriktet med den populära Sidenmarknaden endast ett stenkast bort. Hotellet har trevligt inredda rum i neutrala färger, en vacker trädgård, gym samt flera restauranger och barer.

Hotellets hemsida

XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel
XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

XIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

Detta mycket trevliga, fyrstjärniga hotell har ca 470 rum designade i en kombination av klassisk och modern stil. Det ligger centralt nära den gamla stadsmuren och erbjuder flera restauranger, en bar, inomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

YANGSHUO / Green Lotus HotelYANGSHUO / Green Lotus Hotel
YANGSHUO / Green Lotus HotelYANGSHUO / Green Lotus Hotel

YANGSHUO / Green Lotus Hotel

Detta kinesiskt 5-stjärniga hotell är vackert beläget vid the Green Lotus Peak och Lifloden. Hotellet har kombinerat skönheten i det omgivande landskapet med traditionell arkitektur. Här finns drygt 300 rum, varav de flesta har utsikt över Lifloden. På hotellet erbjuds både kinesisk och västerländsk mat och facilititer som bar, utomhuspool och bastu.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking tur och retur.
 • Tio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt 13 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi två spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 9. Matlagningskurs i Yangshuo, halvdag:
Lär dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningskurs, tillsammans med en kock. Besöket börjar med ett besök på en matmarknad. Naturligtvis avnjuts de lagade läckerheterna till lunch.

Pris per person: ca 395:-

DAG 11. Lektion i tai chi och cykelrikshatur i hutongerna i Peking:
Lär dig Taijiquan, också känt som tai chi, tillsammans med en lokal instruktör. I en av Pekings parker får du en fin introduktion till denna härliga träningsform. Tillvalspaketet avslutas med en cykelrikshatur bland Pekings trånga gränder, hutongerna.

Pris per person: ca 595:-

Sagt om resan

Hej Lotus TravelNyss hemkommen från en resa till Beijing – Kina. Jag och min reskamrat Ann-Britt Dinesson vill tacka för ett mycket bra arrangemang av denna resa. Strålande. Vi hade fått rekommendationer om Lotus Travel och jag och min reskamrat är mycket nöjda. Bra hotell. En organisation som fungerade perfekt på ALLLA punkter. Förnämlig. Till och med vädret var bra, men det är ju inte er förtjänst.☺ Vill också passa på att särskilt omnämna vår mycket duktiga guide – Henrik . . . så duktig han var. Kunnig. Engagerad. Engagerande. Aldrig tråkig. Och ett mycket fint uppträdande. Och som han slet. Tidiga morgnar. Sena kvällar. Beundransvärt. Och så vitt jag förstår så var alla i gruppen rörande eniga om denna uppfattning. ☺ Tack än en gång för ert fint researrangemang. Inte alls omöjligt att vi väljer Lotus Travel fler gånger.Vänliga hälsningar Lennart Knutas Bjuv
- Lennart Knutas, Resenär
Denna resa har varit helt fantastisk! Resan var min 25-årspresent och den kunde inte varit bättre. Vi hade mycket att göra hela tiden men tack vare vår guide fick vi den information vi behövde och svar på alla frågor. Resan är vacker och upplevelserna av alla aktiviteter spännande och lärorika. Vi åker gärna igen!
- Petronella Danielsson Jonsson, Resenär
Vi kan inte tänka oss att finna någon resa som till sin uppläggning och genomförande kan vara bättre när det gäller att presentera Klassiska Kina.
- Eva och Owe Lindgren, Umeå, Resenär
Fantastisk resa, väl planerad på alla sätt, trevligt ressällskap. En guide, Gustaf, som visste vikten av att planera så vi slapp köer. Bra info hela tiden. Klassiska Kina 20/9-1.10
- Lill Kempe, Resenär
En helt otrolig och fantastisk resa - allt fungerade perfekt! Så mycket vi har sett och upplevt. Vår guide Hans pratade nästan perfekt svenska, han var kunnig och höll en hög servicenivå. Sist men inte minst var alla i gruppen både roliga och trevliga. Tack Lotus, hoppas vi ses igen.
- Annica och reskamraten Pia, Resenär
Tack guiden Henrik för en underbar resa. Vad mycket vi hann med på 12 dagar. Det känns som jag har sett hela Kina vilket jag naturligtvis inte har, men det känns så. Vi är supernöjda och kan varmt rekommendera denna resa.
- Zenita, Resenär
Vi, min väninna och jag är väldigt nöjda med resan och kan verkligen rekommendera den. Man får uppleva allt som broschyren lovar. Reseledaren ställde även upp och ordnade saker man önskade. Längden på resan var också bra, 12 dagar. Vi åkte Klassiska Kina.
- Elsbeth Ebbesson och Anita Larsson, Resenär
Mycket trevlig resa. Lagom storlek på gruppen. Bra hotell. Återkommer gärna som kund till lotus resebyrå.
- Britt-Marie Andersson och Lennart Eriksson, Resenär
Kan varmt rekommendera resan Klassiska Kina, 12 dagar. Bra upplägg och mycket upplevelser och ändå ingen stress.
- Ingela Lindblad, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA