MENY

Peking in style

Upplev Kinas huvudstad under en kortvecka. En flygresa på drygt åtta timmar tar dig till världsberömda sevärdheter, lyxiga restauranger, bra shopping och en härlig kulturkrock. Du bor på femstjärnigt internationellt hotell, får njuta av champagnebrunch och fotmassage. Och den som vill kan åka helikopter över Kinesiska muren. Du får också lära dig laga dumplings på The Hutong, utföra tai chi i en park samt åka cykelriksha i hutongerna.

6 DAGAR   •   PEKING

Höjdpunkter

 • Boende på internationellt lyxhotell
 • Champagnebrunch
 • Fotmassage
 • Måltider på populära restauranger
 • Taichi- och matlagningskurs
 • Helikoptertur över muren som tillval

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 15 okt 2019
Hemkomst 20 okt 2019
Peking in style Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
21 450 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi ankommer Peking och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Som huvudstad och hemstad för många av Kinas kejsare finns i Peking några av landets vackraste byggnader och palats. Men staden är också väldigt modern, med innovativa skyskrapor, exklusiva gallerior, trendiga konstområden och hutongkvarter som omvandlats till vattenhål för stadens hipsters. Det är dessa kontraster som gör att vi vill resa tillbaka till Peking, igen och igen. Då vi ankommer för tidigt för att få checka in, gör vi en cykelrikshatur i hutongerna. För inte så länge sedan bestod större delen av Peking av dessa smala, trånga gränder med bostadshus och butiker. Nu har dessvärre en stor del fått ge vika för modern bebyggelse, men tack vare protester har en del bevarats för framtiden. Vi checkar in på vårt 5-stjärniga hotell och får tid för vila innan vi samlas för en middag på en populär restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag får vi se en av Pekings absolut största sevärdheter, Förbjudna staden. Vi inleder vid det enorma Himmelska fridens torg, en plats där Kinas viktigaste och mest tragiska händelser ägt rum. Vi promenerar över torget och in i den Förbjudna staden, där Kinas kejsare levde helt isolerat från resten av världen. Efter en förmiddag fylld med kultur och historia, förtjänar vi god mat och champagne. Vi avnjuter en brunch på ett av stadens vackra hotell och dricker så mycket champagne vi önskar. Mätta och belåtna beger vi oss till en av stadens berömda shoppingmarknader. Här säljs mycket kopior, men det finns en hel del som inte är det. Det är kul att bara strosa omkring på marknaden och förundras över allt som säljs, till vilka priser som helst. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Programfri förmiddag. Njut av en sovmorgon eller utforska omgivningarna. Vi åker ut till ett av världens största byggnadsverk, Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna. Vi tar en linbana upp och belönas med en magisk utsikt över muren som slingrar sig över bergskammarna. När vi kommer tillbaka till Peking får vi njuta av en välförtjänt fotmassage. Resten av eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

TILLVAL FÖRMIDDAG: För den som vill uppleva Kinesiska muren på ett annorlunda sätt, finns möjlighet att åka helikopter över muren, som tillval (om vädret tillåter).På morgonen beger ni er till flygfältet vid Badaling tillsammans med en engelsktalande guide. Under 15 minuter får ni flyga över den kinesiska muren i helikopter. Här får ni en unik upplevelse av detta imponerande byggnadsverk. Efteråt åker ni till Mutianyu för att möta upp resten av gruppen, för även om man flugit över muren måste man naturligtvis bestiga den.

DAG 5

Ett av de charmigaste intrycken av Peking är morgongymnastiken. Äldre Pekingbor samlas i parker runt om i staden för att träna, dansa och umgås. Och i dag är det vår tur! Vi beger oss till en park där vi får en lektion i taichi av en instruktör. Tillsammans utför vi dessa flytande, långsamma rörelser samtidigt som vi troligtvis får en del positiv uppmärksamhet från omgivningen. Vi fortsätter till charmiga The Hutong, där vi får lära oss att laga riktig kinesisk mat, långt bort från fyra små rätter. Vi avnjuter våra egentillagade rätter till lunch. Vi tar en promenad i det trendiga, omgivande hutongområdet och ser mysiga caféer, restauranger och butiker. Resten av dagen är programfri. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en populär restaurang. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Det är dags att säga adjö till Peking för denna gång. Vi tar oss ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

PEKING / Waldorf AstoriaPEKING / Waldorf Astoria
PEKING / Waldorf AstoriaPEKING / Waldorf Astoria

PEKING / Waldorf Astoria

Detta 5-stjärniga hotell är omtyckt för sin service och sofistikerade elegans. Hotellet har bland annat 176 rum, två restauranger, lounge, en egen hutong, spa, inomhuspool och gym.
Rummen är elegant inredda och har alla önskvärda faciliteter. Hotellet är beläget en kort promenad från Förbjudna staden och gågatan Wangfujing.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking, tur och retur.
 • Fyra nätter med del i dubbelrum på internationellt lyxhotell (enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och sex måltider exklusive dryck (champagne ingår på brunchen).
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.
 • Karta.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–16 resenärer

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva Kinesiska muren på ett mycket speciellt sätt, erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige, innan avresa.

DAG 4 Tillval förmiddag. Helikopter över Kinesiska muren
För den som vill uppleva Kinesiska muren på ett annorlunda sätt, finns möjlighet att åka helikopter över muren, som tillval (om vädret tillåter). På morgonen beger ni er till flygfältet vid Badaling tillsammans med en engelsktalande guide. Under 15 minuter får ni flyga över den Kinesiska muren i helikopter. Här får ni en unik upplevelse av detta imponerande byggnadsverk. Efteråt åker ni till Mutianyu för att möta upp resten av gruppen, för även om man flugit över muren måste man naturligtvis bestiga den. Om det är många som vill delta, så får man flyga i omgångar. Priset är baserat på minst 4 deltagare.
Pris per vuxen: 2650:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA