MENY

Peking med Nytta & Nöje

Denna resa är speciellt framtagen för Nytta & Nöjes medlemmar. Följ med till Peking, staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans med vår svensktalande guide Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv.

Vi åker cykelriksha i smala gränder och får se den speciella morgongymnastiken i en av Pekings parker. Här fångar vi vardagens atmosfär som kontrast till stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och den Kinesiska muren. Resan avslutas med shopping på välkända marknader, och en gemensam avskedsmiddag där Pekingankan står på menyn.

8 DAGAR   •   PEKING

Höjdpunkter

 • Promenera på Kinesiska muren vid Badaling
 • Förbjudna staden
 • Hutongernas smala gränder
 • Sommarpalatset
 • Shopping på marknader

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 5 nov 2019
Hemkomst 12 nov 2019
Peking med GP, Nytta & Nöje Finnair från Göteborg resa 1
Fler än 5 platser kvar
12 900 SEK

Prenumerationspris 10 900 sek. Uppge kod som du får när du loggar in på Nytta & Nöje.

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med Finnair från Göteborg till Peking med mellanlandning i Helsingfors. Middag och förfriskningar serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Ankomst till Peking på förmiddagen lokal tid, där vi blir uppmötta av vår svensktalande guide på flygplatsen. Dagen börjar med ett besök till den Förbjudna staden, världens största kejsarpalats och välkänt bland annat från filmen ”Den siste kejsaren”. Palatsområdet är hela 3 km från norra till södra porten och leder ut till Himmelska fridens torg.  Vi äter därefter vår första kinesiska lunch innan vi checkar in på vårt 4-stjärniga hotell och kommer i ordning på rummet. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag är det dags att förverkliga varje kinaresenärs dröm - att promenera på den Kinesiska muren. Muren är nu en av världens sju nya underverk och mäter över 600 mil från början till slut. Vi besöker muren vid Badaling, och fortsätter dagen med ett besök i en cloisonnéfabrik. En speciell emaljeringsteknik används för tillverkning av fina konstföremål och konstverken är oftast i starka och glada färger. På vägen tillbaks till hotellet ser vi nationalarenan Birds Nest, från utsidan. Arenan byggdes till OS som var i Peking 2008. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Efter frukost besöker vi den forna kejsarfamiljens sommarresidens Sommarpalatset. Palatset ligger vackert beläget vid Kunmingsjöns strand och vi promenerar i palatsområdet och ser bland annat den Långa gången med över 1400 vackra målningar. Därefter beger vi oss in bland hutongerna, stadens gamla stadsdelar, där vi gör en cykelrikshatur och ser hur vardagen ser ut för några av Pekingborna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden och vissa av de gamla kvarteren har nu kulturskyddats för framtiden. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

Efter tidig frukost beger vi oss till en av stadens parker där vi får se hur kineserna utför sin klassiska morgongymnastik. Här ser vi Pekings pensionärer, dansa och träna för att hålla sig i form. Intill parken ligger Himmelens Tempel som med sitt blåglaserade tak är en av landets vackraste. Redan för fem tusen år sedan började man att framställa siden i Kina, vi besöker en sidenaffär, där vi får en fin introduktion till hantverket. Lunch ingår, middag på egen hand.

Tillval: Akrobatikshow

För den som önskar så kan man se en fartfylld akrobatikshow på kvällen.

DAG 6

I dag får vi tillfälle att shoppa, Peking är välkänt för sin prisvärda shopping. Vi besöker Sidenmarknaden och Pärlmarknaden, två kända marknader. På Pärlmarknadens 5 våningar kan man göra fynd av bland annat handväskor, kläder, tekniska prylar, smycken och prydnadssaker. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag, vad passar inte bättre än den delikata Pekingankan? Lunch och middag ingår.

DAG 7

Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske strosar du runt i en av stadens parker, besöker museum eller prova att åka Pekings tunnelbana. Vår guide kommer gärna med tips på sevärdheter. Lunchen och middag på egen hand.

DAG 8

Transfer till flygplatsen och avfärd mot Göteborg med många vackra minnen och souvenirer i bagaget. Åter i Sverige lokal tid på eftermiddagen samma dag.

Hotell

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg till Peking i ekonomiklass tur och retur.
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och måltider inklusive måltidsdryck enligt program.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Enkelrumstillägg tillkommer för den som reser ensam. Kontakta oss om du är intresserad av att dela rum med annan ensamåkande resenär av samma kön, om det finns någon att dela med tar vi bort enkelrumstillägget.

Observera att det är visumkrav till Kina. Visum till Kina är ej inkluderat i resans pris.
Dricks till chaufför och guide ingår ej i resans pris.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål.

 

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priset baseras på minst 4 resenärer.

DAG 5. Akrobatikshow, kväll:
Kina är berömt för sina imponerande akrobatikshower. Missa inte chansen att se de våghalsiga och begåvade artisterna i en fascinerande show. Tillvalet bokas innan avresa, och priset bygger på minst fyra deltagare.

Pris per person: ca 315:-

Sagt om resan

Tack guiden Helena för att du gav oss en oförglömlig vecka. En mkt trevlig grupp , Alla var då trevliga på resan . Lotus , verkligen klass på denna resa . Peking 7-14/11 2018
- Marie och Peter Stiernspetz, Resenär
Resan till Peking var fantastisk. Allt fungerade exemplariskt och guiden ”Hans” var så otroligt bra. Kan varmt rekommendera att göra denna resa.
- Ingrid Warfvinge, Resenär
Gott gäng som fick en god upplevelse i Bejing ! Mycket tack vare en kanonfin reseledare i ”Helena” !
- Stig o Anette Tengberg, Resenär
En fantastiskt välorganiserad och intressant resa, från avresa till hemkomst. - Peking Nytta och Nöje
- Jan Eric, Resenär
BOKA RESA