MENY

Peking och Xian med Icakuriren och Hemmets Journal

Att beskriva Kina som resmål i ett fåtal ord är omöjligt, upplevelserna tar helt enkelt aldrig slut. Kanske är det just blandningen av det gamla och det nya Kina som fascinerar allra mest. På denna resa utforskar vi Peking lite närmare samt åker till Kinas forna huvudstad Xian där vi besöker den häpnadsväckande Terrakottaarmén. Vi promenerar runt på världens största kejsarpalats, färdas med cykeltaxi bland gränderna där vi gör hembesök hos en kinesisk familj. Vi lagar dumplings och bestiger såklart Kinesiska muren. Det ges tid på egen hand, så passa på att börja fylla julklappssäcken redan nu med många fina fynd.

10 DAGAR   •   PEKING - XIAN

Höjdpunkter

 • Mäktiga palats och historiska monument
 • Spännande möten med lokalbefolkning
 • Vandra på Kinesiska muren
 • Den underjordiska Terrakottarmén i Xian

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 8 nov 2019
Hemkomst 17 nov 2019
Peking och Xian med Icakuriren och Hemmets Journal
Endast 1 platser kvar
16 600 SEK

Anslutningsflyg från Landvetter och Kastrup med SAS till Arlanda ingår i resans pris.

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med Air Chinas direktflyg från Arlanda till Peking. Anslutningar från Landvetter och Kastrup på förfrågan. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

DAG 2

Vi anländer lokal tid på förmiddagen och möts på flygplatsen av vår egen svensktalande guide som kommer vara med oss under hela veckan. För att komma in i den lokala tiden så kör vi direkt igång med vårt program och först på tur blir ett besök till det vackra Sommarpalatset där vi promenerar längs med Kunmingsjöns strand samt ser Långa gångens fina målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och checkar sedan in på vårt hotell där vi får lite tid för vila och uppackning innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag på kvällen. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Idag börjar vi med att besöka världens största kejsarpalats; Den förbjudna staden. Här inne levde kejsarna helt isolerade från omvärlden ända fram till 1911. Intill palatset ser vi det enorma torget och platsen för många av landets lyckligaste och även mest tragiska händelser; Himmelska fridens torg. Vi äter lunch och beger oss sedan in i Pekings gamla charmiga hutongområden där vi kommer vardagslivet nära inpå från våra cykeltaxis. Vi får en trevlig inblick av livet i Kina då vi gör ett hembesök hos en kinesisk familj där vi bjuds på en kopp te. På kvällen äter vi gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Att promenera på Kinesiska muren är en upplevelse du kommer att minnas för resten av livet. Vi besöker en av de vackraste delarna vid Mutianyu. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga byar. Vi åker linbana den sista biten och belönas med en fantastisk utsikt. Vi får höra den spännande historien samt givetvis promenera på muren i egen takt. Vi äter lunch och fortsätter sedan tillbaka till vårt hotell för eftermiddag och kväll på egen hand. Vår guide tipsar gärna om trevliga matställen. Lunch ingår, middag på egen hand.

TILLVAL: Kinesisk fotmassage

TILLVAL: Akrobatikshow och BBQ-middag

DAG 5

Tidigt på morgonen beger vi oss till en av Pekings parker för at få uppleva den klassiska morgongymnastiken. Här ser vi Pekings pensionärer sjunga, dansa och träna in den nya dagen och vi får såklart själva delta om vi vill. Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel, som anser vara en av kinas vackraste byggnader med sitt blåglaserade tak.

För 5000 år sedan började man framställa siden i kina och i en sidenaffär får vi lära oss hur framställningen går till samt får se och fynda bland de vackra tygerna. Vi äter lunch tillsammans och resten av dagen är programfri för att utforska staden på egen hand. Lunch ingår, middag på egen hand.

TILLVAL: Kinesisk matlagningskurs

DAG 6

Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske kastar du dig ut i någon av Pekings roliga marknader där man kan fynda allt mellan himmel och jord eller bara strosar runt i några av stadens fina parker. Vår guide finns tillgänglig och kan komma med förslag på aktiviteter. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7

På morgonen lämnar vi Peking för att ta ett tidigt förmiddagsflyg till Xian, staden som var Kinas huvudstad i över 1000år. Vid ankomsten äter vi lunch och fortsätter sedan till ett världens märkligaste arkeologiska fynd, den underjordiska Terrakottarmén med över 8000 lerfigurer i naturlig storlek från år 200 f.Kr som upptäcktes så sent som 1974. Vi får se en film om arméns tillkomst och tittar sedan på de fascinerande figurerna. Vi checkar därefter in på vårt hotell och på kvällen äter vi middag samt ser en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 8

På förmiddagen utforskar vi Xian lite närmare. Vi passerar Vildgåspagoden, gör en promenad uppe på den 12 meter höga stadsmuren samt besöker en mattfabrik och får se hur handknutna silkesmattor tillverkas. Lunch ingår under dagen och på eftermiddagen kliver vi på tåget som tar oss tillbaka till Peking, en resa på ca 5.5 timme. Ombord på tåget kan man köpa dricka och förtäring. Framme i Peking återvänder vi till vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Idag gör vi ett besök till Lamatemplet, det finaste tibetanskbuddhistiska templet utanför Tibet. Vi strosar sedan runt i det trevliga området Nanluoguxiang där gatorna är kantade av roliga affärer som säljer allt från hantverk och konst till det absolut trendigaste modet. En spännande mix av gammalt och nytt. Vi äter lunch och besöker sedan en pärlaffär och får en introduktion hur framställnigen går till samt får se vackra pärlor i otaliga former och färger. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag, och vad passar då bättre än den delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Transfer till flygplatsen för hemresa mot Arlanda. Vi landar samma dag lokal tid på eftermiddagen.

Hotell

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel
XIAN / Grand Dynasty Culture HotelXIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

XIAN / Grand Dynasty Culture Hotel

Detta mycket trevliga, fyrstjärniga hotell har ca 470 rum designade i en kombination av klassisk och modern stil. Det ligger centralt nära den gamla stadsmuren och erbjuder flera restauranger, en bar, inomhuspool och gym.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Direktflyg Arlanda-Peking tur och retur i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter.
 • Övernattning åtta nätter i dubbelrum på mellanklasshotell.
 • Inrikesflyg Peking-Xian inkl. skatter och avgifter.
 • Tågbiljett Xian-Peking.
 • Samtliga transporter till/från flygplats och till sevärdheter enligt program.
 • Fullständigt program inklusive inträden till sevärdheter.
 • Egen svensktalande färdledare under hela vistelsen.
 • Frukost samt tio måltider inkl. måltidsdryck enligt program.
 • Dricks till guide och chaufför.
 • Klimatkompensation för det internationella flyget på 185kr/person.
 • Informationsskriften ’’Lotus Lilla Blå’’.

Övrig information

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi några spännande tillvalspaket.
Tillvalspaketen skall bokas och betalas senast 30 dagar före avresa. Aktiviteterna genomförs på minimum 6 anmälda deltagare.

DAG 4. Kinesisk fotmassage
Efter en utflykt till Kinesiska Muren kan det vara skönt med en välbehövlig fotmassage. Vår guide följer med till en salong som utövar den klassiska kinesiska fotmassagen, även kallas zonterapi sägs öka blodcirkulationen och bota diverse smärtor.

Pris per person: 180:-

DAG 4. Akrobatikshow med BBQ-middag
På kvällen får vi uppleva en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow. Se hur begåvade jonglörer och akrobater utöver fysiska konster på ett häpnadsväckande sätt. Vi äter därefter en BBQ-middag då vi tillagar maten själva på små bordsgrillar.

Pris per person: 450:-

Tillvalspaketen dag 4 ligger tidsmässigt efter varandra, så man kan boka båda om man önskar.

DAG 5. Kinesisk matlagningskurs
Passa på att testa dina kunskaper i en kinesisk matlagningskurs. Vi åker tillsammans med vår guide till en populär matlagningsstudio "The Hutong" belägen just inne i de charmiga hutongerna. Tillsammans med en professionell kock får vi lära oss att tillaga de smaskiga degknytena dumplings som vi sedan avnjuter som middag tillsammans.

Pris per person: 750:-

BOKA RESA