MENY

Peking & Shanghai

På vår resa till Peking och Shanghai får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Upplev två av världens häftigaste städer, Peking och Shanghai. Resan inleds i Peking med Förbjudna staden samt en oförglömlig vandring på Kinesiska muren. Ett expresståg tar oss till futuristiska skyskrapor, trendiga hutongområden och kolonial charm i Shanghai. Du har gott om tid för egna upptäckter, men för dig som önskar finns möjlighet att köpa vårt tillvalspaket till vattenstaden Wuzhen med sina vackra kanaler och sidenstaden Suzhou, även känd för sina världsberömda trädgårdar.

11 DAGAR   •   PEKING – SHANGHAI (WUZHEN – SUZHOU)

Höjdpunkter

 • Förbjudna staden i Peking
 • Kinesiska muren vid Mutianyu
 • Expresståg från Peking till Shanghai
 • Akrobatikshow
 • Det trendiga området Tianzifang
 • Gott om tid för egna upptäckter
 • Vattenstäderna Wuzhen och Suzhou som tillval

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 16 okt 2019
Hemkomst 26 okt 2019
Peking & Shanghai från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
18 450 SEK
Avresa 22 dec 2019
Hemkomst 2 jan 2020
Peking & Shanghai från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
18 650 SEK

Jul- och nyårsresa med en extra fri dag i Peking!

Avresa 11 apr 2020
Hemkomst 21 apr 2020
Peking & Shanghai Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
18 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar på Pekings flygplats och välkomnas av vår svensktalande guide. Eftersom vi inte får checka in på hotellet på en gång startar vi direkt med ett besök till det vackra Sommarpalatset, vackert beläget intill Kunmingsjöns strand. På eftermiddagen finns möjlighet att vila en stund på hotellrummet, innan vi träffas för kvällens välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Vi promenerar över det enorma torget och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Innanför de höga murarna levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden. Vi besöker Himmelens tempel, som med sitt blåglaserade tak räknas till en av Kinas vackraste byggnader. Templet ligger mitt i en fantastisk park, med ett sjudande folkliv. Vi stannar till vid en pärlaffär, där vi får inblick i odling av sötvattenspärlor. Lunch och middag ingår.

DAG 4

I dag vandrar vi på världens genom tiderna största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av eftermiddagen programfri och det finns mycket intressant att upptäcka på egen hand. Vår guide kommer gärna med förslag. På kvällen samlas vi för en traditionell festmåltid, den berömda Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Besök gärna en av Pekings många vackra parker. Kom hit tidigt på morgonen så får du uppleva hur pensionärerna motionerar, dansar och sportar. Vi rekommenderar också ett besök till det moderna konstområdet 798. Här finns trevliga butiker, rolig konst och härliga uteserveringar.

DAG 6 SHANGHAI

I dag tar vi ett expresståg till Shanghai som är Kinas största stad och finansiella centrum. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7

Tillsammans ägnar vi dagen åt att utforska Shanghai. I Gamla stan får vi uppleva myllret av människor som lever sina liv bland de vackra husen i traditionell stil. Vi besöker den fina Yu-trädgården som anlades redan i slutet av 1500-talet. Via en tunnel under floden kommer vi till den moderna stadsdelen Pudong. Här tar vi hissen upp i Shanghai World Financial Center och blickar ut över denna 20-miljonersstad med sina många skyskrapor. På eftermiddagen promenerar vi i det som brukar kallas SOHO of Shanghai – Tianzifang. Området är ett gammalt industri - och bostadsområde med smala gränder som numera är kantade av kaféer, konstgallerier, butiker och restauranger. Kvällen ägnar vi åt en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Kanske går du tillbaka till det mysiga Tianzifang i Franska koncessionen, eller besöker andra spännande stadsdelar. Varför inte vandra längs med strandpromenaden the Bund och avsluta med en drink på 88:e våningen i Grand Hyatts hotellbar eller livejazz på anrika Peace Hotel.

TILLVAL två heldagar: Vi åker med buss till den pittoreska vattenstaden Wuzhen. Vi promenerar över vackra broar och längs med kanalerna som är kantade av trähus och låga stenbyggnader. Här finns mysiga tehus där man kan dricka sitt te i lugn och ro och samtidigt se ut över kanalerna och allt som händer runtomkring. Vi checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.
Efter frukost lämnar vi Wuzhen och åker mot Suzhou. Staden är känd för sitt fina siden, sina berömda trädgårdar som är uppsatta på Unescos världsarvslista och dess vackra kanaler. Det är dessa kanaler som har gett staden dess smeknamn, Orientens Venedig. På en sidenfabrik får vi veta hur siden skapas och vi besöker även Den ödmjuke ämbetsmannens trädgård med sina många dammar och vackra paviljonger. Sedan åker vi tillbaka till Shanghai och därmed är tillvalspaketet avslutat. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Shoppa det där sista, som du inte visste att du behövde, eller besök konstområdet M50. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 11

Det är dags att säga adjö till Kina för denna gång och vi åker ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

SHANGHAI / Greenland Jiulong HotelSHANGHAI / Greenland Jiulong Hotel
SHANGHAI / Greenland Jiulong HotelSHANGHAI / Greenland Jiulong Hotel

SHANGHAI / Greenland Jiulong Hotel

Fyrstjärnigt hotell beläget i norra delen av populära paradgatan The Bund. Det 25 våningar höga hotellet erbjuder modernt inredda rum, flertalet restauranger samt skönhetsalong

Hotellets hemsida

SHANGHAI / Ocean HotelSHANGHAI / Ocean Hotel
SHANGHAI / Ocean HotelSHANGHAI / Ocean Hotel

SHANGHAI / Ocean Hotel

Detta försklassiga hotell ligger i Hongkou-distriktet, med promenadavstånd till tunnelbanan (linje 4). Hotellets rum är nyrenoverade och modern utrustade med alla bekvämligheter. Hotellet erbjuder inomhuspool, gym, spa, café och en restaurang på översta våningen med panoramautsikt.

Hotellets hemsida

WUZHEN / Zhaoming Academy InnWUZHEN / Zhaoming Academy Inn
WUZHEN / Zhaoming Academy InnWUZHEN / Zhaoming Academy Inn

WUZHEN / Zhaoming Academy Inn

Detta trevåningshotell är beläget precis vid vattnet i centrala Wuzhen och har fått sitt namn från prins Zhaoming som för ca 1500 år sedan studerade där. Hotellets 66 rum är dekorerade i klassisk kinesisk stil. Hotellets restaurang serverar främst kinesiska rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Peking, hem från Shanghai (avgångar med Air China flyger via Peking).
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och nio måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Övrig information

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Observera att det är visumkrav till Kina.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva Wuzhen och Suzhou erbjuder vi ett intressant tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 8
Vi åker med buss till den pittoreska vattenstaden Wuzhen. Wuzhen är en liten stad som bildades för över 1000 år sedan. Vi promenerar över vackra broar och längs med kanalerna som är kantade av trähus och låga stenbyggnader. Här finns mysiga tehus där man kan dricka sitt te i lugn och ro och samtidigt se ut över kanalerna och allt som händer runtomkring. Vi checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 9
Vi lämnar Wuzhen och åker mot Suzhou. Staden är känd för sitt fina siden, sina berömda trädgårdar som är uppsatta på Unescos världsarvslista och dess vackra kanaler. Det är dessa kanaler som har gett staden dess smeknamn, Orientens Venedig. På en sidenfabrik får vi veta hur siden skapas och vi ser hur silkestrådarna hasplas upp från kokongerna. Vi besöker även Den ödmjuke ämbetsmannens trädgård med sina många dammar och vackra paviljonger med svängda tak. Sedan åker vi tillbaka till Shanghai och därmed är tillvalspaketet avslutat. Lunch ingår, middag på egen hand.

Pris per person: ca 3 450:-

Tillvalspaketet inkluderar:

 • En natt med del i dubbelrum på mellanklasshotell i Wuzhen
 • Svensktalande guide
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
 • Frukost, samt måltider inklusive måltidsdryck enligt program

Sagt om resan

En underbar resa i Kina - resan överträffade alla våra förväntningar och Helena, vår guide, var verkligen fantastisk!
- Nina och Mikael Hallsten, Resenär
Kina var en fantastisk upplevelse och resan med Lotus Ttravel gjorde att vi kunde slappna av och bara följa med och ta in alla underbara intryck.
- May-Britt, Tobias, Amelia och Josefin, Resenär
Peking-Shanghai Mycket aktiviteter, bra tempo, rolig och kunnig guide Gustaf.
- Anki, Resenär
Mycket trevlig resa som vi kan rekommendera. Bra guide, hotell och program och skönt med egen tid.
- Susanne och Henrik, Resenär
Vi var 7 personer som åkte på den här resan och alla förväntningar överträffades, den bästa resan vi gjort med Wuzhen som en pärla , med fågelsång när man vaknade, magiskt !!!!
- Lars Göran Olsson, Resenär
Supernöjd efter att ha besökt Peking/Shanghai. Vår guide Lisa var fenomenal och kunnig. Kan varmt rekommendera Lotus Travel.
- Diana Thoor Kalén, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA