MENY

Pekings pärlor med DN.Erbjudande

Att beskriva Kina som resmål i ett fåtal ord är omöjligt, upplevelserna tar helt enkelt aldrig slut. Kanske är det just blandningen av det gamla och det nya Kina som fascinerar allra mest. På denna resa utforskar vi Peking lite närmare. Vi besöker bl.a. världens största kejsarpalats, färdas med cykeltaxi bland gränderna där vi gör hembesök hos en kinesisk familj. Vi lagar dumplings och bestiger såklart Kinesiska muren. Det ges tid på egen hand, så passa på att börja fylla julklappssäcken redan nu med många fina fynd.

8 DAGAR   •   PEKING

Höjdpunkter

 • Förbjudna staden
 • Promenera på Kinesiska muren vid Mutianyu
 • Åka cykelriksha bland hutongerna
 • Besök hemma hos en kinesisk familj
 • Morgongymnastik i en av Pekings parker
 • Shopping på två marknader

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 5 nov 2019
Hemkomst 12 nov 2019
Pekings Pärlor med DN.Erbjudande
Fler än 5 platser kvar
11 950 SEK

Anslutning med SAS från Landvetter och Kastrup ingår. Ange i övriga kommentarer i bokningsformuläret om anslutning önskas.

Avresa 12 nov 2019
Hemkomst 19 nov 2019
Pekings Pärlor med DN.Erbjudande
Fler än 5 platser kvar
11 950 SEK

Anslutning med SAS från Landvetter och Kastrup ingår. Ange i övriga kommentarer i bokningsformuläret om anslutning önskas.

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med Air Chinas direktflyg från Arlanda till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord. Anslutningsflyg från Landvetter och Kastrup på förfrågan.

DAG 2

Vi anländer lokal tid på förmiddagen och möts på flygplatsen av vår egen svensktalande guide som kommer vara med oss under hela veckan. För att komma in i den lokala tiden så kör vi direkt igång med vårt program och först på tur blir ett besök till det vackra Sommarpalatset där vi promenerar längs med Kunmingsjöns strand samt ser Långa gångens fina målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och checkar sedan in på vårt hotell där vi får lite tid för vila och uppackning innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag på kvällen. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag börjar vi med att besöka världens största kejsarpalats; Förbjudna staden. Här inne levde kejsarna helt isolerade från omvärlden ända fram till 1911. Intill palatset ser vi det enorma torget och platsen för många av landets lyckligaste och även mest tragiska händelser; Himmelska fridens torg. Vi äter lunch och gör sedan ett besök till en sidenaffär där vi får lära oss hur framställningen går till samt får se och fynda bland de vackra tygerna. På eftermiddagen beger vi oss vidare till Lamatemplet, det finaste tibetanskbuddhistiska templet utanför Tibet och på kvällen äter vi gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Att promenera på Kinesiska muren är en upplevelse du kommer att minnas för resten av livet. Vi besöker en av de vackraste delarna vid Mutianyu. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga byar. Vi åker linbana den sista biten och belönas med en fantastisk utsikt. Vi får höra den spännande historien samt givetvis promenera på muren i egen takt. Vi äter lunch och fortsätter sedan tillbaka till Peking för en välbehövlig fotmassage. Vi besöker också en pärlaffär och får en introduktion hur framställningen går till samt får se vackra pärlor i otaliga former och färger. Resten av eftermiddagen och kvällen är därefter programfri för middag på egen hand. Vår guide tipsar gärna om trevliga matställen. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

Tidigt på morgonen beger vi oss till en av Pekings parker för att få uppleva den klassiska morgongymnastiken. Här ser vi Pekings pensionärer sjunga, dansa och träna in den nya dagen och vi får såklart själva delta om vi vill. Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel som anser vara en av kinas vackraste byggnader med sitt blåglaserade tak. Vi beger oss sedan in i Pekings gamla charmiga hutongområden där vi kommer vardagslivet nära inpå från våra cykeltaxis följt av ett trevligt hembesök hos en kinesisk familj. Kvällen är programfri för middag på egen hand. Lunch ingår, middag på egen hand.

TILLVAL: På kvällen får vi uppleva en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow samt äta en härlig BBQ-middag.

DAG 6

Peking är välkänt för sin prisvärda shopping och idag står just shopping på programmet. Passa på att fylla julklappssäcken då vi besöker Sidenmarknaden och Pärlmarknaden, två kända marknader. Här kan man fynda bland handväskor, kläder, tekniska prylar, smycken och prydnadssaker. Pruta gärna! Lunch ingår och eftermiddagen är sedan programfri för att utforska staden på egen hand. På kvällen äter vi gemensam middag och passar då på att testa den delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske kompletterar du den sista shoppingen eller bara strosar runt i några av stadens fina parker. Varför inte testa på en kinesisk massage eller frisera dig för priser långt under våra svenska. Vår guide finns tillgänglig kommer gärna med förslag på aktiviteter. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL: Testa dina kunskaper i en kinesisk matlagningskurs på populära The Hutongs då vi tillsammans med en professionell kock själva tillagar de smaskiga degknytena dumplings som får utgöra dagens lunch.

DAG 8

Transfer till flygplatsen för hemresa mot Arlanda. Vi landar samma dag lokal tid på eftermiddagen.

Hotell

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Övernattning 6 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell.
 • Samtliga transporter till/från flygplats och till sevärdheter enligt program.
 • Fullständigt program inklusive inträden till sevärdheter.
 • Egen svensktalande färdledare under hela vistelsen.
 • Frukostbuffé samt åtta måltider inkl. måltidsdryck enligt program.
 • Dricks till guide och chaufför.
 • Informationsskriften ’’Lotus Lilla Blå’’.

Övrig information

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål.

I priset ingår ej:
Visum till Kina

Observera att det är visumkrav till Kina. Information om visum till Kina erhålls med bokningsbekräftelsen.

Enkelrumstillägg: 1 950 kr/person

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi två intressanta tillvalspaket.
Tillvalspaket skall bokas och betalas senast 30 dagar före avresa.

Akrobatikshow och BBQ-middag dag 5
Vi äter en härlig middag där måltiden tillagas vid bordet samt ser en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow.

Pris per person: 400:-

Kinesisk matlagningskurs dag 7
Tillsammans med en professionell kock får vi en inblick i kinesisk matlagning och lagar tillsammans smaskiga dumplings (degknyten) som vi sedan avnjuter som lunch.

Pris per person: 950:-

BOKA RESA