MENY

Pekings pärlor med Senioren

Att beskriva Kina som resmål i ett fåtal ord är omöjligt, upplevelserna tar helt enkelt aldrig slut. Och detta finner vi endast 8 timmar med Air Chinas direktflyg från Stockholm! Kanske är det just blandningen av det gamla och det nya Kina som fascinerar allra mest. På denna resa utforskar vi Peking lite närmare. Vi besöker bl a världens största kejsarpalats, färdas med cykeltaxi bland gränderna, lagar dumplings och bestiger såklart Kinesiska muren. Det ges tid på egen hand, så passa på att börja fylla julklappssäcken redan nu med många fina fynd.

8 DAGAR   •   PEKING

Höjdpunkter

 • Promenad på Kinesiska muren
 • Matlagningskurs
 • Cykeltaxi i hutongerna
 • Morgongymnastik i en park

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 10 nov 2019
Hemkomst 17 nov 2019
Pekings Pärlor med Senioren
Endast 4 platser kvar
13 850 SEK

Anslutning från Landvetter och Kastrup utan extra kostand. Kontakta oss för förfrågan.

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med Air Chinas direktflyg till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

DAG 2

Vi anländer lokal tid på förmiddagen och möts på flygplatsen av vår egen svensktalande guide som kommer vara med oss under hela veckan. För att komma in i den lokala tiden så kör vi direkt igång med vårt program och först på tur blir ett besök till det vackra Sommarpalatset där vi promenerar längs med Kunmingsjöns strand samt ser Långa gångens fina målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och checkar sedan in på vårt hotell där vi får lite tid för vila och uppackning innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag på kvällen. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Idag börjar vi med att besöka världens största kejsarpalats; Den förbjudna staden. Här inne levde kejsarna helt isolerade från omvärlden ända fram till 1911. Intill palatset ser vi det enorma torget och platsen för många av landets lyckligaste och även mest tragiska händelser; Himmelska fridens torg. Vi äter lunch och beger oss sedan in i Pekings gamla charmiga hutongområden där vi kommer vardagslivet nära inpå från våra cykeltaxis. Vi får en trevlig inblick av livet i Kina då vi gör ett hembesök hos en kinesisk familj där vi bjuds på en kopp te. På kvällen äter vi gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Tidigt på morgonen beger vi oss till en av Pekings parker för at få uppleva den klassiska morgongymnastiken. Här ser vi Pekings pensionärer sjunga, dansa och träna in den nya dagen och vi får själva testa på den kinesiska rörelsekonsten Taiji.  Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel som anser vara en av kinas vackraste byggander med sitt blåglaserade tak. Kina har länge varit världens största producent av sötvattenpärlor och i en pärlaffär får vi en introduktion hur framställnigen går till samt får se vackra pärlor i otaliga former och färger. Vi äter gemensam lunch och sedan kan de som vill åka till en lokal marknad där man kan handla bl a teknikprylar, handväskor, kläder och bijouterier till riktigt fördelaktiga priser. Kvällen är programfri för middag på egen hand. Vår guide tipsar gärna om trevliga matställen.

DAG 5

Vi börjar dagen med ett besök till Lamatemplet som är det finaste tibetanskbuddhistiska templet utanför Tibet. Vi får sedan testa på våra kunskaper i en kinesisk matlagningskurs då vi tillsammans med en professionell kock själva tillagar de smaskiga degknytena dumplings som får utgöra dagens lunch. På eftermiddagen strosar vi runt i det trevliga området Nanluoguxiang där gatorna är kantade av roliga affärer som säljer allt från hantverk och konst till det absolut trendigaste modet. En spännande mix av gammalt och nytt. Vi återvänder sedan till hotellet för lite vila innan vi på kvällen samlas för middag tillsammans. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Att promenera på Kinesiska muren är en upplevelse du kommer att minnas för resten av livet. Vi besöker en av de vackraste delarna vid Mutianyu. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga byar. Vi åker linbana den sista biten och belönas med en fantastisk utsikt. Vi får höra den spännande historien samt givetvis promenera på muren i egen takt. Vi äter lunch och fortsätter sedan tillbaka till Peking där resten av dagen och kvällen är programfri för middag på egen hand. Vår guide tipsar gärna om trevliga matställen. Lunch ingår.

TILLVAL:

De som önskar kan boka på en trevlig gemensam kvällsaktivitet. Vi äter middag tillsammans och går sedan på en halsbrytande akrobatikshow. Bokas och betalas i Sverige före avresa.

DAG 7

Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske kompletterar du den sista shoppingen eller bara strosar runt på stan och dess fina parker. Vår guide finns tillgänglig och kan komma med förslag på aktiviteter. På kvällen samlas vi för gemensam avslutningsmiddag och vad passar då bäst om inte den delikata Pekingankan. Middag ingår.

DAG 8

Transfer till flygplatsen för hemresa mot Arlanda. Vi landar samma dag lokal tid på eftermiddagen.

Hotell

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg med Air China i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter.
 • Övernattning sex nätter i dubbelrum på mellanklasshotell inkl. frukostbuffé.
 • Samtliga transporter till/från flygplats och till sevärdheter enligt program.
 • Fullständigt program inklusive inträden till sevärdheter.
 • Egen svensktalande färdledare under hela vistelsen.
 • Medföljande representant från Senioren.
 • Nio måltider enligt program inkl. måltidsdryck.
 • Dricks till guide och chaufför.
 • Informationsskriften ’’Lotus Lilla Blå’’.

Övrig information

Enkelrumstillägg: 1 950 kr/person.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige minst 30 dagar innan avresa, priset baseras på minst fyra resenärer.

DAG 6. Akrobatikshow och middag

Pris per person: ca 530:-

BOKA RESA