MENY

Shopping och kultur i Shanghai

Upptäck livliga Shanghai på denna resa som är speciellt framtagen för Sydsvenskans och HD-passets medlemmar. Tillsammans med svensktalande guide får vi uppleva en av Asiens häftigaste städer! Vi provar på tai chi på the Bund, besöker den vackra Yu-trädgården i de gamla stadsdelarna och tar oss upp till utsiktsplatsen Shanghai World Financial Center. Vi upplever också de mysiga franska kvarteren och trendiga Tianzifang. Naturligtvis ges det möjlighet till shopping på några av stadens populära marknader där man kan fynda allt från kläder och tyger till väskor och smycken.

8 DAGAR   •   SHANGHAI

Höjdpunkter

 • Lektion i tai chi på The Bund
 • Yu-trädgården och China Town
 • Utsikten från World Shanghai Financial Center
 • Trendiga området Tianzifang

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 13 nov 2019
Hemkomst 20 nov 2019
Shopping och kultur i Shanghai med Stjärnklubben och HD-passet Air China
Fler än 5 platser kvar
11 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Köpenhamn med Air China via Peking till Shanghai. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 SHANGHAI

På förmiddagen landar vi på Shanghais flygplats, där vi möter vår svensktalande guide. Vi reser direkt till centrala Shanghai där vi beger oss in i det folktäta och livliga de gamla stadsdelarna. I dessa myllrande kvarter ligger den fridfulla och vackra Yu-trädgården som en oas. Trädgården som från början var en privat trädgård anlades redan i slutet av 1500-talet. Med sina slingrande stigar, vackra paviljonger och guldfiskdammar anses den vara en av de finaste trädgårdarna i Kina. På eftermiddagen checkar vi in på vårt centralt belägna hotell och får lite tid för avkoppling innan vi träffas igen för en välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Idag fortsätter vi vår utforskning av Shanghai och den kinesiska kulturen. Vi börjar morgonen med en lektion i tai chi på The Bund, den kända paradgatan längs med floden Hangpu som kantas av vackra koloniala byggnader. Vi tar oss sedan till andra sidan floden och upp till utsiktsplatsen på Shanghai World Financial Center, där vi kan se hela Shanghai breda ut sig nedanför oss. Efter lunchen beger vi oss till en populär textilmarknad där det finns möjlighet att sy upp kläder och köpa fina tyger såsom traditionellt kinesiskt siden, ull och kashmir till bra priser. Många av de hundratals små butikerna har egna skräddare. Lunch ingår, middag på egen hand.

TILLVAL kväll: På kvällen finns möjlighet att se en halsbrytande akrobatikshow för de som önskar. Detta tillval bokas och betalas i Sverige före avresa.

DAG 4

I dag tar vi tar oss till en marknad där vi kan shoppa allt från skor och kläder till väskor, leksaker och souvenirer billigt. På eftermiddagen utforskar vi det charmiga området Franska koncessionen. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. Här finns trädkantade gator med villor i kolonial stil blandat med kinesiska byggnader och i myllrande gränder har trendiga områden med lokala designbutiker och mysiga restauranger växt upp. Ett av dem är supermysiga Tianzifang. Vi besöker även det trevliga Xintiandi på kvällen. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Idag har vi en helt programfri dag för egna utforskningar av Shanghai. För den som vill lära sig mer om Shanghai rekommenderar vi annars ett besök på Shanghai Museum eller Shanghai Urban Planning Exhibition Center, där man får en inblick i hur staden är uppbyggd. Kanske shoppinggatan Nanjing road med sina butiker lockar eller varför inte göra en kryssning på Hangpufloden? Vår guide tipsar och ger gärna förslag på aktiviteter. De som önskar kan boka in sig på en trevlig dagsutflykt till den mysiga staden Tongli. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL: Heldagsutflykt till Tongli:

Vi erbjuder en heldagsutflykt till det lilla pittoreska vattensamhället Tongli, 80 km väster om Shanghai. Vi promenerar längs de vackra kanalerna, tar en båttur samt gör ett besök till en av den lilla stadens trädgårdar. Vi äter gemensam lunch innan vi får tid att på egen hand gå runt på de smala gatorna eller sitta ned vid någon av de många uteserveringarna längs med kanalerna. Denna utflykt måste bokas och betalas Sverige. Lunch ingår i tillvalspaketet.

DAG 6

Även denna dag har vi ledig tid för egna aktiviteter, men de som önskar kan boka in sig på en matlagningskurs. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL halvdag: Matlagningskurs

Dumplings är en kulinarisk specialitet i norra Kina och idag får vi lära oss att tillaga dessa smaskiga degknyten, tillsammans med en kock. Naturligtvis får vi sedan avnjuta vår egentillagade lunch som består av dumplings och vårrullar.

DAG 7

Vi checkar ut från hotellet på förmiddagen. Väskor kan vi lämna i ett bagagerum på hotellet. Resten av dagen ges tid på egen hand. På kvällen samlas vi på hotellet för transfer till flygplatsen och vidare hemresa. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

Vi landar i Köpenhamn tidigt på morgonen.

Hotell

SHANGHAI / Riverview HotelSHANGHAI / Riverview Hotel
SHANGHAI / Riverview HotelSHANGHAI / Riverview Hotel

SHANGHAI / Riverview Hotel

Riverview Hotel Shanghai är ett bättre mellanklasshotell med utmärkt läge i Shanghais centrala delar. Endast ett par minuters promenad till The Bund samt det nya populära restaurangområdet Cool Docks. Hotellet erbjuder bekvämt inredda rum, gym och spa samt restaurang och bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass från Köpenhamn via Peking till Shanghai tur och retur.
 • Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt fem måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsblad

Övrig information

I priset ingår ej:
Visum till Kina.

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 2 150 SEK
Avbeställningsskydd: 450 kr per person,
(bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2500 kr per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)

Europeiska ERV Reseförsäkring: priset varierar beroende på ålder på resenären, vänligen kontakta oss för mer information.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva lite mer av Shanghai, erbjuder vi spännande tillval.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige, innan avresa.

DAG 3 Tillval kväll. Akrobatikshow
På kvällen finns möjlighet att se en halsbrytande akrobatikshow för de som önskar. Detta tillval bokas och betalas i Sverige före avresa. Priset baseras på minst sex deltagare.

Pris per person: 490:-

DAG 6 Tillval. Matlagningskurs
Dumplings är en kulinarisk specialitet i norra Kina och idag får vi lära oss att tillaga dessa smaskiga degknyten, tillsammans med en kock. Naturligtvis får vi sedan avnjuta vår egentillagade lunch som består av dumplings och vårrullar. Priset baseras på minst fyra deltagare.

Pris per person: 970:-

DAG 5 Tillval. Heldagsutflykt till Tongli
Vi erbjuder en heldagsutflykt till det lilla pittoreska vattensamhället Tongli, 80 km väster om Shanghai. Vi promenerar längs de vackra kanalerna, tar en båttur samt gör ett besök till en av den lilla stadens trädgårdar. Vi äter gemensam lunch innan vi får tid att på egen hand gå runt på de smala gatorna eller sitta ned vid någon av de många uteserveringarna längs med kanalerna. Denna utflykt måste bokas och betalas Sverige. Lunch ingår i tillvalspaketet. Priset baseras på minst fyra deltagare.

Pris per person: 990:-

 

BOKA RESA