MENY

Transsibiriska järnvägen

Upplev Transsibiriska järnvägen på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Inled resan till Kina med en färd på världens längsta järnväg, från Moskva till Peking. Tåget tar er via Uralbergen och Sibiriens karga vidder till Irkutsk och världens djupaste sjö, Bajkalsjön, där ni spenderar en natt. Ni får uppleva den vackra naturen i Mongoliet på nära håll, då ni övernattar i ett nomadläger. Resan avslutas med storslagna sevärdheter som Förbjudna staden och Kinesiska muren i Peking.

15 DAGAR   •   MOSKVA – BAJKALSJÖN – IRKUTSK – ULAN BATOR – PEKING

Höjdpunkter

 • Röda torget och vackra tunnelbanestationer i Moskva
 • Avkopplande tågresa längs Transsibiriska järnvägen
 • Promenad vid Bajkalsjön
 • Övernattning i jurta
 • Kinesiska muren

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 23 900 SEK/personInternationellt flyg 7 000 – 9 000 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige till Moskva. Ankomst samma dag och därefter transfer till ert hotell. Resten av dagen på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 2 MOSKVA

Efter frukost startar er stadsrundtur med er engelsktalande guide. Ni besöker det mäktiga Röda torget, som omges av Kreml, fortsätter längs gågatan Arbat och beger er under jord för att se några av Moskvas vackra tunnelbanestationer.  På kvällen kliver ni ombord på Transsibiriska tåget som under fyra dygn tar er till Bajkalsjön i Sibirien. Frukost, lunch och middag på egen hand.

DAG 3 TRANSSIBIRISKA JÄRNVÄGEN

De kommande dagarna spenderar ni ombord på tåget. Ni passerar Uralbergen, gränsen mellan Europa och Asien, och kommer så småningom in i Sibirien. Frukost, lunch och middag på egen hand.

DAG 4

Ombord på tåget.

DAG 5

Ombord på tåget.

DAG 6 IRKUTSK

Tidig morgon kommer ni fram till staden Irkutsk, belägen vid Angarafloden som förbinds med Bajkalsjön, världens djupaste sötvattensjö. Ni besöker den lugna lilla fiskebyn Listvyanka, belägen precis vid Bajkalsjöns sydvästra strand. Här kan ni promenera runt i byn och besöka marknaden och rökerierna i hamnen. Kanske även smaka på nyrökt omol, den speciella fisk som endast lever i Bajkalsjön. Frukost, lunch och middag på egen hand.

DAG 7

Ni får transfer åter till Irkutsk och har fri tid på egen hand att utforska staden.

DAG 8

Ni kliver ombord på tåget för vidare färd mot Mongoliet. Landskapet förändras ju längre ni färdas, från det karga landskapet vid Bajkalsjön, genom floden Selengas dalgång, till Mongoliets vackra dalar och stäpper. Frukost ingår. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9 ULAN BATOR

På morgonen ankommer ni Mongoliets huvudstad Ulan Bator, där ni kliver av tåget. Med bil åker ni direkt vidare till vackra Terelj nationalpark där ni ser den stora Sköldpaddsklippan och gör en kortare vandring i den storslagna naturen. I Mongoliet lever över hälften av befolkningen ett mycket enkelt nomadliv. Ni får lära er mer om deras traditioner och kultur när ni övernattar hos nomaderna i en s.k. jurta, ett typiskt tält som är deras bostad. Frukost på egen hand. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Ni lämnar nomaderna och återvänder till Ulan Bator där ni checkar in på ert hotell och har resten av dagen på egen hand. Frukost ingår. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11 TRANSSIBIRISKA JÄRNVÄGEN

På morgonen kliver ni på tåget mot Peking. Under dagen reser ni genom det storslagna och ökenliknande landskapet, och om ni har tur kan ni se både vildhästar och kameler. Frukost, lunch och middag på egen hand.

DAG 12 PEKING

På eftermiddagen kommer ni fram till Peking. Ni får transfer till ert hotell och har resten av kvällen på egen hand. Frukost, lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Ni och er guide inleder med ett besök på Himmelska fridens torg. Därefter fortsätter ni sedan in i Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Från palatset styrde de kinesiska kejsarna landet i över 500 år. Ni fortsätter sedan med cykelrickshaw genom Pekings hutonger och besöker en kinesisk familj som bjuder på traditionell lunch. Frukost och lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 14

Dagen ägnar ni åt Kinesiska muren. Er guide tar er med till Mutianyu, en mycket fascinerande del av muren belägen en bit utanför Peking. Frukost och lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 15

Ni får transfer till flygplatsen och påbörjar er resa hemåt. Frukost ingår på hotellet.

Hotell

IRKUTSK / Victory HotelIRKUTSK / Victory Hotel
IRKUTSK / Victory HotelIRKUTSK / Victory Hotel

IRKUTSK / Victory Hotel

Hotellets hemsida.

LISTVYANKA / Mayak HotelLISTVYANKA / Mayak Hotel
LISTVYANKA / Mayak HotelLISTVYANKA / Mayak Hotel

LISTVYANKA / Mayak Hotel

Hotellets hemsida.

MONGOLIET / GerMONGOLIET / Ger
MONGOLIET / GerMONGOLIET / Ger

MONGOLIET / Ger

En ger, eller jurta som det också kallas, är ett stort runt tält med två sängar, en kamin och bord med stolar. På campen, som oftast endast ställs upp på sommaren, finns vanligtvis ett stort restaurangtält och även campingduschar och toaletter. Camperna kan uppfattas som något enkla, men de är anpassade för västerländska turister.

MOSKVA / Hotel Arbat HouseMOSKVA / Hotel Arbat House
MOSKVA / Hotel Arbat HouseMOSKVA / Hotel Arbat House

MOSKVA / Hotel Arbat House

Arbat House är ett mycket centralt beläget mellanklasshotell. Kreml, Röda torget och flera andra sevärdheter finns inom promenadavstånd. Hotellet har 129 rum utrustade med luftkonditionering, tv och minibar m.m.

Hotellets hemsida

PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking
PEKING / Qianmen Hotel PekingPEKING / Qianmen Hotel Peking

PEKING / Qianmen Hotel Peking

Omtyckta Qianmen Hotel ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar om kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Hotellets hemsida

ULAN BATOR / Bayangol HotelULAN BATOR / Bayangol Hotel
ULAN BATOR / Bayangol HotelULAN BATOR / Bayangol Hotel

ULAN BATOR / Bayangol Hotel

4-stjärniga Bayangol Hotel ligger centralt i Ulan Bator, ca 10 minuter med bil från järnvägsstationen och flygplatsen. Hotellet erbjuder rymliga och moderna rum med alla bekvämligheter, gym och en restaurang som serverar både västerländska och lokala rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Transsibiriska järnvägen, Moskva – Irkutsk – Ulan Bator – Peking, del i 4-bäddskupé.
 • 7 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard inklusive frukost.
 • En natt i mongolisk Jurta inklusive alla måltider.
 • Alla transporter enligt program med egen chaufför.
 • Fyra utflykter inkl. entréavgifter med egen engelsktalande guide.
 • Luncher enligt program i Peking.
 • Dricks till chaufför och guide i Kina.
 • Visum för svenska medborgare till Ryssland och Mongoliet.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.

I priset ingår ej:
Visum till Kina.

Sagt om resan

En av de häftigaste resorna jag gjort i mitt liv var resan med den Transmongoliska järnvägen, en tågresa som gick genom Ryssland, Mongoliet och Kina. De starkaste minnena från resan kommer nog från Mongoliet där vi bodde i en traditionell jurta, såg vilda hästar och murmeldjur och beskådade den just pågående Naadamfestivalen som är landets största och viktigaste festival. Att se alla de människorna i traditionella kläder som tävlar mot varandra i mer eller mindre konstiga sportformer och lekar var en upplevelse som jag sent kommer glömma!
- Katarzyna Lukjanowicz,

Resor du kanske också gillar