MENY

Kuba med DN.Erbjudanden

Följ med vår svensktalande guide Ingrid Booz Morejohn på en kontrastrik resa till Kubas mest fascinerande platser. Ingrid, är halvkubanska med rötter i Havanna och Matanzas och har besökt Kuba många gånger. Resan är skräddarsydd för DN-kortet, och det blir en resa som tar oss tillbaka i tiden, till gamla koloniala pärlor som Trinidad och Sancti Spiritus. Vi ser Havanna från baksätet av de gamla 50-talsbilarna och besöker några av Ernest Hemingways favoritplatser. I Viñalesdalen möter vi de magnifika sockertoppsbergen Los Mogetes och i naturreservatet Topes de Collantes vandrar vi i grönskande regnskog. En dos revolutionshistoria får vi när vi reser längs Grisbukten och vid besöket i revolutionsstaden Santa Clara. Vi får även en inblick i kubanskt vardagsliv, då vi provar på att bo hemma hos en kubansk familj på Casa Particulares. Latinska rytmer ramar in vår vistelse, och vi passar givetvis på att finslipa våra danskunskaper under en salsakurs. Avslutningsvis kopplar vi av med turkosskimrande hav och kritvita sandstränder i Varadero.

12 DAGAR   •   HAVANNA – TRINIDAD – VARADERO

Höjdpunkter

 • Rundtur i Havanna i 1950-tals amerikanare
 • Sockertoppsbergen Los Mogotes i Viñalesdalen
 • Vandring i Topes de Collantes grönskande regnskog
 • Traditionell kubansk lunch på en ekologisk farm
 • Bad och möjlighet till snorkling i Caleta Buena
 • Möte med kubanskt vardagsliv då vi övernattar på Casa Particulares
 • Avkoppling vid Varaderos kritvita sandstränder

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 6 nov 2019
Hemkomst 17 nov 2019
Kuba med DN.Erbjudanden KLM från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
27 950 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 HAVANNA

Avresa från Sverige, ankomst till Havanna på kvällen samma dag. Måltider och dryck serveras ombord. Vår guide möter upp oss på flygplatsen. Transfer till hotellet för incheckning och en skön natts sömn efter flygresan. Lunch och middag på egen hand.

DAG 2

Idag ska vi utforska Havanna på en stadsrundtur – och vi börjar med en tur i de uppiffade amerikanarna från 1950-talet. Vi startar vid Revolutionstorget, där Fidel Castro genom åren har hållit sina många och långa tal, och åker längs den långa boulevarden Malecón som sträcker sig flera kilometer längs havet. I den äldsta stadsdelen stiger vi ur bilarna och fortsätter med en promenad i gamla Havanna som med sina pastellfärgade  kolonialbyggnader med vackra balkonger utgör ett av Unescos världsarv. Att strosa omkring på de smala gatorna är som att promenera i ett levande museum. Under dagen besöker vi bland annat även Havannas rom-museum där vi får se hur två av Kubas mest kända produkter tillverkas (med reservation för ändring pga renovering). Vi avslutar dagen med en gemensam välkomstmiddag i gamla Havanna, men innan dess får vi lära oss att dansa salsa på en salsakurs. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Idag ska vi stifta mer bekantskap med den amerikanska författaren Ernest Hemingway som tillbringade mycket tid på Kuba. Vi besöker hans kubanska hem Finca La Vigía som ligger i utkanten av Havanna. Hemingway bodde i villan i nästan 20 år och eftersom allting är i samma ordning som när han bodde här känns villan mer som en bostad än ett museum. Vi reser sedan till den charmiga byn och fiskeläget Cojímar, som blivit berömt genom Hemingways bok ”Den gamle och havet”. På Hemingways favoritrestaurang La Terrazas bjuds vi på en svalkande drink innan vi återvänder till Havanna där vi avslutar den gemensamma dagen på en marknad där vi får möjlighet att se lokalt hantverk och konst. Resten av dagen är programfri. Det finns mycket att göra i Havanna! Passa på och besök hotellet Ambos Mundos, där Hemingway skrev romanen ”Klockan klämtar för dig”, ta en läskande mojito på någon uteservering och avsluta kvällen med middag på en lokal paladar. Varför inte passa på och besöka en av världens mest kända nattklubbar, Tropicana? Vår guide ger gärna förslag på aktiviteter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Idag gör vi en heldagsutflykt västerut och till vackra Viñalesdalen, som med sina många majs- och tobaksfält och sin eko-turism är ett populärt utflyktsmål. Vi spenderar dagen i detta gröna landskap omgivna av de spektakulära sockertoppsbergen Los Mogotes. Detta område är känt för sin fina tobak så vi stannar till på en tobaksfarm där vi ser hur de torkade bladen rullas till cigarrer. Vi äter en traditionell kubansk lunch på en ekologiskfarm och om vädret tillåter gör vi också en kortare vandring i den speciella naturen. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Havanna. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 TRINIDAD

Vi lämnar Havanna på morgonen och beger oss mot centrala Kuba. Vi reser längs Grisbukten, denna smala och långa bukt som främst är känd för att exilkubanerna steg i land här den 17 april 1961 för att störta Fidel Castro.

Vi stannar till för lunch vid Caleta Buena, där vi även gör ett dopp i det Karibiska havet. Här finns många vackra tropiska fiskar, så de som önskar kan även snorkla. Vi fortsätter vidare till hamnstaden Cienfuegos, som är en av Kubas charmigaste städer och som kallas Söderns pärla. Här gör vi en kort rundtur innan vi fortsätter vidare till den vackra staden Trinidad, där vi checkar in på olika Casa Particulares, ett slags privat bed & breakfast. Att bo hemma hos en kubansk familj gör att man verkligen kommer kubanerna nära och en vistelse på Casa Particulares blir ofta ett minne för livet. Vi avslutar dagen med en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Vi börjar dagen med en stadsrundtur i världsarvslistade Trinidad som är en av Kubas koloniala pärlor. De förmögna sockerbaronerna slog sig ned här i början av 1500-talet och det är inte svårt att föreställa sig den dåtida gatubilden! De pastellfärgade husen och kullerstensgatorna gör att man förflyttas tillbaka i tiden – det är som att tiden har stått stilla. Efter rundturen har vi resten av dagen programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7

Idag väntar en tur till bergen Escambray och ett besök i naturreservatet Topes de Collantes, ett vackert område högt beläget ca en halvtimmes resväg från Trinidad. Den sista biten tar vi oss fram på gamla ryska arméfordon! Här finns flera grottor och raviner med kristallklart vatten omgiven av tät regnskog. Vi gör en kortare vandring genom tropisk grönska fram till ett vattenfall där vi kan ta ett svalkande dopp. Vi serveras en gemensam lunch innan vi återvänder till Trinidad där vi har kvällen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 VARADERO

Vi lämnar trevliga Trinidad på morgonen och reser via Sancti Spiritus som är belägen mitt i den bördiga landsbygden. Detta är ytterligare en av Kubas koloniala pärlor, där vi gör en rundtur innan vi fortsätter till Santa Clara, som är en av den kubanska revolutionens viktigaste städer. Här stod ett avgörande slag mot diktatorn Fulgencio Batista 1958 och på Plaza de la Revolución står en kolossal staty av den mytomspunne Che Guevara vars mausoleum ligger på baksidan. Vi äter lunch och gör sedan en stadsrundtur och besöker mausoleet och det bjuds på en rejäl dos revolutionshistoria i museet intill. Vi fortsätter sedan till resans slutmål, Kubas främsta badort Varadero. Vi säger hej då till vår svensktalandeguide och får några dagars avkoppling vid havet. Lunch och middag (all-inclusive) ingår.

DAG 9

Ledig tid för sol och bad. All-inclusive ingår.

DAG 10

Ledig tid för sol och bad. All-inclusive ingår.

DAG 11 HAVANNA

Efter frukost checkar vi ut från våra rum, men vi får självklart vara kvar på hotellet. På eftermiddagen lämnar vi Varadero för att åka till flygplatsen i Havanna, där vi tar kvällsflyg tillbaka till Sverige. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12

Vi landar i Sverige sen eftermiddag. Måltider och dryck serveras på flyget.

Hotell

HAVANNA / Memories MiramarHAVANNA / Memories Miramar
HAVANNA / Memories MiramarHAVANNA / Memories Miramar

HAVANNA / Memories Miramar

Memories Miramar är ett av Havannas större hotell. Memories Miramar erbjuder två restauranger, två barer och utomhuspool med solstolar och bubbelpool. Här finns även tennisbanor, bastu, gym och squashbanor.

Hotellets hemsida

TRINIDAD / Casa ParticularesTRINIDAD / Casa Particulares
TRINIDAD / Casa ParticularesTRINIDAD / Casa Particulares

TRINIDAD / Casa Particulares

Casa Particulares är små privata hotell, oftast av lite enklare standard, vanligen ett familjeägt bed and breakfast med 5-6 rum. Casa Particulares finns i de flesta kubanska städer och ligger oftast mycket centralt. En vistelse här brukar vara ett oförglömligt minne.

VARADERO / Iberostar TainosVARADERO / Iberostar Tainos
VARADERO / Iberostar TainosVARADERO / Iberostar Tainos

VARADERO / Iberostar Tainos

Här bor du bekvämt på hotellet som ligger på stranden i Varadero, med det turkosa vattnet precis utanför. Hotellet har 272 rum och på området finns pool och ett flertal restauranger som serverar varierade måltider. För den som önskar finns också gym, cyklar, olika bollsporter och kajak att tillgå.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass från Stockholm till Havanna med KLM via Amsterdam tur och retur.
 • Tio nätter med del i dubbelrum, varav tre nätter på Casa Particulares
 • Svensktalande guide.
 • Engelsktalande lokalguide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt åtta måltider exklusive måltidsdryck, samt all-inclusive på strandresorten i Varadero.
 • Alla transporter på Kuba.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Guide:
Svensktalande guide för resan är Ingrid Booz Morejohn, som är halvkubanska med rötter i Havanna och Matanzas. Hon har besökt Kuba ett flertal gånger och rest över hela ön. Hennes privata intressen när hon är på ön är arkitekturen och den kubanska grafiken.

Hotell:
På grund av de förbättrade relationerna mellan USA och Kuba har turisttillströmningen till Kuba ökat lavinartat under de senaste året. Landet som har varit relativ isolerat från omvärlden genomgår nu en stor förändring och många vill passa på att resa hit innan det förändras alltför mycket. Infrastrukturen är tyvärr inte redo för denna stora förändring, vilket har lett till fullbokade och även överbokade hotell på många platser. Det är inte ovanligt att ändringar av hotell kan ske med kort varsel.

I priset ingår ej:
• Visum till Kuba (ordnas på egen hand innan avresa). Information om visum fås vid bokning.
• Dricks till chaufför och guider

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 3 750SEK
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris via Europeiska ERV.
(bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2500 kr per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)
Europeiska ERV Reseförsäkring: 570 kr per person (komplettering till hemförsäkringen 12 dagar).

BOKA RESA