MENY

Viva la Kuba

Upplev Kuba på egen hand, med datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Få en inblick i Kubas spännande historia, rika kultur och underbara natur. Oförglömliga upplevelser väntar er på den här resan som tar er tillbaka i tiden. Människorna här är vänliga, tillmötesgående och fulla av livsglädje. Ni upplever Ernest Hemingways Havanna med amerikanska veteranbilar körandes fram på kullerstensgator. Trinidad erbjuder pastellglada byggnader i kolonialstil och Vinalesdalen magiska vyer över tobaksplantager, sockerrörsfält och djupa, frodiga dalar. Mot slutet av resan har ni några dagars avkoppling på den vackra semesterön Cayo Levisa.

14 DAGAR   •   HAVANNA – CIENFUEGOS – TRINIDAD – VINALES – CAYO LEVISA

Höjdpunkter

  • Havannas gamla kvarter
  • Boende i casa particular
  • Färgglada staden Trinidad
  • Vandringar på landsbygden
  • Sol, bad och avkoppling på Cayo Levisa

Cirkapriser

Pris vid 2 resenärer 24 200 SEK/personInternationella flyg 7 000 - 9 000 SEK/person*

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1 HAVANNA

Avresa från Sverige till Havanna. Måltider och dryck serveras ombord. Vid ankomst till Havanna får ni transfer till er casa particular, ett slags privat bed & breakfast. Att bo hemma hos en kubansk familj gör att man verkligen kommer kubanerna nära och en vistelse på en casa particular blir ofta ett minne för livet. Resten av kvällen fritt på egen hand.

DAG 2

Ni vaknar upp i Kubas huvudstad Havanna som är full av liv och rörelse. Efter frukost är dags att ge sig ut på en stadsrundtur. Ni strosar runt på kullerstensgator i det Gamla Havanna som 1982 blev uppsatt på Unescos världsarvslista och är en av Latinamerikas bäst bevarade stadsdelar. Hela området präglas av det spanska kulturarvet och arkitektur från kolonialtiden. Ni passerar stadens äldsta torg Plaza de las Armas, kantat av barockbyggnader. Vid det stämningsfulla Plaza de la Catedral hittar ni en imponerande katedral samt en trevlig hantverksmarknad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 3

Idag har ni fri dag på egen hand att utforska Havanna. Ta en promenad genom Havanna Vieja och njut av musiken på ett av kaféerna, upplev huvudstadens utbud av konstgallerier eller åk på sightseeingtur i en gammal amerikanare. Ni kan även besöka Ernest Hemingways hem i utkanten av staden. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4 CIENFUEGOS

Ni lämnar Havanna och reser mot Cienfuegos, en av Kubas charmigaste städer. Cienfuegos kallas för Söderns pärla och är känd för sin vackra kust och flotta arkitektur. Staden är en livlig hamnstad och centrum för sockerhandeln, såväl som handeln med kaffe och tobak. Ni gör en kortare stadsrundtur och utforskar stadskärnan med dess historiska byggnader och eleganta boulevarder. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 TRINIDAD

Ert äventyr fortsätter och ni beger er vidare mot en av resans höjdpunkter, den oerhört stämningsfulla och färgglada världsarvsstaden Trinidad. Den grundades på 1500-talet av spanjorerna och har bevarat mycket av sin koloniala skönhet. Det finns tydliga spår av stadens glansdagar från 1700-talets sockerboom med haciendor och palats som godsägarna lämnat efter sig. Ni besöker några av stadens sevärdheter som det vackra torget Plaza Mayor, kyrkan Parroquial de Santísima och museet Museo Histórico Municipal där ni får en fin utsikt över Trinidad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 6

Ni åker på utflykt till nationalparken Topes de Collantes, belägen högt i bergen. Ni ger er ut på en vandringstur genom grönskan tillsammans med er guide och får en lektion i parkens flora och fauna. Er vandring går genom tropisk regnskog och tar er till exotiska ställen med endemiska växter, djur och fåglar. Längs stigen ser ni vackra vattenfall och om vädret tillåter kan ni ta en simtur i de naturliga poolerna som skapats av vattenfallen. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7 VIÑALES

Efter frukost beger ni er mot den pittoreska staden Viñales. Staden har en lantlig charm och en skön atmosfär. Många av invånarna är bönder och föredrar häst och vagn framför bil. På kvällarna samlas lokalbefolkningen tillsammans med stadens besökare kring det lilla torget för att njuta av musik och dans. Ni har dagen till ert eget förfogande. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

Idag ska ni upptäcka den gröna och frodiga Viñalesdalen som är ett av Unescos världsarv. Ni ger er ut på en kortare vandringstur bland tobaksfält, orörd natur och ser klippiga sockertopsberg breda ut sig över det sagolika landskapet. På vägen gör ni stopp på en tobaksplantage och får inblick i hur man tillverkar Kubas världsberömda cigarrer. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 CAYO LEVISA

Ni lämnar vackra Viñalesdalen bakom er och får transfer till orten Palma Rubia. Efter en kort båttur når ni ön Cayo Levisa och checkar in på ert strandnära hotell. På den lilla ön Cayo Levisa i mexikanska golfen får ni koppla av och njuta av kritvita stränder, rikt fågelliv och kristallblått hav. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Programfri dag på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12 HAVANNA

Efter några dagars avkoppling på Cayo Levisa får ni transfer åter till Havanna och checkar in på ert boende. Resten av dagen är fritt på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Transfer till flygplatsen och ni påbörjar er resa hemåt. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 14

Ankomst till Sverige.

Resan inkluderar

  • Nio nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på casa particular av god standard.
  • Tre nätter med del i dubbelrum inkl. frukost på hotell av god standard.
  • Fullständigt program inkl. entréavgifter med egen engelsktalande guide.
  • Alla transporter enligt program med egen chaufför.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.
*Prisindikationen inkluderar flyg tur och retur Havanna.

Observera att det är visumkrav till Kuba.
Kostnaden för visum ingår ej i resans pris.

I priset ingår ej:
• Dricks till guider och chaufförer