MENY

Fyra länder längs Mekong

På vår resa längs Mekongfloden får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Från norra Thailand glider vår båt sakta fram på Mekongfloden mellan fiskebyar, vacker natur och lokala marknader. I världsarvsstaden Luang Prabang i Laos möter vi munkar och insuper den fridfulla atmosfären. Därefter når vi Siem Reap och den väldiga ruinstaden Angkor i Kambodja. Vietnams största stad, Ho Chi Minh City, bjuder på kolonial arkitektur och gripande historia. Förläng gärna resan med några härliga dagar på paradisön Phu Quoc.

15 DAGAR   •   CHIANG RAI – PAKBENG – LUANG PRABANG – SIEM REAP – PHNOM PENH – HO CHI MINH CITY

Höjdpunkter

 • Spektakulär båtfärd längs Mekongfloden i orörd natur
 • Minnesvärda möten med minoritetsfolk
 • Världsarvsstaden Luang Prabang
 • Ruinstaden Angkor i Kambodja
 • Cu Chis underjordiska tunnlar
 • Cykelrikshatur i Ho Chi Minh City

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 12 nov 2019
Hemkomst 26 nov 2019
Fyra länder längs Mekong Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
41 950 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 12 nov 2019
Hemkomst 26 nov 2019
Fyra länder längs Mekong Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
41 950 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 12 nov 2019
Hemkomst 26 nov 2019
Fyra länder längs Mekong Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
41 950 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 18 feb 2020
Hemkomst 3 mars 2020
Fyra länder längs Mekong Qatar Airways från Köpenhamn
Endast 4 platser kvar
41 950 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 18 feb 2020
Hemkomst 3 mars 2020
Fyra länder längs Mekong Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
41 950 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 18 feb 2020
Hemkomst 3 mars 2020
Fyra länder längs Mekong Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
41 950 SEK

Guide: Danne Michaneck

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige till Chiang Rai via Bangkok. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 CHIANG RAI

Vi landar i Chiang Rai där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell och får möjlighet att vila en stund. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag följt av ett besök på den närbelägna nattmarknaden. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 PAKBENG

Vi åker med buss till Chiang Kong, Thailands utpost till Mekongfloden. Vi åker sedan över till Laos, eller Landet med miljoner elefanter, som det en gång i tiden kallades. I Houei Say väntar en båt för vår färd längs Mekong, världens tionde längsta flod och livsnerven för närmare 50 miljoner människor. Under båtfärden äter vi lunch och gör sedan strandhugg hos minoritetsfolken i byarna längsmed floden. På kvällen kommer vi fram till Pakbeng och vår lodge. Lunch och middag ingår.

DAG 4 LUANG PRABANG

På morgonen promenerar vi till morgonmarknaden. Därefter fortsätter vår flodfärd i den näst intill orörda naturen. Vi ser fiskebyar och Pak Ou-grottorna, med flera hundra buddhafigurer. När sedan den vilda djungeln långsamt börjar ge vika för odlingsmark, och gyllene tempel och badande barn skymtar längs stränderna, då är det inte långt kvar till Luang Prabang. Staden var en gång den kungliga huvudstaden och i dag är den ett världsarv, där caféer och småbutiker flyttat in i de gamla franska husen. Vi besöker nattmarknaden, där vi tittar på vackert traditionellt hantverk. Lunch och middag ingår.

DAG 5

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Sola och bada i hotellets pool eller strosa runt i den mysiga staden. Sitt ner på någon av restaurangerna vid floden och njut av något kallt och gott i glaset.

DAG 6

I gryningen vaknar staden till liv av ljudet från de klockor och trummor som inleder munkarnas morgonrunda, då folket skänker dem ris. Luang Prabang har en lång historia som centrum för buddhistiska studier. Vi besöker det tidigare kungliga palatset, numera Nationalmuseum. Från Phou Si Hill får vi en magnifik utsikt över denna världsarvsstad med sina vackra kolonialbyggnader. Templet Wat Xieng Thong är ett fint exempel på typisk laotisk arkitektur, med taket svepande mot marken. På eftermiddagen åker vi till de vackra vattenfallen vid Kuang Si, som ligger innästlad i den tropiska vegetationen.  På vägen tillbaka till Luang Prabang stannar vi till och gör ett besök hos minoritetsfolken i de intilliggande byarna samt en lokal skola. Lunch och middag ingår.

DAG 7 SIEM REAP

Vi flyger till Siem Reap i Kambodja. Här ser vi Sydostasiens största insjö, Tonle Sap. Sjön är ett naturfenomen som ger fisk och bevattning till närmare hälften av Kambodjas befolkning. Vi besöker några mindre byar som flyter på vattnet och åker sedan till centret Artisans Angkor, där handikappade lärlingar utbildas i traditionellt hantverk. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Mitt i Kambodjas norra djungler ligger ruinstaden Angkor, landets andliga och kulturella hjärta, som består av över hundra olika tempel. Här besöker vi Angkor Thom, en stad på närmare tio kvadratkilometer. Därefter ser vi Ta Phroms närmare 300 olika statyer, pelare och torn som med tiden lindats in i djungelns väldiga trädrötter. Efter lunch besöker vi det heligaste templet, Angkor Wat, ett mästerverk och Kambodjas nationalsymbol. Tempelkomplexet från 1300-talet är tillägnat hinduismens gud Vishnu. Vi avslutar dagen med att sätta oss på muren som omgärdar vallgraven runt Angkor Wat och ser solen sänka sig över templen. Lunch och middag ingår.

DAG 9 PHNOM PENH

På morgonen ges lite tid att på egen hand utforska omgivningarna, innan vi flyger till Phnom Penh, Kambodjas huvudstad och tidigare betraktad som den allra vackraste av franskbyggda städer i Indokina. Trots krig och förfall har mycket av charmen bevarats. Resten av dagen är programfri för egna aktiviteter. Lunch och middag ingår.

DAG 10

I dag bekantar vi oss med Phnom Penh då vi bland annat får se det kungliga palatset, och Silverpagoden. Efter lunch besöker vi minnesmärket Killing Fields och Tuol Sleng, skolan som var fängelse och tortyrcenter under Röda Khmererna. Lunch och middag ingår.

DAG 11 HO CHI MINH CITY

Vi flyger till Ho Chi Minh City (tidigare Saigon), Vietnams största stad. Här får vi känna av pulsen i det moderna Vietnam, mitt bland fransk kolonialarkitektur. Denna sjudande stad bjuder på ett aldrig sinande myller av motorcyklar, ofta fullastade med hela familjer. Resten av dagen är programfri för egna aktiviteter. Lunch och middag ingår.

DAG 12

En utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar är ett måste för alla historieintresserade. Dessa över 200 kilometer långa, smala tunnlar i flera våningsplan var FNL:s bas för operationerna kring Saigon under Vietnamkriget. På eftermiddagen gör vi en tur med cykelriksha, där vi bland annat får se det forna Presidentpalatset, Notre Dame-katedralen och Stadshuset. Lunch och middag ingår.

DAG 13

Vi tar en båttur längs Mekongdeltat, där kanalerna kantas av byar och fruktodlingar. Vi besöker den lilla staden My Tho och gör en båttur uppför Tien Gang. Vi besöker även en fruktträdgård. På vägen tillbaka till staden besöker vi ett Cao Dai-tempel. Den annorlunda religionen Cao Dai lyckades förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism. På kvällen äter vi avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 14

Dagen är programfri för egna aktiviteter. Varför inte shoppa på en av marknaderna? Staden är mycket trevlig att promenera runt i och det finns mycket intressant att titta på. På kvällen åker vi till flygplatsen för hemresa. Lunch och middag på egen hand.

DAG 15

Ankomst till Sverige.

Hotell

CHIANG RAI / Wiang Inn HotelCHIANG RAI / Wiang Inn Hotel
CHIANG RAI / Wiang Inn HotelCHIANG RAI / Wiang Inn Hotel

CHIANG RAI / Wiang Inn Hotel

4-stjärniga Wiang Inn är centralt beläget i Chiang Rai, med kort promenadavstånd till nattmarknaden och med närhet till flera av stadens sevärdheter. Hotellet har ett flertal restauranger, utomhuspool, lounge och erbjuder massage och karaoke.

Hotellets hemsida

LUANG PRABANG / Muang Thong HotelLUANG PRABANG / Muang Thong Hotel
LUANG PRABANG / Muang Thong HotelLUANG PRABANG / Muang Thong Hotel

LUANG PRABANG / Muang Thong Hotel

4-stjärniga Muang Thong Hotel ligger i utkanten av Luang Prabang och ger en boutiquekänsla, byggt kring hotellets utomhuspool. Rummen är inredda med traditionella möbler i mörka träslag. Hotellet har cykeluthyrning och restaurangen serverar bland annat färska fisk- och skaldjursrätter.

Hotellets hemsida

PAK BENG / Sanctuary Pak Beng LodgePAK BENG / Sanctuary Pak Beng Lodge
PAK BENG / Sanctuary Pak Beng LodgePAK BENG / Sanctuary Pak Beng Lodge

PAK BENG / Sanctuary Pak Beng Lodge

Denna 3-stjärniga lodge ligger i grönskande omgivningar precis vid Mekongfloden. På lodgen finns restaurang, en trevlig trädgård och en terrass med utsikt mot floden samt en bar. De rymliga rummen inredda i traditionell stil har en liten balkong med utsikt över floden.

Hotellets hemsida

PHNOM PENH / Sun & Moon Urban HotelPHNOM PENH / Sun & Moon Urban Hotel
PHNOM PENH / Sun & Moon Urban HotelPHNOM PENH / Sun & Moon Urban Hotel

PHNOM PENH / Sun & Moon Urban Hotel

Moderna Sun & Moon Urban Hotel ligger i centrala Phnom Penh med promenadavstånd till många av stadens sevärdheter och till den livliga floden. Hotellet erbjuder en utomhuspool med spa, takbar med utsikt över staden och en trevlig restaurang. Hotellets rum är modernt inredda i läckra färger.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Grand HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Grand Hotel
SAIGON / HO CHI MINH CITY / Grand HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Grand Hotel

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Grand Hotel

Detta fina hotell i fransk kolonialstil tillhör de äldsta i Ho Chi Minh City. Hotellet är centralt beläget med promenadavstånd till några av stadens största sevärdheter. Rummen är inredda i klassisk fransk stil. Hotellet erbjuder utomhuspool, jacuzzi, bastu och gym.

Hotellets hemsida

SIEM REAP / Somadevi AngkorSIEM REAP / Somadevi Angkor
SIEM REAP / Somadevi AngkorSIEM REAP / Somadevi Angkor

SIEM REAP / Somadevi Angkor

Somadevi Angkor ligger i centrala Siem Reap med gångavstånd till restauranger, shopping, museum och andra nöjen. På hotellet finns en inbjudande utomhuspool, ett spa och en hälsoklubb. Hotellets 150 rum har balkong och är modernt utrustade. På restaurangen serveras både khmeriska, asiatiska och europeiska rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Chiang Rai och hem från Ho Chi Minh City.
 • Tolv nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 21 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering på resmålen.
 • Dricks till chaufför och guider.
 • Visum till Laos och Kambodja för svenska medborgare.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Observera att det är visumkrav till Laos och Kambodja. Kostnad för visumen ingår i resans pris och ordnas på plats. Ta med två passfoton i färg per person på resan.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om länderna under Fakta om våra resmål

Sagt om resan

Fyra länder längs Mekong var ett otroligt äventyr och Danne var en fantastisk guide, så mycket kultur och historia vi har upplevt och vi är jättenöjda. Vi åker gärna igen med Er.
- Christina Forsgren och Kent Johansson, Resenär
Vi har rest mycket men denna resa var definitivt en av de bästa vi deltagit i. Många olika trevliga upplevelser fick vi vara med om och hela resans organisation fungerade klockrent. Båtresan på Mekongfloden var en höjdare med bra båt och trevlig personal på båten. Angkor Wat var också något vi kommer att minnas speciellt.
- Elsa och Bo Lindberg, Resenär
En helt underbar resa som infriade alla mina förväntningar, och mer därtill. Extremt bekvämt att allt och jag menar allt ingår, och hela resan är professionellt arrangerat. Ett stort plus till vår underbara reseledare Danne som var professionell, kunnig, charmig och helt enkelt underbar - hela stämningen blev så mycket bättre. Resan rekommenderas varmt!
- Ruby, Resenär
När man kommer till Luang Prabang i Laos förstår man varför det är en så omtyckt stad. Den vänliga lokalbefolkningen, den vackra naturen och den fantastiska maten lämnar inte någon besviken. Hit kommer jag definitivt åka igen!
- Mari Ljungström, Travel Consultant
Danne, reseledaren, hade kompetens och engagemang utöver det vanliga - 4 länder längs Mekong 22/2 -17
- Kjell Kihlgren o Elisabet Ingervald Kihlgren, Resenär
Fyra länder längs Mekong var ett otroligt äventyr och Danne var en fantastisk guide, så mycket kultur och historia vi har upplevt och vi är jättenöjda. Vi åker gärna igen med Er.
- Christina Forsgren och Kent Johansson, Resenär
Mycket bra arrangerad resa som varmt kan rekommenderas.
- Anna Karin Liljevall, Resenär
Åkte med Lotus Travels längs med Mekongfloden och besökte norra Thailand, Laos en favorit , Kambodja och Vietnam. Man fick se väldigt mycket, äta en massa god mat, bo på bra hotell och guiderna var mycket bra, den svenske reseledaren var helt suverän.
- Solweig Hjorth, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA